Mustafa Tüfekçi 24 Nisan 2019 Yazar Paylaş 24 Nisan 2019 turboback - Straight Pipe olmuş o zaman hayırlı uğurlu olsun Downpipe da olsa güzel olacak. Kat duruyor ama içi boş Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 24 Nisan 2019 Paylaş 24 Nisan 2019 15 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Haftsya ayarlayabilirsem sportivo da emme manifoltu temizlettircem. Haberleşelim, İtalyan arkadaş kargomu çıkarabilirse o zamana ben de bi takım montaj işleri için gelebilirim. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 24 Nisan 2019 Paylaş 24 Nisan 2019 Çok beğendiğim bi makine, özellikle steysınlarına bı ara göz dikmiştim ama cesaret edemedim. Seni cesaretinden dolayı kutlarım harika bir alet. Kazasız belasız bin inşAllah. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 Gülüm Sana gelmedigim gün sanayiye gittiğim gündür.Belalı İtalya'nın kondisyonlastirma işinde bu gün emme manifoltu kelebek egr temizligi günü.Manifolt sökümü işine giremedik attigin taş urkuttugun beygire denmez işçilik sıkıntı dedi usta. ( Ki alfaci olmayan bı kaç kişiye gösterdim uhh dedi)O yüzden kelebek egr söküldü temizleniyor. Manifolt ta ilaçla üzerinde temizlenecek. 8 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 46 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Gülüm Sana gelmedigim gün sanayiye gittiğim gündür. Sen gitmediğin gün ben gidiyorum zaten oraya. Sırayla. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Allah ın sevgili kuluymuşum direkten dönmüşüm desenize. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 15 dakika önce, Fatih Keskin yazdı: Allah ın sevgili kuluymuşum direkten dönmüşüm desenize. İyice toplayayım arabayı, veririm sana. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 Mazot filtresi hava filtresi yedek su deposu paraflu suyu , aküsü değiş değiş Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 Park pilotu çalışmıyordu onu da çözdük gibi 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 benim en sevdiğim modellerden biriydi bu alfa. şimdi olsa yenisi hala satılır. ikinci el de ise anlamsız derecede yüksek km ler. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 24 dakika önce, Dogan Arsiray yazdı: benim en sevdiğim modellerden biriydi bu alfa. şimdi olsa yenisi hala satılır. ikinci el de ise anlamsız derecede yüksek km ler. Alan yardırıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Araba harbi belalı bir hal amaya başladı Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 5 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Araba harbi belalı bir hal amaya başladı %50 Si keyfe keder. Belki fazlası. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Farlarinda takim olarak degistigini gorduk bir reflektor degismek gerekli olsa daha mi iyiymiş ne [emoji12][emoji12][emoji12] Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 42 dakika önce, Önder Özcan yazdı: %50 Si keyfe keder. Belki fazlası. Keyfe keder bile değil bildiğin keyif müptezelligi Şimdi şöyle aslında. Map sensörü düzgün çalışmıyormus meğer hata kodu vermiyordu. Ama aygırlar tam kisneyecekken sanki biri yulari çekmiş gibi yığılıyordu. Hız vermiyorum ama ben diim 120 sen de 140 hataya geçiyordu 4 5 6 devire göre değişiyordu. Neyse bizim fordcu ustaya daha alırken gittiğimde turbodan felan dedi. Hatayi gorecez derken zaten turboyu nerde arızaya geçiyor felan denerken kırdık. Revizyon zaten yapılacaktı su turbosu su yolunda kırılır derken gitti. Sağolsun Süha abim bı yere yönlendirdi arabayı gitti turbo değişti. Vs önceki mesajlarda var. Turbo yenilendi çıktık yola otobanda tatlı tatlı hizlaniyoruz. Derken tak ben diyeyim 80 siz diyin x80 yine hataya geçti. Turbo iptal oluyor. Tabi bı can sıkıntısı var . ( Ki c230 u aldığımda ilk denemede yine benzer bir burukluk olmuştu ben diim 100 siz diyin iki 100 de kalıyordu) neyse ertesi gün oldu dedik selenoid valf hatası bu . Parça zibil doğru kodla ara yeterki. Doblo Marea punto JTD parçası neyse usta dur dedi bende Ford'un selenoid var deneyelim soket al gel . ( Parça var da denetmeye vermiyor parçacı 😛 ) soket bulduk taktik denedik ı ıh yine aynı. Yoğundu durmadim zaten öğle arası gitmiştim. Başka gün. Çıkışta gittim yine bul arızayı dedim. Ya dedi bı Multijet Corsa geldiydi onda da böyle salak bı arıza veriyordu map i söktun mu sen hiç dedi. Gülümsedim tabi artık usta müşteri değilde esnaf esnafa modundayiz. Neyse soktu mapi yag içinde. Tabi. Turbo yağ basıyordu büyük ihtimalle arizaliyken ama ilginçtir öyle bir duman vs yok araçta. Sağlam dediğim Mondeo tdci daha dumanlı giderdi. ( Giderdi derken emekleme bağbinda) Balata spreyi boca etti hava bastı neyse dizelirse diyor gece aleme goturcen bak felan ( bu kısmı yazılabilir haliyle tabi ) Çıktık anayola ben diim 80 siz diyin iki 100 hata vermiyor felan ama yol çok müsait değil. Derken tak yine tribe girdi motor. Ama ben de ışık yandı tabi usta yok diyor enjektör bu felan. Yakıt kesiyor yetişmeyince. Neyse şuan boyle idare eder dedim. ( Dedim derdi çözdük map sıkıntılı.) Turbo pik yapınca 1.6 bara doğru yürüyor. Uzun süre ısrar edersen o barda gidiyor. Map bunu belli bı sure okuyabilirken düzgün okumazsa araç yakıt kesip basıncı kesiyor. Turbo tamir öncesi sürekli overbost ile yürüyordu. Israr etmedikçe hatta wasgate kapalı diye alt devirde dolunca gücü yetiyordu. Standart sürücü için o yüzden bir hata yok. Hatta alfa ustası baktığinda da turbo ötüyor ama araç çekişi iyi diyordu. Ben ise karalar bağladım 150 beygir bu olamaz diye. ,( İş 250 binde hepsi yerinde olmayacaktır onun farkındayım) Velhasıl arabanın tribini çözdüm. Emme kısmında bir terslik var basınç okumayinca kesiyor. Dip pedal gitmezsem okuduğu sürece map araç gidiyor. Tabi yeni turbo westgate olması gerektiği gibi çalışıyor artık. Vgt turbo 1.55 civarı analog saat gösterdigi pik 1.2 felan normal arada gazı oksayinca yine vgt kanatciklari basınç arttıriyor. O şekilde teknik veri son hızı artık görüyor hatta yolu bulursak üste bı 25 ekleniyor. Bu kadar ne anlattın dicekler. Bu gün ki keyfi işimiz oydu aslında manifolt temizliği. He istediğim gibi oldu mu hayır. Çünkü emme manifoltu saplamasi mazot pompası altında imiş. Pompa trigier vs komple çıkacak dedi usta. Zaten bakınca disardan ne nereye bağlı normal usta pek anlamaz gibi olay Doblo motorlu alfa ama o işin esprisi çünkü ortak parçalar daha komplike kullanılmış o yüzden biri 105 PS biri 150 PS :). dedim hiç mi bişi yapılmaz. Zaten dedi yapılsada öyle çok fark hissetmesin. Tabi benim gözümde balçık dolu emme manifoltu var. sokelim egr gaz kelebegi oradan olduğu kadar temizleyelim. Neyse söküldü ve benim beklediğimden iyi durumda çıktı manifolt tabi kirlenme var. Egr yeni temizlendi felan diyordu aldığım adam ama eh işte modunda idi . Gaz kelebeği ama çok iyi durumda değildi. Neyse egr ve kelebek temizlendi. Sonra wurt egr temizleme solüsyonu sıktık biraz. ( O istedigim gibi olmadı kalanı ben yaparım işi çözdüm çünkü.) o iş bitti. arada mafa da iki fis fis sıktı yalandan ama yine kiri aktı biraz. mazot filtresi yan sanayi idi onu orijinal kutulu taktik . Hava filtresi değişirken içinden cigiletta takılmış uydurma meğer onu orijinal taktık. soğutma suyu ilk aldığımda değişmiştik ama kabı kirli idi . Turbo değişirken o gün kalorifer üst dönüş hortumu delinmiş. Yeni turboyu denerken Allah'tan erken farkettim o hortum değişmişti gece 12 de ayrı bir hikaye ( Pakistanli usta halletti sanki her gün bu motordan bakıyor gibi ) antifriz yerine su koyulmuştu. Dedim seviye görünsun o depoda orijinal takıldı paraflu antfizi koyuldu orijinal. akü zayıftı soğuk motor da vs zorlanıyordu onu da magnetti marelli taktik 72 amper. park pilotu hata veriyordu onu da Bostancıda bir elektrikci tavsiye ettiler alfalardan anlayan. Gittim ben tamponlar İncek diye bakarken ki alfaci bile öyle dedi. Adam 15 dk da çözdü. Parça bende hazır vardı sensör. Ön arka park sensörü de aktif artık. metres e yine bir gün ve 1500 TL verip günü bitirdik. Faturayı eklicem 2 saat önce, Dogan Arsiray yazdı: benim en sevdiğim modellerden biriydi bu alfa. şimdi olsa yenisi hala satılır. ikinci el de ise anlamsız derecede yüksek km ler. Düşük km lere de ben inanmıyorum. Ekranda mil modu var isterseniz mile alırım 150 bin mil olur. Sayaç piskolojik olarak güzel rakam oluyor 😛 31 dakika önce, Metin Akbal yazdı: Farlarinda takim olarak degistigini gorduk bir reflektor degismek gerekli olsa daha mi iyiymiş ne İçini açtın mi tek tek 😛 matruska gibin Usta diyor sen alfaya geç kalmışsın sana biz bı 1.8 tbi ti bakalım. Beyaz bı tane topluyor sahibi kırık kafadan galiba 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 1 dakika önce, Selim Bilgin yazdı: Akü kaç para? 470 verdim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Ben şunu anladım, sağlam kafayla alfa alınmaz. Az biraz kırık olacak. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 4 dakika önce, Mahmut Yıldız yazdı: Ben şunu anladım, sağlam kafayla alfa alınmaz. Az biraz kırık olacak. Sağlam kafa ile alınır da sağlam cüzdan varken birmottan felan sıfır alınır. Bı de bu masrafların hiç birini yapmamış birinden 50 bin altına alırsınız. Yada km düşük diye 70 bine alıp alt takımdan ses geliyor bunun dersiniz. Bizimki ikisinin arasi tadında ve maliyette. Km takıntısı olmayan bı kisi denk gelirse benden sonraki sahibi olarak o bile zevk alacak bu arabadan. Benzinli arabaya donersem V6 bı alfa 166 da bakabilirim 😛 ama çok yakar beee. 11 dakika önce, Mahmut Yıldız yazdı: Ben şunu anladım, sağlam kafayla alfa alınmaz. Az biraz kırık olacak. Şu da var ben 202 kasayı aldığımda da bana deli diyorlardı Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Ben şunu anladım, sağlam kafayla alfa alınmaz. Az biraz kırık olacak. Adamin birine sunu sormuslarTurk kizi mi Rus kizi mi alirsinAdam demis ki hic dusunmeden Turk kizi alirim ama dusunursem Rus kizi alirim [emoji16] 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Nisan 2019 Paylaş 30 Nisan 2019 Şu da var ben 202 kasayı aldığımda da bana deli diyorlardı [emoji4]Çizgiyi bozmamışsın 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2019 Yazar Paylaş 30 Nisan 2019 1 dakika önce, Mahmut Yıldız yazdı: 15 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Şu da var ben 202 kasayı aldığımda da bana deli diyorlardı Çizgiyi bozmamışsın Halen temiz 202 kompressor bakarım normal değiliz normal yani 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts