İçeriğe Yönlendir

Focus II - Spor Yay

Mert Korkmaz

Recommended Posts

Mert Korkmaz

Aracıma 16 jant dan 17 jant aldım spor yay takmam zorunlu muyum yardımcı olur musunuz 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Spor yay takma zorunluluğu yok tabiki. Ancak araç yüksek kaldı ise, görüntü ve yol tutuş için isterseniz takabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bu arada, taktığınız jant lastik kombinasyonu ile muayenede sorun yaşama ihtimali gündeme gelebilir, araç üzerinde bulunan etikette yeni taktığınız lastiklerin ölçüsü yazılı değilse,muayenede kusur olarak geçiyor, ek bilgi olarak dursun burada.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
2 saat önce, Mert Korkmaz yazdı:

Aracıma 16 jant dan 17 jant aldım spor yay takmam zorunlu muyum yardımcı olur musunuz 

+ olarak yayları kesmek yada ısıtmak yerine en sağlıklısı spor yay oluyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
3 saat önce, Cem Işık yazdı:

Bu arada, taktığınız jant lastik kombinasyonu ile muayenede sorun yaşama ihtimali gündeme gelebilir, araç üzerinde bulunan etikette yeni taktığınız lastiklerin ölçüsü yazılı değilse,muayenede kusur olarak geçiyor, ek bilgi olarak dursun burada.

Şuan için o uygulamayı rafa kaldırdılar. İlerleyen günlerde tekrar gündeme gelirmi bilinmez.
Onunda çözümü ise araç üzerindeki etiketi sökmek(hafif kusur oluyor o zaman) adamların elinde resmi bir belge yok araç üzerindeki etiketi baz alıyorlardı.

16'dan 17'e geçince çok bir yükseklik farkı olacağını sanmıyorum. 18 olsaydı göze çok batardı yükseklik.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim memlekette tersten takılıyor yürüyen aksam iyileştirme parçaları.

teknik olarak yol tutuş iyileştirme sıralama:

Amortisör/yay/jant lastik...

maliyetileri zıt olduğundan olabilir. bir de öaliyete ters orantılı görsellik olabilir. Yani 6000 Tl ye görünmeyen amortisöre para harcanmıyor genelde başta, ve hatta hiç..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Vogtlant veya Eibach markalarından yay bakın bence, çok fazla yere yaklaştırmak iyi yol tutar anlamına gelmiyor bu arada.

Amotisör ve lastik çok önemli 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
bizim memlekette tersten takılıyor yürüyen aksam iyileştirme parçaları.
teknik olarak yol tutuş iyileştirme sıralama:
Amortisör/yay/jant lastik...
maliyetileri zıt olduğundan olabilir. bir de öaliyete ters orantılı görsellik olabilir. Yani 6000 Tl ye görünmeyen amortisöre para harcanmıyor genelde başta, ve hatta hiç..
Ben doğru yolda gidiyorum dönemki ama jant 16" de kalacak gibi :)

3 yada 3.5cm yay tavsiye ederim kesinlikle...
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
6 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

3 yada 3.5cm yay tavsiye ederim kesinlikle...

Fazlası fayda dan çok zarar veriyor, denenmiş bilgidir :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bir saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Fazlası fayda dan çok zarar veriyor, denenmiş bilgidir :) 

50 mm takanların sonra geri söktürdüğü çokça yaşanır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...