Evren Erakçora 19 Mart 2019 Paylaş 19 Mart 2019 Devir bayide sifir araclara lpg montajina dondu hala tup takilir mi muhabbeti ediyoruz honda yi fln gectim ford bile serviste lpg takalim diye resmi sitesinde secenek sunmus Fabrika LPG'de subaplar vs özel Yorum bağlantısı
Halit Demir 19 Mart 2019 Yazar Paylaş 19 Mart 2019 Yani ne yapalim lpg taktiracaz diye bozulmayan subaplari hemen degistirelim mi ? Lpg li araci asiri zorlamadan kullanmak lazim gerisi kismet. Babamin 180 binde 2004 c max i var orjinal daha herseyi, bi onceki arabam 2001 corolla idi 290 bindeydi daha el degmemis motora canavar gibiydi bi 13 yili lpg liydi aracin daha onceki mutfak tupunu ters cevirip bagaja koyma hikayesi de vardir evvelinde bilemiyorum Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 19 Mart 2019 Paylaş 19 Mart 2019 27 dakika önce, Metin Akbal yazdı: Ne yakarsa yaksın bir araca lpg takılabiliyorsa taktırırım affetmem Motor 20 bin lira falanda lpg motora 20 bin lira masrafta açmıyor Benim için önemli olan montaj. İyi montaj en az sorun en çok verim en fazla ekonomi ve hadsiz keyif demektir. 6 litre benzin bile şu an km de 41 kuruş, lpg li olsa 25 kuruş yapıyor (23,328 yapıyorda düz yazdım 3 ün 5 in hesabını yapmayalım :D) 16 kuruş demek 10000 km de 1600 lira, 20000 km de 3200 lira demek. Yıllık 70 lira (en pahalısı) lpg bakımı. 2000-2700-5000 vs vs isteğe bağlı lira lpg kiti. LPG ön yargısını bırakalım da gerçeklere odaklanalım. Şimdi demeyin ki gerçekler supap masrafı, yok arızası, vay bagaj ölüyor, aman masrafı çok. Montaj montaj montaj. Supap sorunu olarak bilinen Astra J ye bile taktırdım. 17 bin km de takıldı 4 sene de 52 bin km yapıldı. Şükür sorunsuz. Aynen hocam devir tasarruf devri. Araç uyumlu ise düşünmeden takılmalı. Hatta bazı lpg firmaları ekstra ücret ile motor koruma sigortası yapıyor. Sübaplar bozulursa sigortadan yapılıyor. Bende aracı aldığımda lpg taktırdım yağlama sistemi olmasına rağmen 30 bin km sonra sübaplar gitti. 2 bine çelik sübap taktırdım. Şimdi uzun yolda devir hız düşünmeden basıyorum. Ankara - İstanbul arasında defalarca test ettim. Gidişte LPG, Dönüşte Benzin / Gidişte Benzin, Dönüşte LPG olarak. Şuan ki yakıt fiyatları ile fark şöyle; LPG: 34LTx3,88 TL=131,92 TL BENZİN 30LTx6,71 TL=201,3 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 19 Mart 2019 Paylaş 19 Mart 2019 Focustan sonra zayıf yalıtımı ve kemiksiz sürüşü tat vermez, sadece yüksekte sürüş keyfi olur. Ben alsam ilk ve en önemli iş yalıtım yapardım. Gerisi güzel araç bence. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts