İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

İlkay Başaran
Koray Demir yazdı:

Amerika’da direksiyonu kaldırıma doğru çevirmeden park edince ceza kesiyorlar. Öncelik insan güvenliği. 

Düz yerden bahsetmiştim yoksa yokuşta bende bırakmam asla düz şekilde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Amerikada araçlar otomatik. Şanzımanda zaten p kilidi var. Kaç araba bu kilitten sıyrılıp kaldırım tarafından durduruluştur epa araştırsın. 

bu arada el frenini çekmeyen adamın yüzünden geçen hafta bir çocuk öldü

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/el-freni-cekilmeyen-otomobil-dede-ve-torunlarini-ezdi-1-olu-2-agir-yarali-43124276

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikada araçlar otomatik. Şanzımanda zaten p kilidi var. Kaç araba bu kilitten sıyrılıp kaldırım tarafından durduruluştur epa araştırsın. 

bu arada el frenini çekmeyen adamın yüzünden geçen hafta bir çocuk öldü

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/el-freni-cekilmeyen-otomobil-dede-ve-torunlarini-ezdi-1-olu-2-agir-yarali-43124276

Park kilidinden kurtulmadan kayıp gidenleri gördü bu gözler (benim arabalar değil onu diyeyim :))

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Park kilidinden kurtulmadan kayıp gidenleri gördü bu gözler (benim arabalar değil onu diyeyim :))

Üstelik Mercedes değil mi hatta cami kapısına çarpmıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Siparişleri verdim. 

image.png.2674b955344493d9fe13a7199dc5de39.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikada

dürbünle bakınca bile ufka yaklaşılamayan coğrafya 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Cruze içşn yedek parçalar geldi

İspanya ve chek üretimi, 

IMG_7783.jpeg

IMG_7781.jpeg

IMG_7780.jpeg

IMG_7778.jpeg

IMG_7779.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Darbaz

**Arkadaşlar merhaba,**

Bugün Car Scanner ile Cruze'ümün OBD verisini çektim ve 25 dakikalık seanstaki sonuçları paylaşmak istedim. F16D4 motoru hakkında çok şey söylendi ama veriler ortada:

**Yakıt sistemi neredeyse kusursuz.** STFT (kısa dönem yakıt trimi) ortalama +1.04%, LTFT (uzun dönem) −0.97%. İkisi toplanınca ±2%'nin altında kalıyor. Bu demek oluyor ki ECU yakıt karışımını başlangıçtan beri mükemmel yönetiyor, enjektörler, MAF/MAP sensörü tam sağlıklı.

**4 silindirin tamamında misfire sayacı sıfır.** Hiç ateşleme kaçağı yok. Buji, bobin, enjektör üçlüsü tertemiz çalışıyor.

**Katalizör hâlâ tam verimde.** Post-cat ortalama 517°C — ideal çalışma penceresi olan 400–800°C aralığının tam ortasında. Downstream O2 sensörü 0.70V'da stabil — üç yollu konverter görevini eksiksiz yapıyor.

**Alternatör son derece rahat.** F-terminal yükü seans boyunca ortalama %31, maksimum %51. Yükün yarısına bile ulaşmadı. Elektriksel sistem gayet sağlıklı. Seans ortasında 14.4V'dan 12.7V'a düşen voltaj da arıza değil, GM'nin ECO-Charge sistemi — ECU şarj gereksinimi azalınca alternatörü pasife alıyor, yakıt tasarrufu yapıyor.

**Yakıt tüketimi:** Şehir içi karışık sürüşte anlık medyan 7.2 L/100km, seans ortalaması 8.8 L/100km. LTFT negatif tarafta olduğu için motor biraz zengin taraftan lean'e çekmiş — bu da tüketimi optimize ediyor.

**Isınma süreci de gayet düzgün.** 56°C'den başlayıp yaklaşık 10 dakikada çalışma sıcaklığına ulaştı, soğutma sistemi nominal akışta.

---

Dikkat edilmesi gereken iki nokta:

Soğutma suyu trafik içinde 106°C seviyesine ulaştı, termostat ve su pompasını kontrol ettirmekte fayda var. Ayrıca ateşleme avansında kısa süreli knock retard görüldü; 98 oktan benzin denemeye değer.

Genel olarak motor çok sağlıklı, sahiplenilmiş bir araç izlenimi veriyor. 🙂

Screenshot_2026-04-05-15-51-38-910_com.anthropic.claude-edit.jpg

Screenshot_2026-04-05-15-52-33-572_com.anthropic.claude-edit.jpg

Screenshot_2026-04-05-15-52-47-725_com.anthropic.claude-edit.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Darbaz
(düzenlendi)

6 yıl ve 70000 km sonun Falken As210 ile yolları ayırdık.

Kumho Solus Ta21 hanemize hayırlı olsun... Köfte teker.

16000 tl 6 taksit.  Arabanın fabrika çıkış lastiğide Kumho idi. 

IMG_20260513_172938.jpg

IMG_20260513_172959.jpg

IMG_20260513_173019.jpg

IMG_20260513_173032.jpg

IMG_20260513_173054.jpg

IMG_20260513_172335.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

70bin km lik falkenleri görseydik , iyi dayanmış. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Çok yakıyor rampada çekmiyor motoru çok dandik arıza yapıyor denilen Cruz ile bir sivas yolculuğunun daha sonuna geldik Arabanın 50 nci uzun yolu babam 6.5 litre yakıt ortalaması ile köye varmış

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Çok yakma rampada çekmeme motoru dandik olma kısımlarına katiliyorum arıza kısmı öznel ona yorumum yok :) Bende arizalar standartlarından 40-50 bin km geriden geldi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...