İçeriğe Yönlendir

Vgt Vakum Gücü Teknolojisi

Cemil Çınar

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
26 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Aşırı beslemeli araçta işe yarayacağını sanmam. denemek lazım ama

Hımm.. aşırı besleniyor zaten benimki :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

amaç hava vermek değil ecu yu şaşırtmak. aslında turbodan hava akış yönü bence külbütöre doğru yani vakumu bozuyor aslında.

Yorum bağlantısı
Emre Demir
2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

amaç hava vermek değil ecu yu şaşırtmak. aslında turbodan hava akış yönü bence külbütöre doğru yani vakumu bozuyor aslında.

Sayın Hocam ; küçük bir tüp bu .

Ne kadar hava kapasitesi var , kaç bar basınç ile doluyor  havayı anlık mı veriyor yoksa değişken zaman da mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bence o tüp değil. Sadece hortum.

dış kısmı süs. Nerde bu alet bir tane göreyim detaylı açıklama yaparım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bakın o silindirin bir tarafı ya açık ya da delik yahut hava filtresine bağlı. Vakumda kaçak lean burn yapar. Arkadaş bunu kontrol etmek için silindirin (o görülen silindir) içine ya süngerimsi bir malzeme koymuştur rölantide pek etki etmeyen ama gaza basınca biraz çeken cinsten ya da bunu yaylı bir valf ile yapmıştır. 

Mesela aşağıdaki klasik dokümanda vakum borusunu çıkarınca lean olur diyor. Bun abartırsanız arıza ışığı yanar. Adam içine sünger vb cam elyafı koyarak bunu hata vermeyecek ama gaza asılınca da koklayacak biraz geçiş yapacak şekilde ayarlamış

Bunun sonucu uzun dönemde katalitik konvertörünüz gümler, egzos valfleriniz lpg gibi fazla ısınır, emisyondan da geçemezsiniz. 

Bir tane alalım emisyoncuya gidip deney için geldiğimizi söyleyip test yapabiliriz ücreti mukabili yahut 50 liraya felan.

lean1.png

NOT: Ben arabama bunu sokmam.

Havalar 1500...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İsteyelim bi tane. :)
Test için göndersinler.

Ben isteyecektim de. Servet senin araba aşırı besleniyor zaten dedi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ben inceledim web sayfasını. turbo araçlar zaten. ordan girmiyor konuya alet. Vakum devresini bozuyor ve aracı normalde olduğu yükten daha az yükteymiş gibi davranmak üzere yanıltıyor.

Yani, sen 70 ile giderken motordaki normal yük olduğundan daha az ölçülüyor. Bu da daha az gaz verilmesine yol açıyor muhtemelen çift "LAMBA" (!) sensörlü araçlarda felan çalışmayacaktır. Bu arkadaş çok zorlamıyor şansını içine cam yününü basmış bence. Arabayı aldatıyor yani. Ama her aracı aldatamayabilir.  Gerekirse osiloskopla bile bakılır.

Reno 9 ları az yaksın diye ayar yaparlardı bilir misin? Araba biraz güçten düşerdi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Manifoldu del bi yerden aynı işi yapsın. Atmosferik araçta olur.
Mehmet hoca mk3 manifold hava alıyor diye debelenip durdu. Bu cihaz onu yapıyor.

Hocamın dediği gibi, içinde valf vardır. Belirli vakumu görünce açılan. Oradan içeri hava doluyor kelebeğin açısından daha fazla. Gaza az basılsa dahi oradan hava alıp araç zıplıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Valla bu adamı beğeniyorum ben genel olarak. Hani ise yaramasa da bu işin içine girmez diye düşünüyorum. Dedikleri gibi ise LPG taktirmadan benzinle binerim o tasarrufla ama uzun vade de araca zararı olur mu olmaz mı. Forumdan test bekliyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aradım, görüştüm.. 

Aracımı söyledim. Senin aracın zaten güçlüymüş, güç artışı sağlayamaz, ancak % 20 tasarrufu taahhüt ediyorum diyor.. 

Turbo atmosferik lpg'li benzinli her araca takabilirsiniz diyorlar. 

Vakumu çekip depoluyor ve düzenli gönderiyor diyorlar.. 

Fiyat 590 lira.. indirim ikram yok. Bir ay iade garantili.. 

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Güç istemiyoruz ki zaten en azından kendi fikrim. Şu an karma olarak benzinde 40 kuruş yakıyorum. Yüzde 32 kuruş eder ki mucize olur LPG takmam hadi taktım desek o zamanda 22 kuruş mu yakacak araba da yatarım
[emoji23]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
53 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

çocuklarının kanser olmasını ister misin peki?

Emisyon testini yap.. 

Emisyon düşmezse hemen iade et diyor.. 

Cihaz öncesi 3,80 olan emisyon cihaz sonrası 1,80 çıkıyor diyor. 

Emisyon da düşecek diyor.. Bizzat sordum.. 

Herhangi bir ısı artışı da olmayacak diyor. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
47 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Aynı olayı vw de yaptı. İş sadece emisyon mu diye düşünelim

Aynı şeyse niye dışarıdan bir şey takmaya gerek olsun. Sadece yazılımla hallolurdu. 

Yorum bağlantısı
Akan Belen
çocuklarının kanser olmasını ister misin peki?
LPG takarız hocam. Benim arabanın saldığından ne olacak hem benim biryilda doğaya verdiğim zararı saniye de verenler var sonuçta.
Hem bıyıklı abim yazmış emisyon artmiyormus :)
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Aynı şeyse niye dışarıdan bir şey takmaya gerek olsun. Sadece yazılımla hallolurdu. 
Demekki yazılım daha pahalıya mal oluyor
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
5 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Aradım, görüştüm.. 

Aracımı söyledim. Senin aracın zaten güçlüymüş, güç artışı sağlayamaz, ancak % 20 tasarrufu taahhüt ediyorum diyor.. 

Turbo atmosferik lpg'li benzinli her araca takabilirsiniz diyorlar. 

Vakumu çekip depoluyor ve düzenli gönderiyor diyorlar.. 

Fiyat 590 lira.. indirim ikram yok. Bir ay iade garantili.. 

Otomobilin Mesut abisi denince 500 lira  oluyordu biz arayınca 590 lira mı yani... yok artık

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
7 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

hee yaa bak bunu da deseydim.. 

Mesut abiye 500 bize 590 

+ KDV 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...