İçeriğe Yönlendir

Vgt Vakum Gücü Teknolojisi

Cemil Çınar

Recommended Posts

Ergün Kol
2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

verimi alacağınız enerjiden düşük olur teoride de pratikte de. bu nedenle söylediğimin arkasındayım, iyi niyetinizi de anlıyorum.

Aslında aynı konu. Araç kitinde dışardan hidrojen kaynağınız yok.

Birtek kullanım avantajı var yanmayı hızlandırıyor deniyor ama yanmanın hızlı olması değil yavaş olması makbul benim bildiğim. Yoksa EGR yi sökeriz.

Suyu arabada hidroliz ediyorlarsa sudaki hidrojen ve oksijeni ayırmak tabi ciddi miktarda elektrik enerjisine ihtiyaç olacak. Bu elektrik enerjisinide yakıt ile sağlayacak. Hep söylerim böyle basit yöntemlerle yakıt tasarrufu sağlanacak olsa bunu zaten firmalar yapardı.

Bmw su püskürtme ile motoru soğutacak ve bu şekilde yakıt tasarrufu sağlayacak bir patent aldı. Net yakıt tasarrufu ancak böyle sağlanabilir ki adamlar bunun patentini alıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
On 22.11.2017 at 21:28, Mehmet Ozyurek yazdı:

Şaka bir yana. Size katılıyorum.
%20 tasarruf bu kadar kolay bişey değildir. İllaki bi şeyler götürüyordur.

Vakumu depola geri bas. Tamam tasarruf belki ama.
O motorun içinde neler oluyor.

500 lira verip alan ford. Sistemi kopyalayıp, Silindir olan şekli elmaya benzetip koyardı motorun bi yerine.

Ben almam. Takmam. Az gezerim az basarım. Az basınca zaten az yakıyor.

Mehmet Abi firma bu gün beni aradı konuştuk. Pazar günü Ankara'da montajı kendilerinin yapabileceklerini söylediler. Ben de memnun olurum dedim. Pazar günü bir sıkıntı olmazsa taktırmayı düşünüyorum. 5-6 gündür yol bilgisayarını sıfırladım, ortalama sırf şehir içi kullanımdaki yakıtı kaydedeceğim, gitmeden önce emisyonu ölçtüreceğim, uzun yol için zaten Çankırı - Ankara arasında gideceğimiz için onu kaydedeceğim, dönüşte de 5-6 günlük sırf şehir içi tüketimi not edeceğim. Pek bilimsel olmasa da kaba taslak bir fikir verecektir diye düşünüyorum. 

Bu şekilde pratik bir uygulama da insanların kafasındaki bulutları olumlu yada olumsuz olarak dağıtır diye tahmin ediyorum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
6 dakika önce, Cem Dilmen yazdı:

gitmeden önce emisyonu ölçtüreceğim,

Emisyonda, tüm değerlere bakmalıyız hocam.. Neler düşüyor, neler artıyor.. Alabileceğin en geniş kapsamlı raporu al sen emisyon için.. 

Yakıt düşüyor, emisyonda da önemli bir değerde önemli bir artış olmuyorsa, neden olmasın.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen
Mehmet Abi firma bu gün beni aradı konuştuk. Pazar günü Ankara'da montajı kendilerinin yapabileceklerini söylediler. Ben de memnun olurum dedim. Pazar günü bir sıkıntı olmazsa taktırmayı düşünüyorum. 5-6 gündür yol bilgisayarını sıfırladım, ortalama sırf şehir içi kullanımdaki yakıtı kaydedeceğim, gitmeden önce emisyonu ölçtüreceğim, uzun yol için zaten Çankırı - Ankara arasında gideceğimiz için onu kaydedeceğim, dönüşte de 5-6 günlük sırf şehir içi tüketimi not edeceğim. Pek bilimsel olmasa da kaba taslak bir fikir verecektir diye düşünüyorum. 
Bu şekilde pratik bir uygulama da insanların kafasındaki bulutları olumlu yada olumsuz olarak dağıtır diye tahmin ediyorum...
Cem hocam. Takılınca olabildiği kadar su an ki kullanıma uyarsanız çok güzel olur. Hem şehir içi hem şehir dışı. Valla sizden gelecek yorumlara göre bende taktiracagim ise yararsa :)
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Emisyonda, tüm değerlere bakmalıyız hocam.. Neler düşüyor, neler artıyor.. Alabileceğin en geniş kapsamlı raporu al sen emisyon için.. 

Yakıt düşüyor, emisyonda da önemli bir değerde önemli bir artış olmuyorsa, neden olmasın.. 

Tamam Mehmet Abi. Ben yarın emisyonu yaptıracağım inşallah. Tabi Çankırı'da ne kadar detaylı bakılıyor inan bilmiyorum. Ama ücretli yaptıracağım için ne varsa bakın derim :) 

1 saat önce, Akan Belen yazdı:

Cem hocam. Takılınca olabildiği kadar su an ki kullanıma uyarsanız çok güzel olur. Hem şehir içi hem şehir dışı. Valla sizden gelecek yorumlara göre bende taktiracagim ise yararsa :)

Tamamdır Akan Bey. Ben de öyle düşünüyorum zaten. Benim ev ile iş arası 1500 mt, her gün aynı saatte aynı güzergahı kullanıyorum. O yüzden objektif bir şehir içi değeri olacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu hafta başında yol bilgisayarını sıfırladım. Aynı güzergah için yarın bir değer alıp referans olsun diyorum. 

Bir de cihaz takılmadan Çankırı çıkışında depoyu tam doldurup Ankara girişindeki istasyondan, hiç şehir içine girmeden tekrar doldurayım diyorum. Cihaz sonrasında da yine aynı istasyonlardan pompa atıncaya kadar doldurup ölçüm yapayım diyorum. Bu şekilde sadece yol bilgisayarına bağlı kalmadan nihai kullanıcı verilerini de elde etmiş oluruz diye düşünüyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
13 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

birde %30 yakıt düşüyormuş. Sen gör şamatayı

Buluruz bi kulp :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
(düzenlendi)
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Hortumu ince yaramaz

Mundar :) 

Abi valla keşke işe yarasa ya. %20 bence çok çok iyi bir değer. KArşılığında ödenen meblağ da hiç bişey. Özellikle çok km yapan arkadaşlar için bence çok iyi olur.

Valla ben bizim hastanenin ambulanslarına bile taktırırım. 

tarihinde Cem Dilmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
28 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bende yıllık 25bin tl ediyor fark. Deli para

Ben olsam iki tane takarım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
31 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bende yıllık 25bin tl ediyor fark. Deli para

Benim akaryakıt giderimi söylesem dudağın uçuklar.... %20 tasarrufu büyük araçlara yapsın elemanları dükkana ortak edeyim...hatta hatırlatayım dükkanda bir yazarkasa fişi görmüştünüz...:biggrin:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu işte mıknatıs hikayesi gibi olacak ama bakalım. Doktorum ehil kişi. Değerleri paylaşsın görelim de, şimdi aklıma geldi

Şimdi bizim Dr adamlarla anlaşsa, la koca forum bana bakıyor, yakıtı %17 düşürdüm diycem, sizde foruma satılan her üründen 100 tl ateşleyin dese. Hesap yaptım, temiz 10.bin tl var bu işin ucunda.

Dr civanım sen deneme ben deneyeyim. Akıma bişey geldi:exc1:

5 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bagaja doldururum

Şimdi, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Benim akaryakıt giderimi söylesem dudağın uçuklar.... %20 tasarrufu büyük araçlara yapsın elemanları dükkana ortak edeyim...hatta hatırlatayım dükkanda bir yazarkasa fişi görmüştünüz...:biggrin:

En son sıfırları sayarken uyuya kalmışım

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen
Bu işte mıknatıs hikayesi gibi olacak ama bakalım. Doktorum ehil kişi. Değerleri paylaşsın görelim de, şimdi aklıma geldi

Şimdi bizim Dr adamlarla anlaşsa, la koca forum bana bakıyor, yakıtı %17 düşürdüm diycem, sizde foruma satılan her üründen 100 tl ateşleyin dese. Hesap yaptım, temiz 10.bin tl var bu işin ucunda.

Varya bu zekayi tasarruf kiti yapmak için harcasan yüzde 50 kar ederiz kesin[emoji23][emoji23][emoji23]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
9 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bagaja doldururum

Yavv abi beni hastaların yanında güldürdün ya ne diyim sana :)

Peki aklına benim dediklerin dışında objektif bir yöntem geliyor mu ölçüm için. Benim kıt aklımla bulduklarım bunlar...

Bu arada o 100 TL ateşleme işi iyimiş hiç düşünmemiştim. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Varya bu zekayi tasarruf kiti yapmak için harcasan yüzde 50 kar ederiz kesin[emoji23][emoji23][emoji23]
Hep lehim dumanı yüzünden oluyor bu acayip fikirler
Yavv abi beni hastaların yanında güldürdün ya ne diyim sana [emoji4]
Peki aklına benim dediklerin dışında objektif bir yöntem geliyor mu ölçüm için. Benim kıt aklımla bulduklarım bunlar...
Bu arada o 100 TL ateşleme işi iyimiş hiç düşünmemiştim. [emoji4]
Dedim kaç kere görev başında forumu takip etme diye. Sonra vay efendim doktorlar dikişi niye yamuk atıyor diye laf çıkıyor ortaya.

Hepimiz senin testini yapacağız. Daha farklı bir ölçüm olacağını sanmam.

100 tl işini şey yapma fazla. Bi ara konuşuruz aramızda. Kimse durmasın
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
7 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Sonra vay efendim doktorlar dikişi niye yamuk atıyor diye laf çıkıyor ortaya.

Yada muayene sırasında güldüğünü düşünsene... 

"Doktor bey neye güldünüz, komik bişey mi var :angry: "

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yada muayene sırasında güldüğünü düşünsene... 

"Doktor bey neye güldünüz, komik bişey mi var :angry: "

Hele de üroloji polikliniğinde ... :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Paralel mi yoksa seri mi bağlansa daha avantajlı olur. :)

Sonuçları bekliyoruz.
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Cem bey gidiş ve geliş güzergahında iniş çıkışlar aynı mı ? Ben istanbul - Ankara arası her zaman gidiş 7.5lt dönüş 6lt ile yapıyorum.
Sebebi giderken çok fazla tırmanış yapılması.
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
1 saat önce, Erdoğan Temur yazdı:

Cem bey gidiş ve geliş güzergahında iniş çıkışlar aynı mı ? Ben istanbul - Ankara arası her zaman gidiş 7.5lt dönüş 6lt ile yapıyorum.
Sebebi giderken çok fazla tırmanış yapılması.

Erdoğan bey normalde gidiş geliş yakıt oranları çok yakın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
11 saat önce, Cem Dilmen yazdı:

Tamam Mehmet Abi. Ben yarın emisyonu yaptıracağım inşallah. Tabi Çankırı'da ne kadar detaylı bakılıyor inan bilmiyorum. Ama ücretli yaptıracağım için ne varsa bakın derim :) 

Tamamdır Akan Bey. Ben de öyle düşünüyorum zaten. Benim ev ile iş arası 1500 mt, her gün aynı saatte aynı güzergahı kullanıyorum. O yüzden objektif bir şehir içi değeri olacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu hafta başında yol bilgisayarını sıfırladım. Aynı güzergah için yarın bir değer alıp referans olsun diyorum. 

Bir de cihaz takılmadan Çankırı çıkışında depoyu tam doldurup Ankara girişindeki istasyondan, hiç şehir içine girmeden tekrar doldurayım diyorum. Cihaz sonrasında da yine aynı istasyonlardan pompa atıncaya kadar doldurup ölçüm yapayım diyorum. Bu şekilde sadece yol bilgisayarına bağlı kalmadan nihai kullanıcı verilerini de elde etmiş oluruz diye düşünüyorum...

Nox emisyonu ölçülecek bir de içerdeki menüden ya da obd ile su ve yag sıcaklığını not eder misiniz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...