Metin Akbal 20 Mart 2019 Paylaş 20 Mart 2019 (düzenlendi) On 20.03.2019 at 11:41, Önder Özcan yazdı: Sakal ne ya gencecik adamda. İnancı-mız gereği bırakana kimse bişey diyemez de, üşengeçlikten sakal bırakıp sonra da "bana yakışıyo ağğbi" diyenlere, nasıl desem, öyle işte. [emoji3] Asistan mi avukat mi sekreter mi yazdi [emoji16] 21 Mart 2019 tarihinde Hasan Karabekiroglu tarafından düzenlendi imla 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Mart 2019 Paylaş 20 Mart 2019 Aaistan mi avukat mi sekreter mi yazdi [emoji16]Direk ben, kendim, sahsim, ciragi- asistani boyle hassas konulara karistirmam [emoji16] 2 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Mart 2019 Paylaş 20 Mart 2019 Arabaya bişey yapmıyor galiba pc filan konuşulmuş 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 21 Mart 2019 Yazar Paylaş 21 Mart 2019 15 saat önce, Önder Özcan yazdı: Direk ben, kendim, sahsim, ciragi- asistani boyle hassas konulara karistirmam Zat-ı şahanelerim denmemiş... 15 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı: Arabaya bişey yapmıyor galiba pc filan konuşulmuş Loading şekerim loading... 17 saat önce, Metin Akbal yazdı: Asistan mi avukat mi sekreter mi yazdi Sekreter olabilir MB yi de aldı, kırmızı hemde, camdan dışarı kolunu da sarkıtıyor 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 27 Mart 2019 Yazar Paylaş 27 Mart 2019 Dayanamadım yine spoiler vereyim. 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 2 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Dayanamadım yine spoiler vereyim. Geliyim de yakından göreyim. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 28 Mart 2019 Yazar Paylaş 28 Mart 2019 12 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: Geliyim de yakından göreyim. Gelsen gel, zımparayı tutuşturayım eline Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 1 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Gelsen gel, zımparayı tutuşturayım eline Bugün uğrarım inşallah Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 28 Mart 2019 Yazar Paylaş 28 Mart 2019 21 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Bugün uğrarım inşallah Uğra uğra malzemeleri tecrübe ederiz... Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 6 Nisan 2019 Yazar Paylaş 6 Nisan 2019 Montaj klavuzunu da unutmamışlar. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Nisan 2019 Paylaş 6 Nisan 2019 Filtreyi kılavuz olmadan takmayı bilmeyen almasın 170 bg araba 3 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 6 Nisan 2019 Yazar Paylaş 6 Nisan 2019 Filtreyi kılavuz olmadan takmayı bilmeyen almasın 170 bg araba Sanırım filtrecilerde böyle düşünmüşler, simdi bu adam bulamaz yerini koyalım şunu da taksın diye... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Nisan 2019 Paylaş 6 Nisan 2019 Polen filterini hava filteri kutusuna sığdırmaya çalışıyordu en son. 3 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Nisan 2019 Paylaş 7 Nisan 2019 O yine iyi motor yagini boyle koyacakti ki yoldan gecen vatandaslar durumu BİMER e bildirmisler 2 3 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 11 Nisan 2019 Yazar Paylaş 11 Nisan 2019 On 06.04.2019 at 23:45, Önder Özcan yazdı: Polen filterini hava filteri kutusuna sığdırmaya çalışıyordu en son. Aynı havayı filtrelemiyormu bu kağıtlar zaten ? On 07.04.2019 at 08:38, Metin Akbal yazdı: O yine iyi motor yagini boyle koyacakti ki yoldan gecen vatandaslar durumu BİMER e bildirmisler Abla da son damlasına kadar döktü iyi mi Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 11 Nisan 2019 Yazar Paylaş 11 Nisan 2019 Aracı aldığımda, jantlara baktım ama dikkatli bakmamışım (kandırmışlar bizi) kenarlarında ve jantın bazı kollarında vuruk ezik büzük tahribatlar vardı. Bu durumun bilirkişisi @Köksal Yılmaz a dedim ki bunları rütuşlayalım.... Olmaaaz diye haykırdı bana... Eee nolacak peki dedim boyayacaksın komple dedi... Kim ben mi dedim kendi kendime . O sıralarda @Önder Özcan ağabey in yıldız sahibi olması ile uğraştığımızdan ertelemiştim (Yalan havalar soğuktu) Sonra @Mustafa Arıkan hemşerimin oda bişeymi ben arabayı boyuyorum tarzında çamurluk boyama işini de görünce iyice hırs yaptım. Youtube dan video izleyip izleyip gaza geliyorum ama bir türlü işe girişemiyorum. Yine bi gün bi ışık doğdu böyle...şaka şaka... havalar ısındı yazlıklara geçme vakti gelmişti, vakit geçirmeden gittim lastikçiye jantlardan lastikleri söktüm ve işi nasıl yapacağımı planladım. İlk olarak zımpara yapmak için gerekli malzemeleri aldım, Burası komple 20 tl tuttu Eski halleri bu şekildeydi Daha önceden, işyerimizde ufak pasta cila işlerinde kullandığımız polisaj makinesine, spiral cırtlı zımpara ağzı aldım, jantlardaki çizik ve ezikleri 180 lik zımpara ile metale kadar indirdim. Zımpara malumunuz kuru olduğu için tozlu bir iş şu alet işimi baya gördü Düzletme işleminden sonra gerek olur düşüncesiyle bir miktar macun ve sertleştirici almıştım, sonra düzeltmeyi düzgün yaptığımı keşfedince (kendime inanamıyorum tabi) macuna gerek kalmayacağını anladım. Jantın kenarlarından biraz yemek suretiyle ezikleri giderdim Şunu itiraf etmeliyim benim ihmal gelmem uyuşuk olmam ve jantların çok kollu olması zımpara işlemini uzattı. Hafta sonları ve boş vakitlerimde yaptım... Niye niye bi sorun bana, çünkü zımpara makinesi her yere girmiyor mecburen elle hatta bazı yerlerde işaret parmağıma zımparayı sararak yaptım. Diş fırçası ile banyo temizlemek gibi düşünün... Velhasılı zımpara işlemleri bitti, bu zaman içerisinde de boya malzemelerinin siparişini verdim. Boya olarak Motip 500 ml Jant boyası gri renk, Motip sprey astar, Motip sprey vernik, mumlu bez aldım. 180 lik zımpara işim bittikten sonra, jantları tozlardan arındırdım, selülözik tiner ile temizledim, elimi jantların üzerinde gezdirerek parmaklarım ile namütenahi hissettiğim yerlerin üzerinden 800 lük zımparayı su ile birlikte tatbik ettim, sonra yeniden tiner ile silme işlemi gerçekleştirdim.Artık kendim den emindim astar işlemine geçebilirdim. Astarı vurmadan önce aldığım mumlu bezi ikiye böldüm ve jantın her bölgesini sildim astarı uyguladım normalde sadece jantın metaline inilen yerleri yapmak yeterliydi fakat benim malzemeyi bol bulmam ve zımpara izlerini kaybederim düşüncesi ile astarı komple uyguladım Tabi benim biraz kıl olmam veya olaya gereğinden fazla önem vermemden dolayı, bu işi açık alanda veya serviste yapmamam gerektiğini düşündüm. Kapalı bir alan olması gerekiyordu rüzgarın astar veya boya esnasında toz getirmesini istemiyordum ve kapalı alanı temin ettik. Temizlik sonrası görünüm bu şekilde Astarı uyguladım Şunu da belirtmeliyim bu işlemleri yaparken kesinlikle ve kesinlikle burnunuzu ve ağzınızı ağzınızı komple kapatan bir maske kullanmanız, ortam kapalı olduğu için astarı boyayı veya tiner vernik gibi malzemelerinin solunum sistemiyle içeriye girmesini engellemek lazım, sonraları ciddi sorun oluşturur. Eğer ki maske yok ise burnu ve ağzı kapatan bez de kullanabilirsiniz, bezi ıslatarak filtre özelliğini artırmak daha iyi olacaktır. Astarlama işlemini cumartesi akşamı yaptım pazar sabahına kadar kurumasını bekledim pazar günü öğlen gibi, 800 lük zımpara ile sulu son bir tur jantların üzerinden bastırmadan geçtim ve yukarıdaki temizleme işlemlerini tiner mumlu bez şeklinde yeniledim ve boya ya geçtim. Renk tonu yukarıdaki resimlerde ortamdaki floresan lambadan dolayı farklı görünüyor güneş ışında tam renk çıkıyor ortaya... Tabi komple bu işte ustayım diyemiyorum, boyanın sprey ile attığım yerlerde acemilikten kaynaklı boya yığılmaları oldu, boya kuruduktan sonra yeniden düzeltip boyadım 2 saat kadar kurumasını bekledim normalde bir kaç dakika içinde kuruyor boya fakat ben olayı sağlama almak istedim ve vernik aşamasına geçtim ve tek kat vernik attım. Bu gün de aracımıza taktık Günün sonunda maliyeti hesapladım üç aşağı beş yukarı malzeme fiyatı bana 200 liraya geldi. Kendime de 250 lira işçilik verdim olayı bitirdik. 18 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 11 Nisan 2019 Paylaş 11 Nisan 2019 Çok güzel olmuş. Final fotoları çok iyi. Güle güle kullan 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 11 Nisan 2019 Paylaş 11 Nisan 2019 Eline sağlık daha ne olsun mis mis, ee bu arada araba takozda mı bekledi yedek jant var mıy dı? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 11 Nisan 2019 Yazar Paylaş 11 Nisan 2019 5 dakika önce, Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık daha ne olsun mis mis, ee bu arada araba takozda mı bekledi yedek jant var mıy dı? Hayır abi kışlık lastiklerim jantlı benim, onlar takılıydı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Nisan 2019 Paylaş 11 Nisan 2019 Vw aracım olacak elde zımpara boya gezecem. Lastik bayide katalogtan seçmek varken 3 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 11 Nisan 2019 Yazar Paylaş 11 Nisan 2019 10 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Vw aracım olacak elde zımpara boya gezecem. Lastik bayide katalogtan seçmek varken Bir sonraki aracımı (Audi) aldığımda yapacağım bunu. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Nisan 2019 Paylaş 11 Nisan 2019 Harika olmus👏 hersey mukemmel ama İscilik biraz fazla geldi bana 😛 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Nisan 2019 Paylaş 11 Nisan 2019 2 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Günün sonunda maliyeti hesapladım üç aşağı beş yukarı malzeme fiyatı bana 200 liraya geldi. Kendime de 250 lira işçilik verdim olayı bitirdik. Güzel olmuş, süper. Ne kadar sürdü toplamda, 1 ay? Soğuk yüzünden planın çok gerisinden geldi proje, ama değmiş. Lastiklerin markasını çözemedim yannız 1 saat önce, Servet Aydın yazdı: Vw aracım olacak elde zımpara boya gezecem. Lastik bayide katalogtan seçmek varken Utandırmayayım diye adama yukarda bişey demedim de, bu nedir arkadaş ya. Jöntlörö böyödöm 😒 Ben katalogdan model ve renk seçtim bugün, latte eşliğinde. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts