İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Hakkı Kurt

Arkadaşalr genel olarak başlığı inceledim ama kaçırdıysam affola,

Aracımı yeni aldım, klima açık İstanbul içi değerler 5,5-5,6 normal.

Arife günü öğlen hareket ettik İstanbul'da , yoğun trafik, akmayan kocaeli otobanı, ardından hiç akmayan Bursa yolu ve devamında İzmir'e kadar yoğun bir yol, klima açık 2 kişi ortalama 5,3 ile tamamladım.Araçta 2 kişiyiz ve bagaj yarı dolu.

İzmir'den bayramın birinci günü hareket, araçta  2 çocuk 4 kişiyiz bagaj dolu, yollar sakin fazla hız yok 90-120 arası, klima hep açık, ortalama yine 5,3.

Bayramın 3. günü akşam İstanbul'a dönüş klima kapalı, oda ne 3,8 ortalama, ardından 110-120 arası gidiş, 4.0 ortalama, Kocaeli otobanında 50 km akmayan trafik 4.1 ortalama ve en sonunda 4.0 ortalama ile eve varış.

Kırmızı yandı 75 km giderim diyor şu anda, ve 850 km civarında yol yaptım tek depoyla, 900'ü devirecek. Araçlarımızda klima bu kadar etkiliyor mu 1-1,5 litre gibi muazzam bir fark var.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

Arkadaşalr genel olarak başlığı inceledim ama kaçırdıysam affola,

Aracımı yeni aldım, klima açık İstanbul içi değerler 5,5-5,6 normal.

Arife günü öğlen hareket ettik İstanbul'da , yoğun trafik, akmayan kocaeli otobanı, ardından hiç akmayan Bursa yolu ve devamında İzmir'e kadar yoğun bir yol, klima açık 2 kişi ortalama 5,3 ile tamamladım.Araçta 2 kişiyiz ve bagaj yarı dolu.

İzmir'den bayramın birinci günü hareket, araçta  2 çocuk 4 kişiyiz bagaj dolu, yollar sakin fazla hız yok 90-120 arası, klima hep açık, ortalama yine 5,3.

Bayramın 3. günü akşam İstanbul'a dönüş klima kapalı, oda ne 3,8 ortalama, ardından 110-120 arası gidiş, 4.0 ortalama, Kocaeli otobanında 50 km akmayan trafik 4.1 ortalama ve en sonunda 4.0 ortalama ile eve varış.

Kırmızı yandı 75 km giderim diyor şu anda, ve 850 km civarında yol yaptım tek depoyla, 900'ü devirecek. Araçlarımızda klima bu kadar etkiliyor mu 1-1,5 litre gibi muazzam bir fark var.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Tecrübelerimden anladığım kadarıyla klima %20 -25 arası artırıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN

Başlığa güncel bilgi ekliyim:

Shell'den 100 liralık mazot aldım nasıl bittiğini anlamadım. 7.7 lt.lere kadar çıktı 100km tüketimi. (en düşük 7.4 gördük)

Opet'e geri döndüm şu an 5.9 da. Klima hala açık.. Şu an rahatım ama uzun yolda da bu değer şehir içinde de.    

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yakıtı devamlı shell'den alıyordum ama son zamanlarda araba çok yakmaya başladı. Uzun yolda test etme şansıda buldum. Yük durumu ve lastik basıncı aynı 2 fiesta 700 km yola gittik. Diğer arabada po vmax vardı. 700 km sonunda ben tam 4 litre fazla yaktım. Dönüşte yakıtları aynı yerden aldık. Bu sefer yakıt tüketimi birebir aynı çıktı.

Yorum bağlantısı
Hakkı Kurt

Ben petrol ofisinden alıyorum sürekli, en uzun mesafeyi onunla yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

O zaman 1.25 aracın tek avantajı şehir içi sakin kullanımdaki değerleri mi? eğer o da benzer ise hiç bir avantajı yok gibi çünkü. Benim benzin tüketimi konusunda fazla deneyimim yok ama eğer 1.6 lar ile genel olarak yaklaşık değerlere sahip ise ileride 1.6 motora geçmeyi düşünmek mantık lı mı? Levent  bey den alıntı yaptım ama soru herkese açık.

Bu arada genelde düz yollarda kullandım bugün. Bir kaç yerde 110 civarında gittim geneli 70-100km hız arası(Bayram sağolsun ankara bomboş). Yaklaşık 70 km yaptım 5.4 ortalama ile 5.2 arasında gitti geldi. Araç 39000km de. Ama yokuşlarda affetmiyor. 6.2 ile 6.4 aralığına ulaşıyor(daha önceki deneyimim)

Bizim benzinle yakaladığımız ortalama değerleri 1.6 atmosferik araçlar ancak lpg ile yakalayabiliyor. Şehir içi honda, astra vb 1.6 lar 450 kr yi buluyorlar.

Küçük bir hesap arabanın ağırlığı ve ağırlığı çekmek için gerekli güç ve tork oranları; Fiesta 1.25 1040 kg  82 hp  114 newton   araç 1 kg yük çekmek için 0.07 hp harcar 0.1 nw tork gerekir. Astra honda focus fluence vb ortalama 1600 cc 115 hp ve 150 nw torkludur ve 1350 kgdir. 1 kg yük çekmek için 0.08 hp harcar 0.1 nw tork gerekir. Görülüyorki  16. atmosferik araçla bizimkiler arasında çok büyük farklar yok. Şunu söyleyebilirsiniz kağıt üzeri ile kullanım farklı olur, bundan önceki aracım 1.6 opel merivaydı arada çok büyük farklar hissedemedim. Özellikle şehir içi kullanım oranınız daha yüksekse 1.6 atmosferik alınmaz. Ayrıca çevremde kullananlardan duyduğum kadarı ile vw nin 1.2 ve 1.4 tsi leri çok da ekonomik motorlar değillermiş 1.2 bir skoda yeti ortalama 400  kr civarında tüketiyormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Çalıştırıcı

Opetten Yakıt Alıyorum Sürekli

Şehir İçi 600 km gidiyorum hemde haftaiçi sürekli cadde trafiğindeyim şehir dışı 730 km gidiyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Shell vpower kullanırken yol bilgisayarında ortalama tüketimde 6 litre yazıyordu. Birkaç gündür po vmax kullanıyorum. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 5 litreye düşmüş. Son çeyrekte kalan menzil hep 150 km'ydi. Şimdi 200 km. Shell'e göre bariz km farkı var ve düşük devirdeki titreme epey azaldı. Sanırım bu yakıt arabanın daha çok hoşuna gitti :)

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Opetten Yakıt Alıyorum Sürekli

Şehir İçi 600 km gidiyorum hemde haftaiçi sürekli cadde trafiğindeyim şehir dışı 730 km gidiyorum.

opetten alıyorum sehır ıcı klıma kapalı 6,1lt/100 km tuketım var lastıklerım 185 65 14 kıslık

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Shell vpower kullanırken yol bilgisayarında ortalama tüketimde 6 litre yazıyordu. Birkaç gündür po vmax kullanıyorum. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 5 litreye düşmüş. Son çeyrekte kalan menzil hep 150 km'ydi. Şimdi 200 km. Shell'e göre bariz km farkı var ve düşük devirdeki titreme epey azaldı. Sanırım bu yakıt arabanın daha çok hoşuna gitti :)

ıyı gunler fıestamın kornası sert bastıgımda calıyor bu normalmıdir?focusta  hafif bır dokunusta calıyor uno kornası bılehafif bır dokunusta calıyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Gönderilen ResimGönderilen Resim

Artık pompacıya gitme vakti. Bereket versin bir depo ile 800 km ye yaklaştık...

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

gedaha9a.jpgesa3era6.jpg

Artık pompacıya gitme vakti. Bereket versin bir depo ile 800 km ye yaklaştık...

sehır ıcı kullanım mı? yakıtı nerden alıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

sehır ıcı kullanım mı? yakıtı nerden alıyorsunuz?

son yakıtım bp den 600 kö civarı şehir dışı kalanı şehir içi.
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

son yakıtım bp den 600 kö civarı şehir dışı kalanı şehir içi.

deponuz kac lıtre mazot alıyor?lıtre/100km hesabını yaptınız mı? 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bp dene birde ;) Özellikle küçük sanayi kavşağındaki bp nin yakıtı güzel..

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

deponuz kac lıtre mazot alıyor?lıtre/100km hesabını yaptınız mı?

bu depoda 4.9 lt idi ortalama yakıt tüketimi. depoda 155 civarına doluyor...

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

bu depoda 4.9 lt idi ortalama yakıt tüketimi. depoda 155 civarına doluyor.

Fiestamın tuketımı 6lt/100km sehır ıcı klıma kapalı lastıklerı degıstım .bakalım tuketım dusermı?

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Fiestamın tuketımı 6lt/100km sehır ıcı klıma kapalı lastıklerı degıstım .bakalım tuketım dusermı?

vites değiştirme aralığınız filtreler vb etkenler rol oynar. özellikle 2000 devri geçirmemeye dikkat ediyorum vites yükseltiyorum. sanırım en büyük tasarruf bu noktada gerçekleşiyor
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

vites değiştirme aralığınız filtreler vb etkenler rol oynar. özellikle 2000 devri geçirmemeye dikkat ediyorum vites yükseltiyorum. sanırım en büyük tasarruf bu noktada gerçekleşiyor

bende 2000 devırde vıtes degıstırıyordu forumdan bazı arkadaslar 2500 cıvarı degıstırmemı soyledı dızel araclarda devırlı kullanmak daha ıyı demıslerdı

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Vites değiştrdiğinizde devriniz turbonun ölü noktasına denk gelmesin. En azından 1750 devirde olması iyidir.

Vites değiştrdiğinizde devriniz turbonun ölü noktasına denk gelmesin. En azından 1750 devirde olması iyidir.

2500 devırlere cıkmaya gerek yok mudur?

vıtes degıstırm e devırınız kactır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Adana'dan Bursa'ya 873,8 km, ortalama sürat 89, ortalama tüketim 4,8. Tamamına yakını Hız kontrolle gidildi. %70 klima açıktı. Otobanda 110 km/h, onun dışındakilerde 100 km/h le gidildi. Araçta tektim. 

Bursa'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Adana'ya 1098,8 km, ortalama sürat 90, ortalama tüketim 4,8. Yine tamamına yakını hız kontrolle gidildi. Körfezin oralarda oldukça yoğun trafik vardı ama ortalamaya çok yansımadı. yine %70 klima açıktı. Araçta 2 kişiydik. Yine tamamına yakını hız kontrolle benzer süratler de gidildi. 

Adana'dan Kapadokya'ya gidiş dönüş 589,9 km, ortalama sürat 67, ortalama tüketim 4,8. :) 2 kişi. %90 klima açık. Ama genelde yavaş kullandım.

Yorum bağlantısı
Zafer KUŞATAN

Selamlar Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere sorun malum yakıt tüketimi hakkında;

Son 1.5 - 2 ay içinde yakıt tüketimim  100 km 8 L ve üzerinde seyretmektedir (aracın kendi tüketim ekranından alınan bilgi). Daha önceki gözlemlerinde ortalama tüketim değeri 7.5 L civarında seyrediyordu. (ara ara şehir içi de olsa cruise control kullanmaktayım).

Şu an depoyu fulledikten sonra manule hesaplama ile tüketim değerini bulmayı bekliyorum.

Aracımdaki bu ani tüketim artışı neye bağlı olabilir? (Kullanım genellikle şehir içi kısa mesafeler, klima kullanımı arada sırada, agrasif kullanımlardan kaçınırım)

Hava ve yakıt flitreleri olabilir mi?

Araç Bilgileri:

Fiesta 2011 1.4 (96 hp)benzinli titanium, km 18 bin

Aracım ilk yıllık bakımı ve 15000 bakımları yapılmıştır. 24 bin bakımını beklemekteyim

yakıt alımları aynı firmadan olup, istasyon hatta pompa bile aynıdır.

Yorum bağlantısı
Murat Evınlıgıl

evet arkadaşlar daha 3 gün oldu alalı yaklaşık 150 km yol yaptım bunun tamamı şehir içi yogun dur kalklar ve acemiyim tabiki frene çok basıyorum normalmi sizce yarım depo benzin bitti biteccek.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Benzinli araç için çok fazla değerler değil sanırım zafer bey, benim bile dizelde 6 ları geçtiğim olmuştur...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Selamlar Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere sorun malum yakıt tüketimi hakkında;

Son 1.5 - 2 ay içinde yakıt tüketimim  100 km 8 L ve üzerinde seyretmektedir (aracın kendi tüketim ekranından alınan bilgi). Daha önceki gözlemlerinde ortalama tüketim değeri 7.5 L civarında seyrediyordu. (ara ara şehir içi de olsa cruise control kullanmaktayım).

Şu an depoyu fulledikten sonra manule hesaplama ile tüketim değerini bulmayı bekliyorum.

Aracımdaki bu ani tüketim artışı neye bağlı olabilir? (Kullanım genellikle şehir içi kısa mesafeler, klima kullanımı arada sırada, agrasif kullanımlardan kaçınırım)

Hava ve yakıt flitreleri olabilir mi?

Araç Bilgileri:

Fiesta 2011 1.4 (96 hp)benzinli titanium, km 18 bin

Aracım ilk yıllık bakımı ve 15000 bakımları yapılmıştır. 24 bin bakımını beklemekteyim

yakıt alımları aynı firmadan olup, istasyon hatta pompa bile aynıdır.

hocam, lastik havaları tüketimi ciddi etkiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...