İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Cihan Yaşar

aracımla sehır dısı 100kmde 5,1lt ortalama yaktı. aracımda 4 kisi  vardı

Yorum bağlantısı
Yaşar Balcılar

1.5 dizel sifir fiesta almayi dusunurken actigim konuya gelen cevaplarla biraz kafam bulandi, 1.5dizel kullananlar memnunmudur? Yakit performans nasildir?

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Bende 1,4 tdci sahibi olarak merak ediyorum aslinsa motoru iyi degil mi gercekten 1,4 e gore

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya
(düzenlendi)

1.4 tdci motoru biraz eski kalıyordu. Zaten intercooler da bulunmuyordu. 1.4 68 hp 8v yerine, 1.6 tdci dan yola çıkarak 1.5 tdci yaptılar. 75 hp 16v. 

Ben diğer firmaları bu konuda biraz daha başarılı buluyorum. 1.6 lt den daha küçük hacimli dizellere bakacak olursak ilk akla gelen multijet 1.3 95 hp,ve renault 1.5 90 hp var. Zaten piyasaya da genel olarak bu motorlar hakim.

1.5 i hiç kullanmadım ama 1.4 den ben çok memnunum. Şehir içinde 5.2 ile geziyorum (25km/h ort sürat). bence şehir içi için gayet yeterli

tarihinde Mehmet Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şenel Eryavuz
(düzenlendi)

Bilgili ve deneyimli olan, konu hakkında ilgili kişilere soruyorum.   :soshelp:

1.4TDCi model fiestam ile ilgili bir tespitim var, ne kadar doğrudur bilmem?

Mazotumu OPET'den alıyorum. Standart ucuz mazottan. Depoyu tam doldurduğumda 650-700 arası mesafe yazıyor bilgi ekranımda.

50km yaptım ve 570 e düştü, bu hep oluyor depoyu tam doldurduğumda 1/4 oranında çok hızlı azalıyor sonrasında yavaşlıyor.

En son 153 TL mazot aldım ve toplamda 552 KM yol yaptım, ekranda 18 KM yazıyordu. Kaba bir hesapla KM başına 27-28 kuruş yakıyor.

Ankara trafiği için bana uygun geliyor, bu arada günlük 25-30 KM yol gidiyorum.

Kafama takılan asıl sorun depom ilk dolduğumda çok hızlı azalması ve sonrasında normale dönmesi hakkında, depomda bir sorun mu var?  :unsure2: 

Pompa veya hortumlarda sorun olabilir mi? :unsure2: Tam doluyken sızıntı veya aşırı kullanım olabilir mi?  :unsure2: 

Yoksa bu normal bir durum, sadece benim kuruntum mu?  :biggrin: 

tarihinde Şenel Eryavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şenel Eryavuz
(düzenlendi)

Araç 2008 bu arada.

tarihinde Şenel Eryavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alparslan Şenay

1,6 titanitum otomatik sahibiyim...araç kullanımı çok kolay olmakla beraber diğer modellere göre biraz fazla yakıyor biliyosunuz... ışıklarda N ( boş) a almanın faydası ne kadardır kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Tagu

1,6 titanitum otomatik sahibiyim...araç kullanımı çok kolay olmakla beraber diğer modellere göre biraz fazla yakıyor biliyosunuz... ışıklarda N ( boş) a almanın faydası ne kadardır kullanan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim..

Ben aracımı 4 gün önce teslim aldım ama ortalama 12 araç 150 km de bu ne zaman ve ne kadar düşer siz daha iyi bilirsiniz. Bana bu arada boşa alman faydasız dedi büyüklerim  :nea:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
adil can fidan

Ben de yeni aldım 11 12.5 arası gidiyo kullanma kılavuzunda 1500 km kadar hiç bakmayın diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

bende bugün doldurdum depoyu.40 ltre ile 500 km gitmiş ş.içi.Yol bilgisayarı 7.7 ye düştü son olarak km 1500.hatta sırasıyla yazayım ilk depo karmaydı 7 8 civarı sonra 8.6 sonraki fullemede 8,1 en sonda 7.7

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

2011 fiesta tdci kullanıyorum araç 49500 kmde ortalama hız 38 ortalama yakıt 6 litre gösteriyor. ayrıca aracı sert kullanmıyorum. bi tanıdığım benimkisi 5.1 gösteriyor dedi ancak ortalama hızı sormayı ancak normal geliyor bana 6 litre..

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

2012 Fiesta 1.4 Tdci Titanium XP;

Depoyu en son fulllediğimden itibaren, 686km yol yapmışım. Ve fullediğimde 35,12 Lt mazot aldı. Toplamda tam 160TL'lik yakıt aldım.

Yani; Km'de 0,233krş - 100km/5,12Lt  yakıt yakmış oldum.

Sürüşler genelde; %60 şehirler arası %40 Şehir içi. Yakıtını kontrol etmek için genelde sakin sürdüm.

Aracımdan ve yakıtından gayet memnunum şuan.. Bu arada kullandığım yakıt, Total excellium Euro Dizel'di.

Yorum bağlantısı
Sertaç Güngör

Ben aracımı 4 gün önce teslim aldım ama ortalama 12 araç 150 km de bu ne zaman ve ne kadar düşer siz daha iyi bilirsiniz. Bana bu arada boşa alman faydasız dedi büyüklerim  :nea:

Aracım 1.6 Titanium otomatik şanzıman 4000-5000 km yapmadan hesaplamayın deselerdi ilk 3 depolardaki değerlerim 1 km de şu ana kadar 392-400 krş yakıyor. Yani 100 km de 8.1- 8.3 lt. (en son benzine 4.83 TL/lt verdim) ama ben aracı Konyada düşük yoğunluklu şehir içi trafikte kullanıyorum. Ankara İstanbul olsa artar

Yorum bağlantısı
Emrah çelik
(düzenlendi)

Merhabalar forma yeni katildim aracimi alali yaklasik 1.5 hafta oldu bir depo benzinle yaklasik 450 km yol yaptim aracim 1.25 fiesta bana biraz fazla geldi (sehir ici) yorumlarinizi bekliyorum

tarihinde Emrah çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

Herkese merhaba. Arabam 1.4 Titanium. Aracımı geçtiğimiz hafta aldım fakat ocak pulundan dolayı 2014 ilk hafta teslim alacağım. Bu aracı kullanan arkadaşların yakıtları nasıl, tavsiyeleri olur mu? Teşekkürler iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Sertaç Güngör

Merhabalar forma yeni katildim aracimi alali yaklasik 1.5 hafta oldu bir depo benzinle yaklasik 450 km yol yaptim aracim 1.25 fiesta bana biraz fazla geldi (sehir ici) yorumlarinizi bekliyorum

ben 1.6 ile o yakıtı yaktım ama Konya trafiği yoğun bir trafik değil.

Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

foruma baktım bir tane 1.4 96 beygire denk gelmedim valla kimsede olmayan arabayı mı aldık ne  :) bir yakıt yorumu öğrenemedim 

Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu

foruma baktım bir tane 1.4 96 beygire denk gelmedim valla kimsede olmayan arabayı mı aldık ne :) bir yakıt yorumu öğrenemedim

Benzinli değil mi? Ben de var. 33 kurus yakıyorum sehir içi ortalama. Shell fuel save ile...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

Benzinli değil mi? Ben de var. 33 kurus yakıyorum sehir içi ortalama. Shell fuel save ile...

evet abi benzinli... şehiriçi ve şehirdışı ortalamalarınızdan da bahsedebilir misiniz? memnun musunuz, sanırım lpg siz kullanıyorsunuz önceki aracımda lpg kullandım lpg nin kronik sorunlarından cok cektim bundan çekmek istemiyorum

Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu

Lpg siz evet.. Valla tüketim işi çok göreceli. Yol hava ağırlık mekanik vs. çok faktör var. Bana göre yeterli. Şehir içi 6.8 ve şehir dışı 4.5 ortalama 5.8 değerlerini yakalıyorum tek başıma ve sakin kullanımla.

Akıllı telefon varsa yakıtmetre diye bi uygulama var. Oradan yaklaşık üç aydır şehir içi dışı araç ağır hafif takip ediyorum. Genel ortalama 6.8 in üstüne çıkmadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

Lpg siz evet.. Valla tüketim işi çok göreceli. Yol hava ağırlık mekanik vs. çok faktör var. Bana göre yeterli. Şehir içi 6.8 ve şehir dışı 4.5 ortalama 5.8 değerlerini yakalıyorum tek başıma ve sakin kullanımla.

Akıllı telefon varsa yakıtmetre diye bi uygulama var. Oradan yaklaşık üç aydır şehir içi dışı araç ağır hafif takip ediyorum. Genel ortalama 6.8 in üstüne çıkmadı

1.4 motor için çok güzel değerler yakalamışsınız tebrikler. bende 1.2 clio 2007 vardı hemen hemen benim o araçtaki değerim gibi... eğer bu ortalamayı sizin dediğiniz gibi bulabilirsem -hatta 0.3/0.5 fazlası da olur- benim için ideal. zaten bu beklediğim bir değer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Demir
(düzenlendi)

fiesta 1.2 benzinli düz bir araç aldım yeni sıfır km olarak.Acaba normal şartlarda bu araç 100km de ne kadar yakması lazım? bilgi paylaşabilirmisiniz arkadaşlar..

tarihinde Mahmut Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

fiesta 1.2 benzinli düz bir araç aldım yeni sıfır km olarak.Acaba normal şartlarda bu araç 100km de ne kadar yakması lazım? bilgi paylaşabilirmisiniz arkadaşlar..

mahmut bey ş.içi sakin kıllanımla 8,5 9 litre arası olur.yavaş yavaş düşer.her 500 kmde yarım litre azalır.kendi deneyimlerimi aktarıyorum.2250kmde şuan benim araç 1.25 fiesta 7.2 gösteriyodu bugun baktıgımda ortalama tüketim.verdiğim değerler ş.içidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Demir

doğrudur söyledikleriniz zira ben 350 km de kontrol ettiğimde panel 100km de 9.4 lt tüketim yaptığını söylüyordu,sıfır benzinli düz arabalarda bu normal sanırım.

Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

doğrudur söyledikleriniz zira ben 350 km de kontrol ettiğimde panel 100km de 9.4 lt tüketim yaptığını söylüyordu,sıfır benzinli düz arabalarda bu normal sanırım.

evet normalmiş bu değerler.herkes aynısını söylüyor ki bende test etme imkanı buldum zira araba artık 2500 kmye yaklaştı.düzenli olarak düşüş yaşadım sadece 2 3 hafta önce aşırı soğuktu o zamanlarda pek düşüş olmadı.yaza kadar 6,5yaparım diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...