İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Fren Pedalından Gelen Ses

Semih Tekdal

Recommended Posts

Semih Tekdal

Merhabalar 2014 1.2 trend fiesta sahibiyim.Son 2 haftadır aracım sabit veya hareket halindeyken hafif frene dokunduğumda gıcırtı sesi geliyor,ses bariz pedaldan geliyor,wd40 ile yağladım biraz ses azaldı ama tam anlamıyla geçmedi.Bir ustaya gösterdim fren tüpüyle alakalı olabilir ama değiştirsek dahi sorun çözülmeyebilir dedi.Önemli bir sorun değil ama kafama takıldı bu durumu nasıl çözebiliriz.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Benzer ses bendeki 2005 fiestada vardi. aralikli olarak birkac kez tum pedal birlesim noktalari wd40 ile yağlayin.zamanla geciyor.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bende de var o ses. Fren kullanmamaya çalışıyorum. Artık nasıl bir üşengeçlikse :D

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Ford’ta bu tür seslere çok takılmamak gerek.
Önemli olan çalışıyor olması.
(3 yıllık fiesta binicisi olarak söylüyorum, bana bu dersi verdi [emoji1])

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Tekdal
On 04.11.2018 at 02:49, Celal Aydın yazdı:

Ford’ta bu tür seslere çok takılmamak gerek.
Önemli olan çalışıyor olması.
(3 yıllık fiesta binicisi olarak söylüyorum, bana bu dersi verdi emoji1.png)

Doğrudur 🙂 bakalım aralıklarla wd40 sıkmaya devam ediyim, sonuç alırsam yazarim. Herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Semih Tekdal
2 saat önce, Metin Taşcı yazdı:

Wd40 biraz ince kalır, sıvı gres ile de deneyebilirsiniz

Tamam hocam onu da deneyeyim, sağ olun

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
6 saat önce, Metin Taşcı yazdı:

Wd40 biraz ince kalır, sıvı gres ile de deneyebilirsiniz

Konusu açılmışken iki sene önce yetkili serviste bakım yaptırdığımda yanlış hatırlamıyorsam kapıları ve bagajı yeşil renk bir gres yağ ile yağlamışlardı. Sıvı gres de bu işe yarar denildiğini okudum, gördüm ve almak istiyorum ancak pek çok seçenek var. Önerebileceğiniz bir marka, model varsa, bağlantı gönderebilir misiniz?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Merhaba,

Bende 99 ford focus varken böyle bir ses yapıyordu. Frene bastıktan sonra ayağımı çekerken "ciyk" diye ses çıkarıyordu. (sanırsın kuş cikliyor.)

Arka fren balatalarına bakım yapınca gitti. El frenini çeke çeke  boşluk olduğu zaman yapıyor bunu. El freni 2-3 tıkta tutuyorsa sorun yok ama tutması için 5-6 tık yukarı çekiyorsanız arka frenlere bakım yaptırma zamanı gelmiş demektir. Sıkılığını ayarlayınca ses kesiliyor.

Bunu da el frenini 1 tık çekip frene basarak test edebilirsiniz. Ses gelmiyorsa frene bakım yaptırın.

Yorum bağlantısı
Semih Tekdal
17 saat önce, Doğa Torpil yazdı:

Merhaba,

Bende 99 ford focus varken böyle bir ses yapıyordu. Frene bastıktan sonra ayağımı çekerken "ciyk" diye ses çıkarıyordu. (sanırsın kuş cikliyor.)

Arka fren balatalarına bakım yapınca gitti. El frenini çeke çeke  boşluk olduğu zaman yapıyor bunu. El freni 2-3 tıkta tutuyorsa sorun yok ama tutması için 5-6 tık yukarı çekiyorsanız arka frenlere bakım yaptırma zamanı gelmiş demektir. Sıkılığını ayarlayınca ses kesiliyor.

Bunu da el frenini 1 tık çekip frene basarak test edebilirsiniz. Ses gelmiyorsa frene bakım yaptırın.

Teşekkürler fakat sabah sivi gresi sıkar sıkmaz ses anında kesildi :) herkese yardımları sebebiyle çok teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...