İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

hata vermesi için ne olması lazım mesela?

Eski sensörüm ön ısıtma yapamadığı arıza kodu veriyordu. Çin sensörü öyle bir arıza çıkarmadı 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Çin sensörü öyle bir arıza çıkarmadı 

çalışma grafiği nasıl? çinliden herşey beklenir sonra piston eritme

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

çalışma grafiği nasıl? çinliden herşey beklenir sonra piston eritme

Obd değerleri gayet stabil çalıştığını gösteriyor. Voltaj değerleri, afr bilgileri, stf ve ltf düzeltmeleri gayet saat gibi çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Orijinal bujiler bende sorun yaratmıştı. Yetkili servis şefi de aynı şeyi söylemişti. Bosch takmıştık.

Bir önceki bujide orjinal almıştım. Champion marka idi. Buda champion marka orjinal buji. Araba 1 numaralı silindirde tekleme yapıyordu. 

1349729115_IMG_37342.jpg.1b797de674b5031117e6aca6af3c2a05.jpg

1 numaradan çıkan buji 

Buji değişip eski bobin takıldı. Tekleme geçmedi. Sonra yeni bobin takıldı tamamen bambaşka bir motor sesi ile çalışmaya başladı. 

80 ile 70 km hızlarda yüke sokup zorlamak istedik otobanda trafik vardı.

İstanbul trafiği izin vermiyor. Yoksa otobana çıkıcaktık. Mesai çıkışı olduğu için full trafik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

Çinden aldığım oksijen sensörü 6 yaşında. Halen hata vermedi. 

Ne mutlu 🥰 

Hata vermemesine sevindim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Obd değerleri gayet stabil çalıştığını gösteriyor. Voltaj değerleri, afr bilgileri, stf ve ltf düzeltmeleri gayet saat gibi çalışıyor. 

bunlar magazin ekranı veri ekranı ayrı

Ali Darbaz yazdı:

1 numaradan çıkan buji 

layığı iile bakım yapılsa bunlar olmazdı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Darbaz
(düzenlendi)

İııt2j9. Forumda kimsenin haz etmediği Chevrolet Cruze 1.6 ailede 6 nci yılını tamamlarken  otoparkta yatmaktan akli enkibelerinin kaybetmek üzereydi. Akü alarm moduna geçmiş bms şarj sorunu uyarısı vermiş. Eve gelince 25 dakika sürdüm. Otobanda 150 km hıza çıktım ve rampa yukarı 5000 devir cevirdim. Sakin sürüşte Araba eco moda girince tamam bu şarj oldu dedim , bıraktım eve. 

IMG_20251209_173253.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

boş akü ile sürüşte çok benzin yakar, o derece azalmış ise %65 lere düşmüş olmalı 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

boş akü ile sürüşte çok benzin yakar, o derece azalmış ise %65 lere düşmüş olmalı 

Arabanın teybi aküyü tüketiyor. İçinde bir motor çalışıyor. Bu durumu babamda raporladı. Teybi geri kazansakmı yoksa komple değiştirsek mi bilemedim. Teypi kapattım, sigortasınıda sökmeyi düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

multimedya mı takılı?

Orjinal teypde bir sıkıntı var. Cdroom motoru içinde cd varmış gibi çalışıyor. Hemde tam hızda

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal teypte soğutucu fan olmaz, cd falan mı arızalı acaba? çektiği amper ölçülebilir herşey kapalı iken

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Darbaz

Maalesef Kadosan esnafı, Cruze için alternatörü sök tak için 5000 tl para istediler. Onarımı değil sadece sökücek ve geri yerine takacak. Biz yine kendi ellerimizi yağlıyacağız. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Orjinal teypde bir sıkıntı var. Cdroom motoru içinde cd varmış gibi çalışıyor. Hemde tam hızda

Enerjisini kes.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

sadece sökücek ve geri yerine takacak

sökülme sebebi nedir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kömür değişimine ne kadar istediler? şarj lambası mı yaktı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kömür değişimine ne kadar istediler? şarj lambası mı yaktı?

2 sene evvel Sivas da sanayide kömürler bittiği için uydurma kömürler ile yürütüyorduk. Daha önce de yazmıştım ama unuttun sanırım. Gene sen sormuştun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

2 sene evvel Sivas da sanayide kömürler bittiği için uydurma kömürler ile yürütüyorduk. Daha önce de yazmıştım ama unuttun sanırım. Gene sen sormuştun. 

soru değişmedi şarj lambası mı yanı? tavanı ezik satışa çıkıp evvliaytı temiz derler ona benzedi 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

soru değişmedi şarj lambası mı yanı? tavanı ezik satışa çıkıp evvliaytı temiz derler ona benzedi 

Araç uzun süre yattığı zamanlarda , kısa süreli sürüş sonrası akü lambası yanıp sönmekte. Biz bunun alternatörden yeterli elektrik üretimi alamadığı için olduğunu düşünüyoruz. BCM resetlendikten sonra ikaz kayboluyor, 30 dakika sürüş yapıp park edince haftalarca karşımıza çıkmıyor. Araca sadece markete gidip gelmekte haftada bir kullanılır oldu. Akü değiştirdik 2 ay kayboldu tekrar ortaya çıktı. Yapay zeka kömürleri baktır diyor 

Alternatör (Şarj Dinamosu) Diyot/Konjektör Arızası
Lamba sabit yanmıyor da yanıp sönüyorsa, bu alternatörün tamamen bozuk olduğunu değil, düzensiz voltaj ürettiğini gösterir.

Sebep: Alternatör içindeki diyotlardan biri patlamış veya konjektör (voltaj regülatörü) arızalanmış olabilir. Bu durumda alternatör bazen şarj eder, bazen keser.

Testi: Motor çalışırken bir multimetre ile akü voltajı ölçülmelidir. Değer sabit (13.5V - 14.5V arası) olmalı, sürekli aşağı yukarı oynamamalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mümkün, ama masrafı az olmayan bir tamirat obd den biraz veri okunsa iyi olurdu , hava soğudu nemlendi sonra başladı ise kayış sorunu da olabilir 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

mümkün, ama masrafı az olmayan bir tamirat obd den biraz veri okunsa iyi olurdu , hava soğudu nemlendi sonra başladı ise kayış sorunu da olabilir 

Obd ile baktığımda şarj düzgün gösteriyor, lakin alternatörün üstündeki kasnağında sıkıntıklı olduğunu düşünüyorum. Gergi bilyasını değiştirdikten sonra gözleme devam edeceğiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Kömürlerini değiştireceğiz. 

Anahtar ve levye yahut boru lazım değil mi? Başka şeyler de mi sökülüyor?

satlık kuruz..

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Anahtar ve levye yahut boru lazım değil mi? Başka şeyler de mi sökülüyor?

satlık kuruz..

babam arabayı satmaz çünkü yazlık düşünüyor. Araba ona lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...