İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Yusuf Taş
(düzenlendi)

tork yüksek ya, hafif basarsanız da yürür araba.

yusuf bey 2-4 km git gelde  normal o değerler. motor hiç ısınmadan tekrar stop ediyorsunuz istemeden. yani tam verimli kısma yaklaştığınızda stop ediyorsunuz. bence bir sorun yoktur. birazda gaza yumşak davranırsanız düşürebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yusuf hocam bizde de fusion var 1.4 tdci babam ev iş arası kullanınca sizin gibi yakın mesafe dur kalk ışıklar soğuk motor vs.. 6-7 litre arası yakıyo sakin kullanımda ben okula sürekli araçla gitsem 4-4.5 yakıyorum çünkü e5 üzerinden gidiyorum o yüzden normal dedim 1.4 tdci bizim eski getz 1.5 crdi den 1 litre daha az yakıyo aynı mesafelerde fiesta çok tutumlu bi araç ancak aracı full doldurunca işin rengi değişiyo  :biggrin:

Yorumlar için teşekkürler.İçim rahat etti şimdi. :)Ama birde şehir dışı ortalamasına bakmam lazım en son 90m km sabit hızda 5-5.5 arası yakıyordu.Ama yakınlarda denemedim tabi.

tarihinde Yusuf TAŞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Sertbaş

Arkadaşlar merhaba;

Benim aracım 2011 1.4 TDCİ fieasta titanium kasa. Şehir içi ortalama 5.7 gösteriyor sizce nasıl bide yakıt konusunda önerileriniz nedir. Yakıtı genelde nereden alıyorsunuz. Ben şuana kadar hep opetten aldım ama diğer firmalar nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

5,7 iyi bir ortalama ben 7-7,5 lt arasında geziyorum.devam sürmeye ;) 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Kullanım mesafeniz kaç km. Örneğin ev iş arası kullanıyorsanız ve mesafe 2-3 km falansa trafik çok sıkışık ise olabilir. uzun yol ölçümü yaptınız mı hiç. Ben de opetten alırım hep. izmir şehir içi şu an 5,2-5,3 gösteriyor bilgisayar. (Ki 0,3 civarı fazla gösteriyor)

Yorum bağlantısı
Misafir

5,7 hemide şehir içi... Bence mükemmel. Ben daha 8 den aşağıya indiremedim..

Ben 7.2'ye çok derken :fiuw:  Yalnız aracın yb. 1 litre fazla gösteriyormuş. Pompa ölçümüyle ş,içi 100 km. 6 L. Ortalama hız 30 km/s

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar merhaba;

Benim aracım 2011 1.4 TDCİ fieasta titanium kasa. Şehir içi ortalama 5.7 gösteriyor sizce nasıl bide yakıt konusunda önerileriniz nedir. Yakıtı genelde nereden alıyorsunuz. Ben şuana kadar hep opetten aldım ama diğer firmalar nasıl acaba?

Onur bey konunuz daha önceki konuyla birleştirildi.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Pompa degeri ise sehirici icin gayet normal,Istasyon olarak tpyi deneyebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Arkadaşlar merhaba;

ortalama süratiniz kaç? yaklaşık 20km/h ise normal. 

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaşlar  2013  Dizel  fiesta  full depo ile  ışık yanana  kadar  kaç km yapılır ortalama  şehir içi  sakin  kullanımla ?

Tşklr

Yorum bağlantısı
Ersin Esirtgener

Arkadaşlar  2013  Dizel  fiesta  full depo ile  ışık yanana  kadar  kaç km yapılır ortalama  şehir içi  sakin  kullanımla ?

Tşklr

dun ısık yandı 606 km yapmıstım. kalan mesafede 70 km gosteriyordu

Yorum bağlantısı
Murat Gök

650 anca demekki,fakat surus stili ve guzergaha gore degiskenlik gosterebilir bu durum...

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Benzinlide  80  km ışık yanıyordu  ortalama  360 370 civarı yapıyordum yanlış hatırlamıyorsam toplam  menzil  430 450 arası  gosteriyordu, polo ların  700   800 km leri gördükleri  söyleniyor 1 depo ile acaba  daha mı  az yakıyorlar  anlamadım.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

depoları daha büyük. :)

Evren hocam  bizim  benzinli   42 lt ydi  dizel  fiestalarda aynı mı ?  Polo lar  kaç lt ki acaba  50-55  lt o zaman.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Evren hocam  bizim  benzinli   42 lt ydi  dizel  fiestalarda aynı mı ?  Polo lar  kaç lt ki acaba  50-55  lt o zaman.

Polo 45 lt diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Polo 45 lt diye biliyorum

Ben  fiesta  800 yapar  diyordum 650 lerde  kalmış.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz
(düzenlendi)

1.4TDCI EURO5 70Bg.

687 Km

350km şehirlerarası ( 2 x İstanbul - İzmit, 130'u geçmedim, 100-110 arası geneli sakin kullanım)

Geri kalan durkalk istanbul şehiriçisi :)

4.78 tl/lt

162.19 TL'ye doldu,

33.93lt yakıt aldı.

0,23kr/km

4.93 lt/100km

tarihinde Oğuz Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

1.4TDCI EURO5 70Bg.

687 Km

350km şehirlerarası ( 2 x İstanbul - İzmit, 130'u geçmedim, 100-110 arası geneli sakin kullanım)

Geri kalan durkalk istanbul şehiriçisi :)

4.78 tl/lt

162.19 TL'ye doldu,

33.93lt yakıt aldı.

0,23kr/km

4.93 lt/100km

ben de genelde hep bu tarz veri elde ediyorum. bu depo ölçüm değeri galiba yol bilgisayarı ne gösteriyordu bu durumda 5,0-5,1 civarı mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

ben de genelde hep bu tarz veri elde ediyorum. bu depo ölçüm değeri galiba yol bilgisayarı ne gösteriyordu bu durumda 5,0-5,1 civarı mı ?

Evet depo ölçüm verisi. Yol bilgisayarım 5.4 gösteriyordu. Hep fark çıkar oldu, alıştım ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Evet depo ölçüm verisi. Yol bilgisayarım 5.4 gösteriyordu. Hep fark çıkar oldu, alıştım ben :)

Aynen bende de yaklaşık yarım lt fazla gösteriyor bilgisayar.

Yorum bağlantısı
Evren Erköse

arkadaşlar merhaba, daha önce ford focus 1,6 Ambiante kullanıyordum ve ustaların çözemediği bazı sorunlara dahi bu forumdaki yorumlar sayesinde çözüm bulmuştum. bu nedenle buradaki yorumlar benim için çok değerli. 2000 modeli focusu sattıktan sonra 2005 dci megane aldım ve çocukluktan gelme alışkanlıkla tekrar ford düşünüyorum. şu anda 2008 üzeri tdci fiestalara bakıyorum. malumunuz yakıt fiyatlarından dolayı yakıt tüketimi benim için çok önemli. fakat buradaki yorumlara göre fiestanın yakıt tüketim değeri çok yüksek. şu an kullandığım megane dci 80'bg şehir içi 5,4/100 üzerini görmedim. uzun yolda ise 4lt/100 değerlerine kadar düşüyor. forumda bir depo (40 lt) ile 550/600km menzillerden söz ediliyor, benim 42 litre ile şehir içinde yaptığım yol ortalama 750-800 km, uzun yolda 1200 km'ye kadar çıkıyor. yakıt deposu 60 litre olunca menzili siz tahmin edin :)

benim merak ettiğim konu, fabrika verileri ile gerçek yol şartlarında bu kadar fark çıkmasının sebebi ne olabilir? hatalı kullanımsa herkes mi hatalı kullanıyor? sonuçta fiestanın fabrika verisinde uzun yolda, 3,7, şehir içinde ise 5,2 gibi veriler var? bu yorumlardan sonra fiestadan soğudum, polo düşünmeye başladım işin açıkçası

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya
(düzenlendi)

arkadaşlar merhaba, daha önce ford focus 1,6 Ambiante kullanıyordum ve ustaların çözemediği bazı sorunlara dahi bu forumdaki yorumlar sayesinde çözüm bulmuştum. bu nedenle buradaki yorumlar benim için çok değerli. 2000 modeli focusu sattıktan sonra 2005 dci megane aldım ve çocukluktan gelme alışkanlıkla tekrar ford düşünüyorum. şu anda 2008 üzeri tdci fiestalara bakıyorum. malumunuz yakıt fiyatlarından dolayı yakıt tüketimi benim için çok önemli. fakat buradaki yorumlara göre fiestanın yakıt tüketim değeri çok yüksek. şu an kullandığım megane dci 80'bg şehir içi 5,4/100 üzerini görmedim. uzun yolda ise 4lt/100 değerlerine kadar düşüyor. forumda bir depo (40 lt) ile 550/600km menzillerden söz ediliyor, benim 42 litre ile şehir içinde yaptığım yol ortalama 750-800 km, uzun yolda 1200 km'ye kadar çıkıyor. yakıt deposu 60 litre olunca menzili siz tahmin edin :)

benim merak ettiğim konu, fabrika verileri ile gerçek yol şartlarında bu kadar fark çıkmasının sebebi ne olabilir? hatalı kullanımsa herkes mi hatalı kullanıyor? sonuçta fiestanın fabrika verisinde uzun yolda, 3,7, şehir içinde ise 5,2 gibi veriler var? bu yorumlardan sonra fiestadan soğudum, polo düşünmeye başladım işin açıkçası

5.4 şehir içi için zaten çok iyi bir değer. şehir içinde 20-25 km/h ortalama ile 5.0 lt in altına fiestanın da meganın da polonunda düşeceğini sanmam. 

Ek olarak 1.5 dci motoru zaten çok az yakan bi motor. baksanıza c segmenti megan b segmenti kadar yakıyor şehir içinde.

tarihinde Mehmet Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...