İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - 2015 1.5 TDCI Turbo Yağ Sızıntısı


Osman Cinakli

Recommended Posts

Osman Cinakli

Arkadaşlar herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Aracım 2015 model fiesta 1.5 tdci titanium x 96000 km de

Aracımın hava akış sensöründen turboya doğru giden hortumunda bir yağ sızıntısı tespit ettim. Hortumu söktüm ve turbo pallerinin milinin kenarından az miktarda yağ sızdığını gördüm. Mili parmağımla yokladım herhangi bir boşluk yok mil sağlam gibi. Son bakımda 3.6 litre yağ konması gerekirken 4 litre yağ konuldu, yağ seviye çubuğuna baktığımda yağ fazla, acaba ondan dolayı mı yağ atıyor.

Bir diğer sorun da kumandadan cam açıp kapatma mevzusu. Önceden aracımın dört camı da kumandadan açılıp kapanıyordu, şimdi camlar açılıyor fakat ön camlar kapanırken arka camlar 1 cm kadar kalkıp geri iniyor. Yani ön camlar kapanıyor ama arka camlar kapanmıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

fazla yağ konunca yağın fazlası filtreye kadar geliyordu Jeep mercedes motorunda. sonradan yetkil servis fazla yağ uygulamasını düzelttiğinde filtre temiz kalmaya başladı. bence fazla yağdan ötürü olmuştur o.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

külbürtör havalandırma valfi emiş borusuna baglıdır hali ile emiş borusu motorun buharını içine cektigi için turbo emiş boru hattında terleme normaldir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...