İçeriğe Yönlendir

Explorer - 97 Model 4.0 XLT


Hasan Kızgın

Recommended Posts

Hasan Kızgın

Slm aranıza yeni katıldım 97 explorer 4.0xlt sahibiyim bu araç hakkında fazla bilgim yok umarım burada bilgi sahibi olueum

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Kızgın
On 28.12.2018 at 23:52, Hakan Tarım yazdı:

Olursun olursun :)

Umarım

On 28.12.2018 at 23:53, Selçuk Bakış yazdı:

Hoş geldiniz 

Teşekkürler 

Benim araçta kalorifer geçişi yapmıyor sadece cama veriyor havayı ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı. 

Yorum bağlantısı
Emin Burak Yurdakul

Merhaba,

Hayırlı olsun..

"Heater Blend Door Actuator" diye bir parça var sorun bu parça kaynaklı olabilir. İnternette bu şekilde araştırabilirsiniz.Yüksek ihtimalle havanın araç içi menfezlerde yönlendirilmesini sağlayan motorun döner mili ile hareketi kapaklara ileten parçanın birbirine bağlantısında bir sorun olabilir. Yada motor arızalı olabilir.Bir diğer ihtimalde araç içi butonda ya da buton motor bağlantısında sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Hasan Kızgın

Teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fırat Başyemenici

Heater Blend Door Actuator ile bağlantısı olduğu sanmıyorum. o parça sıcak hava ile soğuk havayı ayıran parça. kanallar tıkalıdır. Gideceksin 100 TL verip temizlet kanallarını sorun biter :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Fırat bey doğru söylemiş. Torpido arkasında olan şu uzun isimli 😛 parça sadece sıcak soğuk hava ayrımı yapar. Başka da bir işe yaramaz.

Yorum bağlantısı
Emin Burak Yurdakul

.Xlt modellerinde yanılmıyorsam yine torpidonun arkasında vakum vanaları var bunların her biri vakumu harekete çevirriyor bu sayede araç içi menfezlerde havayı yönlendiriyor.kanal kirliliği nedeni ile olduğunu sanmıyorum.muhtemelen o vakum vanalarının klepe bağlantılarında bağlantılarında kopukluk olabilir.yada motoru arızalı olabilir.yarın fırsat bulursam video paylaşırım.

selamlar

Yorum bağlantısı
Emin Burak Yurdakul

Benim araştırdığım forumda heater blend door actuator diye tanımlanmıştı.Fakat değil Fırat Bey haklı.O sıcak ve soğuk hava ayarı ile ilgili sorunlarda benzer görev görüyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...