İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Immobilizer ve Uzaktan Kumanda Hakkında


Serkan Yılmaz1

Recommended Posts

Serkan Yılmaz1

Merhaba, 2003 model 1,25 75 hp lpg ve benzin'li aracım var. Aracı satın aldığımda kapı ve kontak anahtarları farklıydı ve bagaj, depo kilit göbekleri yoktu. Bu yüzden bende komple anahtar seti aldım kendim taktım, şuan hepsi tek anahtar oldu. 

 

Kontak göbeğini değiştirirken şunu fark ettim; immobilizer sistemini bypass yapmışlar, yani immobilizer antenini kontak göbeğinin oradan ayırıp içine eski anahtarını bant ile yapıştırıp direksiyon milinin üst tarafına tutturmuşlardı. O zaman fazla vaktim olmadığı için immobilizer sistemine müdahale edemedim, bugün sabah gidip oradaki anahtarı çıkartıp anteni olması gereken yere taktım ve eski anahtarın içindeki cipi söküp yeni anahtara taktım, şuanda immobilizer sistemi aktif olarak çalışıyor. 

 

Ancak benim için önemli olan uzaktan kumandayı bir türlü yapamadım, anahtarı 0 dan 2. komuta 4 sefer yapmama rağmen sinyal sesi gelmedi, uzaktan kumandayı tanıtamadım. Uzaktan kumanda neden çalışmaz? Şuan ne yapmam lazım? Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. 

 

Ayrıca aliexpress'ten uzaktan kumanda siparişi vermek istiyorum, kumandanın cipinin üç modeli var bunlardan hangisini almam gerekiyor? ( 433mhz 4d60433mhz 4d63 40 bit, 433mhz 4d63 80 bit)

 

(yeşil ile işaretlediğim antenin içine anahtarı yapıştırıp, sarı işaretlediğim alana tutturmuşlar.)

 

2964749a917.jpeg

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...