Ahmet İhsan Akşen 17 Ağustos Paylaş 17 Ağustos Çağrı Alaf yazdı: Bir çeki demirinin maliyeti 20 bini geçiyor. Hocam sorması ayıp ne çekiliyor, karavan ya da trailer gibi bir şey mi? Mehmet Yeter yazdı: Hayırlı olsun Ahmet hocam eğer bisiklet taşımak istersen decathlonda çeki demirine bağlanılan modeller var. Çağrı Alaf yazdı: Bir çeki demirinin maliyeti 20 bini geçiyor. Hocam sorması ayıp ne çekiliyor, karavan ya da trailer gibi bir şey mi? Teşekkür ederim, evet karavan furyasına girdik geçte olsa. Sıkıntım şu, arkadaşta 3008 var 1,5 dizel Avrupa büyük bir karavan var (420 950 kg). Hararet sıkıntısı yaşamıyor. Bende görece daha hafif bir karavan var (380 sözde 750 kg altı) araç klimayı kapatıyor sonrada ibre yükseliyor ve motor sıcak uyarısı veriyor. Antalya Denizli yolunda iki kere kenara çektim aracı soğusun diye 2-3 dakikalığına. Motor olarak çok fark yok, sizce benim soğutma sisteminde mi sıkıntı var? 12 bin km önce devir daim ve antifriz değişti. Benim aklıma panelleri yamulmuş radyatörden başka sebep gelmiyor. Özellikle en önde olan intercooler çok tıkalı geliyor gözüme, her yeri düzleşmiş. Değişim ise yarar mı? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ağustos Paylaş 17 Ağustos (düzenlendi) Hayırlı olsun güzergahta aynı olduğuna göre soğutma yeterli değil gibi görünüyor, ilk zanlı radyatör. Çıkma temiz bir radyatör ile denenir yararsa sıfır alınabilir. 17 Ağustos tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 17 Ağustos Paylaş 17 Ağustos Ahmet İhsan Akşen yazdı: klimayı kapatıyor sonrada ibre yükseliyor ve motor sıcak uyarısı veriyor. motor bitik mındar benimkinin şüphelisini bulduk galiba termostatın açılış şeklini beğenmedi usta Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Dün yağmurda şöyle biraz bisiklete çıkayım demiştim, unutup temizlemeyi unutmuştum. Bir baktım sabahına yüzeysel pas oluşmuş bile. Hemen önce yağ sökücü ile temizledim, sildim, sonra her dişi tek tek yağladım ve yağın fazlasını aldım. Sonra disk frenleri balata spreyi ile temizledim. Sonra da su ile balata spreyinden arındırdım. Keza bisiklette sadece sprey ile temizleme yaparsanız, frenler ciddi ciddi eşek gibi ses çıkarıyor. Neyse ki eski parlaklığına döndü. Canım püsükletim. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Mehmet Yeter yazdı: 300 vites mi bu? Maşallah dişlilere bak. 24, 36 veya 48 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Çağrı Alaf yazdı: yağmurda o ne ? nasıl bir şey? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Metin Uzunoğlu yazdı: 24, 36 veya 48 Mehmet Yeter yazdı: 300 vites mi bu? Maşallah dişlilere bak. 12 Vitescik. SRAM SX Eagle 12 dişli set ile geliyor bu model. Ön dişli sabit. Dağ bisikleti olduğu için çok düşük oranları var, yüksek oranları yok. Çağlar Bayur yazdı: o ne ? nasıl bir şey? 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Ahmet İhsan Akşen yazdı: Teşekkür ederim, evet karavan furyasına girdik geçte olsa. Sıkıntım şu, arkadaşta 3008 var 1,5 dizel Avrupa büyük bir karavan var (420 950 kg). Hararet sıkıntısı yaşamıyor. Bende görece daha hafif bir karavan var (380 sözde 750 kg altı) araç klimayı kapatıyor sonrada ibre yükseliyor ve motor sıcak uyarısı veriyor. Antalya Denizli yolunda iki kere kenara çektim aracı soğusun diye 2-3 dakikalığına. Motor olarak çok fark yok, sizce benim soğutma sisteminde mi sıkıntı var? 12 bin km önce devir daim ve antifriz değişti. Benim aklıma panelleri yamulmuş radyatörden başka sebep gelmiyor. Özellikle en önde olan intercooler çok tıkalı geliyor gözüme, her yeri düzleşmiş. Değişim ise yarar mı? Radatör tıkalı değil hava kanalları eğildiyse, radyatör tarakları ile düzeltebilirsin abi bence. Yine kurtarmazsa radyöterlerin değişimine öyle bakarsın Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: Radatör tıkalı değil hava kanalları eğildiyse, radyatör tarakları ile düzeltebilirsin abi bence. Yine kurtarmazsa radyöterlerin değişimine öyle bakarsın Bugün usta baktı, devir daim yapıyor, tıkanıklık yok zaten sen hep antifriz li kullandın dedi. Termostat da açıyor, fan çift kademe çalışıyor. Kanatçıklari temizler hava almıyordur dedi. Tamponu söktürüp yikattim, fayda etmezse değişecek artık mecbur, epey yamuk özellikle intercooler. Klima İntercooler 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Bunun sebebi tazyik tabancasını çok yaklaştırmamız. Biraz daha yaklaştırınca arafaki kanatcıklar kopuyor. Öyle de denenebilir aslında, hava almaya başlar artık 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Ahmet İhsan Akşen yazdı: Basınçlı suyla yıkamak radyatörü bu hale getiriyor.. Bilgin olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce bi yarım saat cımbızla uğraşırsan düzelir. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Yarım saate bile gerek yok, radyatör düzeltme tarakları var, bildiğin tarayarak aşağı iniyorsun, dişinin geçtiği yeri açıyor tekrar. Ya da çift düz uçlu tornavida ile radyatörü söküp şöyle yapılacak. Yamuktan ziyade içeriye göçme olduğundan bence tornavida ile tek tek açmak daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben diş fırçasıyla temizliyorum Sosislerden arkaya pislik geçiyor muydu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Düzelmiyor. Ben eski qashqaininikinin bir yerini çamur temizleyeceğim diye bozmuştum. Tek tek düzeltmeye çalıştım. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Düzelmiyor. Ben eski qashqaininikinin bir yerini çamur temizleyeceğim diye bozmuştum. Tek tek düzeltmeye çalıştım. Selçuk abi 207nin radyatör fotoğrafını koysunda ortalık bi şenlensin. Ben en temizini yapmıştım. Pislik dolamaz arasına 5 saat önce tarihinde Oğuzkan Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: Selçuk abi 207nin radyatör fotoğrafını koysunda ortalık bi şenlensin. Ben en temizini yapmıştım. Pislik dolamaz arasına 45-50 derece sıcaklıkta toroslarda rampa klima açık tırmanma testi yapıldı sıkıntı yok 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: Bunun sebebi tazyik tabancasını çok yaklaştırmamız. Biraz daha yaklaştırınca arafaki kanatcıklar kopuyor. Öyle de denenebilir aslında, hava almaya başlar artık Mehmet Ozyurek yazdı: Basınçlı suyla yıkamak radyatörü bu hale getiriyor.. Bilgin olsun. Akşam bi bakayım benimki ne alemde acaba 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selçuk Bakış yazdı: 45-50 derece sıcaklıkta toroslarda rampa klima açık tırmanma testi yapıldı sıkıntı yok Argede sıkıntı var. Hatalı üretimi düzelttim ben Yorum bağlantısı
Recommended Posts