İçeriğe Yönlendir

Granit Tavsiyesi

Tuncay Arslan

Recommended Posts

Tuncay Arslan

İnşaata devam, az kaldı yakında taşınmayı umuyorum. Mutfak için çimstone tezgah, akrilik dolapta karar kıldık ama evye konusunda karar veremedik. Granit evye düşünüyoruz ama fiyatlar yüksek, Özellikle İzmir'de yakın zamanda yaptıran var mıdır, ne tavsiye edersiniz?

Banyo için mermeriti yeterli gördük, bir de iç merdivenler için basamak açık renk alın koyu renk olarak mermer düşündük. Aslında merdiven için ince bir düzeltme şapı atıp çimento tozuyla pürüzsüzleştirip sonraya bırakmak istiyorum. Ekonomik bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

laminant özel merdiven var. kenarları yuvarlak.

evyede teka pütürlü al geç.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan
2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

laminant özel merdiven var. kenarları yuvarlak.

evyede teka pütürlü al geç.

Hemen bakıyorum Hocam.

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Çimstone ve Franke granit evye kullanıyorum. Granit evye ye gerek var mı bence yok. Tek göz büyük çelik evye al bence, alttan montaj olanlardan tavsiye ederim. Çimstone tezgahı aldığınız yer montajı yapsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
2 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Çimstone ve Franke granit evye kullanıyorum. Granit evye ye gerek var mı bence yok. Tek göz büyük çelik evye al bence, alttan montaj olanlardan tavsiye ederim. Çimstone tezgahı aldığınız yer montajı yapsın.

Eviniz müstakil ise iki gözlü evye alın ve küçük göz çıkışını ayrı bağlayıp bahçeye çiçeklere verin. Orada suyla durulama vs yaparken kullandığınız su bahçeye gidebiliyor. Kendime ait müstakil evim olursa öyle yapacağım. 

Alttan montajda damlalık olmaz. ben üstten montaj taraftarıyım. Arda bey bilir bu konuları.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Eviniz müstakil ise iki gözlü evye alın ve küçük göz çıkışını ayrı bağlayıp bahçeye çiçeklere verin. Orada suyla durulama vs yaparken kullandığınız su bahçeye gidebiliyor. Kendime ait müstakil evim olursa öyle yapacağım. 
Alttan montajda damlalık olmaz. ben üstten montaj taraftarıyım. Arda bey bilir bu konuları.
Çift göz alttan olanlar çok pahalı
Çift göz de üstten montajı olanlar f/p
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Biz ofise cimstone tezgah ve çift goz damlalikli evye koyduk. Ustten koyduk zira alttan konunca agirlikla bi sure sonra esmene yapiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Biz ofise cimstone tezgah ve çift goz damlalikli evye koyduk. Ustten koyduk zira alttan konunca agirlikla bi sure sonra esmene yapiyor.
Ayıptır sorması evye'nin içine ne koyuyorsunuz [emoji28]
Adam gibi montaj ile içi su doldurulsa bile sabit kalır.
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Yarın telefonla görüşeyim, İzmir'deymiş hem.

34 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Bence de granit evye şart değil, ortada diyet var :)

30 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Müstakil Hocam, bahçeden bol bol sebze gelir yıkamaya çok mantıklı. Bir defasında tezgaha frezeyle kanal açıp üstten granit evye montajı yapan ustaya şahit olmuştum. 

12 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Biraz matematik ve fizik bilen usta sorunu çözebilir Sani :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Biraz matematik ve fizik bilen usta sorunu çözebilir Sani [emoji4]
O zamam usta olmuyorlar ama iste :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
53 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Ayıptır sorması evye'nin içine ne koyuyorsunuz emoji28.png

Pc yıkıyorlar ayakları ile :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Pc yıkıyorlar ayakları ile [emoji3]
Virüs temizliği önemli [emoji2]
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
11 saat önce, Remzi Karaca yazdı:

Ayıptır sorması evye'nin içine ne koyuyorsunuz emoji28.png

10 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Pc yıkıyorlar ayakları ile :D

:D

Eski mutfağımızda mermer vardı ve mermer evyenin baskısına dayanamayıp kırılmış. Ondan sonra dikiş tutmaz oldu. Mermeri yenilemenin maliyetine, çimstone tezgahlı koca mutfağı yeniledik.

Eski mutfağımız:

YQbN5a.jpg

Yeni mutfağımız:

Gmz01y.jpg

y643n0.jpg

36oqRO.jpg

Bu arada,

Buradaki evyeyi yanlış konumlandırmışlar, evye gördüğünüz gibi tezgahın kesim ekseninde değil. Tezgah yeniden kesildi ve evye yeniden konumlandırıldı.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Evyede mi yıkanıyonuz niye sarksın olm
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
9 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

21 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Eski mutfağımızda mermer vardı ve mermer evyenin baskısına dayanamayıp kırılmış. Ondan sonra dikiş tutmaz oldu. Mermeri yenilemenin maliyetine, çimstone tezgahlı koca mutfağı yeniledik.

Duygusal  yönü ne kadar oldu ?

Benim de mermer evye  göçtü ama 10 tl lik  mermer yapıştırıcı halletti.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bizim şimdiki evde tezgahlar fiber. Denişik bişey 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Bizim şimdiki evde tezgahlar fiber. Denişik bişey 
Fiber derken nasıl bir malzeme merak ettim.
Akrilik tezgah duydum Epoksi kaplama tezgah duydum ama Fiber hiç duymadım
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
2 dakika önce, Remzi Karaca yazdı:

Fiber derken nasıl bir malzeme merak ettim.
Akrilik tezgah duydum Epoksi kaplama tezgah duydum ama Fiber hiç duymadım

Geri kalmışsın  Remzi, ışık hızında pişiyor yemekler. 10 gps  de hızı var yalnız pahalı aylık  7.500 Tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
35 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Para var huzur var 

30 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

Bi yerde yıkadığımız yok, mermer kırılmış. Mermer yapıştırıcı da işe yaramaz diye 3 ustadan onay alınca, başka yollara başvurduk

14 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

Duygusal  yönü ne kadar oldu ?

Benim de mermer evye  göçtü ama 10 tl lik  mermer yapıştırıcı halletti.

9000TL'ye tezgah hariç mutfak mobilyası yapıldı. 2950'ye de tezgahı yaptırdık, evyesi hediye oldu.

Gözüken ve gözükmeyen seramik içinse 1500TL işçilik dahil ödeme yaptık.

Su tesisatının vanalarının değişimi, klima giderinin yerinin değişimi ve dışarıda t bağlantısının yapımı, yeni tezgah musluğu işçilik dahil 300TL, elektrik tesisatının komple yenilenmesi (mutfağa kalın kablo geliyordu ama içeride saç teli kalınlığındaydı kablolarımız) malzemeler dahil 1500TL'ye maloldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bence biri yıkanmış orada. Araştırılmalı.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Şimdi, Mert Yeldan yazdı:

Bence biri yıkanmış orada. Araştırılmalı.

Mekana taşındığımızda mermer bu haldeydi de, evye sağlamdı. 6 senelik kullanım sonrası evyenin şükelası kaydı. Alta inen sular mobilyayı çürüttü falan. 15 kişilik ofis ve gördüğün gibi ev ortamı burası. Buna da şükür diyoruz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...