İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 - Akü Hakkında


Mehmet Ercan

Recommended Posts

Mehmet Ercan

Herkese merhabalar,

 

3-4 gün önce akşam araba yıkamaya gittiğimde temizlik yaparken iç ışık ve teyp olayını abartınca (1 saate yakın) , işim bittiğinde araba zor marş aldı. Bu arada yıkamadan eve dönüşüm yaklaşık 1.5 km civarında. Ertesi gün çalıştırmak istediğimde ise gösterge ışıkları yandı fakat araç çalışmadı. Başka araçtan takviye yaptık, 20 km yol gittim ve dönüşümde yine zor çalıştı. Bugün akşamüstü ise ablamı İzmir otogara bırakacaktım fakat yaklaşık 10 saniye sonra çalışınca ve göstergeler pırpır edince otogarda kesin çalışmaz kalırım düşüncesi ile arabayı hareket ettirmedim.

 

Önceki konularıda bakıp fikir sahibi olmaya çalıştım. Focuslar için bodur - alçak diye tabir edilen aküler uyuyormuş sanırım. Sanayiye yaklaşık 800 metre uzaklıkta oturuyorum. Bayram öncesi diye bugün arayıp sordum. Varta 72Amper alçak aküye 290 TL fiyat aldım (Eski akümü vermek şartıyla) .

 

Soruma gelirsek akü ömrünü tamamlamış mı ? Eğer öyle ise dikkat etmem gereken bir nokta var mı ? Okuyanlar sağolsunlar, biraz uzun oldu kusuruma bakmayın..

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Merhaba Mehmet bey,

Akünüzün kaç yıllık olduğunu yazmamışsınız, eğer 6~8 yıllıksa akünüzü değiştirmeniz gerekir, eğer akünüz yeni ise kutup başları, şarj dinamosu gibi kısımlarda da sorun olabilir.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan

Metin Bey aracı tam bir yıl önce aldım. Benden önceki sahibi 2013'den bu yana bakım kağıtlarını saklamış. Hiçbirisinde akü değişimi yazmıyor. Alırkende şu tarihte değiştirdim diye söylemedi. Akü en iyi ihtimalle 4 yıllıktır diye düşünüyorum. Üzerinde üretim tarihi gibi bir bilgi varsa yarın araçtan bakayım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Şarja vermeyi deneyin , toparlayabilir.Fakat yine sıkıntı çıkarırsa , değişim yoluna gidersiniz , önce ucuz olani denemek lazım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Akü gibi görünüyor. Bayramdan önce riske girmeyip değiştirin bence. Zaten akü 5. Seneyi devirmiş görevini yapmış ve kaçınılmaz son gelmiş akü için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yıl yazmıyor konuda ama ortalama 4 sene gidiyor akü, 2009 model aracıma 3. aküsü Kasım 2017 de takıldı (8 yasinda), 66 inci alçak tip takılmıştı 250 liraya.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

İnci nin 75 ligi de uyuyor bu arada.

Kısa Kod

: LB3 075 070 013

Volt(V)

: 12

C20 (Ah)

: 75

Marş Basma Gücü (A-EN)

: 700

Konum

: 0/1

Alt Bağlantı

: B13

En x Boy x Yükseklik (mm)

: 278X175X175

Sulu Ağırlık (KG)

: 16,7 Kg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan

Tavsiyeler için teşekkürler. Bugün sanayiye giderken zar zor çalıştı ayrıca soğuk hava uyarı işareti felan çıktı😂 Akücüye gidip ölçtürdüm, söylediğine göre akü cortlamış. Kısa mesafe gidince orda bir daha çalışmadı zaten. Daha fazla riske girmeyip Varta Blue Dynamic E43 72Amper aküyü 300 TL ye taktırdım. Şu an bir sorun yok umarım olmazda, eski haline geri döndü çok şükür.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan
3 saat önce, Eren Sağ yazdı:

https://kolayoto.com/nci-aku-formul-a-alcak-12v-66ah-600cca.html

 

https://kolayoto.com/inci-aku-formul-a-alcak-12v-75ah-700cca.html

 

Bu fiyatlardan çıkan akünüz için alacağınız 50-80 lira arasındaki depozito bedelini düşün.

İnternette en düşük bulabildiğim fiyat 370 TL oldu, dediğiniz fiyat aralığını düşüncede akünün fiyatı normal gibi geldi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...