Ahmet Gül 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Evet. Rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayız biz. Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz. Sonunda hayaller gerçek oldu. İki senelik mücadelem nihayetine erdi. Ayrıntılı resimler sonra gelecek. Gelelim aracı tanıtmaya. Araç Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive 2012 model. Henüz 23 bin kilometrede tamamen orijinal, servis kayıtları mevcut. Hata, boya, çizik, ezik yok. Bayiden alınmış gibi desem abartmış olmam galiba. Araç daha önce niyetlenip de alamadığım bir araç. İlk sahibi olan doktor 18 bin bindikten sonra İstanbul'daki Porsche satıcısı Bavaria'ya takas verip Porsche alıp dükkandan çıkmış. Geçen sene Bavaria tarafından satışa çıkarıldı ama parasızlıktan alamamış ve kaçırmıştım. Alan kişi de yaklaşık 7 bin km bindikten sonra ilana koymuş, tevafuk oldu dün Bursa'da alım-satım işlemlerini gerçekleştirdik. Biraz bilgi verecek olursam, araç Distinctive donanıma ek olarak elektrikli bel destekli siyah üzerine kırmızı dikişli deri koltuklara, görüş pakete (yağmur, far, koku sensörleri), açılır tavana, Spor 2 pakete ( alüminyum pedallar ve ayaklıklar, kırmızı dikişli deri direksiyon, sportif süspansiyon, yan marşpiyeller, arka difizör ve aktif çift egzoz çıkışı) sahip. İkinci sahibi de arabaya 19 inch inforged jantlar ve kumho ku 39 lastik atmış, tam bir şaka makinesi olmuş İlk içine bindiğimde (henüz satışı gerçekleştirmeden sahibi kullanıyor) internetten yaptığım araştırmalarla, kütük gibi sert, sağından solundan sesler gelen bir arabaya bineceğimi zannediyordum. Üzerindeki yaylara ve 19'luk lastiklere rağmen çok konforlu ve sessiz bir araç, acayip şaşırdım. Yol tutuş mükemmel ötesi, tarifsiz. Söylenildiğinde dudak uçuklatacak süratlerde viraj alabiliyor ve en ufak bir salma dahi yapmıyor. Tabi bunda jant ve lastik ebatlarının etkisi çok. Orijinal ebatta bu kadar rijit olabileceğini sanmıyorum. Aracın standart donanımında bulunan DNA tuşu (Dinamik, Normal ve All weather sürüş modları) aracı tamamen farklı karakterlere yönlendirebiliyor. Dinamik moda getirdiğinizde arabanın içinden resmen bir canavar çıkıyor. (İnternetteki yorumlarda derlerdi, inanmazdım) Dinamik moda alındığında araç daha yüksek motor torkuna, daha hızlı fren ve gaz tepkilerine, daha sert ve sportif direksiyona, geç devreye giren ESP'ye sahip oluyor. Araç o kadar korkunçlaşıyor ki ben bir kere D moduna almaya cesaret edebildim. Henüz alışma aşamasındayım, lüzumsuz kahramanlığa gerek yok N modunda araç normal seyrinde ilerlerken, A modunda ise olumsuz hava şartlarına uygun bir sürüş tarzı ortaya koyuyor. Gelelim en merak edilen mevzuya. Bizim Türk milletinin en sevdiği soru abey gaç lira yakıya Valla bunun gibi çift karakterli bir araç için o kadar zor bir soru ki, herkes her şey yakyırabilir demekten başka çarem yok. 110-120 km hızlardaki normal seyirlerde 6-6.5 litre benzin ortalamasını çok rahat yakalayabilirsiniz. Serseri moda aldığınızda ise araba yakıyor, yakamadığını gargara yapıp tükürüyor Sağlam 10-12 litre içer. İzmit'ten Kastamonu'ya yaklaşık yarım depo ile geldim. Benzin alımı yaptığımda tam rakam size verebileceğim. Ayrıntılı bilgi, resim ve video paylaşımları devam edecektir. Bu arada Focus hala bende. Satılık ilanını bugün yarın koyarım. Sahibindende onay sürecinde. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin ve herkese gönlünce versin. 22 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 hayirli ugurlu olsun...daha cok detay bekleriz? 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 (düzenlendi) Karekteri olan herkese nasip olmayacak çok güzel bir alfa almışsınız. Hayırlı uğurlu olsun. Kullanırken her daim yüzünüzü güldürecektir. 24 Temmuz 2018 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkam Elma 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Hayırlı olsun dayı oğlunda da var aynı renk onda net gördüm Alfa bir Tutku resmen 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Aynısının 1.6 dizelini yeğene aldık 6-7 ay kadar önce. Güzel seçim. 1.4 tbi olanı merak ediyordum:) 1 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Hayirli ugurlu olsun. Alfa deyince akan sular durur bende. Bir bmw e46 soyle paketi maketi ivir zivir oyuncagi bol olanindan, birde alfa gt 1.9 q2 hevesim var ne zamandir. Bir ara sahip olacagim insallah ama hangi ara bugunden kestiremiyorum. :-) Bu kadar janjanli laflar edince sizde biraz alfistalik bacayi sarmis belli ki. Guzel gunlerde kullanin. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Karşı komşumda bunun turuncu rengi var. Her yanından geçişimde alacağım bundan bir tane diyorum. Maşallah güle güle kullanın 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 24 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2018 49 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: dna lı mı bu? Evet abi dna tüm jülyetlerde standart. Yukarıda söylemeyi unutmuşum dna modunun en büyük özelliği elektronik diferansiyel kiliti bu modda mevcut. Henüz test edebilmiş değilim ama merak ediyorum d modunda nasıl viraj alacak. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 24 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2018 5 dakika önce, Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Karşı komşumda bunun turuncu rengi var. Her yanından geçişimde alacağım bundan bir tane diyorum. Maşallah güle güle kullanın Teşekkür ederim. Kesinlikle kulaklarınızı tıkayın ve alın derim. İnşallah zaman bu sözümü haksız çıkarmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Tebrikler... Güle güle kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 24 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2018 Bir saat önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı: Hayirli ugurlu olsun. Alfa deyince akan sular durur bende. Bir bmw e46 soyle paketi maketi ivir zivir oyuncagi bol olanindan, birde alfa gt 1.9 q2 hevesim var ne zamandir. Bir ara sahip olacagim insallah ama hangi ara bugunden kestiremiyorum. :-) Bu kadar janjanli laflar edince sizde biraz alfistalik bacayi sarmis belli ki. Guzel gunlerde kullanin. Umarım Allah size de istediğinizi nasip eder. Yalnız bu araçları almak o kadar zor ki iki sene geçti ancak alabildim. Para oluyor alınacak araba yok alınacak araba var para yok bir türlü tutturamadım. İnşallah siz çabuk tutturursunuz. 13 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Tebrikler... Güle güle kullanın.. Emmi senin Alfayı sevmediğini biliyorum ama birgün senin yanına gelip önyargılarını yıkacam ? 2 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Aynen oyle. Bir seneyi askindir takipteyim. Para oluyor istedigim gibi arac yok. Para yokken ortalik ganimet cemberi. Cemberi icine giremedik bir turlu ama nasip artik onumuzdeki maclara bakacagiz. :-) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 Güle güle kullanın, detaylı anlatım için de ayrıca teşekkürler Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Hayırlı uğurlu olsun iç resimlerinide bekliyoruz ? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Hayirli olsun, siz bir canavar almissiniz [emoji16]İcten distan bol resim istiyoruz. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Maşallah çok güzel bir araç, bende daha önce bunun yanlış hatırlamıyorsam 1.7 motorlu benzinlisini bir arkadaşımdan kullandım, çok tehlikeli idi. Buda eminim aynı karakterde ve hırçınlıktadır. Allah nazardan saklasın. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 1.7 TBİ olanı tam psikopat, evlerden ırak olsun.. Deli gibi gidiyor. Sanayi içinde 3-4 km kadar denedim de ,rahatsız(!) yahu. Kızgın boğa gibi.. Ben yeğenin dizeli kullandım,bana tangır tungur ve konforsuz geldi, ama dediğim gibi uzun mesafe kullanmadım. Ruhu olan, gayet keyifli araçlardır ama.. Maşallah tekrar 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 25 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2018 8 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah. 6 saat önce, Mehmet Pınar yazdı: Güle güle kullanın, detaylı anlatım için de ayrıca teşekkürler 1 saat önce, Ali Gök yazdı: Hayırlı uğurlu olsun iç resimlerinide bekliyoruz ? 1 saat önce, Önder Özcan yazdı: Hayirli olsun, siz bir canavar almissiniz İcten distan bol resim istiyoruz. 26 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı: Maşallah çok güzel bir araç, bende daha önce bunun yanlış hatırlamıyorsam 1.7 motorlu benzinlisini bir arkadaşımdan kullandım, çok tehlikeli idi. Buda eminim aynı karakterde ve hırçınlıktadır. Allah nazardan saklasın. 15 dakika önce, Emre Öğüt yazdı: maşallah hayırlı olsun Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Kullanmak istediğim ama denk getiremediğim bir marka Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 10 saat önce, Ahmet Gül yazdı: Emmi senin Alfayı sevmediğini biliyorum ama birgün senin yanına gelip önyargılarını yıkacam ? Ön yargılarımı yık benim Gel yanlayalım Ürgüp yollarında. 2 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Öyle bir anlattınız ki bu arabadan alasım geldi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts