Yunus Kayku 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Merhaba arkadaşlar. 2011 model focus collection dizel aracim 2 haftadır 4. Vitese geçişte Motor arızası yazıyor ve çekisten düşüyor aniden. Aracı durdurup kapatıyorum tekrar calistirdigimda eskisi gibi normale dönüyor. Hava sıcaklığında veya geçici olduğunu düşünmüştüm ama denemelerimde hep 4. Vites başında 2000 devir altında veriyor bu uyarıyı. Ben 3. Sahibiyim km si 135 bin. Benden önceki sahibi geçen yıl serviste bu Ariza dan dolayi selenoid valfi ni değiştirmiş faturası mevcut ve halen 2 yil garantisi devam ediyor o parçanın. Turbo borularinda vs kaçak yok kontrol ettirdim her yerini. Servise gitmeden önce sizlerede danışmak istedim. Önerileriniz nedir. Ne yapmam lazım öncelik olarak. Şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 motor ısısını ölçen sensörler, wastegatei kontrol eden penumatic valf vs gibi pek çok şeye bakmak lazım. zor iş. Yorum bağlantısı
Ferit Erken 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Turbo şarj ayar sınırı altına düşüyor. Mantık olarak wastegate valfi ayarsız sanki. Somunu biraz sıkmak gerekir sanki. Selenoidden kastınız wastegate ise takan ayarı yapamamış!... Yorum bağlantısı
Yunus Kayku 20 Haziran 2019 Yazar Paylaş 20 Haziran 2019 (düzenlendi) Turbo üzerindeki wastegate pnomatik te yağ terlemesi var. Süphelenmedim değil aslında. ama turbo dan bağımsız satilmiyormus diye duydum. 😯 Ferit Erken yazdı: Turbo şarj ayar sınırı altına düşüyor. Mantık olarak wastegate valfi ayarsız sanki. Somunu biraz sıkmak gerekir sanki. Selenoidden kastınız wastegate ise takan ayarı yapamamış!... Selenoid dedigim kahverengi motorun arkasındaki plastik küçük parçaydi. ama turbo uzerindeki wastegate valfi ayarını kim yapabilir ki acaba? 20 Haziran 2019 tarihinde Yunus Kayku tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferit Erken 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Turbo üzerindeki wastegate pnomatik te yağ terlemesi var. Süphelenmedim değil aslında. ama turbo dan bağımsız satilmiyormus diye duydum. [emoji54]Normalde turbo üzerinde bir parça. Fakat ayrı da satılır. Onun için turbo değiştirilmez. Milinden ayar yapılır. Ayarsız ise ya yüksek basınç oluşur o zaman p0234 arızası verirdi, yada düşük basınç oluşur o da sizin arıza kodunuzu verir. Yanlışım varsa arkadaşlar yorum yapar! Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 1 2 3 de yapmıyorsa map sensörü temizleyin 1 Yorum bağlantısı
Ferit Erken 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Turbo üzerindeki wastegate pnomatik te yağ terlemesi var. Süphelenmedim değil aslında. ama turbo dan bağımsız satilmiyormus diye duydum. [emoji54] Selenoid dedigim kahverengi motorun arkasındaki plastik küçük parçaydi. ama turbo uzerindeki wastegate valfi ayarını kim yapabilir ki acaba?Sizin dediğiniz evet selenoid valfi. O wastegate i kontrol eder. Fakat esas olarak wastegate turbo kanatçıklarına bağlıdır. O sebepten belki biri kurcalayıp ayarını bozmuştur bence. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Motor arıza lambası mi yakıyor yoksa sınırlı motor kipi tarzı hata mı veriyor Selenoid tüpün milini kurcalatmayin. Overbost ile turbo kırarsiniz basima geldi. Kırmadan evvel iyi giderdi mil kesti sonra . Turbo yağ borusu terleme kaçak varsa sıkıntı olabilir Yorum bağlantısı
Yunus Kayku 20 Haziran 2019 Yazar Paylaş 20 Haziran 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Motor arıza lambası mi yakıyor yoksa sınırlı motor kipi tarzı hata mı veriyor Selenoid tüpün milini kurcalatmayin. Overbost ile turbo kırarsiniz basima geldi. Kırmadan evvel iyi giderdi mil kesti sonra . Turbo yağ borusu terleme kaçak varsa sıkıntı olabilir Motor arızası yazıyor ekranda. Ve üst kısımda ! İşareti çıkıyor. hız kadrajindaki arıza ışığı yakmiyor. Terleme yapan yer wastegate valfi nin orasi. Yani milin alt kısmindaki yuvarlak küçük parça. Map sensoru tam olarak neresinde kısaca anlatabilirmisiniz denemek yarar var. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Haziran 2019 Paylaş 20 Haziran 2019 Ustası bilir yerini şimdi çıkaramadım ama benzer bir hatayı öyle çözdük. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Kayku 27 Haziran 2019 Yazar Paylaş 27 Haziran 2019 Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar. Servisten randevu aldım ve bugün servise gittim arıza tespiti için. Servis kendi orjinal yazılım ve cihazıyla daha verimli kesin cevap verir diye düşündüm. 1 yıl önce selenoid valfi nin değiştiğini kayıtlarda görmüş usta. Araç liftte havadayken beni çağırdı ve - herhangi bi sensör arızası olmadığıni, sensör arızası olsa daha kolay olacağını belirtti. P0299 arıza kodunda cihazları turbo boruları intercooler ve turbo üzerinde arızanın araması gerektiğini soyluyormus. Bun bizde biliyorduk zaten. Yapılması gerekenleri sorduğumda sırayla intercooler tıkanmış veya kaçak olabilir dedi ama görünürde sıkıntı veya kaçak görünmüyor. Turbo kanatciklari nin sağlam ve düzgün olduğunu ama son çare turboyu değiştirmek olduğunu anlattı. yani kesin ve net cevap veremedi. Hep ihtimal ler üzerinde konuştuk. Westerngate valfi ayarsız olabilirmi diye sorduğumda turbo tamir edilmediğini değişim yapılması gerektiğini anlattı. Yani boş döndük servisten bugün. İyice kafam karıştı artık. turbo değişimine gitmekten başka çare yok gibi. Acaba selenoid valfi alıp deneme yapsam ondan kaynaklanmis olabilirmi arıza. 1 yılda bozulmuş westerngate valfi ni kontrol edemiyor olabilirmi. Bu konuda değerli fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese keyifli sürüsler dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2019 Paylaş 28 Haziran 2019 Yunus Kayku yazdı: İyice kafam karıştı artık. turbo değişimine gitmekten başka çare yok gibi. Acaba selenoid valfi alıp deneme yapsam ondan kaynaklanmis olabilirmi arıza. 1 yılda bozulmuş westerngate valfi ni kontrol edemiyor olabilirmi. Turboyu değişmeyin. Ama sorunu turbo etrafında rayın. İyi bir usta bulun. Çözülmeyecek gerilecek bir sorun değil bence. Yorum bağlantısı
Ferit Erken 28 Haziran 2019 Paylaş 28 Haziran 2019 Bence turbo değişimi diyen vatandaş işin kolayına kaçmış. Sizin de dediğiniz gibi en ucuz yerden başlayın, selenoidi değiştirin. Belki problem yeniden nüksetmiştir. Olmazsa turbo değişiminden ziyade bir turbo bakımı yaptırırsınız bu işi bilen birine! Yorum bağlantısı
Yunus Kayku 29 Haziran 2019 Yazar Paylaş 29 Haziran 2019 Çok teşekkür ederim. Hafta başı ilk isim sanayide iyi bir usta bakmak olacak. Gelişmelerden sizi mutlaka haberdar edeceğim çünkü bu ariza herkeste sıkıntı malesef. Yorum bağlantısı
Recommended Posts