İçeriğe Yönlendir

Aracın Ön Taraftan Altını Vurdum

Macit Aliyev

Recommended Posts

Macit Aliyev

Arkadaşlar dün aracın ön taraftan altını yere vurdum. Ben olayı içeriden duyduğumda arabanın uc kısmı yere diklemesine çarptı zannettim. Hiç bir işaret yoktu. Normal düz bir yola benziyordu. Fakat inip bakınca ordakı fark yaklaşık 30 cm olduğunu gördüm. İlk şükr ettiğim şey hava yastığını açılmaması.Bu durumda hava yastığı açılır mı? Aracı birkaç dakika sonra çalıştırdığımda herhangi bir problem olmadı. Bugun arabayı kullanmadım acaba bir problem olur mu bu gibi durumlarda?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçmiş olsun, darbenin sertliğine göre hava yastığı açılma ihtimali olabilirdi. Daha süratli olunsa örneğin açardı bence airbag. Aracın altında karter kısmı vardır en riskli yerlerden(aracın yağının saklandığı hazne gibi düşünebilirsiniz) . KArter yada karter korumasını vurmuş olma ihtimali var. Aracınız park halindeyken kontrol edin alttan yağ sızıntısı vs var mı diye. Yoksa sorun olacağını düşünmüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

eğer karterde sızıntı varsa yada motorda bir tür periyodik vurma hissi varsa mutlaka servise gitmeniz lazım.

bende aynı duruma, skoda favorit ile düşmüştüm. bozuk toprak yolda meğerse kaya varmış çukurun dibinde, oraya görneden girince araç şahlanıp stop etmişti. neyseki karter koruyucusu vardı ve karterin kendisinde ufak bir ezik ile idare etmiştim. yoksa krank mili içeriden kesin sürterdi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Dün çok yağmurluydu.Aracı kapalı otoparka parkettim. 5 saat sonra gelip çalıştırdığımda herhangi bir uyarı çıkmadı ekranda. Eğer yağ sızıntısı olsaydı o sürede uyarı vermiş olur muydu?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Lifte alıp baktırın. Bence bir şey olmamıştır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

arabanın altına bakmak lazım. uyarı verdiğinde çokdan iş işten geçmiş olur bu tarz durumlarda. en kolayı gözle kontrol etmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Bence de lifte alıp bir baktırıverin, birşey kaybetmezsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Videoda çarptığın yeri göremiyoruz.. 

Var mı fotoğrafı falan. nasıl bir yermiş orası.. 

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
(düzenlendi)
27 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Lifte alıp baktırın. Bence bir şey olmamıştır. 

22 dakika önce, Ali Gök yazdı:

arabanın altına bakmak lazım. uyarı verdiğinde çokdan iş işten geçmiş olur bu tarz durumlarda. en kolayı gözle kontrol etmek

17 dakika önce, Ayhan Asil yazdı:

Bence de lifte alıp bir baktırıverin, birşey kaybetmezsiniz. 

Aracın altına bakamıyorum baksamda pek sağlıklı olmayacak çünkü dün yamurdu bugunde kar. En erken vakitte lifte aldırayım.

6 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

____/¯¯¯¯¯¯   abi yol aynen bunun gibiydi.şu aradakı kısım 45 derece açılı. Resim yok ama inip baktığımda benden öncede bayağı altını vuran olmuş. Yerler hep çiziklerle dolu.

tarihinde Mais Jannataliyev tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Suyunu ve yağını kontrol edin. Radyatör yerinden oynamış, kulakları vs kırılmış olabilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Bende altını vurmuştum geçenlerde. Radyatör tırnaklarından çıkmıştı. Allah'tan kırılmamışta yerine oturttum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
5 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Suyunu ve yağını kontrol edin. Radyatör yerinden oynamış, kulakları vs kırılmış olabilir.

Şimdi, Serkan Maden yazdı:

Bende altını vurmuştum geçenlerde. Radyatör tırnaklarından çıkmıştı. Allah'tan kırılmamışta yerine oturttum. 

O kadar sert vurduki yere dedim gitti arabanın altı. Kontrol ettireceğim hafta sonu.

Peki aklıma bir soru geldi. Eğer hava yastığı açılsaydı bu durumda suç bende mi olurdu yoksa oraya işaret tabela koymayanda mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

tekerlekten sonra düştüğünüzü düşünürsek aracın şasesi oturmuştur birşey olmaz ama tedbiri elden bırakmamak lazım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
1 saat önce, Mais Jannataliyev yazdı:

Dün çok yağmurluydu.Aracı kapalı otoparka parkettim. 5 saat sonra gelip çalıştırdığımda herhangi bir uyarı çıkmadı ekranda. Eğer yağ sızıntısı olsaydı o sürede uyarı vermiş olur muydu?

Bir sey olsa cokdan gıttıydı anında bosaltır yagı bir kontrol yapdırın lıfte kaldırtıp 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ

Çok geçmiş olsun, olabilecekler söylenmiş, gelmiş geçmiş olsun tekrardan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Araba düşmüş abi. Yükselti yok, araç kaldırım gibi bi yükseltiden düşmüş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Geçmiş olsun.

iki tekerde aynı hizadan düştüğü için karteri vurmuş olma ihtimaliniz çok düşük. Muhtemelen tamponun alt kısmı sürtmüştür ilk düşme anında. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
8 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Geçmiş olsun.

iki tekerde aynı hizadan düştüğü için karteri vurmuş olma ihtimaliniz çok düşük. Muhtemelen tamponun alt kısmı sürtmüştür ilk düşme anında. 

İnip baktığımda en orta kısma denk gelecek şekilde yerde derin çizikler vardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yola kaldırım yapmışlar yuhhhh. aşağı düşme şeklinde bir iniş olmuş genelde birşey olmaz ancak radyatör ayaklarına bakılsa iyi olur

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tekrar izleyince gördüm kaldırımı :)

Bununla geçmiş olun.. 

Sadece tampon vurmuştur.. 

Qashqai olsa herhangi bir yeri vurmazdı.. 

Qashqai vereyim sana :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Yuksek arabaya alistik, gecen Focus un altini vurdum bende. gormedigimiz durumlarda ise yariyor.

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
6 saat önce, Mais Jannataliyev yazdı:

Olurdu. Yinede bir kanala girin yada lifte çıkıp baktırın. İçiniz rahat etsin. Ayrıca o şiddete kartere birşey olmadıysa da helal o karteri yapana. Video da iyi vurmuşsunuz gibi görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
6 saat önce, Mehmet Cihat yazdı:

tekerlekten sonra düştüğünüzü düşünürsek aracın şasesi oturmuştur birşey olmaz ama tedbiri elden bırakmamak lazım

Ben de aynı fikirdeyim. Lastiklerden sonraki kısımlarda darbe vardır. Araç Auris ise şanzımanda da sıkıntı yoktur. Egzoz boruları ve kriko bölgeleri kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...