İçeriğe Yönlendir

Focus I - Triger Değişimi Sonrası

Yılmaz Ertuğrul

Recommended Posts

Yılmaz Ertuğrul

Öncelikle herkese merhaba, 2001 Focus Ambiante aracıma geçen çarşamba günü özel serviste triger, devirdaim, v kayışı ve bujilerin değişimini yaptırttım. Aracı teslim aldığımda 500 mt gitmeden araç 3 ışıkta da stop etti, rölanti çok dengesizdi, yüksek devirlerde ise bir problemi yoktu tabi direk geri döndüm servise anlattım durumu, bindi usta baktı, "Yarın sabah erkenden getirirsen ayarlarım bunların boğaz kelebeğini yeni kayışa uydurayım" felan diye bir şeyler zırvaladı. Tabi ki ben inanmadım sente atlattı ve bana da böyle söyleyemedi diye düşündüm. Perşembe sabah tekrar bıraktım aracı, öğlende aracın başına gittiğimde trigeri tekrar sökmüş bana hararet müşüründen olduğunu söylediler ikna olmadım ama bir şekilde uzun uzadıya anlatıp benim müşüründe dip kısmından kırık olduğunu gösterince gittim aldım. Ustanın oğlu aradan iki saat geçtikten sonra "Abi senin rölanti motorun bozuk" dedi ve zıvanadan çıkardı beni. Tabi usta beni sakinleştirip kendisi bilgisayar ile arayla baya  uğraştı rölanti motorunu söküp yağladı şuanlık rölanti problemini çözdü. Fakat şimdide forumda binlerce kez bahsedilen yalancı hararet olayıyla yüz yüze kaldım. Her gün 15 km yol gidip geliyorum ve yolun yarısında hararet tavan yapıyor, düşüyor geri yükseliyor. İki gündür eve gelince genleşme kabının kapağını gevşetip fıslayınca bırakıyorum, yok mu bunun direkt çözümü ? Sizce ne yapmalıyım ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sorunu ben tam olarak anlamadım. rölantinin direkt olarak sente ayarı ile ilişkisi var. azıcık kaçsa bile soğuk motorda belli olur özellikle.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Ustanızı değişin. Bilene çözümü kolay ehil bir ford ustası sorununuzu çözer.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertuğrul
8 dakika önce, Dogan Arsiray yazdı:

sorunu ben tam olarak anlamadım. rölantinin direkt olarak sente ayarı ile ilişkisi var. azıcık kaçsa bile soğuk motorda belli olur özellikle.

Hocam ikinci gün tekrar trigeri söküp ayar yapıldı. Rölanti problemi yine çözülmemişti en son rölanti motorunu yağlayıp bilgisayara bağlayarak çözdü. Şuanlık rölantide bir problem yok. Şuan yalancı hararet derdimiz var.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

radyatör hortumlar filan söküldüyse hava kalmıştır içinde. yada biryerden hava alıyordur sitem. çatlak genleşme tankı gibi, termostat contası gibi. genleşme tankı contası gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Benimde başıma geldi 1 hafta 10 gün uğraştım bu hararet olayıyla sonra bir pul ile çözdük işi . Hararetin gerçekten yalancı olduğunu düşünüyorsanız çözümü çok basit. Ama gerçe değil ise başınızı derde sokabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
9 saat önce, Dogan Arsiray yazdı:

radyatör hortumlar filan söküldüyse hava kalmıştır içinde. yada biryerden hava alıyordur sitem. çatlak genleşme tankı gibi, termostat contası gibi. genleşme tankı contası gibi.

+1

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc

Orjinal kapagi  cakma yan sanayi ile degistirmis olmasinmi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

konum tokat görünüyor tokatta mı yaptırdın bu işlemleri.. sanayide şahin doğan tamiri dışında araçtan anlayan yokta ondan soruyorum, usta kimdi ? 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serdar Dogru

iyi akşamlar focus 2004 aracım baskı balata ve triger değiştikten sonra motorda tekleme olmaya başladı hatta yolda gitmez oldu önüme ilk gelen tüpcüye girdim bujileri değişti biraz düzelir gibi oldu servise götürdüm enjektörden diyip bakım yaptılar ama şu an araç tüpte gitmiyor benzinde sorun yok neyden olur acaba

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
23 saat önce, Serdar Dogru yazdı:

iyi akşamlar focus 2004 aracım baskı balata ve triger değiştikten sonra motorda tekleme olmaya başladı hatta yolda gitmez oldu önüme ilk gelen tüpcüye girdim bujileri değişti biraz düzelir gibi oldu servise götürdüm enjektörden diyip bakım yaptılar ama şu an araç tüpte gitmiyor benzinde sorun yok neyden olur acaba

Benzinde sorun yoksa sorunu lpg'ci bulacak.. 

Yolda gitmez olduğu dönemde de lpg demiydi.. 

Benzinde sorun hiç mi olmadı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...