İçeriğe Yönlendir

Yeni Trafik Cezaları

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Yine bir değişiklik haberi geldi. Gündemi düşünürsek pek bir umudum kalmadı ama merak ettim ne acaba

--

Bütün sürücüleri ilgilendiren gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya canlı yayında açıkladı. Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılacak, taslak hazırlandı. 

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS'E GELİYOR

Yerlikaya, "Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılamasına dair,32 maddelik kanun değişikliği taslağı hazırladık. Bu Taslağı önümüzdeki günlerde Gazi Meclisimize sunacağız." dedi.

Yerlikaya değişiklikle ilgili, "İnanıyorum ki; Denetimlerimiz arttıkça, Ve ‘’Kural ihlallerine yönelik’’ caydırıcılık güçlendikçe, trafik kazaları daha da azalacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Yine bir değişiklik haberi geldi. Gündemi düşünürsek pek bir umudum kalmadı ama merak ettim ne acaba

--

Bütün sürücüleri ilgilendiren gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya canlı yayında açıkladı. Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılacak, taslak hazırlandı. 

Yerlikaya, "Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılamasına dair,32 maddelik kanun değişikliği taslağı hazırladık. Bu Taslağı önümüzdeki günlerde Gazi Meclisimize sunacağız." dedi.

Yerlikaya değişiklikle ilgili, "İnanıyorum ki; Denetimlerimiz arttıkça, Ve ‘’Kural ihlallerine yönelik’’ caydırıcılık güçlendikçe, trafik kazaları daha da azalacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Ali Yerlikaya 'sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile' diye cümleye başlamadığına göre bence olmaz. Kafalarına göre iş mi yapıyorlar acaba.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

--

bayramda kazalarda vefat edenler ile ilgili bir şey sanırım

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Çağlar Bayur yazdı:

bayramda kazalarda vefat edenler ile ilgili bir şey sanırım

O zaman bir daha ki bayrama kadar sıkıntı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kırmızıda üst üste geçenin arabasına 2 ay trafikten çekme geliyormuş

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İçişleri bakanı açıkladı. Son bir haftada yurt genelinde 500.000 işlem yapılmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

rakamlar ciddi boyutta değil o zaman  daha çok yazılmalı idi

hallolur elbet :P

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Ceset torbası olmayan alıp koysun bagaja. Yazıyorlar valla. trafik yerine normal polis çevirmesinde “sen hayırdır ceset torbası falan” derse ne yaparız bilemedim. 

https://www.instagram.com/reel/DI93pZdIDv-/?igsh=MXN1aTJodmt1Zm01cQ==

bu arada polis bu cezaları direkt yazdı mı yoksa üsluba kızıp mevzuatı direkt uygulamadı mı anlaşılmıyor. Ama led ışık, cam filmi falan yazmış yani

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

3 ay uygulanır sonra unutulur. sürekli bir gündem hali. ama bazı lambalar varki bunlar hakikaten ayarsız sokak lambası gibi.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bu arada polis bu cezaları direkt yazdı mı yoksa üsluba kızıp mevzuatı direkt uygulamadı mı anlaşılmıyor.

Bence ses tonları ve tavırlardan belli. %100 üsluptan yemiş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Arkadaşım pts den telefonla görüşmekten ceza yemiş. 

Pts: şehir giriş çıkışlarındaki güvenlik kontrol sistemi aynı zamanda çoğu şehir merkez arasındaki ortalama hızı hesaplayan zımbırtı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Görkem Karakaş yazdı:

Arkadaşım pts den telefonla görüşmekten ceza yemiş. 

Pts: şehir giriş çıkışlarındaki güvenlik kontrol sistemi aynı zamanda çoğu şehir merkez arasındaki ortalama hızı hesaplayan zımbırtı

ortalama hız tespiti varsa bunu yazmak zorunda ama. 

Recep Demirci yazdı:

Muayeneden geçiyorsa o zaman ceza olmamalı. Saçma sapan işler.

işte sıkıntı burada. Aslında tüm devlet işleyişinde gerekli mevzuat var. Ama %10 ile idare ediliyor. Can sıkılınca %60’a çıkışıyor. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ortalama hız tespiti varsa bunu yazmak zorunda ama. 

Tam anlamadım abi yazdığını ama netlik olsun ortalama hız, hız aşımından ceza yazılmamış. Telefonla görüştüğü için yazılmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Görkem Karakaş yazdı:

Tam anlamadım abi yazdığını ama netlik olsun ortalama hız, hız aşımından ceza yazılmamış. Telefonla görüştüğü için yazılmış

ben hız sandım 🤦🏻‍♂️

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

2025 yılı itibariyle aşırı hız nedeniyle 2 milyon 126 bin 384 işlem yapılmış.

Ayrıca Elektronik Denetleme Sistemlerinden ise (EDS) 1 milyon 992 bin 787 adet işlem yapılmış

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...