Mahmut Yıldız 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 Bendeki kombi aristonun en basit kombisi, evi alırken o vardı, ev borcu diye değiştirmemiştim. Şimdiki aklım olsa kesinlikle yoğuşmalı takardım. Hatta premix, yoğuşmalı ve düşük ısı verimi yüksek bir kombi alırdım, hatta elektrik tüketimine bakardım. Kombiyi de 40 derece civarında yakardım. Ev brüt 165 metrekare. Kombi en düşük kademede yanıyor ki, kaç olduğunu bilmiyorum. Geçen ay 340 tl geldi (mutfak +sıcak su dahil.) Geçtiğimiz iki yıl çocuk yoktu, 850-900 tl arasında bir fiayta kışı çıkartıyordum. Bu kış ne olur göreceğiz. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 Eve yeni taşındım, sıfır ev 2.fatura henüz gelmedi, yoğuşmalı kombi, ilk fatura 13 günlük 100 tl gelmişti. 6.kat üstü çatı 65 mt2 net. Salon 20-21 arası 45-55 derece civarı eko modda arttırıp azaltıyoruz havaya göre. İşin ilginci ev yıkılmadan 1.katta iken 40 derecede yaktığım kombi şimdiki 50 dereceden çok ısıtıyordu. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 peteklere takılan termostatik vanalar bence oda termostatından daha fazla tasarruf sağlıyor.örneğin vanayı iki odada 4. kademeye diğer odalarda 3.kademeye getirdiniz.3. kademedeki odalar çabucak bu ısıya ulaşıp devre dışı kalacak kombi sadece 4. kademede olan petekler için çalışacak.örneğin yatak odasında 20 derece ,banyoda 24 derece gibi ayarlamalar rahatlıkla yapılır. ev güneş alıyorsa ve ısınmışsa petekler tümden devre dışı kalıyor ve tasarruf sağlanıyor. ama oda termostatıyla beraber kullanımı daha da konfor ve tasarruf sağlayabilir. yerden ısıtmaya yapacak bir şey yok ama . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 Program yapamıyorsun onlarda. Evde sürekli biri varsa başka tabi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 2 saat önce, Haluk Şentürk yazdı: peteklere takılan termostatik vanalar bence oda termostatından daha fazla tasarruf sağlıyor.örneğin vanayı iki odada 4. kademeye diğer odalarda 3.kademeye getirdiniz.3. kademedeki odalar çabucak bu ısıya ulaşıp devre dışı kalacak kombi sadece 4. kademede olan petekler için çalışacak.örneğin yatak odasında 20 derece ,banyoda 24 derece gibi ayarlamalar rahatlıkla yapılır. ev güneş alıyorsa ve ısınmışsa petekler tümden devre dışı kalıyor ve tasarruf sağlanıyor. ama oda termostatıyla beraber kullanımı daha da konfor ve tasarruf sağlayabilir. yerden ısıtmaya yapacak bir şey yok ama . Eski evimde öyle idi. Şimdikinde saçma sapan şekilde vanaları aşağıda. Müsait zamanda vananın birini yukarı alıp takacağım. Doğru konumlama ile epey iş görüyor. Tek derdi devreden çıkmaya yakın ses yapması 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 Program yapamıyorsun onlarda. Evde sürekli biri varsa başka tabi.Evden son çıkan, ilk giren prensibi [emoji848][emoji51][emoji4] Yorum bağlantısı
Burak Uzel 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 peteklere takılan termostatik vanalar bence oda termostatından daha fazla tasarruf sağlıyor.örneğin vanayı iki odada 4. kademeye diğer odalarda 3.kademeye getirdiniz.3. kademedeki odalar çabucak bu ısıya ulaşıp devre dışı kalacak kombi sadece 4. kademede olan petekler için çalışacak.örneğin yatak odasında 20 derece ,banyoda 24 derece gibi ayarlamalar rahatlıkla yapılır. ev güneş alıyorsa ve ısınmışsa petekler tümden devre dışı kalıyor ve tasarruf sağlanıyor. ama oda termostatıyla beraber kullanımı daha da konfor ve tasarruf sağlayabilir. yerden ısıtmaya yapacak bir şey yok ama .Cosa yakında termostatlı uzaktan kontrol edilebilir vanaları piyasaya sürecek. Test aşamasında piyasaya çıkmak üzere.Telefonunuzdan tüm odaların sıcaklığını yönetebileceksiniz. tasarrufun ve konforun zirvesi olacak gibi görünüyor.Yerli malı yurdumun malı 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ocak 2019 Yazar Paylaş 2 Ocak 2019 Benim evin ısı dağılımı iyi.. Sadece kızımın odası merdiven boşluğu tarafından soğuyor biraz.. bir derece düşük oluyor orası.. Diğer odalar hep eşit.. Zaten her yeri kullandığımız için her yer açık.. Aksi durumda, evet termostatik vanalar daha mantıklı.. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 2 Ocak 2019 Paylaş 2 Ocak 2019 Ev içinde odalar arası saldım gitti. Malum küçük çocuk var. Boş araziye bakan kuzey batı cephesindeyim. Poyrazın sesini bile duyuyorum çoğu kez. Kombi sürekli 60 derecede. Cosa kombi kitim var ve aldıktan sonra tüketimdeki düşüşü hissettim. Bu ay gelen faturam 135 lira. Henüz kar görmedik gerçi. Sonuç olarak, kombi derecesini yüksek tutup, ısınmayı hızlı yapmayı daha doğru buluyorum. Isınma yavaş olacak diye, soğuma da yavaş olmuyor. Kombi ha 40 derece olmuş ha 60 derece. Kapalıyken soğuma aynı sürede gerçekleşmez mi? Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 Bir hava atayım. Hava eksiye düşmediği sürece kombi sadece akşam 7 ile 12 arası çalışır. Dışarı eksiye düşünce akşam 7 ile sabah uyanana kadar yanar. 10 yılda tüm gün belki 3 belki 5 kere yanmıştır. Yıllık 500 tl yi geçmez aldığım gaz. Ev büyük ama yalıtım süper. Yer Ankara.Not; Yaktığımızda her zaman kombi en düşük ayarda yanar. Ciddiyim. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2019 Yazar Paylaş 3 Ocak 2019 27 dakika önce, Cihaner Öztürk yazdı: Bir hava atayım. Hava eksiye düşmediği sürece kombi sadece akşam 7 ile 12 arası çalışır. Dışarı eksiye düşünce akşam 7 ile sabah uyanana kadar yanar. 10 yılda tüm gün belki 3 belki 5 kere yanmıştır. Yıllık 500 tl yi geçmez aldığım gaz. Ev büyük ama yalıtım süper. Yer Ankara. Not; Yaktığımızda her zaman kombi en düşük ayarda yanar. Ciddiyim. Süpermiş.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 Üste, altta çocuk var çok yakıyorlar değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 (düzenlendi) 7 dakika önce, Evren Erakçora yazdı: Üste, altta çocuk var çok yakıyorlar değil mi? Üst katta sıkıntı yok ama alt kat bazen gidiyor o zaman hemen belli ediyor. Bu arada yatak odası 20 derece oturma odası 22 derece bize yetiyor. Oturma odası güneyde olduğu için kendiliğinden bu ayarlara geliyor. 3 Ocak 2019 tarihinde Cihaner Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 Bizim apartman merkezi sistem, yakıt hesaplamalarında alt ve üst katım vanadan kapatıp hiç yakıt yakmadıkları halde, harcadığı enerji baz alınarak benden daha fazla yakıt parası verdiler 😊 En kısık ayarda yaktıkları zaman sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 3 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı: 6 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı: Bizim apartman merkezi sistem, yakıt hesaplamalarında alt ve üst katım vanadan kapatıp hiç yakıt yakmadıkları halde, harcadığı enerji baz alınarak benden daha fazla yakıt parası verdiler En kısık ayarda yaktıkları zaman sıkıntı yok Pay ölçerli merkezli sistemlerde tamamiyle kapanmaması lazım en düşük seviyede yanacak şekilde ayarlanıyo diye biliyorum Aynen vanadan kapattıkları ve hiç yakıt yakmadıkları için sistem yine yakmış hesap edip ortak kullanım bedeli + 15 derece altında ceza yansıttı ve benden fazla ödediler Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 6 ay kalorifer yakıyoruz 18 daire başı 4 ton kömür aylık 1100 tl ye geldi bu yıl kombi olsa daha az yakarmıyız acaba merak ettim Van/Çaldıran Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 İşçilik dahil miDahil.Kira 6 ay 600 6 ay 1700 yıllık ortalama 1150 böyle biryer için çok ödüyoruz [emoji17]Dolar yakıt masrafını 2 katına çıkardı bu yıl Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2019 Yazar Paylaş 3 Ocak 2019 9 dakika önce, Mustafa Boz yazdı: 6 ay kalorifer yakıyoruz 18 daire başı 4 ton kömür aylık 1100 tl ye geldi bu yıl kombi olsa daha az yakarmıyız acaba merak ettim Van/Çaldıran Benden bu yıl 3600 liralık kömür istemişlerdi.. Ben doğalgazda bu kadar yakacağımı sanmıyorum.. 8 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: İşçilik dahil mi Kapıcı emekli oldu bizim.. Bunu fırsat bilip merkezi kömürden bireysel doğalgaza geçtik.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 Kapıcı emekli oldu bizim.. Bunu fırsat bilip merkezi kömürden bireysel doğalgaza geçtik.. Doğalgaz kamu kurumlarına bu yıl itibari ile geldi ama bireysel kullanıma ne zaman geçilir bilmiyorum ev sahipleri masraftan kaçmak için muhtemelen doğalgaz sistemine geçmezler. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Emre Usta 3 Ocak 2019 Paylaş 3 Ocak 2019 Bulundugum yere doagaz bu sene geldi.cocuk kucuk oldugundan daire basi 3 ton komur yakici parasi odun derken .1 ton komur 1650 tl kisi basi odun 400 Tl yakici aylik 90 lira mutfak tupu 102 Tl olunca senelik bana masrafi suan 7.000 e yakin oluyor.Elektrik faturasi 250 tlden asagoya gelmiyordu termosifon oldugundan. Suan dogalgaz kullaniyorum 2 aydir. Elektrik 102 tl geldi.dogalgazda ortalama 45 derecede yaniyor 500 lira fatura geldi.Suan dunya varmis diyorum. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2019 Yazar Paylaş 4 Ocak 2019 Doğalgaza geçerek ekonomik ısındığımızı duyan olursa anında yeriz ÖTV'yi.. Bence çok dillendirmeyelim. 6 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 9 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Doğalgaza geçerek ekonomik ısındığımızı duyan olursa anında yeriz ÖTV'yi.. Bence çok dillendirmeyelim. su ve ocağa 3 tüp parası veriyorduk, şimdi 1 tüp parası ile kurtardık. Yorum bağlantısı
Emre Usta 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 2016 kasim ayi 650 TL2017 ekim 850 TL2018 mayis 1100 TL2018 kasim 1650 TL Ithal komurun ton fiyatlari guncel bu sekildeyken dogalgaz bir veli nimet kimse duymasin [emoji39] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts