İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Geri Vites Kalkışta Uğultu Sesi Geliyor

Ali Akgül

Recommended Posts

Ali Akgül

Arkadaşlar, 2015 manuel fiesta aracimda geriye gitmek için debriyajı kaldırdığımda tam kavrama sırasında bir uğultu sesi geliyor. Debriyaja bastığımda ses kesiliyor tekrar arabayı yürütmek için gaza hamle yapıp debriyajı kaldırdığımda kavramada yine ses yapıyor.Kavramadan sonra ve öne giderken ugultu yok. Sadece geri giderken özellikle yarım debriyajda yapıyor. Konuya iliskin bilgisi olan var mi??

Yorum bağlantısı
Ali Akgül
13 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

önce 2 ye sonra geriye takıp dener misiniz?

Dediginiz gibi önce 2 sonra geri yaptim ve o ugultu sesi gelmedi. Baskı balatalar da soguktu üstelik. Sorun nereden kaynaklaniyor olabilir sizce??

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 saat önce, Ali Akgül yazdı:

Dediginiz gibi önce 2 sonra geri yaptim ve o ugultu sesi gelmedi. Baskı balatalar da soguktu üstelik. Sorun nereden kaynaklaniyor olabilir sizce??

geri vitese atınca, motorun dönüş yönüne ters çıkış olması için bir avare bilya vardır şanzıman içinde.geri vites onu kullanır. 

bazen ilk seferde R ye takınca tam oturmaz uğuldar. Arıza yapmaz yolda bıramaz henzü ford  manuel şanzımanı kırabilen de yoktur. Huyu öyledir diyelim. Önce 2 ye atınca şanzıman içi mili tam ortalamış gibi oluyoruz, sonra R ye takınca yerine tam oturuyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

aynen doğru, ayrıca kronik arıza değildir, yapısı böyle ve evladiyeliktir normalde bu şanzımanlar...

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
önce 2 ye sonra geriye takıp dener misiniz?

Şu bilgi kullanım kitapçığında yazmaz.
Cansın Çağlar abi [emoji1]
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
2 saat önce, Celal Aydın yazdı:

Şu bilgi kullanım kitapçığında yazmaz.
Cansın Çağlar abi emoji1.png

Kitapçıkta 3 sn debriyaja basılı bekleyin diyor.

Bayur E. farkı o :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Akgül
2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

geri vitese atınca, motorun dönüş yönüne ters çıkış olması için bir avare bilya vardır şanzıman içinde.geri vites onu kullanır. 

bazen ilk seferde R ye takınca tam oturmaz uğuldar. Arıza yapmaz yolda bıramaz henzü ford  manuel şanzımanı kırabilen de yoktur. Huyu öyledir diyelim. Önce 2 ye atınca şanzıman içi mili tam ortalamış gibi oluyoruz, sonra R ye takınca yerine tam oturuyor.

çok teşekkür ederim gercekten. Buyuk sıkıntıdan kurtardiniz beni.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
On 28.04.2019 at 13:52, Çağlar Bayur yazdı:

bu bilgiyi arıyordum Allah razı olsun :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...