Cihan Yaşar 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 bende opet kullanıyorum. opet full force alıyorum.eco force de olur dedıler.fark yokmuş?dogru mudur? opet tercih sebebinız yakıt guvence sıstemı midır?yoksa dıger markalardan daha iyı dıye mı kullanıyorsunuz? ben eco force almıyorum hiç full force kullanıyorum . sürekli aynı istasyon ve pompadan alırım. Görevli eco force u daha çok büyük araçlar tır kamyon v.s kullanıyorlar. binek araçlara vermiyoruz genelde falan demişti. bende bır ay once balıkesıre gıdecektım.opet te depoyu fullforce ile fullemek ıstedım.full force pompasında arıza var dedı ve ecoforce nin farkı yok dedi bende fullemeyıp 100tl lık aldım .problem olmadı.300 350 km yol yaptım Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 opet tercih sebebinız yakıt guvence sıstemı midır?yoksa dıger markalardan daha iyı dıye mı kullanıyorsunuz? bende bır ay once balıkesıre gıdecektım.opet te depoyu fullforce ile fullemek ıstedım.full force pompasında arıza var dedı ve ecoforce nin farkı yok dedi bende fullemeyıp 100tl lık aldım .problem olmadı.300 350 km yol yaptım kötü bir yakıt olduğunu düşünmüyorum ama yakıt güvence sistemi olayı da etkili tercih etmemde o olmasa da tercih edebilirdim. menzil olarak daha çok götürüyor. bir ara shell gtl kullandım 1 depo psikolojik değilse performansda az birşey fark etti ama menzil daha azdı. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Ankara-İstanbul 6.1 lt/100km. 1.4 tdci 110-120 bandını geçince şehiriçinden fazla yakıyor uzun yolda. çok doğru Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 motor küçük devir yükseliyor , normal. Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 (düzenlendi) Şehir içi klima kapalı sakin Adana trafiği 50 tl ye 230 km=22 krş 30 Eylül 2013 tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 geçen depoyu fulledim ve ışık yanana kadar ki sonuçlar. . yolun %80 i şehirler arası geri kalanı şehir içi. Şehirler arası 105 i geçmedim genelde 90-100 arası gittim biri iki yerde 130-140 çok kısa mesafe . ışık yanar yanmaz fotoladım Aracı 5 km daha kullandıktan sonra depoyu tekrar fulledim ve 150 tl aldı tam. yani 150/730= 20 krş Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Aracı 5 km daha kullandıktan sonra depoyu tekrar fulledim ve 150 tl aldı tam. yani 150/730= 20 krş yakıt aldıgınız opet ıstasyonu merkezdemı?hangi ıstasyon? 1 Yorum bağlantısı
Alper Demir 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 (düzenlendi) Yakıt konusunda bir şey ekliyim. Ankara 'da devamlı yakıt aldığım opet istasyonundan sonra; tatil vesilesi ile gittiğimiz mersin-erdemli-tırtar köyünden sonraki opetten aldığım yakıtın farklı olduğunu düşünüyorum. Oradan depoyu doldurdum ve araçtaki ses arttı sanki. Daha sonra erdemli den tekrar doldurdum ve eski sese kavuştum. Psikolojik diycem ama eşim de farketti. Yakıt tüketimi ile ilgili detaylı bilgiyi yarın fotoğraflarla doldurcam inşallah (araçtan km bilgisini almayı unuttum da) 5 Ekim 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam 6 Ekim 2013 Paylaş 6 Ekim 2013 (düzenlendi) genel herkes dizel verileri paylaşmış. aracım 20 binde. ağırlı şehir içi kullanıyorum.yol bilgisarı 8 l gösteriyor. ort sürat 25km/h. 2009 focus da şehiriçi 10 l gösterirdi. 6 Ekim 2013 tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 7 Ekim 2013 Paylaş 7 Ekim 2013 yakıt aldıgınız opet ıstasyonu merkezdemı?hangi ıstasyon? Yenişehirdeyim Haftasonu izmir den gelirken ort hız 101 yakıt tüketimi 5,7 tekim valiz yok bir şey yok ama 110- 120 arası geldim hep rampalarda 110 dan aşağı düşmedim. yine de çok yaktı bence Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş 7 Ekim 2013 Paylaş 7 Ekim 2013 selamlar.aracım henüz yeni 580 kmde,400 km ş.dışı yaptım.ş.dışı yaklaşık 5 ltreydi.sonra 200 kmdir şiçi kullanıyorum yakıt tüketimi 8,5 gösteriyor.çok canımı sıktı.herkesinki böylemiydi en başlarda merak ettim. Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 7 Ekim 2013 Paylaş 7 Ekim 2013 neye göre bu hesabı yapıyosunuz yol bilgisayarında 0 gösterene kadar mı sürüyosunuz aracı ? En son 50 TL lik aldığımda kalan yakıtla yapabileceğim km 44 gösteriyordu.Yine aynı rakama yaklaşık ( 46 ) gösterdiğinde en son aldığım yakıt yani 50 bölü yaptığım km re.( 50/230= 22 krş.) Yorum bağlantısı
Burak Yılmazer 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Simdi opetle ilgili ufak bilgi paylasimi yapalim bildiginiz uzere 2 farkli dizel var.bunlar eco force ve full force.fiesta gibi kucuk hacimli dizel araclarin full force tercih etmeleri gerekmektedir.eco force buyuk hacimli motorlarin tercihi zaten.simdi olduda fiestaya eco force yakit aldiniz olucaklar arasinda en onemli motor sesi degisimi olacaktir motor biraz daha horultulu calisacaktir ve yaklasik 5 beygirlik bi kayip olucaktir. 1 Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Simdi opetle ilgili ufak bilgi paylasimi yapalim bildiginiz uzere 2 farkli dizel var.bunlar eco force ve full force.fiesta gibi kucuk hacimli dizel araclarin full force tercih etmeleri gerekmektedir.eco force buyuk hacimli motorlarin tercihi zaten.simdi olduda fiestaya eco force yakit aldiniz olucaklar arasinda en onemli motor sesi degisimi olacaktir motor biraz daha horultulu calisacaktir ve yaklasik 5 beygirlik bi kayip olucaktir. opet ıstasyon calısanı fark yok demısti? Yorum bağlantısı
Hakkı Kurt 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Araç zaten 68 beygir bir de 5 beygir kayıp olursa tamamdır (: Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Merhabalar , 1.25 My fiesta , gecenlerde 80 km kala benzin ısıg yandıktan sonra zamlı benzin tarifesinden depoyu doldurdugumda 170 TL ye doldu ve menzil 525 km gosteriyordu ortalama 100km degeri ise 6.5 lt , sonasında dun tekrar ısık yandı ve degerleri kontrol ettim 82 km kala ışık yandı toplam km 436 civarıydı , ortalama 100 km tuketim 7 lt yi gosteriyordu , istanbul sehir ici yogun saatlerde gidiş ve donus seklinde bir kullanım periyodu var , okullar acılmadan once 6lt ortalamayı buluyordum şimdi trafik oldukca yogunlastı , TEM e6 ya baglanır baglanmaz duruyorum nerdeyse. Full Depo Menzil http://t1310.hizliresim.com/1g/9/tdxnf.jpg Toplam Km http://s1310.hizliresim.com/1g/9/tdxnu.jpg Ortalama 100km http://j1310.hizliresim.com/1g/9/tdxp9.jpg Benzin Isıgı Kalan Km http://s1310.hizliresim.com/1g/9/tdxpz.jpg Yorum bağlantısı
Tamer Taban 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 opet ıstasyon calısanı fark yok demısti? çalışanlar ürünler hakkında pek fazla bilgiye sahip değiller maalesef, bende bir ara ecoforce aldım 3-4 depo sonra enjektör memelerini değiştirmek zorunda kaldım. artık zaten bozulacağımı vardı yoksa ecoforce mu halletti bilemiyorum. ben hatta opet müşteri hizmetlerini aradım, onlardan bilgi aldım opetin stesinden bakıncada herşeyiyle aynı gözüküyor. yalnız istasyonda pomapalarda ecoforce un pompası direk geliyor ama ultraforce unki sanki yukarıda hortum çıkışında cam bölme içinde filtre var gibi ve mazotu görebiliyorsunuz. ben bidaha eco almadım. Yorum bağlantısı
Alper Demir 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 (düzenlendi) Biraz geç oldu ama güç olmasın. Araçtan km bilgisini aldım. Toplam 1592 km yol yapmışım. Şimdii yakıt ile ilgili bilgileri paylaşayım. Şehirler arası yolculuğa çıktım. Yol temiz ve güzeldi. Otobana kadar 100-110 aralığında gittim ve 4.7lt ye kadar düştü(yaklaşık 300km). Daha sonra otobanda 120-140 aralığında devam ettim ve ilk 600 km sonrasında ortalamam 5.3'e çıkmıştı. 400 km civarında şehir içi ve ilçelere yolculuklar yaptım. Yakıt 6.1lt oldu. Geri dönüş yolunda ise 600km civarında 120-150 aralığında geldim. Eve ulaştığımda 1592 km ve 6.2 lt ortalama olmuştu. Tüm yolculuk boyunca %90 klima çalıştı. Araçta 2 büyük 1 küçük yolcu vardı. Eşya durumunu ise fotolarla görelim. Bu fotolar fiestanın aslında 2 kişi ve 1 çocuklu ailelere rahat rahat yeteceğinin de kanıtı bence Bagaj doldu ama üst kapağı çıkarmadım. Arka camın kapanmasını sevmiyorum ve bu sebepten dolayı tavana kadar doldurmamayı tercih ediyorum. Geri kalan eşyaları da şöför koltuğunun arkasındaki arka koltuk ayak boşluğuna ve biraz da arka koltuğun tek tarafına, yine arka camı kapatmayacak kadar koydum. Yani daha eşya alabilir Fotoğraftaki damacana, valiz büyüklüklerinin anlaşılması için koyuldu. 11 Ekim 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 Biraz geç oldu ama güç olmasın. Araçtan km bilgisini aldım. Toplam 1592 km yol yapmışım. Şimdii yakıt ile ilgili bilgileri paylaşayım. Şehirler arası yolculuğa çıktım. Yol temiz ve güzeldi. Otobana kadar 100-110 aralığında gittim ve 4.7lt ye kadar düştü(yaklaşık 300km). Daha sonra otobanda 120-140 aralığında devam ettim ve ilk 600 km sonrasında ortalamam 5.3'e çıkmıştı. 400 km civarında şehir içi ve ilçelere yolculuklar yaptım. Yakıt 6.1lt oldu. Geri dönüş yolunda ise 600km civarında 120-150 aralığında geldim. Eve ulaştığımda 1592 km ve 6.2 lt ortalama olmuştu. Tüm yolculuk boyunca %90 klima çalıştı. Araçta 2 büyük 1 küçük yolcu vardı. Eşya durumunu ise fotolarla görelim. Bu fotolar fiestanın aslında 2 kişi ve 1 çocuklu ailelere rahat rahat yeteceğinin de kanıtı bence Bagaj doldu ama üst kapağı çıkarmadım. Arka camın kapanmasını sevmiyorum ve bu sebepten dolayı tavana kadar doldurmamayı tercih ediyorum. Geri kalan eşyaları da şöför koltuğunun arkasındaki arka koltuk ayak boşluğuna ve biraz da arka koltuğun tek tarafına, yine arka camı kapatmayacak kadar koydum. Yani daha eşya alabilir Fotoğraftaki damacana, valiz büyüklüklerinin anlaşılması için koyuldu. ;)yakıt dizel dizel mi? dizel mi? 1,25 benzinlıydi. Yorum bağlantısı
Alper Demir 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 (düzenlendi) İlginç olmuş o ibareyi ben koymadım ki? neyse anlayamadım ama aracım benzinli diyim bari 11 Ekim 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 İlginç olmuş o ibareyi ben koymadım ki? yakıt tuketimi dızel gibiymiş.opet mi? Yorum bağlantısı
Alper Demir 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 yakıt tuketimi dızel gibiymiş.opet mi? Evet. Opet dışında almadığım için kıyaslıyamıycam ama memnunum. Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 bence gayet iyi görünüyor.bende çok korkmustum kendi değerlerimi örünce.yeni aldım aracı depoyu doldurdum yaklaşık 400 km ş.dışı gittim toplamda 636 km gittim içinde 1 2 litre benzin kalmıştı.8,6 8,5 değer gösteriyordu ş.içinde.2 gün önce tekrar doldurudm ş.içi sakin sakin gidiyorum 7,5 lere düştü yaklaşık olarak tüketim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Simdi opetle ilgili ufak bilgi paylasimi yapalim bildiginiz uzere 2 farkli dizel var.bunlar eco force ve full force.fiesta gibi kucuk hacimli dizel araclarin full force tercih etmeleri gerekmektedir.eco force buyuk hacimli motorlarin tercihi zaten.simdi olduda fiestaya eco force yakit aldiniz olucaklar arasinda en onemli motor sesi degisimi olacaktir motor biraz daha horultulu calisacaktir ve yaklasik 5 beygirlik bi kayip olucaktir. opet harici seçin toplam kayıplarınız tam azalsın biz %25 gibi fazla tüketimi ölçtük opette, 4 çeker bile dumur oldu çalışmadı Yorum bağlantısı
Tuncay Öztürk 15 Ekim 2013 Paylaş 15 Ekim 2013 Arkadaşlar merhaba; 1 ay önce 2010 Fiesta 1.6 tdci titanium dizel aldım. Çok hassas kullanmama rağmen şehiriçi tüketimde 100 km de 7 lt den aşağı düşmüyo gösterge. Aynı zamanda full depoda menzil 480 km gösteriyor ve o kadar gidiyor. Uzun yolda ise ortalama 110-120 km hızla ise 700 km anca gittim. Bu veriler 1.6 dizel motor içinnormal mi??? Bana çok yüksek geliyo.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts