İçeriğe Yönlendir

Kombi Sıcaklık Ayarı Kaç Olmalı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Servet Aydın

Bir kombi ile rahat iki evin ısındığını bir bilseniz varya. Daha ekonomik olur 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
16 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Kombi lobisi mi bu gerçeği gizliyor bizden?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Denemiş kullanmış ve hala kullananlar var. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
3 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Denemiş kullanmış ve hala kullananlar var. 

Benim için geç kalınmış bir durum abi. Gerçi bizimkilere anlatması da mesele.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Bizim evde radyatörlerde pay ölçer var; ve macera başlıyor.

Merhaba ben  13 numara sakiniyim. Ebeveyn ve normal banyo petekleri akıttığı için tamamen kapalı. Ama ebeveyn banyosu 0 gelmesine rağmen, ana banyo ya tüketim geliyor .Neredeyse salon kadar. Geçen senede fark ettim ama üstünde durmadım. 0 gelmesi lazım ilgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

cevabı

Göndermiş olduğunuz mail üzerine 5274775 numaralı banyo peteğinizi kontrol ettim buradaki veri sistemden gelen reel veri. Petek kapalı olduğu halde peteğe sıcak su kaçmış yani giriş olmuş sıcak su 27 br kadar petekten ölçümlendiği içinde size bu petekten 27 br tüketim çıkmış.

Lütfen peteğinizdeki tüketimleri takip ediniz , banyo tesisatınızla ilgili bir tesisatçıyla görüşmenizde fayda vardır.

devamı

Merhaba ; İlginiz için teşekkür ederim. Giriş ve çıkışı tamamen kapalı olan bir peteğe, nasıl su kaçtığını anlayamadım. Petek sürekli soğuk.  En ufak bir ısınması yok. Dediğiniz gibi olsa  sıcak olması gerekir. Bu durum, geçen sene de böyleydi. sürekli tüketim geliyordu. Yöneticiye   bildirdim ise de, pek önemsemedim ama günümüz fiyatları malum. Kullanmadığım bir bedeli ödemek istemem. Ben Makine mühendisiyim. Yani tesisat konusu, yabancı olduğum bir konu değil. Sanırım cihazınız yanlış ölçüyor, ya da banyo yapılırken,  doğal olarak, akan sıcak sudan ve buhardan oluşan, banyo odasının sıcaklığını ölçüyor.  Cihazı kontrol etmenizi  ve durumu bizzat görmenizi talep ediyorum. Saygılarımla.

Ve devam ediyor bakalım ne olacak.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman
18 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Orta kat olup alt ve üst katlar yakıp orta taraf yakmadığı için davalık olan apartmanlarda komşular oluyor
Üniversitedeki yapı tesisatı dersini veren hocam bu tip davalarda bilirkişilik yapıyordu
Isı transferi sıcaktan soğuga doğru olur 

üst kata ısı transferini mümkünse sıfırlayacak kolay ve hızlı bir yöntem varmı peki.Hırsım geçmeden yaparım belki.

18 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Orta kat olup alt ve üst katlar yakıp orta taraf yakmadığı için davalık olan apartmanlarda komşular oluyor
Üniversitedeki yapı tesisatı dersini veren hocam bu tip davalarda bilirkişilik yapıyordu
Isı transferi sıcaktan soğuga doğru olur 

üst kata ısı transferini mümkünse sıfırlayacak kolay ve hızlı bir yöntem varmı peki.Hırsım geçmeden yaparım belki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
22 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

Ve devam ediyor bakalım ne olacak.

Senin banyo mu abi :)

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
29 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Senin banyo mu abi :)

evet petek sızdırdığı için tam kapattım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
6 saat önce, Haşmet Güngör yazdı:

evet petek sızdırdığı için tam kapattım.

O peteğe ait ana vanadan kapanmıyor mu? 

Hani odalara dağıldığı noktadan. 

Salondaki peteği birisi en kısık ayarda olduğu halde sürekli sıcak su girişi oluyordu oradan kapattım 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Dede nasıl sıcak suda çimiyorsan petek ısınıyor, tüketim çıkıyor 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
3 saat önce, Selçuk Bakış yazdı:

O peteğe ait ana vanadan kapanmıyor mu? 

Hani odalara dağıldığı noktadan. 

Salondaki peteği birisi en kısık ayarda olduğu halde sürekli sıcak su girişi oluyordu oradan kapattım 

Ana vana bilmiyorum evin yaşı benle yarışır.

Banyodaki petek döküm termostatik vana yok. Nedense koymamışlar. Termostatik vana zaten tam kapanmıyor. en fazla 2 yapabiliyorsunuz.Bu radyatörde su damlattığı için girişi de çıkışı da kapattım. pay ölçer firma neredeyse salon kadar tüketim keptiriyor. savunmada ilginç su kaçmış!! Bakalım bu ay ne olacak galiba kafadan okuma salladıklarını yakaladım da, halen ses yok.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Banyodaki petek döküm termostatik vana yok. Nedense koymamışlar. Termostatik vana zaten tam kapanmıyor. en fazla 2 yapabiliyorsunuz.Bu radyatörde su damlattığı için girişi de çıkışı da kapattım. pay ölçer firma neredeyse salon kadar tüketim keptiriyor. savunmada ilginç su kaçmış!! Bakalım bu ay ne olacak galiba kafadan okuma salladıklarını yakaladım da, halen ses yok.
Bendeki de en son 2 ye kadar kapanabilen vanadan.
Resmini attığım vanalardan kapatırsam peteğe su gitmiyor

8358e23ce6d47aaa8b81ead427b3b330.jpga58bda7817e5cca3137315f84fa3c454.jpg
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Dün fatura gelmiş eve. Aynı katta diğer sakinlerin tüketimine göre arada uçurum var. Oda termostatı ciddi fark ediyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Dün fatura gelmiş eve. Aynı katta diğer sakinlerin tüketimine göre arada uçurum var. Oda termostatı ciddi fark ediyor. 

Benim olduğum apartmanlarda hiç bir faturada elektrik su vb. hiç kimse beni geçemedi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
6 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim olduğum apartmanlarda hiç bir faturada elektrik su vb. hiç kimse beni geçemedi.

Benim tüketim eksi yönde ileride. Aşağı yukarı 4/1. Elektrik daha aktif değil onu bekliyorum. İskan çıkınca göreceğiz artık 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
2 saat önce, Selçuk Bakış yazdı:

Bendeki de en son 2 ye kadar kapanabilen vanadan.
Resmini attığım vanalardan kapatırsam peteğe su gitmiyor

Selçuk  bende yok böyle sistem  klasik 2 boru dan geçen kaynaklı sistem .

16vXNN.jpg

9 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Emmi, tüm ampülleri Led yapmak ciddi fark ettiriyor.Bsayarların açık kalması da (genelde çoçuklar  hep açık unuturlar) Su ise, kaçağa dikkat, bir musluğun damlaması bile epey tüketim artırır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Benim tüketim eksi yönde ileride. Aşağı yukarı 4/1. Elektrik daha aktif değil onu bekliyorum. İskan çıkınca göreceğiz artık 

Doğalgaz ile bozuyorum ben de liderliği.. 

Diğerlerinde lider benim. 

1 saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Bu ay 80 tl ödedim elektriğe
Evde en çok tüketim yapan cihazlar kombi ve b sınıfı 2008 model nofrost olmayan buzdolabı

Kombi çok yakıyor ancak senin buzdolabı aylık en az 20 lira yakıyordur.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Dolabın az harcaması için arkadaki kondenseri hava alan bi serin noktaya bakması lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Abi sizde bundan var anlaşılan. Ve büyük ihtimalle başkasının yada evin diger odalarının cihazı yanlış tanımlanmış. O yönde bir kontrol yaptırın.50d59e1889639b223c0e186ead770e9f.jpg
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
23 saat önce, Servet Aydın yazdı:

260 m2 dublex 250 - 350 lira veriyorum aylık. 7/24 açık ufaklıklar olduğu için, her oda açık.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Yeni ev, sıfır komdi, ilk deneyim, bahçekatı, altımız otopark, 45 ten başladım deneye deneye 60 altına evi ısıtamadım = 540,00 TL ft. [emoji53]

Yeni evin ilk kışı soğuk olur. Birde altı otopark diyorsun oda çok etkili soğuk olmasına. Seneye bir nebze saha ılık olur eviniz.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

350 tl hesaplıyorum bu ay, yüzde 10 indirim geldi mi bu arada?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benim dairenin altı yönetim odası, iki sene önce alttan tavana 2cm strafor üstüne alçı üstenede ısı yalıtımlı dış cephe boyası yaptırdım baya farketti. Maliyeti o zaman 1500 civarı tutmamıştı.

Şimdi de Salonun Fransız camına (en büyük cam) elektrikli panjur düşünüyorum. Bu da farkedecektir.

Modülasyonlu programlanabilen termostat ile kullanıyorum şimdiye kadar en yüksek 240 geldi. Yaz haricinde kapanmaz.

Takvimi şöyle programlıyorum sabah 8 ile saat 17:30 e kadar evin içi 22 derece, 17:30 ile 20 arası 22,5 derece 20 ile 24 arası 23 derece 24 ile sabah 3 arası 22,5 derece 3 ile 6 arası 23 derece 6 ile 8 arası 22,5 derece.
Yalıtımlı olduğundan ısı düşmüyor hemen.

Eşim sıcak suyu çok kullanıyor ona da bir çare bulursam gideri azaltacam inşallah

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
6 saat önce, Mert Yeldan yazdı:

ona da bir çare bulursam

Kahkaha attım ya :D Sıcak suyu tüketmesine ne çaresi bulacaksın yahu :D Hanımı mı gönderecen evden :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Kahkaha attım ya [emoji3] Sıcak suyu tüketmesine ne çaresi bulacaksın yahu [emoji3] Hanımı mı gönderecen evden [emoji3]

Az su tüketmek gerekiyor [emoji3]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...