Burak Tokcan 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Geçtiğimiz Aralık ayının yirmi birinde Türkiye genelinde mağazaları da bulunan çok bilindik bir mağazanın internet sitesinden bir parfüm satın aldık. Daha doğrusu alamadık. Uzun zamandır takip ettiğimiz bir üründü. Kampanyaların bol olduğu döneme denk getirdik ve neredeyse yarı fiyatına satın alarak ödemeyi gerçekleştirdik. Buraya kadar her şey normal. Ancak alışverişin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen ürün halen tedarik aşamasında görünüyordu. Bunun üzerine biz de olmasa da olur diyerek ürünü iptal ettik. İptal sürecinde her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Paramız kredi kartımıza iade edildi. Fakat takıldığım nokta bu kadar büyük bir firmasınız. Stoğunuzda olmayan ürünü ne diye internet sitesine koyar da milletin parasını hiç edersiniz. Ya da müşteri memnuniyeti açısında deyin ki kardeşim stoğumuzda bu ürün yok ancak bulunduğun ildeki mağazamıza giderek bu ürünü oradan da teslim alabilirsin vs. Özetle; alışveriş kampanyalarının bol olduğu dönemlerde internetten yapılan alışverişlerde sorun çıkma olasılığı bir hayli fazla oluyor. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Adı trendyol olsa gerek. Bana 2 defa aynı oyunu oynadılar. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Kuş cıvıltılarının olduğu global bir sitede, konu hakkında bir şeyler karalayıp azıcıkta çekiştirince dişe dokunur gelişmeler oluyor. 1 2 Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Benzer durum benimde iki defa basima geldi. Hatiri sayilir buyuk alisveris sitesinde cocuk icin uygun fiyata ayakkabi denk getirince almistim. Ama sonuc bahsettiginiz gibi oldu. Yaklasik iki haftalik.tedarik suresince iptal edip parami geri aldim. Fakat boyle bir durumla iki defa ust uste karsilasinca,ayni pozisyonda yuzlerce kisi oldugunu düşününce parayi calistirdiklarini düşünüyorum. Bu durumu sikayet olarak acikca ilettim kendilerine,sonrasi haftaya bir kucuk kutu seker yollamislar,barisalim diye 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 Aynı siteden saat almıştım.Ben inat ettim,sabrettim..5 hafta sonunda elime geçti ürün.Bir de sanırım 15 gün içinde iptal etmeniz gerekiyor.Sonrasında iptal hakkınızda yok.. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 7 Ocak 2019 Paylaş 7 Ocak 2019 2013 te bir elektrikli supurge siparisim olmustu.Bulamadilar yuzlerine gozlerine bulastirdilar, inat etmistim, musallat oldum. Yalvardilar yakardilar cok bekledim ama aldim ? Pis inadimdir haa? 3 Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 8 Ocak 2019 Yazar Paylaş 8 Ocak 2019 8 saat önce, Metin Mankal yazdı: Aynı siteden saat almıştım.Ben inat ettim,sabrettim..5 hafta sonunda elime geçti ürün.Bir de sanırım 15 gün içinde iptal etmeniz gerekiyor.Sonrasında iptal hakkınızda yok.. 15 gün değil de tedarik sürecindeyken istediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz. Ancak internet sitelerindeki siparişlerim kısmında iptal etmeyle alakalı bir buton bulunmuyor. Müşteri hizmetlerini aradığınızda telesekreter direk sipariş numaranızı okuyor ve iptal etmek istiyorsanız şu tuşa basın diye bilgi veriyor. Bu arada diğer siteleri zan altında bırakmamak adına mağazanın adını da vereyim o zaman. Boyner. Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Bu gibi durumlarda başvurulabilecek yasal yollar olmakla, yasal yollardan çok daha hızlı çözüme götüren yollar da var, twitter'da şikayet edin, sonra arkaya yaslanıp seyredin.. 2 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Bence bunlar yasaların yeteri kadar caydırıcı olmamasından kaynaklı. Hep deniyor tüketici haklarına şikayet edin diye . Ancak sizin paranız çıkmış cebinizden. Bilmem kaç yıl sürecek olan yasal sürece girmek bazen mantıklı olmuyor. Benimde ara ara başıma geliyor bu sorunlar.Şikayet sitelerine bakarsanız her alışveriş sitesiyle ilgili birçok şikayet görürsünüz.Bana göre hala en mantıklı siteler n11 tarzı siteler. Ürün yanlış gelirse ya da gelmezse para karşıya gitmiyor. Tüm yorumlar bildiğim kadarıyla tarafsızca mağazada görünüyor. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 6 dakika önce, Fırat Önal yazdı: Tüm yorumlar bildiğim kadarıyla tarafsızca mağazada görünüyor. Tüm yorumlar görüntülenmiyor. Hakaret içermeyen biraz iğneleyici bir kaç yorumum olmuştu. Özellikle takip ettim yayınlanmadı. Sade düz ve basit yorum istiyorlar anlaşılan. Yorum değil de tespit olacak. Varsayım içeren yorumlar genelde süzgeçten geçmiyor. Bu sebeple sanıyorum puanı düşük fakat yorumları mükemmel olan bir çok satıcı var bu platformlarda. Çok nadir bir ürün değilse 3-5 fazla verip kurumsal olduğunu düşündüğüm ya da daha önceden işlem yaptığım kişiler ile alışveriş yapıyorum mecburiyetten. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Web sitelerinin adlarını niye gizliyoruz, RTUK takip mi ediyor, reklamdan para mı kesecek 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 11 saat önce, Burak Tokcan yazdı: Geçtiğimiz Aralık ayının yirmi birinde Türkiye genelinde mağazaları da bulunan çok bilindik bir mağazanın internet sitesinden bir parfüm satın aldık. Daha doğrusu alamadık. Uzun zamandır takip ettiğimiz bir üründü. Kampanyaların bol olduğu döneme denk getirdik ve neredeyse yarı fiyatına satın alarak ödemeyi gerçekleştirdik. Buraya kadar her şey normal. Ancak alışverişin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen ürün halen tedarik aşamasında görünüyordu. Bunun üzerine biz de olmasa da olur diyerek ürünü iptal ettik. İptal sürecinde her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Paramız kredi kartımıza iade edildi. Fakat takıldığım nokta bu kadar büyük bir firmasınız. Stoğunuzda olmayan ürünü ne diye internet sitesine koyar da milletin parasını hiç edersiniz. Ya da müşteri memnuniyeti açısında deyin ki kardeşim stoğumuzda bu ürün yok ancak bulunduğun ildeki mağazamıza giderek bu ürünü oradan da teslim alabilirsin vs. Özetle; alışveriş kampanyalarının bol olduğu dönemlerde internetten yapılan alışverişlerde sorun çıkma olasılığı bir hayli fazla oluyor. Korayspor da aynı şeyi bana yapmıştı. 2 hafta ürün tedarik sürecinde demişlerdi. Sonucunda ısrarla bir kaç günlük telefon trafiği neticesinde, 2 hafta sonunda paramı iade etmişlerdi. Yanılmıyorsam satış sözleşmesine göre 10 gün kadar ödeme yapmayabiliyorlar. Bahaneleri gerçekçi gelmemişti. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 geçenlerde hb sitesinde hemen hemen aynı problemi yaşadım . ürün geldi ama içerikte bahsedilenlerden bazıları yoktu. birkaç serzenişten sonra hediye çeki verdiler. hiç olmazsa hatanın kendilerinde olduğunu kabul ettiler.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Trendyoldan 2 tane saat aldım. Deri kordon diye sattılar slikon geldi. 2.si 1 lira kampanyası idi. Slikon kordonlu olanı iade ettim. Tam iade yaptılar. N11 den distribitörden samsung tv aldım. Önce süre dolmasını beklediler. Sonra ürün yok iptal edeceğiz satışı dediler. Ben hoop, kabul etmiyorum bunu diyince bir üst modeli gönderdiler. 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Böyle durum başıma geldikten sonra önemli ve yüksek miktarlı bir alışveriş yapıyorsam, ödeme ekranına geçince mesafeli satış sözleşmesinde satıcının bilgileri ve telefonu var arayıp stok ve kargo durumunu soruyorum var. olumlu cevap verenden alıyorum. Çoğu firma satış yaptıktan sonra ürünü alıp bize kargo yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Hepsi burada'dan yılbaşında 2 adet halı almıştım. Biri geldi ama diğeri için üretimi bitti, stokta yok dendi ve hesabıma hemen para iadesi yapıldı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Bi ürün var. Fiyatı tüm sitelerde 6.400 - 7.500 arasında değişiyor. akakçe’den baktığımda son bir ayda 5.500’de düşmüş. Fiyat alarmı kurmuştum. alarm öttü. Ürün fiyatı 5.700’e düştü. Hemen aldım hepsiburada’dan. 10dk sonra biri aradı. “Eleman yanlış girmiş fiyatı. O fiyata veremeyiz dedi.” Beni aramanıza gerek yok dedim. Hepsiburada’ya anlatın derdinizi dedim. adam ürünü göndermiyor. Siparişi de onaylamadı daha. Neler olabilir? Satıcı bu şekilde vazgeçebiliyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bi ürün var. Fiyatı tüm sitelerde 6.400 - 7.500 arasında değişiyor. akakçe’den baktığımda son bir ayda 5.500’de düşmüş. Fiyat alarmı kurmuştum. alarm öttü. Ürün fiyatı 5.700’e düştü. Hemen aldım hepsiburada’dan. 10dk sonra biri aradı. “Eleman yanlış girmiş fiyatı. O fiyata veremeyiz dedi.” Beni aramanıza gerek yok dedim. Hepsiburada’ya anlatın derdinizi dedim. adam ürünü göndermiyor. Siparişi de onaylamadı daha. Neler olabilir? Satıcı bu şekilde vazgeçebiliyor mu? vazgeçbiliyor, trendyol da benzeri oldu, efenimmm stok yetersizliğinden para iade diyor, diyorum iade değil ürünü isitiyorum , iadeniz 3 güne yansır merak etmeyin garantisi biziz diyor.... norveçte bu kış sakin geçmiş çok buz olmamış hava ılımanmış 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: vazgeçbiliyor, trendyol da benzeri oldu, efenimmm stok yetersizliğinden para iade diyor, diyorum iade değil ürünü isitiyorum , iadeniz 3 güne yansır merak etmeyin garantisi biziz diyor.... norveçte bu kış sakin geçmiş çok buz olmamış hava ılımanmış otomatik imzalanan sözleşme? Biraz okudum. Satıcı tek taraflı iptal eder yazmıyor. Mevzuatı da bilmiyorum. Veririm tüketici haklarına. 6 ay sonra ürünü kargolarlar mı? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bi ürün var. Fiyatı tüm sitelerde 6.400 - 7.500 arasında değişiyor. akakçe’den baktığımda son bir ayda 5.500’de düşmüş. Fiyat alarmı kurmuştum. alarm öttü. Ürün fiyatı 5.700’e düştü. Hemen aldım hepsiburada’dan. 10dk sonra biri aradı. “Eleman yanlış girmiş fiyatı. O fiyata veremeyiz dedi.” Beni aramanıza gerek yok dedim. Hepsiburada’ya anlatın derdinizi dedim. adam ürünü göndermiyor. Siparişi de onaylamadı daha. Neler olabilir? Satıcı bu şekilde vazgeçebiliyor mu? Vazgeçmeyin, onlar iptal edince bir sonraki satıcıya sipariş yönlenir, aradaki farkı ve göndermeme cezasını o satıcı öder, siz ödediğiniz fiyata ürünü alırsınız. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Selçuk Bakış yazdı: Vazgeçmeyin, onlar iptal edince bir sonraki satıcıya sipariş yönlenir, aradaki farkı ve göndermeme cezasını o satıcı öder, siz ödediğiniz fiyata ürünü alırsınız. sipariş yönlendirme ne demek nasıl yapılıyor? İlk defa duydum. Google’da da yok Yorum bağlantısı
Emin Önal 9 Mayıs Paylaş 9 Mayıs (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: sipariş yönlendirme ne demek nasıl yapılıyor? İlk defa duydum. Google’da da yok Pazaryerinin iç olayı o yönlendirme, müşteri mağdur olmasın diye, aynı ürünü kendi platformunda satan en yakın fiyatlı başka bir satıcıya göndertiyor. Farkı da ürünü göndermeyen satıcıya yüklüyor. Ama bunun için senin pazaryerini darlaman lazım. Tabi bu sistem her pazaryerinde işlemiyor. Velhasıl, genel olarak, ucuz ise vardır bir sıkıntı. 9 Mayıs tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Mayıs Paylaş 9 Mayıs Belki gerçekten işe yeni giren biri vs yanlış girmiştir fiyatı. Ben olsam iptal ederdim. 3 kuruşa çalışıp hata yapmış biri olabilir bu durum onu işinden dahi edebilir. Ha yalansa o ihtimal de var satıcının şeyliği diyelim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs Paylaş 9 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bi ürün var. Fiyatı tüm sitelerde 6.400 - 7.500 arasında değişiyor. akakçe’den baktığımda son bir ayda 5.500’de düşmüş. Fiyat alarmı kurmuştum. alarm öttü. Ürün fiyatı 5.700’e düştü. Hemen aldım hepsiburada’dan. 10dk sonra biri aradı. “Eleman yanlış girmiş fiyatı. O fiyata veremeyiz dedi.” Beni aramanıza gerek yok dedim. Hepsiburada’ya anlatın derdinizi dedim. adam ürünü göndermiyor. Siparişi de onaylamadı daha. Neler olabilir? Satıcı bu şekilde vazgeçebiliyor mu? Satıcıya değil de siteye yüklen. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts