İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Cihan Yaşar

bende opet kullanıyorum. opet full force alıyorum.eco force de olur dedıler.fark yokmuş?dogru mudur?

opet tercih sebebinız yakıt guvence sıstemı midır?yoksa dıger markalardan daha iyı dıye mı kullanıyorsunuz?

ben eco force almıyorum hiç full force kullanıyorum . sürekli aynı istasyon ve pompadan alırım. Görevli eco force u daha çok büyük araçlar tır kamyon v.s kullanıyorlar. binek araçlara vermiyoruz genelde falan demişti. 

bende bır ay once balıkesıre gıdecektım.opet te depoyu fullforce ile fullemek ıstedım.full force pompasında arıza var dedı ve ecoforce nin farkı yok dedi bende fullemeyıp 100tl lık aldım .problem olmadı.300 350 km yol yaptım

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

opet tercih sebebinız yakıt guvence sıstemı midır?yoksa dıger markalardan daha iyı dıye mı kullanıyorsunuz?

bende bır ay once balıkesıre gıdecektım.opet te depoyu fullforce ile fullemek ıstedım.full force pompasında arıza var dedı ve ecoforce nin farkı yok dedi bende fullemeyıp 100tl lık aldım .problem olmadı.300 350 km yol yaptım

kötü bir yakıt olduğunu düşünmüyorum ama yakıt güvence sistemi olayı da etkili tercih etmemde o olmasa da tercih edebilirdim. menzil olarak daha çok götürüyor. bir ara shell gtl kullandım 1 depo psikolojik değilse performansda az birşey fark etti :) ama menzil daha azdı. 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Ankara-İstanbul 6.1 lt/100km.

1.4 tdci 110-120 bandını geçince şehiriçinden fazla yakıyor uzun yolda.

çok doğru

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural
(düzenlendi)

Şehir içi klima kapalı sakin Adana trafiği  50 tl ye 230 km=22 krş

tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

geçen depoyu fulledim ve ışık yanana kadar ki sonuçlar. . yolun %80 i şehirler arası geri kalanı şehir içi. Şehirler arası 105 i geçmedim genelde 90-100 arası gittim biri iki yerde 130-140 çok kısa mesafe . ışık yanar yanmaz fotoladım :D

Qk5b11G.jpg

HX2ljam.jpg

vCBtpRV.jpg

lgrHYxF.jpg

Aracı 5 km daha kullandıktan sonra depoyu tekrar fulledim ve 150 tl aldı tam. yani 150/730= 20 krş

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Aracı 5 km daha kullandıktan sonra depoyu tekrar fulledim ve 150 tl aldı tam. yani 150/730= 20 krş

yakıt aldıgınız opet ıstasyonu merkezdemı?hangi ıstasyon?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Demir
(düzenlendi)

Yakıt konusunda bir şey ekliyim. Ankara 'da devamlı yakıt aldığım opet istasyonundan sonra; tatil vesilesi ile gittiğimiz mersin-erdemli-tırtar köyünden sonraki opetten aldığım yakıtın farklı olduğunu düşünüyorum. Oradan depoyu doldurdum ve araçtaki ses arttı sanki. Daha sonra erdemli den tekrar doldurdum ve eski sese kavuştum. Psikolojik diycem ama eşim de farketti. Yakıt tüketimi ile ilgili detaylı bilgiyi yarın fotoğraflarla doldurcam inşallah :) (araçtan km bilgisini almayı unuttum da)

tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam
(düzenlendi)

genel herkes dizel verileri paylaşmış. aracım 20 binde. ağırlı şehir içi kullanıyorum.yol bilgisarı 8 l gösteriyor. ort sürat 25km/h.

2009 focus da şehiriçi 10 l gösterirdi.

tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

yakıt aldıgınız opet ıstasyonu merkezdemı?hangi ıstasyon?

Yenişehirdeyim :)

Haftasonu izmir den gelirken ort hız 101 yakıt tüketimi 5,7  :shok:  tekim valiz yok bir şey yok ama 110- 120 arası geldim hep rampalarda 110 dan aşağı düşmedim. yine de çok yaktı bence

Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

selamlar.aracım henüz yeni 580 kmde,400 km ş.dışı yaptım.ş.dışı yaklaşık 5 ltreydi.sonra 200 kmdir şiçi kullanıyorum yakıt tüketimi 8,5 gösteriyor.çok canımı sıktı.herkesinki böylemiydi en başlarda merak ettim.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

neye göre bu hesabı yapıyosunuz yol bilgisayarında 0 gösterene kadar mı sürüyosunuz aracı ?

En son 50 TL lik aldığımda kalan yakıtla yapabileceğim km 44 gösteriyordu.Yine aynı rakama yaklaşık ( 46 ) gösterdiğinde en son aldığım yakıt  yani 50 bölü yaptığım km re.( 50/230= 22 krş.)

Yorum bağlantısı
Burak Yılmazer

Simdi opetle ilgili ufak bilgi paylasimi yapalim bildiginiz uzere 2 farkli dizel var.bunlar eco force ve full force.fiesta gibi kucuk hacimli dizel araclarin full force tercih etmeleri gerekmektedir.eco force buyuk hacimli motorlarin tercihi zaten.simdi olduda fiestaya eco force yakit aldiniz olucaklar arasinda en onemli motor sesi degisimi olacaktir motor biraz daha horultulu calisacaktir ve yaklasik 5 beygirlik bi kayip olucaktir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Simdi opetle ilgili ufak bilgi paylasimi yapalim bildiginiz uzere 2 farkli dizel var.bunlar eco force ve full force.fiesta gibi kucuk hacimli dizel araclarin full force tercih etmeleri gerekmektedir.eco force buyuk hacimli motorlarin tercihi zaten.simdi olduda fiestaya eco force yakit aldiniz olucaklar arasinda en onemli motor sesi degisimi olacaktir motor biraz daha horultulu calisacaktir ve yaklasik 5 beygirlik bi kayip olucaktir.

opet ıstasyon calısanı fark yok demısti?

Yorum bağlantısı
Hakkı Kurt

Araç zaten 68 beygir bir de 5 beygir kayıp olursa tamamdır (:

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Merhabalar ,

1.25 My fiesta  , gecenlerde   80 km kala benzin ısıg yandıktan sonra  zamlı benzin tarifesinden  depoyu doldurdugumda  170 TL ye  doldu ve menzil 525 km gosteriyordu ortalama 100km  degeri ise  6.5 lt ,  sonasında dun tekrar ısık yandı ve  degerleri kontrol ettim 82 km kala ışık yandı toplam km  436 civarıydı , ortalama  100 km  tuketim 7 lt yi gosteriyordu , istanbul  sehir ici yogun saatlerde  gidiş ve donus  seklinde  bir kullanım  periyodu var , okullar acılmadan once  6lt  ortalamayı buluyordum şimdi trafik oldukca yogunlastı ,  TEM e6 ya baglanır baglanmaz duruyorum nerdeyse.

Full Depo Menzil

http://t1310.hizliresim.com/1g/9/tdxnf.jpg

Toplam Km

http://s1310.hizliresim.com/1g/9/tdxnu.jpg

Ortalama 100km

http://j1310.hizliresim.com/1g/9/tdxp9.jpg

Benzin Isıgı Kalan Km

http://s1310.hizliresim.com/1g/9/tdxpz.jpg

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

opet ıstasyon calısanı fark yok demısti?

çalışanlar ürünler hakkında pek fazla bilgiye sahip değiller maalesef, bende bir ara ecoforce aldım 3-4 depo sonra enjektör memelerini değiştirmek zorunda kaldım. artık zaten bozulacağımı vardı yoksa ecoforce mu halletti bilemiyorum. ben hatta opet müşteri hizmetlerini aradım, onlardan bilgi aldım opetin stesinden bakıncada herşeyiyle aynı gözüküyor. yalnız istasyonda pomapalarda ecoforce un pompası direk geliyor ama ultraforce unki sanki yukarıda hortum çıkışında cam bölme içinde filtre var gibi ve mazotu görebiliyorsunuz. ben bidaha eco almadım.

Yorum bağlantısı
Alper Demir
(düzenlendi)

Biraz geç oldu ama güç olmasın. Araçtan km bilgisini aldım. Toplam 1592 km yol yapmışım. Şimdii yakıt ile ilgili bilgileri paylaşayım.

Şehirler arası yolculuğa çıktım. Yol temiz ve güzeldi. Otobana kadar 100-110 aralığında gittim ve 4.7lt ye kadar düştü(yaklaşık 300km). Daha sonra otobanda 120-140 aralığında devam ettim ve ilk 600 km sonrasında ortalamam 5.3'e çıkmıştı. 400 km civarında şehir içi ve ilçelere yolculuklar yaptım. Yakıt 6.1lt oldu. Geri dönüş yolunda ise 600km civarında 120-150 aralığında geldim. Eve ulaştığımda 1592 km ve 6.2 lt ortalama olmuştu. Tüm yolculuk boyunca %90 klima çalıştı. Araçta 2 büyük 1 küçük yolcu vardı. Eşya durumunu ise fotolarla görelim.

2wgawbo.jpg   33kanup.jpg

Bu fotolar fiestanın aslında 2 kişi ve 1 çocuklu ailelere rahat rahat yeteceğinin de kanıtı bence :) Bagaj doldu ama üst kapağı çıkarmadım. Arka camın kapanmasını sevmiyorum ve bu sebepten dolayı tavana kadar doldurmamayı tercih ediyorum. Geri kalan eşyaları da şöför koltuğunun arkasındaki arka koltuk ayak boşluğuna  ve biraz da arka koltuğun tek tarafına, yine arka camı kapatmayacak kadar koydum. Yani daha eşya alabilir :good1:  Fotoğraftaki damacana, valiz büyüklüklerinin anlaşılması için koyuldu.  ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Biraz geç oldu ama güç olmasın. Araçtan km bilgisini aldım. Toplam 1592 km yol yapmışım. Şimdii yakıt ile ilgili bilgileri paylaşayım.

Şehirler arası yolculuğa çıktım. Yol temiz ve güzeldi. Otobana kadar 100-110 aralığında gittim ve 4.7lt ye kadar düştü(yaklaşık 300km). Daha sonra otobanda 120-140 aralığında devam ettim ve ilk 600 km sonrasında ortalamam 5.3'e çıkmıştı. 400 km civarında şehir içi ve ilçelere yolculuklar yaptım. Yakıt 6.1lt oldu. Geri dönüş yolunda ise 600km civarında 120-150 aralığında geldim. Eve ulaştığımda 1592 km ve 6.2 lt ortalama olmuştu. Tüm yolculuk boyunca %90 klima çalıştı. Araçta 2 büyük 1 küçük yolcu vardı. Eşya durumunu ise fotolarla görelim.

2wgawbo.jpg   33kanup.jpg

Bu fotolar fiestanın aslında 2 kişi ve 1 çocuklu ailelere rahat rahat yeteceğinin de kanıtı bence :) Bagaj doldu ama üst kapağı çıkarmadım. Arka camın kapanmasını sevmiyorum ve bu sebepten dolayı tavana kadar doldurmamayı tercih ediyorum. Geri kalan eşyaları da şöför koltuğunun arkasındaki arka koltuk ayak boşluğuna  ve biraz da arka koltuğun tek tarafına, yine arka camı kapatmayacak kadar koydum. Yani daha eşya alabilir :good1:  Fotoğraftaki damacana, valiz büyüklüklerinin anlaşılması için koyuldu.  ;)yakıt dizel

dizel mi?

dizel mi?

1,25 benzinlıydi.

Yorum bağlantısı
Alper Demir
(düzenlendi)

İlginç olmuş o ibareyi ben koymadım ki? :) neyse anlayamadım ama  aracım benzinli diyim bari :yildizlar:

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

İlginç olmuş o ibareyi ben koymadım ki?

yakıt tuketimi dızel gibiymiş.opet mi?

Yorum bağlantısı
Alper Demir

yakıt tuketimi dızel gibiymiş.opet mi?

Evet. Opet dışında almadığım için kıyaslıyamıycam ama memnunum.

Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

bence gayet iyi görünüyor.bende çok korkmustum kendi değerlerimi örünce.yeni aldım aracı depoyu doldurdum yaklaşık 400 km ş.dışı gittim toplamda 636 km gittim içinde 1 2 litre benzin kalmıştı.8,6 8,5 değer gösteriyordu ş.içinde.2 gün önce tekrar doldurudm ş.içi sakin sakin gidiyorum 7,5 lere düştü yaklaşık olarak tüketim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

opet harici seçin toplam kayıplarınız tam azalsın :D biz %25 gibi fazla tüketimi ölçtük opette, 4 çeker bile dumur oldu çalışmadı

Yorum bağlantısı
Tuncay Öztürk

Arkadaşlar merhaba;

1 ay önce 2010 Fiesta 1.6 tdci titanium dizel aldım. Çok hassas kullanmama rağmen şehiriçi tüketimde 100 km de 7 lt den aşağı düşmüyo gösterge. Aynı zamanda full depoda menzil 480 km gösteriyor ve o kadar gidiyor. Uzun yolda ise ortalama 110-120 km hızla ise 700 km anca gittim. Bu veriler 1.6 dizel motor içinnormal mi??? Bana çok yüksek geliyo..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...