İçeriğe Yönlendir

Dizel Vs Benzinli Kalkış Hızlanması

Levent Okutan

Recommended Posts

Levent Okutan

Merhaba aynı motor hacimlerine sahip benzinli ve dizle araçlardan hangisi kalkışta ve ilk 500 mt de hızlı kalkar veya fark atar ..

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Tabi ki ford ka :D

yani benzinli, tozu dumana katar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Okutan

benzinli olan turbosuz..varsa video ile ispat etmemiz mümkün mü ?bir arakadaşa anlatamadım 1.5 saattir dizel diyorum.ama anlatamadım..

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
benzinli olan turbosuz..varsa video ile ispat etmemiz mümkün mü ?bir arakadaşa anlatamadım 1.5 saattir dizel diyorum.ama anlatamadım..

Burada da beygir güçleri ve şanzıman tipi-oranları devreye girer

Arada beygir olarak çok fark yoksa benzinlinin devir aralığı çok daha geniş olduğu için kısa mesafede avantaj sağlayabilir.

Bence direk dizel geçer diyemeyiz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Genelde benzinliler daha güçlüdür, bu yüzden benzinliler daha hızlıdır. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Aynı şasi, Aynı ağırlık, aynı aktarma organları, aynı sürücü, aynı lastikler ile turbo dizel her türlü önde çıkar. Ama 500 metre sonra ne olur orasını bilemem.

Renault Megane 1.6 Manuel

Net Ağırlık 1322 kg
Motor Hacmi 1598 cc
Maksimum Güç 115 hp (85 kw) / 5.500 rpm
Maksimum Tork 156 Nm / 4.000 rpm
Hızlanma 0-100 km/saat 11,8 sn
Azami Sürat 190 km/saat

Renault Megane 1.6 dci Manuel

Net Ağırlık 1501 kg
Motor Hacmi 1598 cc
Maksimum Güç 130 hp (96 kw) / 4.000 rpm
Maksimum Tork 320 Nm / 1.750 rpm
Hızlanma 0-100 km/saat 10,5 sn
Azami Sürat 201 km/saat
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
12 dakika önce, Levent Okutan yazdı:

Düzçlü olan hızlıdır.  1.6 90ps dizeli  1.6ps120ps benzinli  geçer. 

Yorum bağlantısı
Levent Okutan

Dizelin tork aralığı düşük devirlerden itibaren başladığı için dizel daha fark açar ama benzilininin gerilerden gelip fark atacağını düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Arabadan arabaya motordan motora göre değişir dizel vs benzin hangisi geçer demek tek başına hiç bir şey ifade etmez...

şu araç şu motor vs x araç x motor diyin ona göre cevap alırsınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız

Cok fazla degisken olmakla beraber, Reno uzerinden verilen ornek bana gore adaletsiz olmus cunku dizel olaninda turbo mevcut.Bende focustan bir ornek vereyim bu sefer ikisinde de turbo mevcut tdci ve ecobost karsilastirmasi mesala,8.9 sn 0-100 ile benzinli saglam bir tokat atar dizele[emoji6]aa731129f11898ff802638fdfdf9d896.jpge5837b5b5c6659fbe58705acea8f7343.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

dizel reno 130 beygir turbo diğeri 115 beygir atmosferik nerde adalet 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Kamyonlarla aynı yakıtı kullanan "taşıtların" hızlı olmasını nasıl bekliyorsunuz?

Bir benzini koklayın bir de mazotu, motor olsanız hangisini seversiniz? Tabi ki benzin.

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca

atmosferik ve turbo dizel kısmında  direk dizel derim atmosferik devir çevirip hızlanana kadar dizel tork ve güç sayesinde çoktan son hızlara yaklaşmış olur 500m yarışta 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Yav aynı şartlarda iki araç biri benzin biri dizel olsun benzinli tabi ki daha çabuk tepki verir daha hızlı hareket eder.

İşin içine turboydu nostu karışırsa cevap tabi değişir ama benzinli araç tepkisel araçtır.

internetin mavi sarı elbise işine dönmesin bu :D keşke anket açsaydınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim eski scorpio ile çoğu 2.0 dizeli geçerim :) isterse turbosu v.s olsun.Ama 1.4 atmosferik ile 1.5 dizel turbo kıyaslarsanız her şartlarda dizel geçecektir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hız-zaman grafiğinin altında kalan alan gidilen yolu gösterir. Alanın büyük olması için ilk başlarda daha yüksek hızlarda gitmesi gerekir. Bu yönden turbo dizel avantajlıdır. 500 m gibi bir  yarışı alabilir ancak mesafe uzadıkça benzinli aracın devir bandı geniş olduğu için aradaki fark kapanır ve hatta geçebilir. (focus 2 tdci 109 hp ile civic 110 hp kapışmasını civic alıyordu.)

Ayrıca 0-100 değeri x mesafe yarışını kimin alacağıyla ilgili kesin bilgi veremez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Şimdi, Fatih Sarıkaya yazdı:

Benim eski scorpio ile çoğu 2.0 dizeli geçerim :) isterse turbosu v.s olsun.Ama 1.4 atmosferik ile 1.5 dizel turbo kıyaslarsanız her şartlarda dizel geçecektir.

Hatta bu işi rampa yukarı yapacak olsam c180 bile gerimde kalır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...