Emrah Akdoğan 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 evet arkadaşlar daha 3 gün oldu alalı yaklaşık 150 km yol yaptım bunun tamamı şehir içi yogun dur kalklar ve acemiyim tabiki frene çok basıyorum normalmi sizce yarım depo benzin bitti biteccek. ben 40 tl lik dizel aldım geçe hafta 2 gün 170 km gitti,sizde bi gariplik var... Yorum bağlantısı
Murat Evınlıgıl 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 ARAÇ 1.6 POWERSHİFT OTOMATİK, ŞUAN ARAÇTAN GELİYORUM ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 10.2 FULL ŞEHİR İÇİ VE ACEMİ BİR SÜRÜCÜ İÇİN NORMALMİDİR FABRİKA DEĞERLERİNDEKİ 8.5 DEĞERLERİNE NASIL ULAŞABİLİRİM Yorum bağlantısı
Soner İsrafiloğlu 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 2013 1.25 ile istanbul- kaş arası bir depo ile 700-710 km gidebildim. 4 tane yetişkin+bavullar. (yaklaşık 400 kg yük vardı) bu değer iyi mi? benzini opetten alırım, otobandaki mehmetçik vakfı ndan. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 daha ne yapasınız yahu ben bir depoyla tdci ile şehirler arası 700 km yol yapıyorum. . araba 2 kişi full klima. . bence benzinli için iti bir değer. . Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 çok güzel yakıt değerleri yakaladım. balıkesirde yakıt alıp sıfırlamıştım 250 km geldim Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Arabaya en son po wmax dizel almaya başlamıştım Birkaç defa ölçtüm ve şehir içi olmasına rağmen yakıt tüketimi 4.7-4.8 arasında değişiyor. shell kullanırken 5.8 - 6.0 arası yakıyordu. Farklı yakıtta nasıl bukadar km farklı olduğuna gerçekten şaşıyorum. Shell'de depoyu fulladikce devamlı menzil 670-700 arasında oluyordu. Biraz şehir içi w max kullandıktan sonra depoyu fulledim ve menzil 850'ye çıktı... Bu yakıtla uzun yolda kalan menzil 0 'a düşene kadar 1100 km yol yapabilirim. Otobanda düşük yakıt tüketimine özel bir sürüşle yakıt tüketimi 3.7'lere çok rahat iner. Birkaç yıl önce shell'de çok ekonomikti, düşük tüketimler elde ediyordum ama son zamanlardaki tüketim gözüme batmaya başlayınca değiştirdim. Şimdi aldığım istasyon çok işler bir yol üzerinde değil ama temiz bir yakıt. Akrabamız 4 yıldır aynı istasyondan alıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Bende ona güvenerekten PO'sine başladım. Motor sesi kesinlikle azaldı. Düşük devirdeki titreşim ve sarsıldı epey azaldı. 2500 devirde vites değiştirebiliyorum. Shell'de 2500 devirde vites değiştirip devir 2000'in altına düştüğünde 2000'e gelene kadar titreşimli-gürültülü çalışıyordu. Şimdi 1750 devire kadar çok iyi çalışıyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Po iyidir . yok kapalı Ben 1.25 motor ile klimalı 5,5-6 arası( hızlı kullanım.) Klimasız 5,0-5.5 arası. Çok sakin ,klimasız 4.5 civarı. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 (düzenlendi) Arabaya en son po wmax dizel almaya başlamıştım Birkaç defa ölçtüm ve şehir içi olmasına rağmen yakıt tüketimi 4.7-4.8 arasında değişiyor. shell kullanırken 5.8 - 6.0 arası yakıyordu. Farklı yakıtta nasıl bukadar km farklı olduğuna gerçekten şaşıyorum. Shell'de depoyu fulladikce devamlı menzil 670-700 arasında oluyordu. Biraz şehir içi w max kullandıktan sonra depoyu fulledim ve menzil 850'ye çıktı... Bu yakıtla uzun yolda kalan menzil 0 'a düşene kadar 1100 km yol yapabilirim. Otobanda düşük yakıt tüketimine özel bir sürüşle yakıt tüketimi 3.7'lere çok rahat iner. Birkaç yıl önce shell'de çok ekonomikti, düşük tüketimler elde ediyordum ama son zamanlardaki tüketim gözüme batmaya başlayınca değiştirdim. Şimdi aldığım istasyon çok işler bir yol üzerinde değil ama temiz bir yakıt. Akrabamız 4 yıldır aynı istasyondan alıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Bende ona güvenerekten PO'sine başladım. Motor sesi kesinlikle azaldı. Düşük devirdeki titreşim ve sarsıldı epey azaldı. 2500 devirde vites değiştirebiliyorum. Shell'de 2500 devirde vites değiştirip devir 2000'in altına düştüğünde 2000'e gelene kadar titreşimli-gürültülü çalışıyordu. Şimdi 1750 devire kadar çok iyi çalışıyor. Yakın tanıdığım ve tanıdık tanıdığı Pro dizel ve v max gibi mazotlar arasında hiç fark yok boşuna alma 8-10 krş pahalı olanı derler. Eskiden ayda 2500km. yaparken deneme şansım çok oluyordu ama artık 6 ayda 2500 km yapınca rakamları tutamıyorum bile. 1 kerede pro dizel alıp bakarmısın? Ben opet'çi olarak denemeye çalıştım hiç bir fark anlayamadım az kullandığım içindir belki. Şu an opet fuel save alıyorum ne çekişte düşme ne seste fark yok... 24 Ağustos 2013 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Yakın tanıdığım ve tanıdık tanıdığı Pro dizel ve v max gibi mazotlar arasında hiç fark yok boşuna alma 8-10 krş pahalı olanı derler. Eskiden ayda 2500km. yaparken deneme şansım çok oluyordu ama artık 6 ayda 2500 km yapınca rakamları tutamıyorum bile. 1 kerede pro dizel alıp bakarmısın? Ben opet'çi olarak denemeye çalıştım hiç bir fark anlayamadım az kullandığım içindir belki. Şu an opet fuel save alıyorum ne çekişte düşme ne seste fark yok... opet te fuel save var mı?ultra force ve eco force var Yakın tanıdığım ve tanıdık tanıdığı Pro dizel ve v max gibi mazotlar arasında hiç fark yok boşuna alma 8-10 krş pahalı olanı derler. Eskiden ayda 2500km. yaparken deneme şansım çok oluyordu ama artık 6 ayda 2500 km yapınca rakamları tutamıyorum bile. 1 kerede pro dizel alıp bakarmısın? Ben opet'çi olarak denemeye çalıştım hiç bir fark anlayamadım az kullandığım içindir belki. Şu an opet fuel save alıyorum ne çekişte düşme ne seste fark yok... ben de opetten full force depoyu full dolduracaktım. ultra full force pompasında problem var eco force dolduralım fark yok dendı.bende her ıhtımale karsı 100 tl lık aldım fullemedım. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 (düzenlendi) opet te fuel save var mı?ultra force ve eco force var Opetteki ismi eco force . İsme takılmayın her şirket kendine göre bir isim bulup koyuyor. Farkı katkı içeriği ve fiyatı 25 Ağustos 2013 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Mert 28 Ağustos 2013 Paylaş 28 Ağustos 2013 Arkadaşlar 17 Ağustos sabah 5 te depomu doldurup Burdur dan yola çıktım 2 büyük bir çocuk ve eşyalar. Afyon a kadar 120-130-140 civarı gittim Afyon Ankara arası hız sabitleyici ile 120 Ankara şehir içi turu ve Kırıkkaleye kadar olan kısım kötü sonra hız sabitleyici ile 120 km Çorum. Ardından Amasya, Samsun, Giresun Ordu, Trabzon, Sümela, Uzungöl, Ayder, Rize, Hopa, Artvin, Erzurum(Yolun en çetin bölümü sürekli viraj, iniş çıkış ve yol çalışması), Sivas, Kayseri, Göreme, Konya (Sivas Konya arası hız sabitleyici ile 120 km ve Erzurumdan sonra klima açık) Konya şehir içi ve Isparta yolu RADAR cezası 102 ile. Isparta Burdur. Toplam yapılan km 3540, Toplam yakıta verilen para 1050 tl. 27 Ağustosta döndüm. Erzurumda benzine zam geldi. Erzuruma kadar 4820 tlden daha sonra yaklaşık olarak 4930 den yakıt aldım. Toplamda ortalama yakıt tüketimim km başına 296 tldir. Yol bilgisayarı ortalamada en zor şartlarda 6.3 ort en iyi şartlardada 5.5 ort gösterdi. Yakıt konusunda yorumları size bırakıyorum. Bu arada km verileri arabaya göre değil navigasyon verisidir aracın kmsi 4 km eksik gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Soner İsrafiloğlu 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 Aracım 7000 km ye dayandı. Karma yakıt tüketimim 6.8 lt/100 km. (60% şehir içi) Sanırım daha da düşmez artık Yorum bağlantısı
Alper Demir 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 Arkadaşlar 17 Ağustos sabah 5 te depomu doldurup Burdur dan yola çıktım 2 büyük bir çocuk ve eşyalar. Afyon a kadar 120-130-140 civarı gittim Afyon Ankara arası hız sabitleyici ile 120 Ankara şehir içi turu ve Kırıkkaleye kadar olan kısım kötü sonra hız sabitleyici ile 120 km Çorum. Ardından Amasya, Samsun, Giresun Ordu, Trabzon, Sümela, Uzungöl, Ayder, Rize, Hopa, Artvin, Erzurum(Yolun en çetin bölümü sürekli viraj, iniş çıkış ve yol çalışması), Sivas, Kayseri, Göreme, Konya (Sivas Konya arası hız sabitleyici ile 120 km ve Erzurumdan sonra klima açık) Konya şehir içi ve Isparta yolu RADAR cezası 102 ile. Isparta Burdur. Toplam yapılan km 3540, Toplam yakıta verilen para 1050 tl. 27 Ağustosta döndüm. Erzurumda benzine zam geldi. Erzuruma kadar 4820 tlden daha sonra yaklaşık olarak 4930 den yakıt aldım. Toplamda ortalama yakıt tüketimim km başına 296 tldir. Yol bilgisayarı ortalamada en zor şartlarda 6.3 ort en iyi şartlardada 5.5 ort gösterdi. Yakıt konusunda yorumları size bırakıyorum. Bu arada km verileri arabaya göre değil navigasyon verisidir aracın kmsi 4 km eksik gösteriyor. 2 büyük 1 çocuk ve dolu eşya ile yeni ankara-bursa git gel yaptım. Yolun yarısında klima açıktı. Hız 100-130 arası gitti geldi. 5.8 ortalama. Bursada az miktar şehir içi var. toplamda yaklaşık 850-900 km. Sanırım değerler uyuşuyor. Yorum bağlantısı
Özgür Mert 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 2 büyük 1 çocuk ve dolu eşya ile yeni ankara-bursa git gel yaptım. Yolun yarısında klima açıktı. Hız 100-130 arası gitti geldi. 5.8 ortalama. Bursada az miktar şehir içi var. toplamda yaklaşık 850-900 km. Sanırım değerler uyuşuyor. Evet ortalamada aynı değerleri yakalamışız. Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 1 Eylül 2013 Paylaş 1 Eylül 2013 otobandan istanbul lüleburgaz 100-110 hız klima açık ort 4.3 lt lüleburgaz istanbul 150 km hız son 30 km yoğunluktan 120 civarı hız klima kapalı 6.8 lt tüketim .... Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 (düzenlendi) Bazen 1.25 sin diye hep ezildigin gelir aklına , işte o an gaz'a basmak için içinde uyanan isteği bastıramadıgından yol bilgisayarından anlık tuketimi genel Km ye getirisin sonra da orta seritten sol'a dogru kayar bende varım dersin ev'e gelir park ettikten sonra birde bakarsın ki owww bakarsın ama görmek istemessin ... sonra benzinin lt 5.09 oldugu gelir aklına başını öne eger arabanı bırakıp gidersin. ahahah ) Ben de arada bir yasanır böyle senaryolar ,sonu benzin istasyonunda biter hep 3 Eylül 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Köksal 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 istanbul - ankara - izmir izmir - ankara - istanbul toplamda 2700 km. ilk depoyu istanbulda shell gtl buldum ve doldurdum ankaraya gittim. ankarada gtl yoktu v power aldım izmire devam ettim. Eskiden gtl nin psikoloojik etkisi olduğunu düşünüyordum ama gtl siz depo ile aradaki farkın hissedilir derecede olduğunu sezdim. Gtl bulamayınca dönüş yolunda ankarada BP ye girip ultime ile 3çeyrek doldurttum istanbula geldim ama yine gtl ataklığı yok araçta... ekim veya kasım ayında shell gtl yerine NİTRO isimli yakıtı ile piyasaya performans vermeye devam edecekmiş. gtl yok diye bp ye dönmüştüm ama tam bu yazıyı yazarken shell msj attı ve ekim ayı sonuna kadar aldığım yakıta 5 kat puan vereceğini söylüyor...şaka gibiler :=) po ya geçme sebebim de tcell sarı kutu kampanyası yüzünden di...ilk aldığım 100 liralık yakıta 5 lira puan verdiler...sanırım shell e geri döneceğim. bu arada 2700 km yolu genelde cc ile 130 a sabitleyerek 5.5 ortalama ile tamamladım...dizel. genelde ankara ist arasında 150 civarları ile yolu bitiyordum...sapanca düzce arası 1 ankara gişeler yakınlarında da 1 radar ile yolu dikkatli bitiyordum...bu sefer ekstra olarak bolu çaydurt çıkışı yakınlarına da radar koymuşlar ve 140 ile radara girdim 166 lira gelecek yakında 1 Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 3 Eylül 2013 Paylaş 3 Eylül 2013 .bu sefer ekstra olarak bolu çaydurt çıkışı yakınlarına da radar koymuşlar ve 140 ile radara girdim 166 lira gelecek yakında geçmiş olsun, bi depo uçtu gitti Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 Arkadaşlar Selamlar , Merk ettigim bir konu ; açıkçası daha önce dikkat etmedim 1.25 My fiesta benzinli depo full'lendigin de kaç km menzil gösteriyor ? Bu menzilin dogrulugu icin yolda giderkenmi bakmak gerekli yoksa arac calisir fakat durur pozisyondayken de dogru sonuc verir mi ? Buradaki sonuc net degildir mutlakaki sürüşe ve trafik durumuna göre degişecektir sanırım , bir de gerçek dünyada sizler kaç km yapıyorsunuz 1.25 benzinli fiesta ile sehir içinde acaba ? Teşekkürler , Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 menzil yaklaşıktır, ve her aracın bir önceki tüketimine göre hesaplanır, her araçta değişir depo tam dolu iken. tüketim hesabında, "depo" yöntemi yanıltır, zaten tam oalrak da yapılamaz, depo harcaması demek yolda kalana kadar gitmektir ki bu test dışında yapılmaz zaten. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 (düzenlendi) menzil yaklaşıktır, ve her aracın bir önceki tüketimine göre hesaplanır, her araçta değişir depo tam dolu iken. tüketim hesabında, "depo" yöntemi yanıltır, zaten tam oalrak da yapılamaz, depo harcaması demek yolda kalana kadar gitmektir ki bu test dışında yapılmaz zaten. Çağlar Bey , dikkat ettigim bir nokta da benim fiestada benzin uyarısının 80 km kala yanıyor olması , bu deger cok stabil pek şaşmıyor acıkcası , peki yol bilgisayarına sadık kaldıgımızı varsayarsak , diyelimki depoyu full ledim baktım yol bilgisayarı 600 km gosteriyor , burdaki sapma + - 10 km midir ? yada bu deger nedir ? 600 km gosteriyorsa 550 rahat giderim diyebilirmiyim cok goreceli kavramlar biliyorum fakat ortalama bir degere ihtiyacım var , soyleki sehir içi benim 100km ortalamam 6 lt bu baz alırsam acaba nasıl bir sonuc yakalarım. Tşkler, 5 Eylül 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 kalan menzil uyarsıı 80 dir orası ayrı. depoyu fulledik kalan menzil 600 dedi. bunu yakıt almadan önceki uzun dönem tüketime bakarak hesaplar. yakıt almadan önce ev-iş gidiyorduk, uzun yol seyahati öncesi aldık diyelim, 600 diyen menzil, siz uzun yolda öncekine göre az yakarak sabit sürat ile gittikçe yükeslir bile, yani 100 km yol gidersinizi menzil 650 bile diyebilir. menzilden tüketime bir yol bulmak zor çaba 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts