İçeriğe Yönlendir

Kayıp Kargo

Erdem Bozkurt

Recommended Posts

Erdem Bozkurt

herkese merhaba,durduk yere olmadık işlerle uğraşmak bazen lazımmı yoksa şansmı bilmiyorum? yasa dışı işlerle uğraşmıyoruz,haram parada da gözümüz yok çok şükür,velasıl kelam eşime mutfak için blendır aldık ekim 30da teslim aldık ürün sıkıntılı çıktı biraz,rengi sanki güneşte sönmüş,bağlantı aparatları gevşek görsel ürün gibi geldi ve kasım 1de ürünü tekrar paketleyip ücretsiz gönderici koduyla kargoya verdim,iş güç derken unuttum ürünü 2 gün önce aklıma geldi bi bakayım iade durumuna,hiçbir gelişme yok,ürünü aldığım siteyi aradım sistemde kargo gözükmemekte olduğu söylediler,ürünü satanı aradım elimize ulaşmadı dediler,kargoya gittim 2 gündür ürünü arıyorlar bugun ürünün iadesinin son günü,kendi adıma tek hatam ürünü teslim alırken makbuz almadım ama dağıtıcı arkadaş ürünü aldığını kabul ediyor kamera görüntülerimde var aldığına dair,bugunde aradım ses yok kargodan büyük ihtmal kayıp ama nasıl kaybolur akıl almıyor.bu süreçten sonra ne yapmak lazım?? ilk defa böyle bir olay başıma geliyor,malı teslim makbuzum yok ama dediğim gibi dağıtıcı arkadaş aldığını kabul ediyor o konuda hemfikiriz..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kargo şirketlerinin bu gibikayıp durumlarını kapsayan sigortası var. Aldıklarını kabul ediyorlarsa eğer sistemden kargo fişini çıkartıp sigortadan karşılamaları gerekir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Teslim alıp sisteme girmemiş gibi anlıyorum.Bu durumda teslim alan arkadaşın insiyatifinde gibi durum.Yani tamam zararınızı ben karşılarım derse olur ancak.Onun dışında kargo firmasına bir yaptırım uygulanabileceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ücretsiz gönderici koduyla verdiyseniz, sistemde kargo takip kodu otomatik çıkması lazım. Şubede ya da aktarmada falandır muhtemelen. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
6 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Teslim alıp sisteme girmemiş gibi anlıyorum.Bu durumda teslim alan arkadaşın insiyatifinde gibi durum.Yani tamam zararınızı ben karşılarım derse olur ancak.Onun dışında kargo firmasına bir yaptırım uygulanabileceğini sanmıyorum.

işyerime kargocular çok uğrar mahallenin bütün kargoları bana gelir çok iade gönderdim makbuz almadan dediğiniz gibi teslim aldı ama sisteme giriş yapılmamış,teslim alan arkadaş aldığını kabul ediyor ama kargo nereye gider ilginç bir durum,...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
5 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Ücretsiz gönderici koduyla verdiyseniz, sistemde kargo takip kodu otomatik çıkması lazım. Şubede ya da aktarmada falandır muhtemelen. 

biraz önce başka bir firma kargocu arkadaş geldi büyük ihtimal sisteme girilmeden karışıp kamyona yükleyip gitmiştir,aktarmada olabileceğini bulmalarıda uzun sürer diyor :( 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sani, bana bir helikopter göndermişti. 

Koli geldi açtım.. 

İçinden ne olduğunu anlamadığım bir elektronik parça çıktı.. 

Saniyi aradım ne bu dedim. abi bilgim yok ben helikopter gönderdim dedi.

Kolideki parçanın üstündeki seri numarasından falan araştırdım ve parçanın lazer epilasyon cihazının lazer ucu olduğunu anladım.. Fiyatı da 300 dolar falandı galiba. 

Kargoya döndüm.. 

Dedim böyleyken böyle.. helikopter gönderilmiş ama lazer parçası çıktı koliden.. 

Bizim bilgimiz yok dediler.. Kapalı kutu, size o gönderilmiş falan dediler. 

Ben helikopterimi ödeyin falan derken bunlar umursamıyordu.. 

Sonra lazer parçanın sahibi de parçasını aramaya başlayınca tutuştular.. 

Bana geldiler.

Parçayı istediler..  Vermedim. 

Bana geldi o, neden istiyorsunuz ki dedim.

Sonra helikopterin parasını elden verdiler ve parçayı kendilerine verdim.. 

Sonuç, koli alttan açılmış, helikopter alınmış ve yerine bu lazer ucu konmuş.. Kim hangi amaçla yaptı bilmiyorum.. Ancak mutsuz bir personelin komplosu diye düşünmekteyim. 

• Beğen 11
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:
Sonuç, koli alttan açılmış, helikopter alınmış ve yerine bu lazer ucu konmuş.. Kim hangi amaçla yaptı bilmiyorum.. Ancak mutsuz bir personelin komplosu diye düşünmekteyim. 

Mutlu bir kargocu görmedim ben zaten

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Talih kuşu bize kondu bakalım zaman neleri gösterecek...belki banada başka pahalı bir paket getirirler blendırdan vazgeçerim :) 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Benim başımada buna benzer bir durum gelmişti. Fakat bende benim ürünün yanında ekstradan başkasının kargosu vardı. Adamlara aşağıdaki şekilde mail atıp ürünlerini teslim etmiştim.f75aa0bc02fc541848631e06211b4fe6.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
9 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Benim başımada buna benzer bir durum gelmişti. Fakat bende benim ürünün yanında ekstradan başkasının kargosu vardı. Adamlara aşağıdaki şekilde mail atıp ürünlerini teslim etmiştim.

Benimki de Aras idi.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

hangi kargo bunlar ? genellikle bende mng ve sürat ile sorun yaşamaktayım mesela : sürat ve mng iş yerime en fazla 1 km uzaklıkta ama çogu zaman zamanında teslim edememe sorunları var arkadaşların.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aras kargo, kargolarımı sürekli yanlış yere getiriyordu, kargonun peşinden koşuyordum. Yanlış adres de bir eczaneydi. Adamlar arayıp "abi yine yanlış geldi" diyorlardı. Sonunda gidip konuştum, iki seferdir doğru geliyor.
Bu arada yurt içi kargo çok hızlı. Akşam saat beşte verdiğim sipariş ertesi sabah onda geliyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Şimdi, Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arada yurt içi kargo çok hızlı. Akşam saat beşte verdiğim sipariş ertesi sabah onda geliyor.

Bizim orada da Yurtiçi sürekli beni evde bulamıyor :D Halbuki evde 7/24 biri var :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Bizim orada da Yurtiçi sürekli beni evde bulamıyor [emoji3] Halbuki evde 7/24 biri var [emoji4]
Eve gelenlerde bulamadım dediği oldu ama organize sanayiye çok hızlılar.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçen en güldüğüm, Aras kargo şirkete gelmiş, bizi bulamamış. Aradım bunları diyorum ki: Beyfendi kargom gelmedi

Biz geldik siz yoktunuz

Beyfendi burası iş yeri 9'dan 18'e kadar insan var

Aaa, nasıl olur ya

Elemanınız gelmemiş olabilir mi acaba

Şu konuşma geçtikten yarım saat sonra kargom bendeydi :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aras kargo aradı, geldik evde kimse yok dedi. Eşimi aradım, evdeyim dedi, zaten bebek var dışarı çıkamaz. Kargoyu aradım, eve gittin mi diye sordum. Yok abi aşşadan zile bastık dedi. Yanlış basmışsın kardeşim, hadi eve dedim. Yarım saat sonra kargo geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sürat kargoyla problem yaşıyorum. Bir adres sabitlemişler bana tamam adres benimde nerenin adresini yazarsam yazayım o adres çıkıyor barkodda.Neler yaptık müdür falan uğraştı mümkün değil düzeltemiyorlar :D 

Onun dışındaki tüm kargolar evde bulamasalar bile arıyorlar evimin aşağısında bulunan mağazaya bırakmalarını rica ediyorum bırakıyorlar :) 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
  Benimki de Aras idi..      

Yoksa kargo İstanbul'dan mı gönderilmişti Acaba aynı elamanın marifeti olabilir mi [emoji4]   

Bizim orada da Yurtiçi sürekli beni evde bulamıyor [emoji3] Halbuki evde 7/24 biri var [emoji4]

Geçen sitenin bahçesinde Yurtiçi kargo elamanını görünce benim de kargom olması lazım dedim. Eleman bende yok abi deyip şubenin numarasını verdi. Şubeyi aradım gelip bulamamışlar dedi. Yahu gelen elemandan binanın önünde aldım numaranızı deyince kargom eve gelmişti.   

Sonuç olarak bütün kargo firmalarından millet bezmiş, hat safhada şikayet var.

Ben artık gönderilerimde PTT kullanıyorum  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Kargo kolay kolay kaybolmaz.
Ya başka pakete karıştırmışlardır yada yanlış bir kargonun barkotunu ona vurmuşlardır ürününüz farklı kişiye gitmiştir.
Teslim ettiğiniz yer acentemi şube mi acaba. Acente ise kendisi veya kargoyu alan kişi sizin zararınızı karşılar. Şube ise nasıl bir yol izlerler fikrim yok. Eğer işlemi yapıldıktan sonra kaybolmuş olsaydı o zaman kargo şirketi 1-2 hafta bekletip zararınızı karşılardı direk(bekleme amacıda bir yere karışmıştır diye)

Sizinki işlem yapılmadan kaybolduğu için ordakı çalışanlarla hallediceksiniz büyük ihtimal.

Bu arada kargo işi dışardan kolay görünüyor olabilir ama hiçte öyle değil. Şubelerde durum burazdaha iyi ama acenteler bir nevi özel sektör üsülü çalıştığı için az eleman çok iş mantığı ile sıkıntılar daha çok oluyor.

Bu arada olaya aras, yurt içi vs gibi firma olarak bakmayın, tamamiyle orda çalışan elemanlarla alakalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
43 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Sürat kargoyla problem yaşıyorum. Bir adres sabitlemişler bana tamam adres benimde nerenin adresini yazarsam yazayım o adres çıkıyor barkodda.Neler yaptık müdür falan uğraştı mümkün değil düzeltemiyorlar :D 

Onun dışındaki tüm kargolar evde bulamasalar bile arıyorlar evimin aşağısında bulunan mağazaya bırakmalarını rica ediyorum bırakıyorlar :) 

Kargoların arama mecburiyeti yoktur normalde evde yoksa.
Bundan 2-3 sene önce işler baya azdı o zamanlar dağıtıma çıkmadan kargoların %90 arardık hem boş zaman çok var diye hemde evde olmayıp şubeden alanlar oluyor diye boşa eve gitmemiş oluyorduk. yada evde bulamadığımızı arar yakındamısınız veya bırakabilceğimiz biri varmı diye sorardık.
Son 1 senedir işler ciddi oranda artınca arama yapmaya vakit kalmayınca hem müşteri memnuniyeti azalmış oldu.

4,5 sene kargoda çalıştım 1 ay önce işi bıraktım. İşlerin aşırı artması ve eleman eksikliğinden dolayı. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
4 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Sani, bana bir helikopter göndermişti. 

Koli geldi açtım.. 

İçinden ne olduğunu anlamadığım bir elektronik parça çıktı.. 

Saniyi aradım ne bu dedim. abi bilgim yok ben helikopter gönderdim dedi.

Kolideki parçanın üstündeki seri numarasından falan araştırdım ve parçanın lazer epilasyon cihazının lazer ucu olduğunu anladım.. Fiyatı da 300 dolar falandı galiba. 

Kargoya döndüm.. 

Dedim böyleyken böyle.. helikopter gönderilmiş ama lazer parçası çıktı koliden.. 

Bizim bilgimiz yok dediler.. Kapalı kutu, size o gönderilmiş falan dediler. 

Ben helikopterimi ödeyin falan derken bunlar umursamıyordu.. 

Sonra lazer parçanın sahibi de parçasını aramaya başlayınca tutuştular.. 

Bana geldiler.

Parçayı istediler..  Vermedim. 

Bana geldi o, neden istiyorsunuz ki dedim.

Sonra helikopterin parasını elden verdiler ve parçayı kendilerine verdim.. 

Mehmet abi koli açılmamıştır büyük ihtimal barkotlar karışmıştır senin helikopterde sana gelen mazemenin sahibine gitmişti.

Bazen aşırı yoğunluk, dalgınlık veya dikkatsizlikten oluyor öyle şeyler. Çıkan barkotu yanlış koliye yapıştırıyorlar.
Sen kargo ile görüştüğünde seninle ilgilenip gönderen şubeye durumu sorsaydılar sorun çözülürdü o an. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
11 dakika önce, Uğur Kamil yazdı:

Mehmet abi koli açılmamıştır büyük ihtimal barkotlar karışmıştır senin helikopterde sana gelen mazemenin sahibine gitmişti.

Yok, benim yolladığım koliden başka ürün çıkmıştı. Kolinin foto'sunu atmıştı bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Firmaların hepsi aynı. Çalışanların sorumsuz davranışları, firmaların denetimsizligi koca firmayı lekeliyor.

MNG kargo geçen yaz 3 kişilik koca koltuğu kaybetti 1 hafta sonra başka aktarma merkezinde buldular.

Geçen hafta gelen güneş paneli kargosu. Yurtiçi Kargo. Adam kırılacak yazısı üzerine ayağı ile basmış. Neyseki sağlam.

Hepsinde rezillik dizboyu.

1d00688f43a166fdddea5ed3794738b8.jpg

• Beğen 5
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
8 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı:

Adam kırılacak yazısı üzerine ayağı ile basmış.

efsane foto olur bu :rofl:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...