Servet Aydın 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 Fakir karışım gören egzos sensörü yakıt püskürtme süresini uzatıp motora hararet yaptırıyor lpg li araçlarda. Bu sistem ona çanak tutar mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 2 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Fakir karışım gören egzos sensörü yakıt püskürtme süresini uzatıp motora hararet yaptırıyor lpg li araçlarda. Bu sistem ona çanak tutar mı? belki de onu da hesaba katarar çalışmaya devam ediyor modifikasyon formülünde bu da dahil. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 13 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Delik yok galiba.. olay T de diye düşünüyorum... 13 saat önce, Servet Aydın yazdı: Olmalı, bir yerden hava alması lazım tüpün 13 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: bu önceki paylaşılan malezyaca videolarda adam eli ile vınn vınn yapıyor ve akışı değiştirerek rölantiyi kalibre ediyordu. ağzı kapatıyordu eliyle. Abi delik var en uç kısımda belli belirsiz bir delik. Zaten hocamın dediği gibi havanın bir girişi olması gerekiyor. Ordan alıyor. Ben resim yükleyecem birazdan 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 14 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Delik yok galiba.. olay T de diye düşünüyorum... 14 saat önce, Servet Aydın yazdı: Olmalı, bir yerden hava alması lazım tüpün 13 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: bu önceki paylaşılan malezyaca videolarda adam eli ile vınn vınn yapıyor ve akışı değiştirerek rölantiyi kalibre ediyordu. ağzı kapatıyordu eliyle. 14 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Delik yok galiba.. olay T de diye düşünüyorum... 14 saat önce, Servet Aydın yazdı: Olmalı, bir yerden hava alması lazım tüpün 13 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: bu önceki paylaşılan malezyaca videolarda adam eli ile vınn vınn yapıyor ve akışı değiştirerek rölantiyi kalibre ediyordu. ağzı kapatıyordu eliyle. ,Benim cihazın montajı çok arada kalıyor. Telefonu çok yaklaştıramadım. Belli olsun diye hortumlar şeffaf beyaz olanlar cihazın hortumları. Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 Tüpün ucunda ortada bir delik var aynen.çapı 1.5-2 mm ancak vardır http://www.modifiye.com.tr/U9481,226,nanocharger.htm bu da epey ucuzmuş. Denesek mi?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 13 dakika önce, Cem Işık yazdı: Tüpün ucunda ortada bir delik var aynen.çapı 1.5-2 mm ancak vardır http://www.modifiye.com.tr/U9481,226,nanocharger.htm bu da epey ucuzmuş. Denesek mi?? Arkadaşımın focustaki galiba bundan.. Bu hafta gelecek araç yanıma.. Detaylı bakacağım bağlantı noktalarına. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 2 arkadaşımız takmış durumda.Sanırım 10-15 gün içinde gerçek görüşleri ortaya çıkar.İade ederlerse konu kapanır Olumlu gelişme olursa isteyen alır takar.Boşverin bağlantısını hava alma deliğini vs.vs... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2017 Paylaş 11 Aralık 2017 4 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı: 2 arkadaşımız takmış durumda.Sanırım 10-15 gün içinde gerçek görüşleri ortaya çıkar.İade ederlerse konu kapanır Olumlu gelişme olursa isteyen alır takar.Boşverin bağlantısını hava alma deliğini vs.vs... Bilimsel gelişmenin kökünde merak yatar. Merak ediyoruz be Fatih bey? Hep mangal da olmuyor bazen. Ağlasam mı gülsem mi (aşağıdakine) "... ncelikle olarak belirtmek isteriz ki NanoCharger elektronik bir ürün değildir. Benzin, Lpg ve Dizel araçların manifolt hava emişine, westinghouse’a veya turbo westgate’e parelel olarak bağlanan ve aracınızda hiçbir şekilde orijinal aksamını değiştirmeden montajı yapılan bir üründür. Özellikle otomobil(motor) dur-kalk esnasında gaz kelebeği kapandıkça, çalışan motor havayı katar havalandırmasından alır, Ancak oradan gelen hava genleşmiş, 60 derece sıcaklığında kullanılmış, kirli ve yağlı bir havadır, Siz gaz pedalına dokunduğunuz an, gaz kelebeği açılır ve enjektörlerin yakıt püskürtmesinde artma meydana getirir. Manifolt hava filtresinden gelen taze hava ile dolar ve piston vakumlama yapar. Ancak bu hareket ve reaksiyonlar esnasında mili saniyeler içinde yakıt bakımından zengin ve hava bakımından fakir bir karışım oluşur. NanoCharger dur kalk esnasında motorun pistonlarını taze hava ile besler ve bu sayede yakıtın tamamen yanmasını ve aynı yakıtla daha fazla kilometre yapılmasını, dolayısıyla çekiş gücünün artmasını sağlar..." 1 1 Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 11 Aralık 2017 Yazar Paylaş 11 Aralık 2017 Günlük rapor: Sabah Dudullu - Çakmak - Etiler Start 10.8lt Uzun Ort 9.8lt Uzun mesafe 63 km Start 24 km Start ort hız 18 km/h uzun ort hız 24km/h Start Süre 1.23h Uzun süre 2.39h Akşam Etiler - Dudullu Start 8.8lt Uzun Ort 9.6 Uzun mesafe 85km Start mesafe 22km Start ort hız 24km/h Uzun ort hız 24km/h Uzun süre 3.36h Start süre 0.56h Yağ sıcaklığı 96c 1500 2000 devir arası vites yükseltme tavsiyesi benim aracımda 1700 devir altı titremeye sebep oluyor ancak stop etmiyor. yakıtta fark oldu gibi ama hala tedirginim. 1 Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 11 Aralık 2017 Yazar Paylaş 11 Aralık 2017 15 gün içinde bir sonuca varırım gibi geliyor. sürekli dur kalk trafik sevmiyor gibi. bir ara performans kullanımı farkına da bakacağım. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 11 saat önce, Cemil Çınar yazdı: 15 gün içinde bir sonuca varırım gibi geliyor. sürekli dur kalk trafik sevmiyor gibi. bir ara performans kullanımı farkına da bakacağım. Evet Cemil Bey dediğiniz gibi dur kalk trafikte bence pek bir etkisi yok. Ben onun için direkt olarak yorum yazıp insanları etkilemek istemedim. Daha önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi benim güzergah hem çok kısa hem de çok dur kalklı bir mesafe, Hele bu kadar soğuk havada cihaz ne yapsın diye düşünüyorum. Uzun yolda etkisi olduğu aşikar yalnız. Bir de sizin araç manuel olduğu için bence etkisi daha iyi olacaktır. Benimkinde otomatik olduğu için sürekli vites küçültüp büyütüp duruyor. Bence o da çok fark ediyor. Birde sizin araç bence ideal olacaktır hem benzinli hem de turbo beslemeli. Hülasa ; Ben sizin araçtan daha ümitliyim açıkcası. Özellikle hani bahsettiğiniz gibi gaza basıp çekip ( Pompalamak daha doğru tabir sanırım ) o şekilde devam etme olayını video haline getirip buradan göstermek faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Onu yapalım muhakkak. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Sanırım mantık şu. Daha az gaz vererek aracın yolda kendi başına salınımını uzatarak yakit düşüşü sağlamak. Kısa mesafede dur kalk trafikte araç kendi başına akamadigi için tasarruf sağlamıyor. Zonguldak içinde işime yaramaz. Ama zonguldak erwgli zonguldak Karabük güzergahında oldukça işime yarar gibi duruyor Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 46 dakika önce, Akan Belen yazdı: Sanırım mantık şu. Daha az gaz vererek aracın yolda kendi başına salınımını uzatarak yakit düşüşü sağlamak. Kısa mesafede dur kalk trafikte araç kendi başına akamadigi için tasarruf sağlamıyor. Zonguldak içinde işime yaramaz. Ama zonguldak erwgli zonguldak Karabük güzergahında oldukça işime yarar gibi duruyor Akan Bey şu ana kadarki tecrubeme göre ben de cihazın çalışma mantığının bu olduğuna kanaat getirdim. Özellikle kırmızı ışığa yaklaşırken ayağınızı 300 mt önceden çekiyorsunuz ve ıuşığa kadar yavaş yavaş araç yavaşlıyor mesela bu tasarruf için çok etkili, uzun yolda da çok az gazla 120- 130 gidiliyor. Rampada ilk gaza basınnca mesela 10lt yakıt tüketimi var diyelim ve araç 90 km ile gidiyor. Siz 2 kez pompalıyorsunuz ve gaz pedalı daha yukarıda kavrama yapıyor. Yine 90 la gidiyorsunuz ama bu defa yol bilgisayarınız 6 değerini gösteriyor. Dikkat ederseniz bu bir kullanım alışkanlığı bunu yapmadan tasarruf biraz zor gibi. Ama alışınca da ucu açık bence. Uzun yolda dikkatli bir sürüşle 6 lt yakan araç 4 lt ye kadar inebilir. Zaten %10 ile %40 arası gibi bir tasarruf vaadinin olması tamamen bu mantıkla bence. Yorum bağlantısı
Akan Belen 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Akan Bey şu ana kadarki tecrubeme göre ben de cihazın çalışma mantığının bu olduğuna kanaat getirdim. Özellikle kırmızı ışığa yaklaşırken ayağınızı 300 mt önceden çekiyorsunuz ve ıuşığa kadar yavaş yavaş araç yavaşlıyor mesela bu tasarruf için çok etkili, uzun yolda da çok az gazla 120- 130 gidiliyor. Rampada ilk gaza basınnca mesela 10lt yakıt tüketimi var diyelim ve araç 90 km ile gidiyor. Siz 2 kez pompalıyorsunuz ve gaz pedalı daha yukarıda kavrama yapıyor. Yine 90 la gidiyorsunuz ama bu defa yol bilgisayarınız 6 değerini gösteriyor. Dikkat ederseniz bu bir kullanım alışkanlığı bunu yapmadan tasarruf biraz zor gibi. Ama alışınca da ucu açık bence. Uzun yolda dikkatli bir sürüşle 6 lt yakan araç 4 lt ye kadar inebilir. Zaten %10 ile %40 arası gibi bir tasarruf vaadinin olması tamamen bu mantıkla bence. Aynen. Mesele burada tamamen kullanım şekli ile alakalı bence de. O yüzden çok memnun olan da çıkar beğenmeyen de. Biraz kişisel bir durum Sıkıntı illa gidip taktırmak gerekiyor. Kargo olayı olsaydı şimdiye kadar alır denerdim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Dr civanım, aklıma geldi. Eğer bu tüp alışmetre'den sonra ise tüketim düşük görülür yol pcde. Okumadığı yerden hava girişi oluyor motora. Tabanca testini dört gözle bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 12 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Dr civanım, aklıma geldi. Eğer bu tüp alışmetre'den sonra ise tüketim düşük görülür yol pcde. Okumadığı yerden hava girişi oluyor motora. Tüketim akışmetreden değil de.. Enjektör açık kalma süresinden hesaplanır Servet.. Yakıt basıncı değişmediği sürece, bilgisayarın gösterdiği doğrudur. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Dr civanım, aklıma geldi. Eğer bu tüp alışmetre'den sonra ise tüketim düşük görülür yol pcde. Okumadığı yerden hava girişi oluyor motora. Tabanca testini dört gözle bekliyorum Abi ben de benzer bişey düşünmüştüm ama sanırım Mehmet abinin dediği gibi. İlk sonuçları anlatırken hatırlarsan yol bilgisayarında 0.4 lt fark vardı ve pompa hesabı da aynı oranda çıkmıştı. O andan sonra ben yol bilgisayarı yanıltma işini kafamdan sildim büyük oranda. Buradaki hedef bence gaza basmadığın kadar aynı oranda tasarruf oluyor mu onu görmek. Ama dediğim gibi benim şehir içi yol şartlarım pek uygun olmayabilir diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Tüketim akışmetreden değil de.. Enjektör açık kalma süresinden hesaplanır Servet.. Yakıt basıncı değişmediği sürece, bilgisayarın gösterdiği doğrudur. Akış metre bilgi vermeden enjektör neye göre açılıp kapanacak? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Akış metre bilgi vermeden enjektör neye göre açılıp kapanacak? O kısmı bilgisayarı ilgilendirmez. Bilgisayar sadece enjektöre bakar. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Anlamadın, hava ne kadar geçerse püskürtme süresi o kadar uzar. Okumadığı yerden geçen havayı nerden bilecek de şu kadar hava geçti bu kadar püskürtme zamanını uzattım diyecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Akışmetrenin fişini çektik diyelim.. Veri alamazsa bildiğini okur. çok yakar. ama bilgisayar yine doğru okur. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Araba çok yakacak, bilgisayar da çok yakıyon diyecek. Yani doğru ölçecek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 25 dakika önce, Mert Gülkokan yazdı: Çok yakıp nasıl bilgisaur doğru gösterecek Çok yaktığını gösterecek.. Suyu çok açınca su sayacı çok yazmıyor mu Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2017 Paylaş 12 Aralık 2017 Akışmetrenin fişini çektik diyelim.. Veri alamazsa bildiğini okur. çok yakar. ama bilgisayar yine doğru okur. Yürümez araç Yorum bağlantısı
Recommended Posts