İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Ali Ozan Yurtsever

5km de bu değerlerin böyle oynaması zaten normal. ama 600küsür km de gerçekte 5.7 iken 6.3 göstermesi bana biraz garip geldi.

Her zamanki gibi gerçeğe bakmak yol bilgisayarına güvenmemek lazım..

Benim yol bilgisayarı da 0,3-0,4 fazla gösteriyor. Bursa İzmir arası fulledim çıktım araba full bagaja arka dahil manisa girişinde tekrar fulledim. Bilg. 5,3 gösteriyordu aldığı yakıt oranına göre hesap yaptım 4,9 çıktı. geçen İzmir şehir içi fulledim  500 km kullanımdan  sonra tekrar fulledim bilg. 5,5 diyordu yakıt hesabım 5,2 çıktı. :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hızlı mı gidiyorsunuz acaba? Ben benzinli ile aşağı yukarı 5 litre yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Hızlı gitmiyorum aslında 100-120 arası genelde . yani 80-90 arası gidersem 4,5 lt altına düşer çok rahat. ama uzun yolda da o hızla çok gidilmiyor sıkıyor insanı. sabredip de 3,8 ortalama yakaladığım oldu. ama 100 ü geçince 5 lt yakıyor bizimkiler. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

küçük motorlar yavaş gidince epey az yakıyor, fakat 120 km civarında devir çok arttığından tüketim epey artıyor. Hızlı gidilecekse 1.6 ve üzeri daha iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

küçük motorlar yavaş gidince epey az yakıyor, fakat 120 km civarında devir çok arttığından tüketim epey artıyor. Hızlı gidilecekse 1.6 ve üzeri daha iyi olur.

:good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

:good1:  :bravo:

Babamda getz dizel var onun vites oranlarını uzun epey. 5.viteste 2000 devir civarında 100 km yapıyor, uzun yolda epey iyi.  Fakat yavaşlamalarda hemen 4e almak gerekiyor. Bu da iyi değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Babamda getz dizel var onun vites oranlarını uzun epey. 5.viteste 2000 devir civarında 100 km yapıyor, uzun yolda epey iyi.  Fakat yavaşlamalarda hemen 4e almak gerekiyor. Bu da iyi değil.

bizimkinde de focus tdci var uzun yolda 103 km ortalama hızda arabada 5 kişi ort 4,8. ben 100 km ortalama hız arabada tek 5,3

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Taş
(düzenlendi)

Son ölçümüm şehir içi 116 km yol ,ortalama 7.0 litre 31 krş yakmışım.Yakıt shell nitro Kullanım oldukça sakin.

tarihinde Yusuf TAŞ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

Fazla benim son olcumde 28.5 krs cikti 600kusur yani bir depo yakit 24km ortalama 6.1 yakt tuketimi opetten sasma kardeşim aracin garantisi veya uzatilmis garantisi varsa opet enjektor garantisi de veriyor

Depoyu surekli fullemek de mantikli zirt pirt yakit aliminda fire cok veriliyor 160 liralk mazot 1 seferde alinirsa 1 kere fire verilir 5 kere alinirsa 5 kere ;)

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Fazla benim son olcumde 28.5 krs cikti 600kusur yani bir depo yakit 24km ortalama 6.1 yakt tuketimi opetten sasma kardeşim aracin garantisi veya uzatilmis garantisi varsa opet enjektor garantisi de veriyor

Depoyu surekli fullemek de mantikli zirt pirt yakit aliminda fire cok veriliyor 160 liralk mazot 1 seferde alinirsa 1 kere fire verilir 5 kere alinirsa 5 kere ;)

Bana en yakın opet 15 km uzakta git gel 30 km yol yapıyor.Hala servise gitmedim bir ölçüm daha yapayım ondan sonra gideceğim ama genede birşey çıkmaz gibime geliyor.Enjektörleri elletmek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Yukaridaki veriler dizel araç mi ?

Evet maalesef :(  2012 tdci titanium.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

Suruste bi yerde mi hata yapiyorsunuz acaba araci bosa atmiyorsunuz degil mi

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Suruste bi yerde mi hata yapiyorsunuz acaba araci bosa atmiyorsunuz degil mi

Hayır çoğu zaman vites küçülterek yavaşlıyorum.Sakin kullanırım ayrıca.Ani hızlanma ve frenleme yapmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

Surekli sehir icindemisinz arada bir uzun yol olmuyormu 20 30 km faln bunlar ortalamayi dusuruyor baya

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Uzun yol yaptığım oluyor ama en son verdiğim değerler tamamen ş.içi tüketim değerleri.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Uzun yol yaptığım oluyor ama en son verdiğim değerler tamamen ş.içi tüketim değerleri.

hocam şehir içi fazla değil o değer sıkıntı yapmayın

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Valla Eray Bey herkes fazla diyor ilk defa normal diyen sizsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

çok kısa mesafede yakar , 2-3 km gibi.

Evet genelde kısa mesafe kullanıyorum.Okul ev arası hele Hanımı bırakırsam okuluna en fazla 2-4 km gidip geliyorum günlük.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

normal o zaman. 2000 deviri geçmeden sürün , lastik havaları tam olsun, gaza çok hafif basın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Herhalde ben gaza hafif basma olayini beceremiyorum.Gazi sabit seviyede tutamiyorum.:D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

tork yüksek ya, hafif basarsanız da yürür araba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

yusuf bey 2-4 km git gelde  normal o değerler. motor hiç ısınmadan tekrar stop ediyorsunuz istemeden. yani tam verimli kısma yaklaştığınızda stop ediyorsunuz. bence bir sorun yoktur. birazda gaza yumşak davranırsanız düşürebilirsiniz diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Yusuf hocam bizde de fusion var 1.4 tdci babam ev iş arası kullanınca sizin gibi yakın mesafe dur kalk ışıklar soğuk motor vs.. 6-7 litre arası yakıyo sakin kullanımda ben okula sürekli araçla gitsem 4-4.5 yakıyorum çünkü e5 üzerinden gidiyorum o yüzden normal dedim 1.4 tdci bizim eski getz 1.5 crdi den 1 litre daha az yakıyo aynı mesafelerde fiesta çok tutumlu bi araç ancak aracı full doldurunca işin rengi değişiyo  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...