Yusuf Taş 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 Geçenlerde ışık yandı 50 tl lik mazot aldım Po dan.Tekrar ışık yandığında toplam 142 km yol gitmişim şehir içi ortalama 8.0 yani 35 kuruş km de.Pazar günü shell nitro aldım 100 tl lik Gelibolu-Keşan arası gittim geldim ortalama 150 km yol yapmışım uzun yol ortalama hızım 100 km ve tüketim 5.6 kime sorsam fazla yakıyor diyorlar. Siz ne dersiniz bu değerlere bir sorun var mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Demir 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 ya arkadaş 1 litre az yakmışsın yada 1 litre fazla,duruma ve kullanıma göre değişiyor yakıt harcaması.herkes kafasına göre çok yakıyor az yakıyor diyorsa çok kafa kurcalamayın.100 km 5.6 lt gayet güzel bir değer.Ne yani 100km de 2 lt mi harcayacak bu araçlar? tutunki ben sıfır 1.2 benzinli araç almışım şuan 100km de şuan 9 lt yakıyor.Daha önceki mesajlarımda da yazdım bu sıfır araç olduğu için normalmiş (gerçi ben devirli kullanıyorum onunda etkisi var),şimdi gidip ağlamammı lazım çok yakıyor diye? bence kafa yormayın değerleriniz gayet güzel. Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 ya arkadaş 1 litre az yakmışsın yada 1 litre fazla,duruma ve kullanıma göre değişiyor yakıt harcaması.herkes kafasına göre çok yakıyor az yakıyor diyorsa çok kafa kurcalamayın.100 km 5.6 lt gayet güzel bir değer.Ne yani 100km de 2 lt mi harcayacak bu araçlar? tutunki ben sıfır 1.2 benzinli araç almışım şuan 100km de şuan 9 lt yakıyor.Daha önceki mesajlarımda da yazdım bu sıfır araç olduğu için normalmiş (gerçi ben devirli kullanıyorum onunda etkisi var),şimdi gidip ağlamammı lazım çok yakıyor diye? bence kafa yormayın değerleriniz gayet güzel. Evet haklısınız belkide bu kadar üstüne kafa yormaya değmez. 30.000 bakımını yeni yaptırdım belki ondandır ama bu aralar biraz fazla yaktığını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 kışın sürekli trafikli bolca yokuşlu trafikte ve kış lastikli ortalamam 6.3 Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 1.4 tit x benzinli aracımı akşam üzeri aldım 10-15 km şehiriçi sonra da 60 km şehirlerarası sürüp evime geldim Allah'a şükür. ortalamam 5.4e kadar düştü yolda eve geldiğimde ortalamam 5.6 idi herkes çok yakmasından şikayet etti ama ben daha yüksek bekliyordum. eve girmeden opette depoyu fulledim trip 600 yazıyordu. hayırlısı. tabii ki bu ilk ölçümler değer olarak kabul edilemez ama heyecan - heves olunca insanın yazası geliyor Yorum bağlantısı
Ali Çetiner 4 Ocak 2014 Paylaş 4 Ocak 2014 1.4 tdci fiestamla ilk depomu bitirdim.depo 160 lıraya doldu.gıdılen km 750. 400 km sehır dısı 350 km sehır ıcı.kurus hesabıyla 21 kurus. Litre hesabıyla 4.8 litre benm ıcın gayet ıyı degerler.Kullanım tarzı karısık.sakın hız sabıtleyıcı kullanım da mevcut motoru zorlayıcı devırlı kullanım da mevcut.4 kısı full bagajlı da kullandım tek basıma da kullandım.Yanı kısaca tamamen karma kullanım.Demek kı sakın kullanımla daha da dusebılır bu verıler.Benım ıcın gayet yeterlı duzeyde tatmın edıcı degerler bunlar Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 4 Ocak 2014 Paylaş 4 Ocak 2014 Iki gun once bursadan fulleyip çıktım. Toplam 500 km yol yapip tekrar izmirfe fulledim 113 tl aldi . Bu besyuzun 100 -150 km sehir ici geri kalani sehir disi 3 kisi full bagaj. 100-120 arasi hiz ile.1.4 tdci ile. Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 4 Ocak 2014 Paylaş 4 Ocak 2014 2012 Fiesta 1.4 Tdci Titanium XP; Depoyu en son fulllediğimden itibaren, 686km yol yapmışım. Ve fullediğimde 35,12 Lt mazot aldı. Toplamda tam 160TL'lik yakıt aldım. Yani; Km'de 0,233krş - 100km/5,12Lt yakıt yakmış oldum. Sürüşler genelde; %60 şehirler arası %40 Şehir içi. Yakıtını kontrol etmek için genelde sakin sürdüm. Aracımdan ve yakıtından gayet memnunum şuan.. Bu arada kullandığım yakıt, Total excellium Euro Dizel'di. Depoyu en son fulllediğimden itibaren, 732km yol yapmışım. Ve fullediğimde 35,55 Lt mazot aldı. Toplamda tam 164.95TL'lik yakıt aldım. Yani; Km'de 0,225krş - 100km/4,8Lt yakıt yakmış oldum. Sürüşler genelde; %60 şehirler arası %40 Şehir içi. Uzun şehirlerarası yollarda Hız Sabitleyici kullandım. Bu arada kullandığım yakıt, BP Ultime Euro Dizel'di. Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Depoyu en son fulllediğimden itibaren, 732km yol yapmışım. Ve fullediğimde 35,55 Lt mazot aldı. Toplamda tam 164.95TL'lik yakıt aldım. Yani; Km'de 0,225krş - 100km/4,8Lt yakıt yakmış oldum. Sürüşler genelde; %60 şehirler arası %40 Şehir içi. Uzun şehirlerarası yollarda Hız Sabitleyici kullandım. Bu arada kullandığım yakıt, BP Ultime Euro Dizel'di. Engin Bey değerleriniz çok iyi maşallah nazar değmesin .Acaba ben ne zaman görücem bu değerleri? 1 Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Engin Bey değerleriniz çok iyi maşallah nazar değmesin .Acaba ben ne zaman görücem bu değerleri? Teşekkür ederim. Aracımın Km'si 79500'de şuan. Yalnız agresif kullanımını bırakıp, ekonomik sürüşe odaklanınca baya farkediyor 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Teşekkür ederim. Aracımın Km'si 79500'de şuan. Yalnız agresif kullanımını bırakıp, ekonomik sürüşe odaklanınca baya farkediyor Aslında agresif kullandığım söylenemez.Ama mesela vites değiştirme ışığına uymuyorum 2500 devirde vites değiştiriyorum.Arada bir ani hızlanma ve frenleme yapıyorum. Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Aslında agresif kullandığım söylenemez.Ama mesela vites değiştirme ışığına uymuyorum 2500 devirde vites değiştiriyorum.Arada bir ani hızlanma ve frenleme yapıyorum. Bazen fiestam o kadar atak o kadar istekli oluyo ki, agresif kullanmamak elimde olmuyor Basayım gitsin diyorum Genelde hız sabitleyiciyle 80-90'da gitmeye özen gösteriyorum. Yazın, Honda Today marka 49cc scooter motorum vardı onun yakıtıyla neredeyse aynı yakıyorum Fiesta ile 1 Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Merhabalar Üstadlar. Arabami daha yeni aldim. 06.01.2014 tarihinde. 2011 model 1.4 Titanium x paket 28.000 km de. İlk sahibinde bu değer daha düşüktü. Fakat 06.01.2014 tarihinden beri ben kullanıyorum ve değer bu şekilde oldu. İstanbul içi kullanıyorum ve ilk arabam. Acaba bendemi bir sorun var¿ Kullanmayı mi beceremiyorum. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Ben hiç 7.0 li bir ortalama görmedim, çok kısa bir mesafede alınmış olabilir, yanıltıcı olabilir. Aracı aldığınızda 0lamış mıydınız yol bilgisayarını? Şahsi tavsiyem, hazır depounuz da boşken, depoyu doldurum km sayacını 0layın, diğer yol bilgisayarı öğelerini de. Depo boşalınca tekrar doldurun. Tüketiminiz sonucunda ortalamanızı, aldığınız kadar lt veya TL ye yaptığınız KM yi bölerek hesaplayın. 1 Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Ben hiç 7.0 li bir ortalama görmedim, çok kısa bir mesafede alınmış olabilir, yanıltıcı olabilir. Aracı aldığınızda 0lamış mıydınız yol bilgisayarını? Şahsi tavsiyem, hazır depounuz da boşken, depoyu doldurum km sayacını 0layın, diğer yol bilgisayarı öğelerini de. Depo boşalınca tekrar doldurun. Tüketiminiz sonucunda ortalamanızı, aldığınız kadar lt veya TL ye yaptığınız KM yi bölerek hesaplayın. Nasıl sıfırlama yapacagimi bilmiyorum. Bluetooth ve radyo dahil bütün ayarlar eski kullanıcıya ait. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Nasıl sıfırlama yapacagimi bilmiyorum. Bluetooth ve radyo dahil bütün ayarlar eski kullanıcıya ait. göstergede görünen veriyi sıfırlamak için sinyal koluna 2 -3 sn basılı tutmanız yeterli sonra sıfırlamak istediğiniz veriyi aynı tuşa basarak değiştirip sıfırlamak istediğinizde yine basılı tutunuz. 2 Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Merhabalar Üstadlar. Arabami daha yeni aldim. 06.01.2014 tarihinde. 2011 model 1.4 Titanium x paket 28.000 km de. İlk sahibinde bu değer daha düşüktü. Fakat 06.01.2014 tarihinden beri ben kullanıyorum ve değer bu şekilde oldu. İstanbul içi kullanıyorum ve ilk arabam. Acaba bendemi bir sorun var¿ Kullanmayı mi beceremiyorum. Nasıl sıfırlama yapacagimi bilmiyorum. Bluetooth ve radyo dahil bütün ayarlar eski kullanıcıya ait. Yakıt ve km değerleri görüp değiştirebildiğiniz, (sellektör kolu)'na yandan basılı tuttuğunuzda rakamlar örn. 918 ise -18, --8, --- olacak ve sıfırlanmış olacaktır. Ben her depoyu full'lediğimde yakıt harcamalarını hesaplamak için sıfırlarım. 1 Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Yakıt ve km değerleri görüp değiştirebildiğiniz, (sellektör kolu)'na yandan basılı tuttuğunuzda rakamlar örn. 918 ise -18, --8, --- olacak ve sıfırlanmış olacaktır. Ben her depoyu full'lediğimde yakıt harcamalarını hesaplamak için sıfırlarım. göstergede görünen veriyi sıfırlamak için sinyal koluna 2 -3 sn basılı tutmanız yeterli sonra sıfırlamak istediğiniz veriyi aynı tuşa basarak değiştirip sıfırlamak istediğinizde yine basılı tutunuz. Dediğiniz gibi yaptım ve oldu. Peki Bluetooth ve radyo verilerini nasıl sıfırlama yapabilirim. Ve varsa başka kişisel ayarları. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Dediğiniz gibi yaptım ve oldu. Peki Bluetooth ve radyo verilerini nasıl sıfırlama yapabilirim. Ve varsa başka kişisel ayarları. benim aracımda bluetooth olmadığı için bilmiyorum ama teyp üzerinde menü tuşuna basarak seçenekleri oklar ile değiştirip 'ok' tuşuna basarak menünün içine girip ayar yapabilirsiniz. radyo verilerinden kastınız kanal frekans kaydetmek ise radyo açıkken oklar ile frekans ayarlayıp kaydetmek istediğiniz kanalı teybin üstündeki rakama basılı tutup kaydedebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 benim aracımda bluetooth olmadığı için bilmiyorum ama teyp üzerinde menü tuşuna basarak seçenekleri oklar ile değiştirip 'ok' tuşuna basarak menünün içine girip ayar yapabilirsiniz. radyo verilerinden kastınız kanal frekans kaydetmek ise radyo açıkken oklar ile frekans ayarlayıp kaydetmek istediğiniz kanalı teybin üstündeki rakama basılı tutup kaydedebilirsiniz. Bilgilendirme için tesekkür ederim. Son birsey daha var. Ben konsoldan kapıları Kitleyince arka da oturan araç giderken kapıyı açabiliyor. Çocuk kilidi yokmu arka kapılarda. Konsolda ne yaptıysam olmadı bir türlü. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Kapı içlerinde çocuk kilidi tırnakları olması lazım. Bildiğim kadarı ile konsoldan yapılamıyor. Bu arada kitapçığınız yok ise bu linkten indirebilirsiniz. Tekrar güle güle kullanın. https://www.dropbox.com/s/nnz1mtmcsd077st/FIESTA%20B299%20-%202011MY.pdf Bilgilendirme için tesekkür ederim.Son birsey daha var.Ben konsoldan kapıları Kitleyince arka da oturan araç giderken kapıyı açabiliyor.Çocuk kilidi yokmu arka kapılarda.Konsolda ne yaptıysam olmadı bir türlü. Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Kapı içlerinde çocuk kilidi tırnakları olması lazım. Bildiğim kadarı ile konsoldan yapılamıyor. Bu arada kitapçığınız yok ise bu linkten indirebilirsiniz. Tekrar güle güle kullanın. https://www.dropbox.com/s/nnz1mtmcsd077st/FIESTA%20B299%20-%202011MY.pdf Teşekkür ederim. Kitapçıklar mevcut galiba. Torpido gözünde varmış. Şimdi baktım. Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 Bilgilendirme için tesekkür ederim. Son birsey daha var. Ben konsoldan kapıları Kitleyince arka da oturan araç giderken kapıyı açabiliyor. Çocuk kilidi yokmu arka kapılarda. Konsolda ne yaptıysam olmadı bir türlü. Aracınızın teybi Sony mi? Titaniumlarda bluetooth standart değil çünki. Radyo frekansını kısayol numaralarına atamak için, istediğiniz radyo frekansını bulun, sonra radyo üstünde hangi numaraya bu kanalı atayacaksanız, o numara uzun süre basın, zaten kaydedildiği gösteren bir ses çıkacaktır. Çocuk kilidini kapıda, mandalın bulunduğu yerde, anahtarla, çevirebilirsiniz. Arka camları ise, 4 camı ayarladığınız paneldeki "cam işareti" olan butona tıklayın. Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 Aracınızın teybi Sony mi? Titaniumlarda bluetooth standart değil çünki. Radyo frekansını kısayol numaralarına atamak için, istediğiniz radyo frekansını bulun, sonra radyo üstünde hangi numaraya bu kanalı atayacaksanız, o numara uzun süre basın, zaten kaydedildiği gösteren bir ses çıkacaktır. Çocuk kilidini kapıda, mandalın bulunduğu yerde, anahtarla, çevirebilirsiniz. Arka camları ise, 4 camı ayarladığınız paneldeki "cam işareti" olan butona tıklayın. Arabamin teybi Sony değil. Titanium x Plus paketmis. Sony hariç Bluetooth Standartmis. Radyo ayarlamayi ve Çocuk kilidi olayını da hallettim. Yorum bağlantısı
Soner İsrafiloğlu 9 Ocak 2014 Paylaş 9 Ocak 2014 Arabam 12500 km de. Bayağıdır İstanbul içi 6,6 lt/100 km sabitlendi. iyi bir değer mi bu sizce? (2013 fiesta 1.25) Yorum bağlantısı
Recommended Posts