İçeriğe Yönlendir

Bizim Ülkede Neden Boya Takıntısı Had Safhada

Murat Öngür

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Recep Selim Kaya yazdı:

Burayı biraz açsak ya 🙂 Alt ve üst sınırlar arasında epey bi fark var. Komple boyatana tamponlar bedava gibi kampanya var mı mesela?

komple de tamponlar hediye, aynaya da koku ikram. farkı marka model aracın geçmiş durumu belirliyor, sıfır araç showroomda hasar almışsa 4XXX-5XXX gibi oluyor panel faturası, orjinallik garanti

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Açıkçası ben biraz hak veriyorum. Bende boya takıntısı yok. Ama bozuk boya takıntısı var. 

Ben arabayı aldığımda sağ ve solunda 6 parçada boya vardı. 10 gün sonra bir kaza yapınca da sağ ve sol komple boyandı. İlk başlarda her şey güzel ama gel gelelim işler zamanla değişmeye başladı.

1. Eski sahibinden kalma olan macunlu kapı kazındı tekrar macun yapıldı. Şimdi o macun yeri hafif çatlamaya başladı.

2. Yeni boyanan yerlerin verniği 2. yılda atmaya ve dökülmeye başladı. Şimdi tekrar boyanması gerekiyor.

3. Boyama işlemi sırasında kaportacı işini düzgün yapmadığı için bir çok trim parçada kendim düzeltme yapmam gerekti.

4. Tekrar boyama esnasında bu trim parçalar tekrar sökülmesi gerekecek.

5. Sıfır aldığım astarlı orjinal Arka tamponu boyattım. Adam onu boyarken bile boya akıtması yapmış. Bazı yerlerde belli oluyor. Ayrıca çamurluk tarafına gelen yerlerden boyada hafif döküntüler var. Rötuş gerekiyor. Ayrıca çok kolay çiziliyor yeni boya.

Güzel açıklama gerçekten. Geçenlerde kül grisi midir nedir koyu gri var Ford focuslarda. Aracı sanayii ye getirdim arkadaşım baktı aracın sol iki kapı boyalı ama ne boya alacak olsaydı 3. Sahibi olacaktım. Boyada zımpara izi hala duruyor macuna atılan. Arkadaş 3000 kur adamdan boyayı kazıyıp düzgün boyayalım kafan rahat etsin yoksa alma dedi. Almadım ama gerçekten bu kadar kötü işlik olamaz serviste yapılmış boyama işlemi birde. Tabi Karabük’te Ford servisinde sadece elektrik ve motor ustası var geri kalan hizmetler dışarıdan alınıyor. Ucuz yollu sonucu bu oluyor.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ
(düzenlendi)

Bende de vardı bir zamanlar boya kaporta hassasiyeti, tek parça boyalı araba buldum aldım da ne oldu? Önce ablanın biri park halindeki arabamı itti, kaput ve tamponlar boyandı. Sonra başka bi abla kavşak içine daldı, sol arka çamurluk boyandı, arka tampon değişti. Sonra aceleci bi abimiz sokaktan caddeye çıktı sağ ön çamurluk ve ön tampon boyandı. Amortisör bilya derken hasar kaydı 10.000'e dayandı. Boyasız muadillerine 65.000 yazılırken ben 55'e acaba satabilir miyim diyorum. Bundan sonra boyalı alır boyalı satarım, takıntılı arkadaşlar kendi piyasalarında takılmaya devam edebilirler. Önemli olan bakım geçmişi. Alıcıya servisten tüm işlemleri sunabilirim, alacağım araçta da buna bakarım. 

Emrah Uludağ yazdı:

tarihinde Emrah Uludağ tarafından düzenlendi
ekleme.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Selim Bilgin yazdı:

Arabayı komple boyatasım var, şu renk çok hoşuma gidiyor.

Bir ara mercedes'leri çok kaplıyorlardı bu renge.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Selim Bilgin yazdı:

Arabayı komple boyatasım var, şu renk çok hoşuma gidiyor.

9ef999fe-2019-alfa-romeo-giulietta-super

Sana direkt bunu alalım Selim, ver ilanı sahibinden keyfe keder satılık 😀

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ülkede boya takıntısı yok. Sahtekarlık takıntısı var. İnsanlar yaptığı kazaları saklayıp öyle satmaya çalışıyor. Alıcı da mimlendi. Ağzından çıkan ilk kelime boya

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Bende kotu yapılmıs tamirat fobisi var. İgreti is fobisi var. Olay o benim icin. Mesela, bizim jeep 0 km den beri bizim. 3 4 yasındayken, ısıklarda beklerken bir ducato sol arka koseye aynasını vurup sonra ısık diregine girdi. 10cm caplı gocuk oldu. Arkası da dolu olunca kaskodan kose parca yarım yukarıdan boyandı. Arka kelebek camı fitil vs sokulerek yapıldı usulunce. Gecen 7 senede boyanın vernigi yanmaya baslamıs gecenlerde cilalarken gordum. Orijinal alt kısımdaki boya ise normal. Gel de sinir olma. Yetkili servisin gayet guzel sekilde boyadıgı bolum, kotu vernikten rezil olacak. Bu cok kucuk bir kusur aslında, adamlar iki arabayı enine ekleyip keyfekeder boyalı diye satıyorlar.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Üç yıl öncesine kadar boyaya önem vermiyordum. Kazadır olur diyordum. Hanıma araba alacağım zaman galericiler ile konuşma fırsatım oldu. En sonki cümle araçta küçük bir kaza var şase ucunda küçük bir boya var, yürüyenini, yol tutuşunu kesinlikle etkilemez dedi. Adam galerici değil mübarek araç tasarımcısımı otomotiv mühendisimi ralli pilotumu ne anlamadım. Arabayı satmaya "kakalamaya" odaklıydı resmen.  O günden beri kaza durumunu veya boya durumunun öncesine ait inandırıcı fotoları varsa kesinlikle boya sıkıntısı yapmam. Ama adam galerici ve fotoğraf yoksa güvenim yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Metin Uzunoğlu yazdı:

Üç yıl öncesine kadar boyaya önem vermiyordum. Kazadır olur diyordum. Hanıma araba alacağım zaman galericiler ile konuşma fırsatım oldu. En sonki cümle araçta küçük bir kaza var şase ucunda küçük bir boya var, yürüyenini, yol tutuşunu kesinlikle etkilemez dedi. Adam galerici değil mübarek araç tasarımcısımı otomotiv mühendisimi ralli pilotumu ne anlamadım. Arabayı satmaya "kakalamaya" odaklıydı resmen.  O günden beri kaza durumunu veya boya durumunun öncesine ait inandırıcı fotoları varsa kesinlikle boya sıkıntısı yapmam. Ama adam galerici ve fotoğraf yoksa güvenim yok.

Aynen. Problem zaten güven eksikliğinden kaynaklanıyor. Kaza fotoğrafları olursa aracı bilip ona göre alıp almamaya karar verirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Maşallah kimsede boya takıntısı yok ama bir araba satışı 12 sürdü.100 kişi aradıysa 3 kişi motor mekanik sordu sonra  güneş yanığı var diye vaz geçti.biri baktı tavan boyalı dedi,biri baktı tavan hariç her yeri boyalı dedi,biri geldi orası burası derken,en son araçta 2 parca boya harici biyer bulunmadı ilk aldığım günkü gibi ve ölü parasına verdik araci.Demem o ki bakımsız olsun önemli değil yeterki boya demesin kimse 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Fikri Keleş yazdı:

Maşallah kimsede boya takıntısı yok ama bir araba satışı 12 sürdü.100 kişi aradıysa 3 kişi motor mekanik sordu sonra  güneş yanığı var diye vaz geçti.biri baktı tavan boyalı dedi,biri baktı tavan hariç her yeri boyalı dedi,biri geldi orası burası derken,en son araçta 2 parca boya harici biyer bulunmadı ilk aldığım günkü gibi ve ölü parasına verdik araci.Demem o ki bakımsız olsun önemli değil yeterki boya demesin kimse 

aynen öyle boyasız hurdayı ver kapışıyorlar 😀

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...