Özgür Mert 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 Lpg hakkında çok uzun süre araştırma yaptım. Euro 5 motorlar sadece fiesta değil tümü, 50-60 bin km sonra sübap eritmesi yapıyor. 30-40 bin km deki tasaruf aldatmasın sonra hepsi topluca çıkıyor arabanın düzeninin bozulması cabası ayrıca benzinli bir araç için fiestanın tüketim değerleri yüksek değil. Biz çoğu c sınıf aracın lpg tükettiği kadar benzin tüketiyoruz. 1.25 ' LPG takılırsa performans nasıl olur acaba ? Yakıtı nereden alıyorsunuz arkadaslar ben Total'den alıyorum ama iyimidir kötümüdür ? Tavisyeniz varmıdır ? Tşklr, Garantiden dolayı opet kullanıyorum ama önceki aracımda total kullandığımda bpden aldığım benzine göre olumlu anlamda çok farklı olduğunu hissetmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ozan Güngör 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 arkadaşlar 2010 fiestam var alalı bir hafta oldu yol bilgisayarı ortalama 11.5 lt /100km diye gösteriyodu. benimde moralımı bozuyordu.sanki bmwye biniyoruz bugun aklıma geldi bi sıfırlıyayım dedim. hepsini sıfırladım. 3-5 dakika gezdim 8.3lt/100 km kadar düştü. bu dahada düşermi. benzinli arabam bilgisayardamı sorun var benmi ilk defa bilgisayarlı araba kullanıyorum alışamadım bilemedim yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 arkadaşlar 2010 fiestam var alalı bir hafta oldu yol bilgisayarı ortalama 11.5 lt /100km diye gösteriyodu. benimde moralımı bozuyordu.sanki bmwye biniyoruz bugun aklıma geldi bi sıfırlıyayım dedim. hepsini sıfırladım. 3-5 dakika gezdim 8.3lt/100 km kadar düştü. bu dahada düşermi. benzinli arabam bilgisayardamı sorun var benmi ilk defa bilgisayarlı araba kullanıyorum alışamadım bilemedim yardımlarınızı bekliyorum dizelse çok fazla. Yorum bağlantısı
Alper Demir 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 Yeni almıştım arabayı 37000km de 1.25 trend 2009 model. Ankara dikmende oturuyorum. Hafta içi rahat trafikte dikmende gezene kadar 5.8 fakar dikmen devreye girince 5.2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 İlginç tir ilk defa totalden bu hafta 95 oktan benzin aldım çok iyi geldi araca bayağı canlandı güçteki artış çok bariz. Shell yada bp den nasil iyi gelir farkli bir etkenmi var diye dusunuyorum bir kac gündür. .. Defalarca test ettim.Gerek dizel gerekse benzinde en cok menzil Total,daha sonra Opet.Shell ve bp her zaman fazla yakıyor.PO test etmedim... Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 (düzenlendi) Hep Total aldıgım icin digerleri ile arasındaki farkı bilmiyorum ama şikayetci de degilim acıkcası gayet temiz sorunusuz şimdilik. Hatta dun benzin aldıktan sonra kendi rekorumu da kırdım 90 km yol yaptım yol bilgisayarı 100 km ortalamayı 5.4 gosterdi aracı park edip bıraktıgım noktada , bu arada bu sehir ici kullanım zaman zaman klima acıktı. 2 Ağustos 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 İlk bir kaç bin km fazla devir yaptırmayın, hızlı kullanmayın. Stop ederken biraz bekliyoruz, çalıştırırken de hemen gazlamıyoruz. 2000-3000 devir arası kullanım idealdir. 3000 devirden sonrası pek gerekli değil ve ömür açısından tavsiye edilmez. 2000 devir altında sürmek de yüksek viteslerde tavsiye edilmez. Yağını ve suyunu sık sık kontrol ediyoruz. Genelde ustalar 10 bin de yağ değişimi 5 bin de hava filtresi değişimi tavsiye ediyorlar. 40 bin de bir de carbon clean yapıyoruz. En önemlisi de en kaliteli mazotu almaya dikkat ediyoruz , rastgele yakıt almıyoruz. Peki Evren abi bizim arabalar boşta iken mi yoksa viteste iken mi çok yakar, yani bayır aşağı inerken boşlasak daha az mı çok mu yakarız. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Peki Evren abi bizim arabalar boşta iken mi yoksa viteste iken mi çok yakar, yani bayır aşağı inerken boşlasak daha az mı çok mu yakarız. Bayır aşağı her zaman vites ile inin. Gaza basmadığınız sürece rölantide ne yakıyorsa onu yakar... 1 Yorum bağlantısı
Tamer Taban 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 anlık yakıt göstergesini kontrol edin. boşta bayır aşağı inerken 0,7 lt/100 km yani rolantide ne yakıyorsa onu yakar. ama viteste inerseniz 0 lt/100 km yakar. hangisi daha az siz karar verin. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Peki Evren abi bizim arabalar boşta iken mi yoksa viteste iken mi çok yakar, yani bayır aşağı inerken boşlasak daha az mı çok mu yakarız. Dik bir yokuşu frenle iniyorsak mutlaka viteste inmek mantıklı. Fakat yol geniş, kmlerce aşağı eğim var, bence bu durumda boşa almak daha az yakar. Çünkü motor freni olmadığından daha uzun süre hızımızı koruruz. Fakat normalde viteste gitmekte fayda var çünkü o an yakıt yakmıyoruz, araba yakıtı kesiyor. 2 Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bugun biraz gaz'a basarak kullandım , hemen 100 km 7lt yi gordum bu sekilde kullandıgım halde sol' seride gectigim zamanlarda insanların ileride trafigin tıkandıgı goruldugu halde manasız ve aptalca selektör yakıp yol istedigine de sahid oldum. Sonuc olarak arac kullanmak beyin ve ayak fonksiyonlarının senkronizasyonundan olusur istanbul trafiginde bu saydıklarım arasında suruculer % 85 -90 beyin fonksiyonlarından yoksun ... 3 Ağustos 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Güler 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Oyle selektor yapanlara bir bozuluyorum arabada tek başına isem camdan seslenip kavga çıkarmaya çalışıyorum.ama adam basıp gidiyor yetişmek nerdee ) Total i denemek lazım anlaşılan. Yorum bağlantısı
Alper Demir 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 (düzenlendi) Yeni almıştım arabayı 37000km de 1.25 trend 2009 model. Ankara dikmende oturuyorum. Hafta içi rahat trafikte dikmende gezene kadar 5.8 fakar dikmen devreye girince 5.2 Yanlış yazmışım düzeltme seçeneği yoktu böyle düzelteyim. "Hafta içi rahat trafikte dikmende gezene kadar 5.8 fakat dikmen devreye girince 6.2-6.4 :)" Not: Ankara Dikmen semti rampalarla doludur. 5 Ağustos 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 8 Ağustos 2013 Paylaş 8 Ağustos 2013 (düzenlendi) Son pompa fiyatları ile 155 tl lik mazot ile 790 km.(200 km si otobanda sabit 90 km hız ile klima açık.Geri kalan tamamı ş.içi sakin kullanım ara ara klima açık.) 8 Ağustos 2013 tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Güler 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Benim esas merak ettiğim lpg 50 bin 60 bin neyse motora zarar verdiğinde masraf tutarı ve hangi elemanlara zarar verdiği.sadece subaplar mi yoksa dahada varmı.birde yenilerken subaplar vs. çelik takılır kullanılan km uzar 100-120 km daha sorun çıkmaz deniyor.Bu zarar görecek her motor elemanı için geçerli mi.uzun vadede araba parasını amorti edenler var lpg ile ama eski motorlar ile. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Otobanda 90 ile gitmeyi nasil basardiniz? Değerler cok güzel ama benim Icin hayal. HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi zaten bu fiestaya az yaktırmaktaki - özellikle uzun yolda - en önemli nokta o sabrı göstermek Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Otobanda 90 ile gitmeyi nasil basardiniz? Değerler cok güzel ama benim Icin hayal. HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Mesafe kısa olduğu için 90 ile seyrettim.100 km gidiş 100 de geliş toplam otobanda 200 km yapmıştım. 120 ile gitsem gidiş sürem sanırım tam 7 dk kısalacaktı.7 de geliş toplam 14 dk için fazladan yakıt tüketmenin anlamı yok.(bence) 1 Yorum bağlantısı
Murat Hallaç 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Merhabalar, bugün itibariyle (Adana-Ankara 450km) ilk uzun yol deneyimimi paylaşmak istiyorum. Araçta üç yetişkin ve tam dolu bir bagaj ile seyehatimizi gerçekleştirdik kazasız belasız. Öncelikle aracın sürüşü gerçekten çok keyifli, yüksek hızlarda direksiyonun sertleşmesi, vites geçişlerinin rahatlığı ve ortalama olarak saatte 100, 110 kmdeki sabit hızlarda 5.5-6litre tüketim oranı da beni memnun etti açıkçası. Fakat gaz pedalına bastıkça bu oran da 8-9litreye çıkıyor. Şu bir gerçek ki 1.25 motordan çok uçuk performanslar beklememek gerekiyor; rampalarda aracın bayılması söz konusu çünkü. Ayrıca yüksek hızlarda da aracın yola yapışıp tutunması da pek mümkün değil. Her neyse bunları bir kenara koyarsak özellikle yakıt tüketimi daha ilk uzun yol tecrübemizde hemde aracımın 6 günlük olmasına rağmen beklediğimden daha düşük çıkması da ayrıca sevindirdi. Ful depo ile 540km menzil gösterdi yol bilgisayarım ve şuan da 560kmde aracım. 1 Yorum bağlantısı
Erdinç AKBALIK 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 Arkadaşlar 2011 1.4 benzin ile dizel arasında yakıt tüketim farkı ne kadar olur? 1.4 için yakıt başlığı bulamadım. Yorum bağlantısı
Murat Hallaç 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 Bu değer bir çok 1.6 aracta da böyle zamanla yolun düz olması kaydiyla 100-110km hızlarda anlık tüketimin 4-5 araliginda gezdigini goreceksiniz. Benimde tahminim bu yönde; şehir içi 1600, şehirlerarası 3000km'den sonraki belirtilen değerlerin daha isabetli olacağı da ayrıca belirtiliyor kullanıcı el kitabında. Dolayısıyla bu ilk uzun yol değerlerini baz almamak daha doğru şimdilik. Yorum bağlantısı
Alper Demir 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bu değer bir çok 1.6 aracta da böyle zamanla yolun düz olması kaydiyla 100-110km hızlarda anlık tüketimin 4-5 araliginda gezdigini goreceksiniz. O zaman 1.25 aracın tek avantajı şehir içi sakin kullanımdaki değerleri mi? eğer o da benzer ise hiç bir avantajı yok gibi çünkü. Benim benzin tüketimi konusunda fazla deneyimim yok ama eğer 1.6 lar ile genel olarak yaklaşık değerlere sahip ise ileride 1.6 motora geçmeyi düşünmek mantık lı mı? Levent bey den alıntı yaptım ama soru herkese açık. Bu arada genelde düz yollarda kullandım bugün. Bir kaç yerde 110 civarında gittim geneli 70-100km hız arası(Bayram sağolsun ankara bomboş). Yaklaşık 70 km yaptım 5.4 ortalama ile 5.2 arasında gitti geldi. Araç 39000km de. Ama yokuşlarda affetmiyor. 6.2 ile 6.4 aralığına ulaşıyor(daha önceki deneyimim) Yine son bir not düşeyim. Yol bilgisayarı 350km civarında 6.2 ortalama gösteriyordu. Benzini fulledim ve kilometreye bölünce 31,4 kuruş çıktı. Yol bilgisayarının hesaplaması bence iyi çalışıyor. %4 hata kabul edilebilir bence. (Aldığım benzin opetten -- fiyatı 4,82TL) 11 Ağustos 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 şehiriçinde sakin kullanmımda küçük motor az yakar. Fakat klimalı, hızlı kullanımlarda küçük motorun bir avantajı kalmıyor. Çünkü gitsin diye basıyoruz gitmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 benzinli fiestanın son süratte (yaklaşı 170km)16 litre yaktığı testlerde görülmüştür.(autobild) Bir çok büyük araçtan fazla. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 Bayram dolayısıyla yaptıgım sehir ici yolda 100 km / 4.9 degerini gordum , gordugum ilk 4 lu deger diyebilirim. Biraz basınca 6 7 ye cıktıgından tuketim vergi vs dısında pek avantajı yok sanki Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Bayram yolculuğumda yakıt tasarrufu kararı aldım, depo fullenip değerler sıfırlandı...istanbul- balıkesir arası hız ort 100-110 nadiren 120-130 olacak şekilde gittik ve geldik.Klima düşük devirde bazen açıldı. ort tüketim 4.8 de şu an. Ben biraz daha iyi değer bekliyordum. devir 2400 civarını pek geçmedi yol boyunca... Yorum bağlantısı
Recommended Posts