İçeriğe Yönlendir

Rüyaların Yapıldığı Maddeden Yapılmayız Biz...

Ahmet Gül

Recommended Posts

Ahmet Gül
Bir saat önce, Selim Bilgin yazdı:

Alfaların parçası bulunmuyor diyorlar.

Haksızlığa uğrayan markalar diye sıralama yapılsa galiba birinci Alfa ikinci Volvo olur?

Servisler şahane ve gerçekten bilgili donanımlı insanlar. Yetkili distribütörlüğünü TOFAŞ yaptığından en ucube parçası bile TOFAŞ stoklarında mevcut. Stokta olmayan parça İtalya’dan 10 gün içinde geldi. İki ay gelmez şimdi yandık diyordum ben bile şaşırdım. Arka LED stop 600 küsür TL bu fiyata Reno bile parça vermiyor. Triger 320 tl, babamın Sembol’e yetkili servis 600 lira çekmişti sadece parça, siz hayal edin. 

Avucumdaki bu kapak ise Alfa’nın fabrikasyon parçası değil. Orijinal aksesuar ancak, Giulietta’nın 6 farklı difüzörü ve hepsi ayrı kapağa sahip. Yedek parça sorumlusu Mehmet Bey sağolsun hafiye gibi araştırarak, kapağın parça numarasına ulaştı. Kaç yeri aradım, beyfendi boşuna aramayın bulamazsınız dediler. 

Alfa savunulmaya muhtaç bir firma değil. En kötü Türkiye piyasasında araç satmaz bu da koskoca FIAT grubun pek umurunda değildir diye düşünüyorum. Ancak haksızlık o kadar büyük ki gerçekten olayı kişiselleştirip Alfa’ları savunasım geliyor. Ki bir Alfisti olmadığımı düşünüyorum. Bilmiyorum aynı fikirde miyiz?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bizim arabalara uygun obd cihazı hakkında bilgisi olan var mı acep?

Bu arada kapak ne kadardı [emoji16]

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
3 saat önce, Ahmet Gül yazdı:

Haksızlığa uğrayan markalar diye sıralama yapılsa galiba birinci Alfa ikinci Volvo olur?

Servisler şahane ve gerçekten bilgili donanımlı insanlar. Yetkili distribütörlüğünü TOFAŞ yaptığından en ucube parçası bile TOFAŞ stoklarında mevcut. Stokta olmayan parça İtalya’dan 10 gün içinde geldi. İki ay gelmez şimdi yandık diyordum ben bile şaşırdım. Arka LED stop 600 küsür TL bu fiyata Reno bile parça vermiyor. Triger 320 tl, babamın Sembol’e yetkili servis 600 lira çekmişti sadece parça, siz hayal edin. 

Avucumdaki bu kapak ise Alfa’nın fabrikasyon parçası değil. Orijinal aksesuar ancak, Giulietta’nın 6 farklı difüzörü ve hepsi ayrı kapağa sahip. Yedek parça sorumlusu Mehmet Bey sağolsun hafiye gibi araştırarak, kapağın parça numarasına ulaştı. Kaç yeri aradım, beyfendi boşuna aramayın bulamazsınız dediler. 

Alfa savunulmaya muhtaç bir firma değil. En kötü Türkiye piyasasında araç satmaz bu da koskoca FIAT grubun pek umurunda değildir diye düşünüyorum. Ancak haksızlık o kadar büyük ki gerçekten olayı kişiselleştirip Alfa’ları savunasım geliyor. Ki bir Alfisti olmadığımı düşünüyorum. Bilmiyorum aynı fikirde miyiz?

Bir dokun bin ah işit olmuş. :) 

Uzun süre VAG kullandım, kesinlikle Alfa'nın parçası daha ucuz ve bulunabilir. Alfayedek.net sitesinde var zaten her şey. Olmayanlar da shop.alfisti.net vs'den getirtilebilir. Orijinal triger seti 290 Liraydı ben aldığımda, çok şaşırmıştım. Yağ filtresi 30 Lira.

Alfa'lar herkesin dönüp baktığı, almak istediği ama almaya cesaret edemediği otomobiller. Alanlar şanslı azınlık onun için. Ben şimdi keşke daha önce cesaret edip bi 147, 156 alsaymışım diyorum. Şöyle bir güzellik var mı? https://www.youtube.com/watch?v=-CDKXlmwkuY 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
58 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı:

Bizim arabalara uygun obd cihazı hakkında bilgisi olan var mı acep?

Bu arada kapak ne kadardı emoji16.png

@Mehmet Ozyurek emmi gelmeden söylemem, eminin hakkını kimseye yedirmem ? Belki de onun nasibi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
[mention=23]Mehmet Ozyurek[/mention] emmi gelmeden söylemem, eminin hakkını kimseye yedirmem [emoji3] Belki de onun nasibi. 

İyi hadi söyle :)
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

9f9e11214332d75ad1b9a8e3f266efa5.jpg

On 23.11.2018 at 14:42, Hüseyin Matur yazdı:

250

On 23.11.2018 at 18:15, Osman Furkan Sumer yazdı:

@Gökhan Albayrak hocamin soyledigi fiyatin tipkisinin aynisini buldum kurusuna kadar ? o degilse diger secenege yonelelim; 192,56₺ satis fiyati, indirimli fiyati ise 163,67₺ 

Helva fistikli olabilir ??

Beyler en yakın tahminler sizden geldi, adreslerinizi ve seçiminizi yollayın ?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
On 23.11.2018 at 18:19, Aydın Sert yazdı:

O halde 207,00-209,00 TL gibi diyelim ve konuyu kapatalım :D

Aydın kardeşim nerdeyse küsüratına kadar bilmiştin ama tahmini değiştirdin ? Sana da teselli ödülü var, adresini gönder sana zahmet. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
On 24.11.2018 at 21:28, Selim Bilgin yazdı:

Bir dokun bin ah işit olmuş. :) 

Uzun süre VAG kullandım, kesinlikle Alfa'nın parçası daha ucuz ve bulunabilir. Alfayedek.net sitesinde var zaten her şey. Olmayanlar da shop.alfisti.net vs'den getirtilebilir. Orijinal triger seti 290 Liraydı ben aldığımda, çok şaşırmıştım. Yağ filtresi 30 Lira.

Alfa'lar herkesin dönüp baktığı, almak istediği ama almaya cesaret edemediği otomobiller. Alanlar şanslı azınlık onun için. Ben şimdi keşke daha önce cesaret edip bi 147, 156 alsaymışım diyorum. Şöyle bir güzellik var mı? https://www.youtube.com/watch?v=-CDKXlmwkuY 

Bulunmuyor değil bulunuyor ama stok yok malesef. Beklemek gerekiyor. 

Diğer markalarda stoklar daha iyi. Doğuş’un stoğu çok iyi mesela. Ben 15 yaşındaki aracımın bile her parçasını bulabiliyorum stoklu olarak. Kaldı ki yeni modeller böyle bir sorun hiç olmaz. 

@Ahmet Gül hocam hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pahalıymış ama. En azından ilgilenip getiriyor :)
Gerçi böyle bir parça sadece doğuşta ucuzdur. Onun dışında pahalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
(düzenlendi)

Kazandım mı? Ağlamak istiyorum :)

Harbi harbi şimdi o resimdeki helva benim mi? 

Ben değilmişim, tüh. Yiyene afiyet olsun, kilo olsun. 

tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
15 saat önce, Ahmet Gül yazdı:

Aydın kardeşim nerdeyse küsüratına kadar bilmiştin ama tahmini değiştirdin ? Sana da teselli ödülü var, adresini gönder sana zahmet. 

Şuan çok sevindim, haftaya pozitif başladım :D

Hocam ince düşünceniz için çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

0-100 hızlanma 7.77sn GPS ölçümü. 

Show must go on. Araçta kış lastikleri var. Birinci viteste pek yüklenmedim, ciyak ciyak kıyamet kopuyor sonra babasının arabasını kaçırmış ergenler gibi ? Zorlansa biraz daha iyi sonuç elde edilebilir. İyi seyirler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
3 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

Hangi aplikasyon hocam? Ben de deneyeyim bir  ara. :mangal:

GSpot sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yazılım ne güzel, biraz erken mi vites yükseltiniz bana mı öyle geldi, devri de gösterse tam olurmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
6 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

GSpot sanırım

Aynen GSPOT. Ancak telefonu sabitlediğiniz tutucunun sağlam olması gerekiyor. Sağlam bir aparat yoksa anlık GPS’i kaybedebiliyor. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
8 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

GSpot sanırım

Aynen GSPOT. Ancak telefonu sabitlediğiniz tutucunun sağlam olması gerekiyor. Sağlam bir aparat yoksa anlık GPS’i kaybedebiliyor. 

12 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

Hangi aplikasyon hocam? Ben de deneyeyim bir  ara. :mangal:

8 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

GSpot sanırım

Aynen GSPOT. Telefonu iyi sabitlemek gerekiyor ama. Oynama yaparsa anlık GPS’i kaybediyor. 

6 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Yazılım ne güzel, biraz erken mi vites yükseltiniz bana mı öyle geldi, devri de gösterse tam olurmuş.

OBD bağlantılı bir program lazım ya da çift kamerayla takometreyi de çeksek iyi olurdu. Biraz acemice yapılmış işler, merak gidermek baabından. 2. Viteste biraz erken attım galiba emin değilim ama 5500 devirde 3’e attım. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

e91c79449fbfe83bde5f355af1af7324.jpg
31.41 litre kurşunsuz benzin karşılığı 377.3 km. Ortalama 8.3 sarfiyat.
8e14a84108a723991ec25eaba2c2ffeb.jpg
Bunun yakıt fişini kaybetmiştim ama galiba 6.89’dan almıştım. 53.13 litre yaklaşık olarak. Ortalama sarfiyat 8.1 litre.
Kilometrenin yarısı şehir içi yarısı şehir dışı. Yalnız ben şehir dışında daha çok yakıyorum yav [emoji3] Şehir içi gezsem daha ekonomik. Kış lastikleri takılı, şehiriçi motor ısınmadan 5 km mesafelerde gezindim. Pek tasarrufa dikkat ettiğim söylenemez, içimden geldiğince kullandım [emoji846]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Selim Bilgin

Geçtiğimiz hafta bir vesileyle Kastamonu'da olunca bu @Ahmet Gül hocam sağolsun bu güzelliği kullanma fırsatım oldu. Orada da söylediğim gibi, evde bekleyen bir Giulietta olmasa döner dönmez ilanlara bakmaya başlardım. Manuel Giulietta'nın da tadı başkaymış. :) 

Ahmet hocam misafirperverliğin için tekrar teşekkür ediyorum, İstanbul'a da bekliyorum inşallah.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...