Murat Öngür 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 merhabalar Anlam veremediğim bir konu var neden bizim ülkede boya takıntısı hat safhada yada bu takıntı ne zaman oluştu bizde ? çoğu ülkede ingiltere abd örnek, böyle bir takıntı yok , dışı güzel ise temiz ise araç alınıyor. İngilterede kuzenim var arabada sorun yoksa boyaya çoğu kişi bakmaz diyor keza Almanya da aynı ben bizim ülkede ki takıntıyı çözemedim, Yok boya var mı yok tramer var mı. Hatırladığım kadarı ile eskiden yoktu bu kadar sorgulama Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Galericeler zamanında iyi fiyat kırardı ordan gelmiş olabilir 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Pertten dönme araçlar olduğu için ayrıca insanlara güven olmadığı için. 6 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 İş yapma şeklimiz ile alakalı olabilir. Kusur örtmek için bir parmak macun kullanıyoruz. Örneğini verdiğiniz ülkelerde böyle bir uygulama olduğunu sanmıyorum. İstisnalarımız illaki olur ama malum, kaideyi bozmaz. Ne zaman ki iki arabadan bir araba yapmaktan, kaportaya heykeltraş gibi davranmaktan vazgeçeriz, o zaman normale döneriz. Boya takıntısının altında yatan aslında kaportada kusur örtme kaygısıdır diye düşünüyorum. Kendi adıma böyle en azından. 3 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Yabancı ülkelerde boya lazım olacak kadar yıpranan araçlar zaten çöpe gidiyor. Boya var isede kişinin hassaslığından oluyor. Bizde paramparça olmuş araçlara bir karış macun çekip satıyorlar. İki gün sonra ufak bir sürtünmede çarpmada yada kendi kendine dökülüyor araba. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 mesele arabanın kapısının boyalı olması değil. milletce öyle iyi kaportacılar yetiştirdikki takla atmış arabalar 2 parça boyalı diye satılıyor problem orda millet korkuyor artık 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Bahsettiğiniz memleketlerde arabanın kıymeti yok ki.. Arabayı boyayan boyacının kıymeti var. Tamirat tadilat programında adam arabayı komple boyatıyor 3000 pound ödüyor. Biz o rakamı kaportacıya versek araba yapılana kadar her gün iskender kebap üstüne künefe ısmarlar, çayımızı eksik etmez ikame araç verir. Dolayısıyla boyanan araba kıymetli oluyor. Yoksa boyacı yeni sahibini gıdıklayacak ya da boya yanığıyla Londra sokaklarında gezinecek.. 5 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Had safhada olabilir. Meseleye gelince de galericilerin ve piyasadaki üçkağıtçıların getirdiği bir nokta, başka bir şey değil. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 23 dakika önce, Murat Öngür yazdı: Anlam veremediğim bir konu var neden bizim ülkede boya takıntısı hat safhada yada bu takıntı ne zaman oluştu bizde ? 2001 de.e O civarda yani. O zamana kadar Türkiye de filo kiralama yoktu/azdı. 1995-1996 larda ivmelendi. O arabalar 3-4 yıl sonra 2.ele düşünce, bir günde 2 araba alıp satan (çoğu mesela %99 u) hayatında kaput açmamaış galiriciler, günde 200 araba toptan almaya kalkınca, bunları fiyatlandıramadılar. En kolay, manavın bile 10 dak. eğitim ile bakabileceği boya ölçümü moda oldu. Ondan sonra koptu film... O yıllardan önce komple boyalı çiziksiz temiz arablaar daha pahalı idi. 8 dakika önce, Serkan Toker yazdı: Tamirat tadilat programında adam arabayı komple boyatıyor 3000 pound ödüyor. O Edd i bir gün tenhada kıstıralım, dövelim? 5 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: O Edd i bir gün tenhada kıstıralım, dövelim? Arabanın ustası Edd ise zaten kendiliğinden değer kazanıyor. Edd i sevelim. Koruyalım. Örnek alalım. 🙂 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Bu takıntıyı ben de anlamıyorum ancak sanırım zamanında galericilerin en ufak boyada bile fiyat kırmalarından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca daha önceki mesajlarda da belirtilen sahtekarlık olayları da cabası. Örneğin bir aracın sadece sol ön çamurlukta boyası var fakat değişen yok; fakat araç hava yastığı açmış. Hava yastığı yenilenmeden göğüs güzelce kapatılmış ve çamurluk boyanmış. Bu aracı ikinci el olarak alan kişi önünde hava yastığı var sanıyor fakat maalesef ki yok (Belki hayatında bir defa lazım olacak ve hayat kurtaracak bir donanım). Bence insanlar bu tarz sahtekarlıklar yüzünden ikinci el araç alırken çok daha temkinli yaklaşmaya çalışıyorlar. Bunun sonucu olarak da arabada bir yer çizildiğinde boyatmadan, gözümüz oraya takıla takıla kullanıyoruz maalesef araçlarımızı 😄 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Bir saat önce, Mustafa Kestel yazdı: Bu takıntıyı ben de anlamıyorum ancak sanırım zamanında galericilerin en ufak boyada bile fiyat kırmalarından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca daha önceki mesajlarda da belirtilen sahtekarlık olayları da cabası. Örneğin bir aracın sadece sol ön çamurlukta boyası var fakat değişen yok; fakat araç hava yastığı açmış. Hava yastığı yenilenmeden göğüs güzelce kapatılmış ve çamurluk boyanmış. Bu aracı ikinci el olarak alan kişi önünde hava yastığı var sanıyor fakat maalesef ki yok (Belki hayatında bir defa lazım olacak ve hayat kurtaracak bir donanım). Bence insanlar bu tarz sahtekarlıklar yüzünden ikinci el araç alırken çok daha temkinli yaklaşmaya çalışıyorlar. Bunun sonucu olarak da arabada bir yer çizildiğinde boyatmadan, gözümüz oraya takıla takıla kullanıyoruz maalesef araçlarımızı 😄 bu numarayı yapana yani hava yastığı işini, 10 yıl direk hapis vereceksin bakalım yapıyorlarmı, üçkağıtçılık içimize işlemiş ne yazıkki.... 3 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Hasarlı resimleri varsa sürtme kaynaklı 1-2 parça boyalı olabilir bence takıntım yok benim, yeterli boya işçiliği güzel olsun 2 km öteden ben boyalıyım demesin parça. Geçengün benim ön çamurluğa sürttüler. Boyasız göçük düzeltene gösterdim 750 tl para istedi ve 0 hatalı olmayacaktı. Göçükleri düzeltirim derin çiziklere rütüş atarız fazla gözüne batmaz ama boyasız olur aracın dedi. Dedim 750 tl vercem yine sürekli gözüme batıcak o nakta gerekirse 3-5 aşağısına satarım ama bindiğim süre boyunca zevkle binerim aracıma. 1 karış alan boyanıp komple çamurluk verniklendi ve resimleri mevcut. 100 tl kaporta 200 tl boya tuttu. 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Geçen gün lastiğim patladı. Biri daha yanaştı, diyor ki: "Şişirip geldim, iniyordu. Stepneyi kullanmadım. Araba sıfır, stepne kullanılmış denmesin". Yahu arabayı da kullanma bari, o da kullanılmamış olsun 5 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 4 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Geçen gün lastiğim patladı. Biri daha yanaştı, diyor ki: "Şişirip geldim, iniyordu. Stepneyi kullanmadım. Araba sıfır, stepne kullanılmış denmesin". Yahu arabayı da kullanma bari, o da kullanılmamış olsun Stepne önemli 😀. Komşum her hafta sonu üşenmeden bagajdan çıkartıp temizliğini yapıyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Avrupada amerikada ingilterede bakım dosyası olan araçlar değerli. Bizde böyle bir alışkanlık yok. Ha büyük sorunlar olsa. Onları da belgelemez faturalarını dosyalamaz. Saklardık. Dosya olmayınca elimizdeki tek done tramerden gelen sms ve boya ölçüm cihazından okunan değerler. Sonuç. Çalamadığımız kadar dürüst, Gizleyemediğimiz kadar doğru sözlüyüz. Kötüyüz biz. 11 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Bir saat önce, Ali Gök yazdı: edd sahtekar . inanmayın ona Ayrıldı zaten programdan abuk subuk masa sandalye şeklinde arabalar yapıp ekmeğinin peşinde artık.. 44 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: bu numarayı yapana yani hava yastığı işini, 10 yıl direk hapis vereceksin bakalım yapıyorlarmı, üçkağıtçılık içimize işlemiş ne yazıkki.... Senin sistemde dışarıda adam kalmayacak herkesi hapise attın ya.. 😂😂 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Şahsen benim boya takıntım yok, düzgün olması kâfi. Bu sayede biraz daha ucuza araba alıp binebiliyorum, satarken de buna göre fiyat veriyorum. “Arabada boya var şu fiyat olurmu” tadında muhabbet olunca “Sana satılık arabam yok” diyip konuyu ve telefonu kapatıyorum. Polemiğe hiç gerek yok. Boyasız alıp aman çizildi mi aman biri dokundu mu eyvah arabanın değeri düştü diye korkularım da yok. Rahatım yani. Zaten boyalı, bir daha boyansa ne yazar? 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 11 dakika önce, Koray Demir yazdı: Stepne önemli 😀. Komşum her hafta sonu üşenmeden bagajdan çıkartıp temizliğini yapıyor. Senede 1 kere ben de çıkartır havasına bakarım. Daha hiç temizlemedim Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Avrupada amerikada ingilterede bakım dosyası olan araçlar değerli. Bizde böyle bir alışkanlık yok. Ha büyük sorunlar olsa. Onları da belgelemez faturalarını dosyalamaz. Saklardık. Dosya olmayınca elimizdeki tek done tramerden gelen sms ve boya ölçüm cihazından okunan değerler. Sonuç. Çalamadığımız kadar dürüst, Gizleyemediğimiz kadar doğru sözlüyüz. Kötüyüz biz. Neden böyleyiz acaba, geçen öğrencinin biri köy yumurtası diye çiftlik yumurtasını öğretmenine satmış ,numara var üzerinde. Çocukken alışıyoruz yalan dolana. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 9 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Senede 1 kere ben de çıkartır havasına bakarım. Daha hiç temizlemedim Yerinden çıkarmadan da bakabilirsin, bak bu bilgiler ansiklopedilerde yazmaz.. 5 dakika önce, Evren Erakçora yazdı: 21 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Avrupada amerikada ingilterede bakım dosyası olan araçlar değerli. Bizde böyle bir alışkanlık yok. Ha büyük sorunlar olsa. Onları da belgelemez faturalarını dosyalamaz. Saklardık. Dosya olmayınca elimizdeki tek done tramerden gelen sms ve boya ölçüm cihazından okunan değerler. Sonuç. Çalamadığımız kadar dürüst, Gizleyemediğimiz kadar doğru sözlüyüz. Kötüyüz biz. Neden böyleyiz acaba, geçen öğrencinin biri köy yumurtası diye çiftlik yumurtasını öğretmenine satmış ,numara var üzerinde. Çocukken alışıyoruz yalan dolana. Sevkiyatta hata olmuştur hemen şey yapmayalım.. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Eski devletlerin birinde kral bir gece bir rüya görmüş. Rüyasını baş kahine yorumlaymış. Baş kahin demiş ki ‘’Ey kralım, bir ay boyunca şiddetli amansız yağmurlar yağacak, her kim bu yağmura tutulursa aklından fikrinden olacak’’ Kral bu haberi alır almaz tüm devlet erkanını toplar. Vezirlerden biri der, halka tellal salalım herkes saklansın. Bir vezir ihtiyatlı davranır, halka söylersek kargaşa olur der. Sonunda devlet erkanı kimseye söylemeden gizlice saklanmayı, yağacak yağmurları atlatmayı planlar. Hikaye bu ya, vakti gelince yağmurlar yağmaya başlar. Öyle amansızdır ki ıslanmadık bir mahluk kalmaz. Kim ıslanda aklı fikri kuş olur başından uçar. Yağmurlar dinince devlet erkanı saklandıkları yerden çıkarlar. Bir bakarlar ki kimsede akıldan fikirden eser kalmamış. Ülkeyi yönetmeye, işleri düzeltmeye çalışırlar ne mümkün. Kimse laf dinlemez. Yaşamak çok güç bir hale gelmiştir. İşin içinden çıkamazlar. En son kral der ki ‘’Arkadaşlar deliler ülkesinde akıllı olmak en büyük deliliktir. Biz hatayı yağmurdan kaçarak yaptık. Bizim cezamız da bu olsun’’ Kıssadan hisse: Deliler ülkesinde akıllı olmak, pek akıllıca iş değildir 😀 Sözüm meclisten dışarı. Herkesin aklı kendine kimseye de akıl verme yetkisinde değilim yanlış anlaşılmasın. Ben de dahil olmak üzere kimse 100 bine boyasız araba varken kimse 95 bine boyalı almaz. Len bir kere alıyoruz 5 daha vereyim temiz olsun diye düşünürüz. Ancak işi abartanlar yüzünden saçma sapan işler yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da bizim ülkemizin garipliklerinden biri galiba. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 Bugünden yumurta geliyor markete. Yumurtlanma tarihi yarın oluyor. [emoji23]Börek geliyor. Yarın açılmış. Sahtecilikte çığır açmış bir toplumuz. Bu sebeple. Aracın geçmişi hakkında ne tür doneye ulaşabileceksek deniyoruz işte Boya ölçüm cihazı da dahil. 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 4 dakika önce, Serkan Toker yazdı: Yerinden çıkarmadan da bakabilirsin, bak bu bilgiler ansiklopedilerde yazmaz.. Sökmeden nasıl olacak? Sibop şaseye bakıyor? Yorum bağlantısı
Recommended Posts