İçeriğe Yönlendir

Countryman S LPG Dönüşümü Hakkında

Oğulcan Akıncıoğlu

Recommended Posts

Oğulcan Akıncıoğlu

Herkese merhabalar,

Yakın zamanda 2012 model mini countryman s (184 hp) satın aldık.Aracı abim ve eşi hafta içi işe git gel için kullanıyorlar.Araç hakkı olanı yakıyor ancak son zamlardan sonra biraz rahatsız etmeye başladı.Lpg dönüşümüne ben çok sıcak bakmasamda sizlerdende fikir almak istedim.

Bu işe girilirmi yoksa satılmalımı ?

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Satarken de sıkıntı yaşarsınız bence, R56 hemde.. başka araca geçseniz çünkü lpg'de de baya yakar bence. Makinanın doğasına aykırı az yakmak :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Şehir içinde o 184'lükler az sıkıştırmadı beni :D :D :D :D  Yaktığı kadar gidiyor namıssız :)   Bence LPG gerek yok. Pedala biraz hakim olunursa yakıt fazlasıyla düşer. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

LPG konusunda çok ama çok şikayet var. Elinizdekini çıkarıp üstüne az daha koyup dizel olanına binmek veya daha düşük model ama dizel olanına binmek daha mantıklı. Meretin parçaları işçiliği de ucuz değil. 1 kere dikiş tutmadığı zaman çok ama çok uğraştırır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Bence de satıp dizel almak daha mantıklı. Lpg işi bu araçlar için risk, tamircilerle kanka olabilirsiniz [emoji3]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Lpg sağlıklı uyum sağlamadığı gibi araç değerinde de kayıba neden olacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu araca lpg takmak yerini şehir otomobili bir A sınıfı araç alsanız daha mantıklı olurdu. Üstüne cebinizde para kalırdı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Fikirleri için herkese teşekkürler

10 litreyi geçiyor mu?

Merhaba

Evet 10 lt üstünde biraz hypermile ile düşebilir belki [emoji846]

Örneğin 560 km uzun yolda ben leon ile 5.3 yaktım mini 10.6 lt ile geldi.Sürat yapmadıkta tam iki katı yakmış.Arabanın ekstra bakıma ihtiyacı var gibi.
Koca cüsseli insignia 1.6 t uzun yolda basınca 11 yakıyor.
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan
Oğulcan Akıncıoğlu yazdı:

Merhaba

Evet 10 lt üstünde biraz hypermile ile düşebilir belki emoji846.png

Örneğin 560 km uzun yolda ben leon ile 5.3 yaktım mini 10.6 lt ile geldi.Sürat yapmadıkta tam iki katı yakmış.Arabanın ekstra bakıma ihtiyacı var gibi.

Uzun yolda 10 üzeri 😕 amerikan SUV misali

Sizi 1.5 dCi Renault motorlu araçlara davet ediyorum. (Nissan, Mercedes)

renault.com.tr/kadjar'dan alıntıdır;

Energy dCi 110 motor

Bu motorla Renault KADJAR, ister çift kavramalı otomatik EDC vites kutusuyla, ister altı vitesli manuel vites kutusuyla donatılsın, 3,8 L/100 km* yakıt tüketimive 99 g/km* CO2 salımıyla ekonomik ve ekolojiktir.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bu hiç mantıklı değil yalnız. 10.6 yaktıysa 120-130 ile kesinlikle mekanik olarak ters giden bir şeyler vardır. Hava filtresi, ateşleme, maf vs. ile başlayabilirsiniz kontrole.

120-130 bandında 6-6.5 yakması lazım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

LPG'de takılsa bu araçta başka problem olduğu aşikar, motorda detaylı bir kontrol şart.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Merhaba

Evet 10 lt üstünde biraz hypermile ile düşebilir belki emoji846.png

Oğulcan bey 10.6 uzun yol ise şehir içi bu aslan kaç lt tüketiyor acaba :)  Uzun yolda aracın maks 7 ile sizi takip etmesi gerekirdi görüşümce. Araç benzini tam anlamıyla yakmadan atıyor gibi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...