İçeriğe Yönlendir

Yeni Trafik Cezaları

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Görkem Karakaş
Selim Bilgin yazdı:

Golf'ü aldığımda app plaka ile gelmişti, öyle duruyor, bugün cezaları görünce aklıma geldi.

Normal plaka almanın süreci nasıldı?

Noter + Şoförler odası abi. Zaten kuyruklar varmış bi yoğunluk söz konusu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Golf'ü aldığımda app plaka ile gelmişti, öyle duruyor, bugün cezaları görünce aklıma geldi.

Normal plaka almanın süreci nasıldı?

Ruhsatla notere gidilir 

plaka basım izni alınır. 
Cemiyete gidilir plaka basılır 

Notere giderken plakaları söküp yanınıza alın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ruhsatla notere gidilir 

plaka basım izni alınır. 
Cemiyete gidilir plaka basılır 

Notere giderken plakaları söküp yanınıza alın 

konuda geri kalınmış

noterler 4 ünden beri app plakaları kabul etmiyor artık sorunda orada başlıyor

kayıp başvurusu derlerse plakanız komple değişiyor al başına belayı

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Her yıl bu zamanlarda düzenli olarak app gerginliği oluyor. Cemre gibi her bahar aynı muhabbet.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Erhan Doruk yazdı:

Araçlara alkol testi yapan cihaz koysunlar, üfleyince promil limitlerdeyse araç çalışsın, değilse çalışmasın , ceza yazmaktan daha etkili olur. 

Yurtdışında var. Alkolden ceza yiyenin arabasına takıyorlar, alkolmetreye üflemeden araba çalışmıyor. Üflerken kamera kaydı da yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Gülmez yazdı:

konuda geri kalınmış

noterler 4 ünden beri app plakaları kabul etmiyor artık sorunda orada başlıyor

kayıp başvurusu derlerse plakanız komple değişiyor al başına belayı

Evet, noterler kabul etmiyor artık. Ya kayıp başvurusu yapacaksınız ya da satış verilecek. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hüseyin Sönmez yazdı:

Her yıl bu zamanlarda düzenli olarak app gerginliği oluyor. Cemre gibi her bahar aynı muhabbet.

bu sene güncelleme geldi, artık sonradan takılan multimedya ekranlarına da ceza var, yolda giderken video izleyen teslala yandı

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

bu sene güncelleme geldi, artık sonradan takılan multimedya ekranlarına da ceza var, yolda giderken video izleyen teslala yandı

Teslaya bir şey olmaz da tesla model ekranlı meganların işi zor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Teslaya bir şey olmaz

sürüş esnasında yutbu videosu açmıyor mu

Mehmet Ozyurek yazdı:

tesla model ekranlı meganların işi zor. 

onları toplayıp yakacağız zaten, kullananalra da müebbet, ruhsat sahiplerine de kürek cezası, vuracaz kırbacı

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Burada arkadaş notere gitti plakayı söktü 1200 küsür lira toplam para yatırdı plakasını aldı. Etrafa bakıyorum herkes plakasını sökmüş. Türk insanının canını al parasını alma :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Metin Akbal yazdı:

Burada arkadaş notere gitti plakayı söktü 1200 küsür lira toplam para yatırdı plakasını aldı. Etrafa bakıyorum herkes plakasını sökmüş. Türk insanının canını al parasını alma :)

ne zaman yaptı bu işi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

sürüş esnasında yutbu videosu açmıyor mu

Sürüş sırasında Görüntü donuyor, sadece ses açıyor. 

Metin Akbal yazdı:

https://www.instagram.com/reel/DVfsCmMjGw-/

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

noterle konuştum bu sabah polisler gelip uyarmış personeli sakın app li plakaları teslim almayın demişler

bu nedenle elinizde orjinali yok ise trafik şubeye gidip kayıp/çalıntı başvurusu yapıp oradan alınan belge ile notere gidilecek

noterde size farklı bir plaka tanımlanıp cemiyetten bastıracaksınız

bu nedenle ruhsat kasko trafik sigortası hgs değişmek zorunda

herkese geçmiş olsun

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gülmez yazdı:

noterle konuştum bu sabah polisler gelip uyarmış personeli sakın app li plakaları teslim almayın demişler

bu nedenle elinizde orjinali yok ise trafik şubeye gidip kayıp/çalıntı başvurusu yapıp oradan alınan belge ile notere gidilecek

herkese geçmiş olsun

Haydaa, o kadar poliçeye zeyil mi yapacağım yani. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

trafik şubeye gidip kayıp/çalıntı başvurusu yapıp

güzel arşiv oluşur

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

herkese geçmiş olsun

niye? Benim plakam kayboldu. Emniyetten yazı alıp notere gittim. Aynı plakadan bastırdım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

niye? Benim plakam kayboldu. Emniyetten yazı alıp notere gittim. Aynı plakadan bastırdım.

eski güzel zamanlarda idi onlar

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

eski güzel zamanlarda idi onlar

tırdan kopup gelen parça müthiş yaa

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Teki kaybolunca öyle 

ikisi kaybolunca yeni plaka verilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Araç üstünde teknik değişiklik yapıp bildirmemek yasaktır diyor. Buna göre motora atılan yazılım da yasak. Tespiti için yöntem geliştirmişler mi

bu arada cezalar efsane yaa. Tam metni. Burada.

Hız için yerleşim yerinde maks 5, dışında 10km aşılabiliyor. Üstündeki hızlarda 2000 liradan başlıyor 30 bine gidiyor ceza

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/02/20260227-0.htm

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hız için yerleşim yerinde maks 5, dışında 10km aşılabiliyor.

kaynadı gitti bu arada, alışılmış olan %10 idi. seyredelim bakalım

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

teknik değişiklik yapıp bildirmemek yasaktır diyor.

tavana taşıma barı atmak mesela 

madde 24 e göre her tür tablet telefon tutucular acilen çöpe, 25 e göre şekli fark emtez telefon ile her türlü görtüşme sağlamak yasak car playlar kapatılsın

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kaynadı gitti bu arada, alışılmış olan %10 idi. seyredelim bakalım

tavana taşıma barı atmak mesela 

madde 24 e göre her tür tablet telefon tutucular acilen çöpe, 25 e göre şekli fark emtez telefon ile her türlü görtüşme sağlamak yasak car playlar kapatılsın

sandero’da aracın kendi telefon tutucusu var.  O da mı yasak :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bence telefonda sıkıntı yok. Burada bahsettiği şey görüntü. Telefon haberleşme cihazı ve bu amaçla torpidoya sabitlenmesi olağan bir durum

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarının kullanılması:

Madde 72 – Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. (Ek cümle:12/2/2026-7574/24 md.) Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 3.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır.

(Değişik ikinci fıkra:12/2/2026-7574/24 md.) Araçlarda Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazlarını bulundurmak veya kullanmak yasaktır.

Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 21.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır. Ayrıca bu araçlar otuz gün süreyle trafikten menedilir.

Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazları araçlardan

söktürülür.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...