İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Egr Valfi Temizletme Hakkında

Çağrı Öztekin

Recommended Posts

Çağrı Öztekin

Arkadaşlar iyi akşamlar. 1.5 tdci fiesta aracım var. son birkaç aydır egsoz yoğun şekilde kara duman atmaya başladı. Sabahları anormal derecede sarsıntılı çalışıyor bazen. Rölantide bariz dalgalanmalar oluyor. 2 hafta öncede ingiliz anahtarı şeklindeki arıza lambası yanmıştı. Sonra motorda bir sıkıntı olmadı ama bütün bunların sonucunda aklıma ilk gelen egr valfinin aşırı şekilde kurum bağlaması oldu. Önceden sadece duman atınca dpf temizliği yaptırayım dedim egsoz temiz çıktı. Enjektörleri kontrol ettirdim onlarda temiz. Geriye sadece egr kalıyor. Antalyada özel Ford servisine gittim 100 liraya egr temizliği yapıyorlar. Uyduruk bir yer değil ama sağlam bir servis. Sizce bu egr yi temizletme işlemi ne kadar sağlıklı sonuç verir ? Yaptırmalı mıyım ? Teşekkür ederim şimdiden...

Yorum bağlantısı
Çağrı Öztekin
5 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Turboya bakıldı mı?

Turbo hortumlarını falanda kontrol ettiler onlarda sağlam çıktı. Turbosunda bir sorun hissetmedim bende. Hızlanmasında hiçbir problem yok. Sadece belirttiğim sorunlar baş gösterdi.

4 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Dpf Rejenerasyon mu yapıyor acaba?

Aynen bilgisayara bağladı rejenerasyon yaptılar. 5 dakikada bitti işlem. Normalde 30 dakika falan sürüyormuş dpf temizliği. Yani temiz olduğunu söylediler.

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Kaç kilometrede araç? Hiç temizlenmediyse  egr'de illaki kurum vardır ve rölantide dalgalanma varsa kurum olduğunu destekliyor, egr ile boğaz kelebeği ve mümkünse emme manifoldunuda temizletirseniz iyi olur

Yorum bağlantısı
Çağrı Öztekin
5 saat önce, Bahadır Taşpolat yazdı:

Kaç kilometrede araç? Hiç temizlenmediyse  egr'de illaki kurum vardır ve rölantide dalgalanma varsa kurum olduğunu destekliyor, egr ile boğaz kelebeği ve mümkünse emme manifoldunuda temizletirseniz iyi olur

151 binde araba. Temizlenmemiş daha önce bildiğim kadarıyla. Egryle birlikte diğerlerinide temizleticektim zaten aklımdaydı. Teşekkürler uyarınız için.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...