Mehmet Ozyurek Salı 05:45 Yazar Paylaş Salı 05:45 Uğur Kamil yazdı: Geçen gün şirketin minibüsüyle ceza yedim. Minibüs kullanma süresi ayrıymış o dikkatimden kaçmış ben genel tarihe bakmıştım minibüs kullanma sürem 2 sene önce dolmuş. İşin ilginç tarafı daha önce 3 kere çevirmeye girdim ne uyaran oldu nede ceza yazan. 4bin küsür ordan. 2.700 kusurde ehliyet tasimamadan yazdı (kimliğe işlettim artik) Daha önce enaz 10 15 kere çevirmeye girmişimdir tc söyler gecerdim ehliyeti istemezdi kimse sene olmuş 2026 teknoloji cagindayiz tc den herseyi görüyor zaten uyuzluguna ehliyet tasimama cezasınıda ekledi. Sonuc olarak sistemden ehliyeti gördü hatta minibüs kullanim suresine kadar inceledi. Sonra diyolar para lazim diye degil sizi düşündüğümüz icin cezalar. Kaza olursa ehliyet belge olarak lazım Yorum bağlantısı
Hakan Berk Salı 12:33 Paylaş Salı 12:33 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu görüşe katılmıyorum. Birileri, kurallı düzenli toplumu savunurken aynı zamanda para kalmadı diyerek kuralların uygulanması eleştiriyor. Garip. Olabilir, saygı duyarım. Hız cezalarına lafım yok, veya araçtan inenlere küfredenlere daha da ağır olmalı hatta cezalar. Fakat ön göğüse telefon sabitleyicimi taktığım için ceza yemem düzenli toplumla pek alakalı değil benim görüşüme göre, devletin düzeni sağlarken araya sıkıştırdığı para kazanma yöntemi. Daha önce de forumda tartışıldığı gibi sıfır araçların aynı yerde ekranı varken sorun yok, ben benzer ekranı alıp taktığım için ceza veya aynı yerden GPS e bakıp yolumu bulduğum için. Garip, hem de ne garip. 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Uğur Kamil yazdı: Geçen gün şirketin minibüsüyle ceza yedim. Minibüs kullanma süresi ayrıymış o dikkatimden kaçmış ben genel tarihe bakmıştım minibüs kullanma sürem 2 sene önce dolmuş. İşin ilginç tarafı daha önce 3 kere çevirmeye girdim ne uyaran oldu nede ceza yazan. 4bin küsür ordan. 2.700 kusurde ehliyet tasimamadan yazdı (kimliğe işlettim artik) Daha önce enaz 10 15 kere çevirmeye girmişimdir tc söyler gecerdim ehliyeti istemezdi kimse sene olmuş 2026 teknoloji cagindayiz tc den herseyi görüyor zaten uyuzluguna ehliyet tasimama cezasınıda ekledi. Sonuc olarak sistemden ehliyeti gördü hatta minibüs kullanim suresine kadar inceledi. Sonra diyolar para lazim diye degil sizi düşündüğümüz icin cezalar. Tanıdık polis var, ehliyet taşıma konusunu sorunca "ehliyet yok diye kimseye ceza yazmayız ama başka bir şeyden işlem yaparsak yazarız çünkü işlem yaptığımız vakitte o ehliyet başka yerde bir suça karışırsa (suç işleyen kişinin üzerinde çıkarsa) bizim başımız ağrır" demişti. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Kural belli ise sonradan ah vah etmeye gerek yok. Bundan ne çıkar diye düşündüğümüz birçok şeyden çok şey çıkıyor, geçenlerde yazmıştım hiçbirşey olmasa bile birşeyler olur Hele polisten kaçıp gezeletip toplum huzurunu ve güvenliğini tehlikeye sokup 400 500 bin lira ceza yiyenlere hiç acımıyorum. Arabayı satsan motoru satsan 400 bin etmez ceza fazla asgari ücret ne kadar ki vs vs. Ben kaskomu sigortamı yapıp gezeceğim kurala maksimum düzeyde uymaya çalışacağım (dört dörtlük değil tabi ki kimse) sonra arabası 400 500 bin etmeyecek kişi gelip benim arabamda milyonluk hasar açacak. Yok öyle. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Son iki yılda 80000 km yol yaptım. Sivas Cunda Çanakake Datça, ayvalık vesayre onlarca uzun yolum oldu. Hiç ceza yemedim. Demekki yasa yapıcılar sistemi doğru çalışıyor. Düzgün sürene dokunmuyorlar Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Son iki yılda 80000 km yol yaptım. Sivas Cunda Çanakake Datça, ayvalık vesayre onlarca uzun yolum oldu. Hiç ceza yemedim. Demekki yasa yapıcılar sistemi doğru çalışıyor. Düzgün sürene dokunmuyorlar Tek örnek üzerinden bu yorumu yapabilir miyiz? Ya da tam tersini yapmak mümkün mü? Hemen basit bir örnek vereyim, ışık zaman geçişleri ayarsız, süre vs yok. Bölünmüş bir karayolu, döner kavşak var, hızınız 50 km altında. Tam ışığın dibindeyken kırmızı oldu ve o an geçtiniz. Işığın yakınındaki bir ekip size kırmızıda geçtiğiniz için ceza yazdı. Teknik olarak kırmızıda geçtiniz, ne zaman kırmızıya döneceğini bilemediğiniz ve sarıda bekleme süresi vs olmayan bir ışık yüzünden ceza yediniz. Bunu seve seve kabul eder misiniz, haketmiştim der misiniz? Not; Ben böyle bir olay yaşamadım, ancak buna benzer onlarca, yüzlerce durum var. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Teknik olarak kırmızıda geçtiniz, ne zaman kırmızıya döneceğini bilemediğiniz ve sarıda bekleme süresi vs olmayan bir ışık yüzünden ceza yediniz. Bunu seve seve kabul eder misiniz, haketmiştim der misiniz? Yaşadım kameramdan da baktım benim görüş açımda değilmiş ama kırmızı yanmış ah vah etmedim ödedim Şunu eklemek isterim kurallar herkes için geçerli olsun, herkese eşit olsun, ben birtek bunu şikayet ederim. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Metin Akbal yazdı: Şunu eklemek isterim kurallar herkes için geçerli olsun, herkese eşit olsun, ben birtek bunu şikayet ederim. Herkes için ve net olması gerekir. Bir durumda öyle bir durumda böyle olursa anlamı kalmaz. Hız sınırı 110, 90, 70, 50 şeklinde seri tabelalar haline gelirse, üstelik hiçbir geçerli durum yokken bu olursa, bölünmüş yollarda 110 demenin anlamı yok Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Tek örnek üzerinden bu yorumu yapabilir miyiz? Ya da tam tersini yapmak mümkün mü? Hemen basit bir örnek vereyim, ışık zaman geçişleri ayarsız, süre vs yok. Bölünmüş bir karayolu, döner kavşak var, hızınız 50 km altında. Tam ışığın dibindeyken kırmızı oldu ve o an geçtiniz. Işığın yakınındaki bir ekip size kırmızıda geçtiğiniz için ceza yazdı. Teknik olarak kırmızıda geçtiniz, ne zaman kırmızıya döneceğini bilemediğiniz ve sarıda bekleme süresi vs olmayan bir ışık yüzünden ceza yediniz. Bunu seve seve kabul eder misiniz, haketmiştim der misiniz? Not; Ben böyle bir olay yaşamadım, ancak buna benzer onlarca, yüzlerce durum var. Sarı ışıkta yaşanan 'kararsızlık bölgesi' benim için geçerli değil. Işık rengi değiştiği anda tepki veririm; sarıda hızı kademeli düşürüp kırmızıda dururum. Sürüş ritmim ve frenleme nizamım o kadar öngörülebilir ki, arkamdaki trafik niyetimi hemen anlıyor. Bu sayede hem kendimi hem de trafiği tehlikeye atmadan süreci yönetiyorum. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sarı ışıkta yaşanan 'kararsızlık bölgesi' benim için geçerli değil. Işık rengi değiştiği anda tepki veririm; sarıda hızı kademeli düşürüp kırmızıda dururum. Sürüş ritmim ve frenleme nizamım o kadar öngörülebilir ki, arkamdaki trafik niyetimi hemen anlıyor. Bu sayede hem kendimi hem de trafiği tehlikeye atmadan süreci yönetiyorum. Yazdığım durum ile örtüşmüyor ki söyledikleriniz. Bekleme süresi veya rengin değiştini görmenize, tepki vermenize olanak tanımayan bir sistemden bahsettim. Yanan bir ışıkta süre göstergesi veya fasılalı yanış, fasılalı geçiş yok ise ne zaman ne yanacağını bilemezsiniz. Üstün yetenekleriniz yok ise tabi Yorum bağlantısı
Recommended Posts