Aytac Sakal Pazartesi 07:59 Paylaş Pazartesi 07:59 Koray Demir yazdı: Kurallara maalesef riayet edilmiyor. Ben genelde bayan sürücülerden muzdaribim araca hakim değiller. Bende kurallara uyarım kimsenin hakkina girmem saygi duymak önemli. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Pazartesi 11:40 Paylaş Pazartesi 11:40 Koray Demir yazdı: Ben genelde bayan sürücülerden muzdaribim araca hakim değiller. O konudan ben de muzdaribim. Nereden bildiğimi hiç sormayin. 1 Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş Pazartesi 16:53 Paylaş Pazartesi 16:53 Aytac Sakal yazdı: Hocam Ehliye almak bizim zamanimiza göre şu an çok daha zor.İdda ediyorum sınava girelim Ehliyeti olanların yarısı Direksiyondan kalir. Eski yada yeni kullanıcılarla ilgili bir eleştirim yok, görüşünüzü pozitif buluyor ve size hak veriyorum, ancak ben genel bir eğitimsizlikten bahsettim dolaysıyla eski kullanıcılar da içinde. Katkınız için teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 06:10 Paylaş Dün saat 06:10 Her yere bundan koyulacakmış. Hız, kemer, telefonla uğraşma gibi şeyleri anında görüp e devletten bir dakika içinde ceza yazacakmış. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 06:12 Paylaş Dün saat 06:12 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Her yere bundan koyulacakmış. Hız, kemer, telefonla uğraşma gibi şeyleri anında görüp e devletten bir dakika içinde ceza yazacakmış. Burada bayadır var bu. Plakadan eksik evrak sorguluyor ayrıca yüz tanıma var. Eksoz pullarına dikkat. Yapıştıran arkadaş bu. 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade Dün saat 07:05 Paylaş Dün saat 07:05 İlkay Başaran yazdı: Burada bayadır var bu. Plakadan eksik evrak sorguluyor ayrıca yüz tanıma var. Eksoz pullarına dikkat. Yapıştıran arkadaş bu. egsoz pulu nedir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 07:10 Yazar Paylaş Dün saat 07:10 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Her yere bundan koyulacakmış. Hız, kemer, telefonla uğraşma gibi şeyleri anında görüp e devletten bir dakika içinde ceza yazacakmış. Makas atanları ve çakar yakanları da görecek mi. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 07:10 Paylaş Dün saat 07:10 Azad Mirzade yazdı: egsoz pulu nedir? Egzoz muayenesi, olmayınca hatırı sayılır bir ceza kesiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade Dün saat 07:16 Paylaş Dün saat 07:16 Mehmet Ozyurek yazdı: Makas atanları ve çakar yakanları da görecek mi. Valla trafikteki asıl risk grubu bu ikisi, hem arabacılar hem motorcular için. Bir de memlekette BMW yi yasaklamalıyız. Selçuk Bakış yazdı: Egzoz muayenesi, olmayınca hatırı sayılır bir ceza kesiliyor. plakadan okuyacaktır ama değil mi, pul vs yapıştırmıyorlar artık 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 07:17 Paylaş Dün saat 07:17 Azad Mirzade yazdı: Valla trafikteki asıl risk grubu bu ikisi, hem arabacılar hem motorcular için. Bir de memlekette BMW yi yasaklamalıyız. plakadan okuyacaktır ama değil mi, pul vs yapıştırmıyorlar artık Muayane varsa sıkıntı yok, yoksa gitti 5 kaat park halinde bile kesildiğini duydum. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 07:21 Paylaş Dün saat 07:21 Azad Mirzade yazdı: egsoz pulu nedir? Eski alışkanlık, eksoz muayenesi. 1 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade Dün saat 07:21 Paylaş Dün saat 07:21 Selçuk Bakış yazdı: Muayane varsa sıkıntı yok, yoksa gitti 5 kaat park halinde bile kesildiğini duydum. Ooooo muayenesi bile 400 tl filan, gerçi ben asla ihmal etmem böyle şeyleri Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 07:22 Paylaş Dün saat 07:22 Azad Mirzade yazdı: Ooooo muayenesi bile 400 tl filan, gerçi ben asla ihmal etmem böyle şeyleri E devlete gir bak insanlık hali unutulabilir, geçen ben unutmuşum mesela Allah'tan ceza yemeden kurtardım. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Dün saat 07:25 Paylaş Dün saat 07:25 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Her yere bundan koyulacakmış. Hız, kemer, telefonla uğraşma gibi şeyleri anında görüp e devletten bir dakika içinde ceza yazacakmış. Bence güzel bir uygulama. Hem trafiğin maymun dolu olduğundan yakınıyoruz hem de ceza istemiyoruz. Direkt cezanı böyle otomatik yazacaksın, memuru da zor duruma sokmayacaksın. Hatta bunlar gezecek, yerleri ezber edilmeyecek şekilde sağda solda. Mesela bir baktın sabah okul yolunda akşam emniyet şeridinde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 07:34 Paylaş Dün saat 07:34 Uygulamıyorlar ki cezayı herkese eşit. yavaşlıyorsun herkes korna basıyor. park cezası diye birşey kalmamış. ters yoldan giden, inip adam döven, kağıt toplayan kamikazeler bunlaırn hepsi bir bütün. Uygulasalar cezanın yüksek olması gerekmez. Olsun yeter. Ceza çok yükselirse rüşvete yahut "sen biliyor musun ben kimim" e doğru meyleder insanlar. ödenebilir ama yıldırıcı olması lazım. % kaç olasılıkla ceza kesilecek o önemli. 10 ihlalden birinde yese bile yeter. Çok olmasına gerek yok. 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Dün saat 07:38 Paylaş Dün saat 07:38 Artık arabadan inip Dayılanmakta yok Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 07:55 Paylaş Dün saat 07:55 Mehmet Ozyurek yazdı: Makas atanları ve çakar yakanları da görecek mi. zeki müren mi bu makas için drone çalışması varmış. egzoz pulum olmadığı için o muhabbete katılamıyorum 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 08:01 Paylaş Dün saat 08:01 makascıları seviyorum ben, çok iyi gelir üretiyorlar. keşke kaza yapmasalar tabi. Yorum bağlantısı
Azad Mirzade Dün saat 08:39 Paylaş Dün saat 08:39 Doğan Arşiray yazdı: makascıları seviyorum ben, çok iyi gelir üretiyorlar. keşke kaza yapmasalar tabi. Yok abi ya, hiç olmasınlar daha iyi, hem maddi hem manevi zararı yüksek oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 saat önce Paylaş 23 saat önce maliye bakış açısını seslendirdim farazi olarak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Doğan Arşiray yazdı: maliye bakış açısını seslendirdim farazi olarak. park yasakları adam gibi uygulansa ve 1-2-3 saatlik ücretsiz yol kenarı park yerleri adam gibi takip edilse ülke ihya olur. takmışlar kafaya "hız". trafiği "hız" oluşturmuyor ki? Tabela okuyan aracımız var malum otopilota alınca kafayı yiyor. 90-110-50-70-30-50-70-90-30-110-30-140 ne oluyor anlamıyor. Birçok ülkede araç kullanıyorum hiç bu sorunu yaşamadım yaşamıyorum. Türkiyeye bu lazım ama sanırım 50 sene sonra uyanırız. Türkiyenin modeli "saksı koymak" Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce - yerleşim yeri içinde; 6-10 kilometre/saat ve daha fazla aşanlara 2 bin lira, 11-15 kilometre/saat aşanlara 4 bin lira, 16-20 kilometre/saat aşanlara 6 bin lira, 21-25 kilometre/saat aşanlara 8 bin lira, 26-35 kilometre/saat aşanlara 12 bin lira, 36-45 kilometre/saat aşanlara 15 bin lira, 46-55 kilometre/saat aşanlara 20 bin lira, 56-65 kilometre/saat aşanlara 25 bin lira, 66 kilometre/saatten fazla aşanlara 30 bin lira idari para cezası verilecek. - yerleşim yeri dışında 11-15 kilometre/saat aşanlara 2 bin lira, 16-20 kilometre/saat aşanlara 4 bin lira, 21-25 kilometre/saat aşanlara 6 bin lira, 26-30 kilometre/saat aşanlara 8 bin lira, 31-40 kilometre/saat aşanlara 12 bin lira, 41-50 kilometre/saat aşanlara 15 bin lira, 51-60 kilometre/saat aşanlara 20 bin lira, 61-70 kilometre/saat aşanlara 25 bin lira, 71 kilometre/saatten fazla aşanlara 30 bin lira idari para cezası uygulanacak. - 0.50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere verilen idari para cezası 700 liradan 25 bin liraya çıkarılıyor. - kırmızı ışık 5.bin lira. son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru 1 yıl içinde ikinci defa ihlal edilmesi halinde 10 bin lira, üçüncü defa ihlal edilmesi halinde 15 bin lira, dördüncü defa ihlal edilmesi halinde 20 bin lira, beşinci defa ihlal edilmesi halinde 30 bin lira, altıncı defa ihlal edilmesi halinde 80 bin lira idari para cezası verilecek. - Trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip eden veya bu amaçla araçtan inen sürücülere 180 bin lira idari para cezası uygulanacak, sürücü belgeleri 60 gün süreyle geri alınacak, araçlar 30 gün süreyle trafikten menedilebilecek. Araçlarını ters istikamette sürdüğü ya da trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip ettiği, saldırı amacıyla araçtan indiği gerekçesiyle sürücü belgeleri geri alınan sürücülerin, ehliyetleri psikoteknik değerlendirmeden geçirilmesinin ardından iade edilecek. - Komisyondan geçen teklife göre, ehliyetsiz araç kullananlara 40 bin lira, ehliyeti tedbiren geri alındığı veya iptal edildiği halde araç kullananlara 200 bin lira ceza verilecek. - Trafikte düğün, asker uğurlama gibi gerekçelerle konvoy yapmak, diğer araçların geçişini zorlaştıracak veya tehlikeye sokacak şekilde keyfi hareketlerde bulunmak yasak olacak. Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde makas atanlar, otoyollarda veya karayollarında araçlarını ters istikamette kullananlar, konvoy yapanlar, keyfi olarak araçlarını trafiği engelleyecek şekilde karayolu üzerinde durduranlar 90 bin lira para cezası ödeyecek ve ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak, araçlar 30 gün süreyle trafikten menedilecek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 35 dakika önce Paylaş 35 dakika önce hız aşım cezaları çok az. 8-10 milyonluk arabaya binene 30 bin sivrisinek gibi gelir, şangalia da 4 kişilk mesaya gelen hesap 50 bin, vale 2bin 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts