Oguzhan Atam 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 (düzenlendi) fiesta 1.4.benzinli aracım için şehiriçi ortalama hız 25 km/h. 165 tl benzinle 355 km gitmişim.depoyu doldurarak test ettim. yol bilgisayarı 8.4 l gösteriyor. bu yakıt değeri çok değil mi sizce? 11 Ocak 2014 tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 fiesta 1.4.benzinli aracım için şehiriçi ortalama hız 25 km/h. 165 tl benzinle 355 km gitmişim.depoyu doldurarak test ettim. yol bilgisayarı 8.4 l gösteriyor. bu yakıt değeri çok değil mi sizce? bence cok şöyle örnek vereyim.200 tlye dolduruyorum depoyu 530 civarı gidiyor kaldıki aracım 2200 kmde henüz dahada düşecek yani.benim arac 1.25 ama 1.6 da olsa 1.25 te olsa o kadar fark olmaması gerek.bence tamamen sürüşle alakalı hocam,aracı bi sıkıştırıyorum ortalama 7 8 den 9 10a çıkıyor.eğer sakin kullanıyorda böyle bir değer elde ediyorsanız aracınızda sıkıntı olması muhtemel.bide şöyle birşey var söylediğiniz değerlere göre ortalama 9,5 ltre.yol bilgisayarı 8,4 diyosunuz,sanırım sıfırlamamışsınız yakıt alırken Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 Yusuf arkadasim 5.6 uzun yolda fazla gibi benim aracim sehir icinde 5.7 veya 5.8 gosteriyor 38km hizla 1 depo mazotla 650 km gittim. Senin olcum seklin biraz yanlis depoyu fulledikten sonra yol katet ve bir dahaki dolumda ne kadr yakit almis ve ne kadar yol gitmis bu sekilde yaparsan daha dogru sonuc elde etmis olursun tabi aracin yol bilgisayarni sifirlarsan depo dolumunda tum sayaclari sifirlarsan daha net bilgi elde edinebilirsin 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Yusuf arkadasim 5.6 uzun yolda fazla gibi benim aracim sehir icinde 5.7 veya 5.8 gosteriyor 38km hizla 1 depo mazotla 650 km gittim. Senin olcum seklin biraz yanlis depoyu fulledikten sonra yol katet ve bir dahaki dolumda ne kadr yakit almis ve ne kadar yol gitmis bu sekilde yaparsan daha dogru sonuc elde etmis olursun tabi aracin yol bilgisayarni sifirlarsan depo dolumunda tum sayaclari sifirlarsan daha net bilgi elde edinebilirsin Ben depoyu fulletmedim ama 5.6 uzun yoldan geldikten sonraki değredi.Bunda hata olabilir mi?Birde dediğiniz gibi yapayım bakalım.Benim araçta 100 km hıza çıktığımda değer 5 in altına inmiyor. Yakit degerlerinizin cok fazla oldugunu düşünüyorum arkadaslar servisle bi gorusmenizde yarar olacaktir. 1.4 fiesta tdci (dizel) 4.8lt/100km, yazin bu 4.5lt'de seyrediyordu. Cok yaktigini düşündüğüm bi an servise gittim komik oldu ama araba cok geziyormus meger (eş) kullanici tarafindan Servise gideceğim bunu sorayım inşallah umursamaz davranmazlar çünkü buradaki ve farklı fiestaları referans alacağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Yusuf bey ort yakit tuketimi gosteren yeri de sifirliyorsunuz degil mi hepsini ayri ayri sifirlamak lazim tripe basarak hepsini sifirlayin denerken Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Yusuf bey ort yakit tuketimi gosteren yeri de sifirliyorsunuz degil mi hepsini ayri ayri sifirlamak lazim tripe basarak hepsini sifirlayin denerken Evet aynen ortalama tüketim,km bilgisi ve ortalama hız hepsini sıfırlıyorum.5.6 dan sonra hep şehir içi kullandım şuan ortalama 6.7 oldu.212 km toplam yol ve bunu 120 km si şehir dışı kullanım. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Ortalama hiz ne gosteriyor usta bir de aracin kmsi ne? Uzun yola kacla gidiyorsun? Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Adana dan güncel 1.4 TDCi verisi. Depoyu fulledikten sonra 637 km gitti. 35.06 lt yakıt aldı. litresi 4.65 den 163 tl. ödedim. Tamamı şehir içi. Ortalama hız = 25 Genelde sakin kullanırım.Araç 2012 model 18 000 km Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Ortalama hiz ne gosteriyor usta bir de aracin kmsi ne? Uzun yola kacla gidiyorsun? Ortalama hız 27 km araç 28900 kmde uzun yolda ortalama 100 km hızla gidiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 Yusuf kardesim bi servise danismanda fayda var derim cunku benimki o kadar yuksek cikmiyor yarin fotolarini ceker atarim depoyu fulleyeli 10 gun oldu yaklasik 600 km gittim fotolari atarim kiyaslariz usta Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Yusuf kardesim bi servise danismanda fayda var derim cunku benimki o kadar yuksek cikmiyor yarin fotolarini ceker atarim depoyu fulleyeli 10 gun oldu yaklasik 600 km gittim fotolari atarim kiyaslariz usta Tamam Kardeşim eyvallah ilgin için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sertaç Güngör 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Ankaradan Konyaya 1.6 otomatik fiesta titanium x ile hızım 110 km yi geçmeden (ort:95) yapılan km: 254.1 yakıt fiyat: 4.99 tl opet alınan litre: 14.47 harcama 100 km de: 5.7 lt, 284 krş harcanan: 72.21 TL. aynı yolu 120 km nin altına düşmeden hızlı gelince 85 tl yakmıştı demekki agresif olmamak lazım. birde yol çok engebeli değilse hız sabitleyici tasarruf ettiriyor. Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Ankaradan Konyaya 1.6 otomatik fiesta titanium x ile hızım 110 km yi geçmeden (ort:95) yapılan km: 254.1 yakıt fiyat: 4.99 tl opet alınan litre: 14.47 harcama 100 km de: 5.7 lt, 284 krş harcanan: 72.21 TL. aynı yolu 120 km nin altına düşmeden hızlı gelince 85 tl yakmıştı demekki agresif olmamak lazım. birde yol çok engebeli değilse hız sabitleyici tasarruf ettiriyor. Hız sabitleyici tam olarak nasıl calistiriliyor¿ Bende var ama hiç denemedim bilmediğim için. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 (düzenlendi) Hız sabitleyici tam olarak nasıl calistiriliyor¿ Bende var ama hiç denemedim bilmediğim için. sabitlemek istediğiniz hızda iken direksiyonun sağındaki "ok" tuşuna basıp onun hemen sütündeki "set+" tuşuna basarsanız o hıza sabitlemiş olursunuz. ayrıca hızını +/- tuşuyla direksiyondan arttırıp azaltabilirsiniz. devreden çıkarmak içinse off veya can/res veya fren veya debriyaja basmanız yeterli 14 Ocak 2014 tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Murat_Güneş 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 sabitlemek istediğiniz hızda iken direksiyonun sağındaki "ok" tuşuna basıp onun hemen sütündeki "set+" tuşuna basarsanız o hıza sabitlemiş olursunuz. ayrıca hızını +/- tuşuyla direksiyondan arttırıp azaltabilirsiniz. devreden çıkarmak içinse off veya can/res veya fren veya debriyaja basmanız yeterli Hım. O zaman bu İstanbul trafiğinde kullanılmaz. Anladigim kadariyla. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Hım. O zaman bu İstanbul trafiğinde kullanılmaz. Anladigim kadariyla. Kesinlikle virajlı karlı buzlu yağmurlu yollarda sıkışık yoğun trafikte kullanmak için uygun değil. Daha ziyade şehirler arası yollarda duble otoyolda v.s uygun. benim aracın en sevdiğim özelliğidir. 2 Yorum bağlantısı
Sertaç Güngör 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Hız sabitleyiciyi sürekli iniş çıkış yokuş yerlede kullanmak ta ekonomik değildir. yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekince yakıt sarfiyatı 0 olur ama araba sabit hıza ayarlı olunca sürati dengelemek için fren gaz yapınca yakıt sarfiyatı oluşur 1 Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 sabitlemek istediğiniz hızda iken direksiyonun sağındaki "ok" tuşuna basıp onun hemen sütündeki "set+" tuşuna basarsanız o hıza sabitlemiş olursunuz. ayrıca hızını +/- tuşuyla direksiyondan arttırıp azaltabilirsiniz. devreden çıkarmak içinse off veya can/res veya fren veya debriyaja basmanız yeterli Ek olarak; Set+ 'nın anlamı, sabit hızdayken siz gaza bastığınızda sabit hız devre dışı kalmaz, gaz pedalını bıraktığınız zamanki hıza sabitlenir Set- 'nin anlamı, sabit hızdayken siz frene bastığınızda sabit hız devre dışı kalmaz, fren pedalını bıraktığınız zamanki hıza sabitlenir. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Frene basıldığı zaman Hız sabitleyicisi devre dışı kalır. Gaz için dediğiniz doğru ancak fren için doğru değil. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Bulut_2 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Aracim 360 km de Bandırma da yaşıyorum dur kalk şehir içi 100 km 9.4 lt gösteriyor.(1.25) fiesta Yorum bağlantısı
Ali Çetiner 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 1.4tdci fiesta ile ortalama hızım 17km.Kısa mesafe kullanıyorum.7 km cıvarı sabah yıne aynı aksam.Uzun suredır sıfırlamadım sayacı. 5.9 a sabıtledım.Daha da dusebılecegını bılıyorum ama sanırım bu sartlarda pek mumkun degıl Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Arkadaşlar bugün servise gittim aracı aldılar bilgisayara bağlayıp kontrollerini yaptılar.Tabi herşey normal görünüyormuş.Sonra yazılımı güncelleyip tüm değerleri sıfırladılar bir süre test edin dediler.4 yetişkin 1 çocuk gittiğim zaman aynı yolda 90-100 arası ortalama 5.6 yı gösteriyordu ama şimdi tek başıma aynı yolu geldim 4.9 gösteriyor.Kişi sayısı bu kadar farkeder mi yoksa sıkıntı çözülmüş mü anlayamadım. Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 full ş. içi hız ort 23 km 630 km de girdim benzinliğe. Bi15 daha giderdi. yakıtım arttı eskiye naAran Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Bi süre takip edin Yusuf Bey, sorununuz bana gore hallolmus gibi geliyor. Birde manuel deneyin yakiti ya 0layin ya fulleyin aldığınız yakit litresine gore gittiğiniz kmyi hesaplayin ortalama yakitiniz litre bazinda ortaya çıkacaktır. Bi süre takip edin Yusuf Bey, sorununuz bana gore hallolmus gibi geliyor. Birde manuel deneyin yakiti ya 0layin ya fulleyin aldığınız yakit litresine gore gittiğiniz kmyi hesaplayin ortalama yakitiniz litre bazinda ortaya çıkacaktır. Birkaç gün önce fulledim depoyu shell nitroyla uzun yola çıkmadan birdaha dolduracam o zaman akkoyun karakoyun çıkar ortaya inşallah. Yorum bağlantısı
Recommended Posts