İçeriğe Yönlendir

30bin - 32bin'e Satılık Hurda (Yersen)

Metin Genç

Recommended Posts

Metin Genç

Eşim için 1 haftaya yakın zamandır küçük araç arayışı içerisindeyim. manuel vites olacak otomatik zorunluluğu da yok. benzin dizel farketmez,

Ama aynen başlıkta dediğim gibi malum ilan sitelerine bakıyorum, 30bin - 32bin TL araçlar hurda resmen hurda. O kadar ki gözümde 150bin km düşük görünmeye başladı. Bir de hepsi TEMİZ. hiç kötüsü yok. Sahipleri de inanılmaz temizlik meraklısı ki %90 ı bel altı temizlik boyalı yersen. yoksa kaza filan yok yani!

Azıcık araba düzgünse de 30 edecek arabaya yapıştırmışlar 35-36 fiyat. 

Ha bir de mesaj alerjileri var. Adama "merhaba xxxxx bey" diyerek mesaj atıyorum, adam bir merhaba demiyor ya. 

Alıntı

ben

"Merhaba xxx bey

eşim için araç arıyorum son fiyatınız nedir acaba

"

xxx bey

"36bin"

Alıntı

ben

"Merhaba yyy bey

eşim için araç arıyorum galerici değilim son fiyatınız nedir acaba.

"

yyy bey

ne olursan ol. 37.500 son.

Valla ne diyeyim. merhabamıza karşılık bile vermiyorlar.  araç almayın da satmayın da bu devirde mecbur değilseniz. insan sinir hastası olur.

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Valla bana da bu tip mesajla gelseniz, benden de aynı tepkiyi alırsınız açıkçası.

Ciddi alıcı olanlar, aracı beğenenler, aracın başında pazarlık yaparlar. Ben hep buna inanmışımdır. Bir çok bu tip mesaja cevap dahi vermiyorum ben.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Şimdi, Sani Gerşon yazdı:

Valla bana da bu tip mesajla gelseniz, benden de aynı tepkiyi alırsınız açıkçası.

Ciddi alıcı olanlar, aracı beğenenler, aracın başında pazarlık yaparlar. Ben hep buna inanmışımdır. Bir çok bu tip mesaja cevap dahi vermiyorum ben.

500 km öteye mi gidelim iki kare foto için 

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Biri aradı beni 2 gün önce, telefonda son fiyat ne kadar diyor, 500 tl inerim, daha inmemi istiyorsan araç başına gel dedim, öyle gitti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar

Şuan aracına sahip çıkma zamanı, yada sıfır almak onun harici bakıyorum malum siteye 3 yaştan sonra temiz araç  çok  az olanda fazlasıyla pahalı , ilan sahiplerinide anlamak lazım bende sattigim zaman öyle mesajlar öyle telefonlar geliyor ki bi süre sonra herkese aynı şekilde davranmaya başlıyor insan ister istemez , daha dün bi tanıdık için kendine öğretmen diyen biriyle görüştüm ilanda demişki araç çok temiz 20bin hasar kaydı var ama asıl hasar 8bin  karşının 12bin de bana yazıldı evraklar mevcut demiş "yersen" , dedim karşının hasarının size yazıldığı evrakları watsaptan atın ben aliyorum aracı eveledi geveledi serviste dedi dedim hem araca bakim hem de evraklara servise davet ettim evrak filan yok dedi , insanlar kimi düşürürse vurmanın hesabına düşmüş 

Yorum bağlantısı
Metin Genç
7 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Mesaja alerji varsa kapatırsınız ilanı mesajlaşmaya kimse mesaj atamaz. telefonla arar. Hem mesajı kapatmayıp hem insan gibi sorana ters cevap verilmez.

Benim işyerinde telefon yanımda olmuyor mecburen mesajlaşıyorum. Kendi arabamı da mesajlaşarak sattım 2 gün önce istanbula. Alan adam ile önce mesajlaştık tüm konuşmalar bitti sonra aradı beni. Ama ben insanlığımdan nazikliğimden en ufak birşey kaybetmedim ona karşı. 

Bu arada mesaj atan diğer 6-7 kişiye de gayet güzel ve düzgün cevap verdim. ne kaybederim yani.

Ha satmaya niyet yoksa ona birşey diyemem.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
15 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

500 km öteye mi gidelim iki kare foto için 

Hayır tabii ki. Aranır telefonla, araç bahsedildiği gibi mi, bi kusur var mı, pazarlığa açık mı, bunlar bi öğrenilir, her şey ok'se gidilir bakılır, beğenilir, pazarlığı yapılır, alınır.

3 dakika önce, Metin Genç yazdı:

Mesaja alerji varsa kapatırsınız ilanı mesajlaşmaya kimse mesaj atamaz. telefonla arar. Hem mesajı kapatmayıp hem insan gibi sorana ters cevap verilmez.

Benim işyerinde telefon yanımda olmuyor mecburen mesajlaşıyorum. Kendi arabamı da mesajlaşarak sattım 2 gün önce istanbula. Alan adam ile önce mesajlaştık tüm konuşmalar bitti sonra aradı beni. Ama ben insanlığımdan nazikliğimden en ufak birşey kaybetmedim ona karşı. 

Bu arada mesaj atan diğer 6-7 kişiye de gayet güzel ve düzgün cevap verdim. ne kaybederim yani.

Ha satmaya niyet yoksa ona birşey diyemem.

Metin bey,

Mesajımı biraz daha açayım. Sizin gibi belki de 100 kişi yazıyordur. Galerici değilim diyene de inanmam, eşime bakıyorum diyene de inanmam. Kim gelip alacaksa benle o konuşsun. Eşinize de alıyorsanız, noter anında getirirsiniz eşinizi, ruhsat ona olur. Ama tüm görüşmelerin ilk başlangıcı "pazarlık" olursa, ben ciddiyet yerine, fırsatçılık görüyorum artık.

Bu benim şahsi düşüncemdir, geneli budur diyemem tabii ki.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

demek istediğimi yanlış anlamayında 30 32 ye 150 bin km altı boyasız hatasız araba yok malesef. 

chery kimo flan belki vardır bilmem onları

bu arada msj atan arkadaşların verdikleri cevapta tuhaflık nedir tam anlayamadım ?  

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
(düzenlendi)

Ben @Metin Genç Bey’i bir açıdan çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. İnsanımız her geçen gün biraz daha yozlaşıyor. Almak satmak sorun değil, mesaj da olsa karşınızdaki insana bir selam bir güzel söz çok gelmemeli. Bana da bazen çok saçma mesajlar geliyor ancak üslubu bozmamakta fayda var.  

Vesile ile size yaşadığımız  ve bende iz bırakan bir olayı anlatmak isterim:

Arkadaşım bir gün Hyundai Accent Era’sını satmaya pazara çıkardı. Yanlış olmasın 34 bin lira gibi bir fiyat çekti. Kastamonu’lu dayımın biri geldi Kastamonu ağzıyla. ‘’La dayının 27 verüsem olu mu?’’ dedi. Arkadaş bayağı bir bozuldu biraz da kızgın bir tavırla karşılık verdi. Dayının cevap efsane: La dayının sen 34 deyünce biz sana heç kızmayoz emme biz 27 deyince sen ne kızıyon.   

Dayı bize aslında güzel bir ders verdi orda, ticatette alınganlık olmaz, teklif yapılır, kabul edilir, reddedilir. Kalp kırarak, selamsız sabahsız ticaretten hayır gelmez. Bu nedenle ki öyle kaba saba adamdan araba da almam muhabbete de girmem, varsın bin lira fazla olsun, keyifle çay içebildiğim bir arkadaşa değer. 

tarihinde Ahmet Gül tarafından düzenlendi
İmla
  • Beğen 10
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Genelde mesaja bu tür cevap verenler, soz uçar yazı kalir üç gün sonra başım ağrımasın, onu demedim bunu dedim tiplerdir. Araç alınmaz. Mal satmak isteyen dükkan acmistir, dükkânına gelene bu tür cevap verebiliyorsa, burada da yaz ama dükkânına gelene bu tür davranmıyorsa burada da davranmamali insan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Genç
(düzenlendi)

İlan adabı denen birşey olmalı bence kural olarak. Siteler de önüne geleni onaylıyorlar.

"Başlık ayrı bir hava, içerik ayrı bir hava" - 1 parça boyayı boyadan saymayanlar vs..

Bu aralar moda oldu km yi 1 hane eksik yazmaya başladılar.   209.000 ise 20900, 315100 ise 31510 yazıyorlar ama açıklamaya da gerçek km yi yazıyorlar. Maksat aramalarda düşük km sıralamasında üstte çıkmak.

Çakal çukal insanlarla dolu ortalık.

Mal satıyorsun, mesajlaşmayı kapatmıyorsun, mesajda sana ne soracak insanlar? alacağı arabayı soracak, değişen de soracak, km de soracak, fiyatı da soracak, herşeyi soracak, gerekirse 50 farklı adam 50 farklı soru soracak arabayla ilgili ve sen cevaplayacaksın bu kadar basit. Tabi aracını satmak istiyorsan. 

50 kişi soracak 1 kişi alacak. Bu işin kuralı bu. Kimseye de demiyoruz, aman bize şöyle iyi davranın böyle iyi davranın diye, "insan gibi cevap verin sorulara" dediğimiz bu.

ben insanlara galerici olmadığımı, arabayı eşime almak istediğimi özellikle vurguluyorum, kendimi bunu vurgulamak zorunda hissediyorum ki ters cevap vermesinler diye.

Ben şununla da karşılaştım - ilan fiyatı - 37500

Alıntı

ben

merhaba, uyarsa  34.500 vereyim

satıcı

Oh iyimiş bulursan bende alayım

Yeminle bu cevabı gördüm. bu mu yani verilmesi gereken cevap. Hayır de geç, son xxxx olur de geç. 

İlanın verildiği semte göre bile kurulan cümlelerdeki farkı anlıyorsun. "şunu yapmayın, bunu yapmayın,  şu aramasın, bu aramasın, kötü olur vb." gibilerinden yazılmışza zaten hemen kapatıyorum sayfayı.

tarihinde Metin Genç tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
58 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Bknz örnek mesajlaşma 

Screenshot_20190325-185753.png

• Beğen 4
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Bknz örnek mesajlaşma 

ne kaa guzel, seviyeli bir sohbet?

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahir Yıldız

banada böyle biri dadandı 261bf493c20b8291c6213dc9f9cc51a2.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

60 bin tl yazdığın ilana "48 olur mu kardeşş" yazanlar da ayrı sinir bozucu. Aynı kişiyle telefonla konuşunca kibarlaşıyor ama.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Semte gore araba bakiyorum artik.o derece abuk ilan dolu. İfadeler basliklar zaten hatasiz araclar heryerde.

Ancak kimseyi hor gormeyelim. En tuhafi ve sacmasi, yeterli aciklamayi yazmayip, mesajla sorulan eksik bilgileri cevaplamayan tok saticiya ne demeli. 

Gecenlerfe bir arabaya sorularla dolu bir mesaj attim, cevap yok. İlan guncelleniyor ama. 15 gun sonra yine mesaj attim cunku arayacak numara yoktu. Nasil size ulasabilirim diye. Gelen cevap "mesaj yoluyla" oldu. Yapay geri zeka herhalde sahibi. 

• Beğen 6
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Bknz örnek mesajlaşma 

Piskolojimi ifsa etmeyeydinn eyiydi 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Ben ilk defa araç satıyorum,esnafım mesajla pazarlık yapıp hiç mal almadım,yüzyüze değilsek en basiti telefonla pazarlık yapılır,hem satıcıyı azçok tanımaya çalışır ciddiyet varsa samimiyet kurma çabaları olur,malesef 15-20 ye yakın mesajla pazarlık yapmak isteyen oldu ve sonuç hüsran,aklı başında 3-5 kişi arayıp araç bilgisi alıp pazarlık yaptılar,ticaret ciddiyet ister ama malesef bu işler çok sıradanlaştı...pazarlık sünnet yazdık 5 bin tl pazarlık payımı olur? enpati yapmak lazım..araç alım satım piyasasının en kötü olduğu zamanları yorumunu duydum çok yerden,acele etmeyin bekleyin umarım istediğiniz kriterlere yakın bir araç bulabilirsiniz..herkese hayırlı işler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bu pazarlık olayının tadı çoktan kaçtı. Ufak tefek pazarlık olur eyvallah da millet %10-15 kadar aşağısına pazarlık etmeye kalkıyor. Tadı kaçıyor.

Bunlar tamirat tadilat izlemekten oluyor :) 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Ben de araçla ilgili iki üç soru sorduğum mesaja satıcının arasından beğenip en kısa şekilde sadece bir soruma cevap vermesine sinir oluyorum. [emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Arkadas kacpara olur demis adamda 36 demis

adamda bi sknti ben gormedim

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Metin bey konuyu dagitmiş olacağım ancak mazda 99 _ 2003 model cok eski olmayacaksa zaman zaman cok temiz 323 mazdalar malum sitede gozume carpiyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...