İçeriğe Yönlendir

Kombi Sıcaklık Ayarı Kaç Olmalı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu
37 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Saat 22 de bakmıştım endexe. Şimdi de baktım. 45 derecede yandı, evi 23 de tuttu.
6 metreküp yakmış.
Dışarı şu an -5 derece.

Tamam işte abi istenilen ayar bu değilmi ? daha ne olsun... :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İlla kurcalayacak. İstiyor ki 4 mküp yaksın sonra geri dönüşüm ile - 2geri gitsin saati 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Sanırım bozulacak bişi bulamadı, kombiye sardı gibi bir gidişat var konuda :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Biz de sıcacık (!) memlekette 478₺ elektrik faturası ödeyip yine de donalım.. Dua edin doğalgaz var oralarda.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
49 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Biz de sıcacık (!) memlekette 478₺ elektrik faturası ödeyip yine de donalım.. Dua edin doğalgaz var oralarda.

Klima kullan 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
4 saat önce, Emin Önal yazdı:

bahçekatı, altımız otopark

aaaa zenginnn....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
37 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı:

Klima ve elektrikli ısıtıcı karışık bu ay 350 tl ödedik
Yer Marmaris :)

Çok fazla 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İzolasyon için mutlaka harcanacak para enerji için ödeniyor mutlaka

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
3 saat önce, Hakan Gürsu yazdı:

Valla bende söyle bi soru sorayım, iyi kombi faturamı 100 tl düsürümü. Alt katım garaj zeminde yalıtım var ama yetmiyor kombim eski çok yakmadıüım halde bu ay 375 tl fatura geldi.

Okadar farketmez ama babamla benım katlar da aynı  ev m2 hemen hemen aynı ona ben baymak yogusmalı almısdım kendımınkı 9 yıllık vailant yogusmasız aramızdakı fark 20-40 lira eksık gıdıyor onda devamlı 

2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bugün gece 22:00 ye kadar kurcalamayacağım.
Gece değişik bir mod a geçebilirim. emoji23.png

yansın mehmet abı baska yerlerde tasarruf yap :))

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
2 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Klima kullan 

2 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Klima ve elektrikli ısıtıcı karışık bu ay 350 tl ödedik
Yer Marmaris :)

Biz de aynen öyle yapıyoruz. Yatak odasında yağlı radyatör var, salonda 18’lik klima. Yatak odasındaki 12’lik klimayı kullanmıyoruz bile.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yağlı radyatör 1kw harcar 1kw ısı üretir, klima 1kw harcar 3kw ısı üretir. Daima klima rezistans ile ısıtmaya nazaran daha verimli. Hele inverter ise 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Yiğit

Mehmet bey.

Öncelikle yerden ısıtma sisteminin tasarımını yapan meslektaşıma sistemi tasarlarken seçtiği sıcaklık kriterini ögrenmelisiniz.

Eğer düşük sıcaklık tasarımı yaptiysa ve boru yoğunluğu doğru döşendiyse sistemi korkmadan Gidiş sıcaklıgı 30C - Dönüş 25C çalıştırıp 23C konfor sicaklıklari elde edebilirsiniz. Kombi sirkülasyon pompası yerden ısıtma sistemlerinde 3 kademede olmalıdır. Düşük sicaklık yoğun debidir.

Yerden ısıtma sistemlerinde 55C ve üstündeki sicaklıkları tercih etmeyiniz. Zemin ısısının 25 geçmesi tozu havaya kaldıracagı için sağlıksız bir ortama sebebiyet verebilir.

Elektronik oda termostatı bulunduyu odanın bilgilerini kombiye aktarırı ve kumanda eder. Size nacizane önerim bagımsız oda termastaları ile kollektör üzerindeki debiyi gerekli noktalara yönlendirmenizdir. Her odanın sıcaklık ihtiyacı farklı olacagı için.

Saygılarımla.

K. Yiğit

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
5 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Yağlı radyatör 1kw harcar 1kw ısı üretir, klima 1kw harcar 3kw ısı üretir. Daima klima rezistans ile ısıtmaya nazaran daha verimli. Hele inverter ise 

Yatak odasında çocuk olduğundan beridir klima pek açmıyoruz abi boğazımızı mahvediyor.. 

Mecburen sabaha kadar çalışıyor. İçerisi 20 derece sabit kalsın diye.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Valla 2+1 evde 44 derece ayarladim. Gecen ay 150 tl bu ay 190 tl fatura gemiş. Metrekupunu bilmiyorum. Kullanilmayan alanlardaki radyatorleri vanalarini kapattim. Yaşam alanlarinda sonuna kadar acik. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
9 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Valla 2+1 evde 44 derece ayarladim. Gecen ay 150 tl bu ay 190 tl fatura gemiş. Metrekupunu bilmiyorum. Kullanilmayan alanlardaki radyatorleri vanalarini kapattim. Yaşam alanlarinda sonuna kadar acik. 

Evde de hypermilling yapmışsın Ali Bey, tebrikler... Bize 399 tl fatura geldi  bu ay. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
30 dakika önce, İnan Çınar yazdı:

Evde de hypermilling yapmışsın Ali Bey, tebrikler... Bize 399 tl fatura geldi  bu ay. 

Bu sene yapmak istedigim cok şey var. Mumkun mertebe tasarruf yapiyorum.  

Uzun yola cikmak şöyle bir Turkiyeyi gezmek istiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

yaklasık 3 yıldır kirada oturuyorum 4 gün önce kombi arızalandı vaillant mı neyse ev sahibi istanbulda aradım servisi ara gelsin baksınlar dedi

yetkili servisi aradım geldiler baktılar ilk önce genlesme tankının sibobunun bozuk oldugunu teshisini koydu değiştirdi havayı bastı gitti sabah oldu petekler buz. bidaha aradım sabah aynı adamı istedim yine geldi baktık kombi rolantiye gecince kalkıs yapamıyor atesleme yapmıyor suyu actıgımızda da suyun gittini algılıyor ama kalkıs yapmıyor kaloriferde de aynı ac kapada yapıyor sonra rolantideye gecince öylece kalıyor oglan baktı etti abi bu baya eskimiş kombiyi 1997 yılında takmıstlar ama permatik nasıl oluyorsa. sıfır takalım bunun artık ömrü dolmus dedi bende yenilemekten yanayım ama gelin görün ki ev sahibi beni ilgilendirmez ben size saglam verdim parasını kiradan felan kesemezsin diyor cıldırdım. ee diyom makine dayım abim 21 yıllık makine eee diyorum deprem oldu ev yıkıldı ben mi ödeyecem senin evinin parasını orası ayrı diyor onla onu karıstırma. yüzüme kapatıyor bide telefonu suan trafikteyim diyerek

en son emlakcıyı aradım dedim bak böyle böyle diyor suna bir çözüm bulun neyse o aradı etti kendi kombicilerini biri geldi anakartı söktü yukardan bişi daha söktü geliyorum 2 saate diye gitti geldi taktı yaptı 450 liramı aldı emlakcıda 2 ay kiradan sen düş dedi. bakacagız nasıl olcak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
15 saat önce, Koray Yiğit yazdı:

Mehmet bey.
Öncelikle yerden ısıtma sisteminin tasarımını yapan meslektaşıma sistemi tasarlarken seçtiği sıcaklık kriterini ögrenmelisiniz.
Eğer düşük sıcaklık tasarımı yaptiysa ve boru yoğunluğu doğru döşendiyse sistemi korkmadan Gidiş sıcaklıgı 30C - Dönüş 25C çalıştırıp 23C konfor sicaklıklari elde edebilirsiniz. Kombi sirkülasyon pompası yerden ısıtma sistemlerinde 3 kademede olmalıdır. Düşük sicaklık yoğun debidir.

Kimin nasıl yaptığı bilgisine ulaşma imkanımız sıfır.

Sirkulasyon pompası ile ilgili ayar var mı, onu soracağım bugün Valliant'a. 

Teşekkürler :)

2 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı:

en son emlakcıyı aradım dedim bak böyle böyle diyor suna bir çözüm bulun neyse o aradı etti kendi kombicilerini biri geldi anakartı söktü yukardan bişi daha söktü geliyorum 2 saate diye gitti geldi taktı yaptı 450 liramı aldı emlakcıda 2 ay kiradan sen düş dedi. bakacagız nasıl olcak.

O nasıl ev sahibiymiş yaa :)

22 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Bi huzur ver kombiye.

Dün 45 derecede iken 12 metreküp yakmıştı.. 

Bugün 40 dereceye ayarlamıştım, hava da dünden iyi ama sabaha kadar 7 metreküp yakmış, sabah geldiğimde hala yanıyordu.. 

40 yetmedi galiba. 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
11 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Kimin nasıl yaptığı bilgisine ulaşma imkanımız sıfır.

Sirkulasyon pompası ile ilgili ayar var mı, onu soracağım bugün Valliant'a. 

Teşekkürler :)

O nasıl ev sahibiymiş yaa :)

Dün 45 derecede iken 12 metreküp yakmıştı.. 

Bugün 40 dereceye ayarlamıştım, hava da dünden iyi ama sabaha kadar 7 metreküp yakmış, sabah geldiğimde hala yanıyordu.. 

40 yetmedi galiba. 

tam bir katıksız...horostunas cocuklardan

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
On 31.12.2018 at 20:19, Mehmet Ozyurek yazdı:

Sani.. 

Sen ne diyorsun bu konuya ?

On 31.12.2018 at 20:21, Servet Aydın yazdı:

Bişey denesin o. Yoksa söverim 

On 31.12.2018 at 21:40, Adnan Çakır yazdı:

Vanaların hepsi sonuna kadar açık mı ?
Sani güneş enerjisi ile elektrik üretme çabasında emoji16.png

Biz gençler sürtünme ile yangın çıkartacak potansiyele sahibiz. Yaşlılık zor. Yok 23 derece olmuş, yok 6m3 yakmış falan. Veriyoruz coşkuyu, 1 saatte yakılan kalorinin hesabını tutamıyoruz bile. İçimiz ısınıyor valla :p

• Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Evine yerden ısıtma yaptırıp üstüne afyon mermeri döşeten ev sahibi gördü bu gözler.Hatta 3 ay oturdum o evde.Kombi son ayarda biz titriyoruz.Bir akşam bakkala indim, alt komşu camları açmış..

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
27 dakika önce, Metin Mankal yazdı:

Evine yerden ısıtma yaptırıp üstüne afyon mermeri döşeten ev sahibi gördü bu gözler.Hatta 3 ay oturdum o evde.Kombi son ayarda biz titriyoruz.Bir akşam bakkala indim, alt komşu camları açmış..

Alt katı mı ısıtıyor muşun :)

Benim ev de fayans komple. 

Yerden ısıtmada ahşap vs kullanılamıyor galiba :)

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Alt katı mı ısıtıyor muşun :)

Benim ev de fayans komple. 

Evet alt kata çalıştık habire..Mermer ama öyle ince filan değil.Bildiğin kalın mermer.Mutfakta bardaktaki su donuyodu yeminle..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şimdi, Metin Mankal yazdı:

Evet alt kata çalıştık habire..Mermer ama öyle ince filan değil.Bildiğin kalın mermer.Mutfakta bardaktaki su donuyodu yeminle..

Ama bi ısınsa, iki hafta soğumazdı :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
27 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yerden ısıtmaya uygun parkeler var. Fayanstan daha iyi iletkenlik sağladığını idda ediyorlar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...