İçeriğe Yönlendir

Farklı Ebatlar Hakkında.


Tamer Çakır

Recommended Posts

Tamer Çakır

Öncelikle herkese merhaba. Aracımın üzerinde 195 50 15 lastikler mevcut. 2 tane de kullanılmamış sıfır aynı ebat lastiğim var. Yakında 2 adet daha lastik alıcam fakat eski model kara düzen direksiyonlu bi araca sahip olduğum için (88 Taunus) bazı yollarda dalma yapıyor bu nedenle ön lastik genişliğini düşürmek istiyorum. Yardıma ihtiyaç duyduğum konuysa şu; 175 55 15 düşünüyorum o ebada denk geldiği için ama jantlar çok taşma yapar mı? Jantın dışarda durduğu o görüntüyü hiç sevmiyorum. 185 50 15 de malum bulmak epey zor. Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

O durum birazda jant'ın genişliği ile alakalı bir durumdur.
Şuanki lastikler jant üzerinde nasıl duruyor? janttan nekadar dışarda duruyor?

 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Muhtemelen aracınızın jant ve lastikleri orjinal değil. O model araçlarda genellikle 185/70 r13 jant var. Mevcut 195/50 r15 lastiklerinizin çapı 13 mm küçük kalıyor. 15 jant kullanacaksanız 175/60 r15 kullanabilirsiniz. Ama en iyisi yanak oranı yüksek, çok satılan lastik kullanın ucuz olur. Dört lastiğinizin ölçüsününde aynı olması güvenlik açısından önemlidir. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

195/50 R15 alternatif ebatı 185/55 R15.

Bu da bulunması zor, pahalı ve çok fark ettirmeyecek bir ebat.

Yorum bağlantısı
Tamer Çakır

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Evet orjinal ebat değil 175 70 r13 vardı üzerinde. 15" Bbs var şu an. Jant dışarda durmuyor hatta lastik hafif dışarda ama bu durum 175 lastikte ne olur kestiremiyorum. Sanırım en sağlıklısı bi lastikçide gözle görüp danışmak. Vakit ayırdığınız için sağolun abiler. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dalma yapma sebebi ön travers burçları olabilir. ok gibi gider o araba elden geçerse

Yorum bağlantısı
Tamer Çakır
26 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

dalma yapma sebebi ön travers burçları olabilir. ok gibi gider o araba elden geçerse

Vallahi abi ön takım kontrolüne daha yeni soktum. 2 sefer farklı ustaya gittim 2 side farklı eksikler söyledi hepsini tamamladım. Direksiyon kutu ve mafsal dahil hatta. Kime gideceğimi napıcağımı bilmiyorum artık değişmedik şey kalmadı alt takımda. Çareyi lastikte aramaya başladım artık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...