İçeriğe Yönlendir

Mercedes-Benz E250 CDI 4Matic FL

Kerim Bilge

Recommended Posts

Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:
Dogan Arsiray yazdı:
güzel seçim oldu bence. aracın ağırlığı yanlış. e350cdi  bile 1680 kg idi.

4 çekermiş

350cdi öyledi zaten. autodata dan baktım 1735 kg diyor 4 matic 350cdi ye.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Çok güzel araç, çok mantıklı kombinasyon. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
3 serisi F30 sürücüyü sarar ve ön kısım biraz gömülüdür normaldir ben de ilk kullanımda çukura düşmüş gibi hissetmiştim araca binerken iki büklüm oluyorsun zaten. Merso ile yayıla yayıla rahat gidersin [emoji3]

Alfa’larda da durum böyle. Sportif sürüş için olsa gerek. Camdan kol çıkarmak için dirseği 15 cm kaldırmak gerekiyor [emoji3]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Evren Erakçora yazdı:

Hayırlı olsun, genç bir insana d segment bir aracın dar gelmesi ilginç geldi.

Teşekkür ederim hocam, boyum 186 cm kilom 116 ve önceki aracım passat olunca f30 biraz dar gelmişti bana. Bir de biliyorsunuz bu 3 serileri, c serileri ve a4 ler d sınıfı kompakt diye geçiyor bazı karşılaştırmalarda. Baktım olmuyor E sınıfına anca sığarım dedim. 🤣

Koray Demir yazdı:

3 serisi F30 sürücüyü sarar ve ön kısım biraz gömülüdür normaldir ben de ilk kullanımda çukura düşmüş gibi hissetmiştim araca binerken iki büklüm oluyorsun zaten. Merso ile yayıla yayıla rahat gidersin 😀

Benim F30 da Recaro dedikleri M paketteki koltuklar vardı, sağ ve sol desteklerin arasına sığmıyordum bazen 🤣

Eyüp Çetin yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun. Geçen hafta eniştedeki benzinli versiyonunu kullandım. Kesinlikle uzun yol aracı. Yapıştı mı yola önünde durulmaz. Maşallahı var. Ama yine de bir 500L değil tabi. 😜😊

Çok teşekkür ederim :) Evet bu aracın en zevkli sürüşünün olduğu yer kesinlikle uzun yol ama tabiki bir 500 L değil :)

Muhammed Orak yazdı:

araba gerçekten farkı hissettiriyor hayırlı olsun, hep derler ya bakımı ağırdır herkesin gücü yetmez diye, bakım maliyeti nedir bu arabaların acaba? periyodik ve ağır bakım ciddi anlamda yüksek mi?

Bakım konusu biraz göreceli. Şöyle ki bu motorlarda hava filtresi normal düz bir kağıttan ibaret değil. Böyle kazan şeklinde ve komple o kazan ile değişiyor her defasında, 200-400 TL arası fiyatı var. Ayrıca ne hikmetse MB her bakımda mazot filtresini değiştirin diyor. E bu da ekstra külfet, mazot filtresi sadece ortalama 450-550 TL arasında.  Son olarak da motor hacminden dolayı 6.5 lt yağ alınca ortalama 1500-1750 TL arası yıllık bakım masrafı oluyor. 15.000 Km de bir bakıma giriyor. 

Önder Özcan yazdı:

Maaşallah nefismiş,  benimkinin torunu :D

Teşekkürler Önder abi, W211 efsane kasadır... 🤗

Dogan Arsiray yazdı:

güzel seçim oldu bence. aracın ağırlığı yanlış. e350cdi  bile 1680 kg idi.

Teşekkürler 😊 , autodata da net ağırlığı 1845 kg diyor. Cam tavan opsiyonu ve depodaki mazot ile yaklaşık 1900 kg oluyor boşken. https://www.auto-data.net/tr/mercedes-benz-e-class-w212-facelift-2013-e-250-cdi-204hp-4matic-g-tronic-18726

Hakan Tarım yazdı:

Maşallah, E serisinde bu ve bundan bir önceki çok hoşuma gidiyor.

Bu kasanın sonrası ı ıh, çirkin. 

Çok teşekkürler Hakan abicim, W213 ün (yani yeni kasanın) bu kasaya göre farkı, az yakması ve iç ambiyansının güzel olması, onun haricinde yeni E220d yi toplamda 1,5 ay kullandım bundaki zevki vermedi.

Hakan Gürsu yazdı:

Bilgehan hayırlı uğurlu olsun, yalnız genç adamsın ne işin var e250 ile.😁

Teşekkür ederim abicim, şartlar buraya itti diyelim 😅, o değil de bundan sonra neye bineceğim orası muamma 😲

Herkesin güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. 🙏 😊 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ilginç. millet ağırlık azaltıyor mercedes ağırlık eklemiş saçmalığa bak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Hayırlı olsun Bilgehan kardeşim. Gerçekten ateş ediyor gibi duruyor. Allah kaza bela vermesin. Ben de 2015- 2016 Coupe düşünmekteyim ama dizeli olmadığı için mecburen benzinli olacak. Fiyat ne kadara oldu bilgi verebilir misin? Özelden de olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

2 ton araba virajda nasıl oluyor acaba ,merak ettim.

Bu klasmanda sadece yol tutuş ve şanzıman hariç Mercedes konuşur. 5.20d kütük gibi ondan  w212 faceliftten daha iyi yol tutar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Cem Dilmen yazdı:

Hayırlı olsun Bilgehan kardeşim. Gerçekten ateş ediyor gibi duruyor. Allah kaza bela vermesin. Ben de 2015- 2016 Coupe düşünmekteyim ama dizeli olmadığı için mecburen benzinli olacak. Fiyat ne kadara oldu bilgi verebilir misin? Özelden de olabilir. 

Çok teşekkürler abicim :) , bana gelişi 230 oldu, coupelerin alt yapısı w212 kasa değil ama w204 kasa c serisi şasesi üzerine kurulu, o yüzden her ne kadar yakışıklı bulsam da ben size yine de sedan öneririm. :)

Evren Erakçora yazdı:

2 ton araba virajda nasıl oluyor acaba ,merak ettim.

Konfor süspansiyon olduğu için bir bmw kadar aşırı istekli değil ama iyi yol tutuyor. Hele ki virajlarda sport modda gaza oturduğunuzda 4 çekerin kafasını içeri çekmesi harika bir şey. Tabi bu başarıda 235 taban 18' michellin ps4 lastiklerin payı da büyük.

Koray Demir yazdı:

Bu klasmanda sadece yol tutuş ve şanzıman hariç Mercedes konuşur. 5.20d kütük gibi ondan  w212 faceliftten daha iyi yol tutar.

Audi quattro der susarım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben w212 makyajlı ile w213 ü önden ve yandan ayırt edemiyorum. W213 leri tipsiz arka stoplarından tanıyorm. Zorlamama rağmen gerisi yok bende :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Önder Özcan yazdı:

Ben w212 makyajlı ile w213 ü önden ve yandan ayırt edemiyorum. W213 leri tipsiz arka stoplarından tanıyorm. Zorlamama rağmen gerisi yok bende :D

Artık w213 ün makyajını bekleyeceğiz ne yapalım abi :) Bu arada en sevdiğim donanım w212lerde makyajla gelen ILS diye adlandırılan adaptif farlar. Yolun durumunu kamera ile tarayıp, uzunu kısayı karşıdakini gölgeye alarak geceyi gündüz yapıyor. :wub:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bilgehan Arbek yazdı:

Artık w213 ün makyajını bekleyeceğiz ne yapalım abi :) Bu arada en sevdiğim donanım w212lerde makyajla gelen ILS diye adlandırılan adaptif farlar. Yolun durumunu kamera ile tarayıp, uzunu kısayı karşıdakini gölgeye alarak geceyi gündüz yapıyor. :wub:

karşıdan gelen yaoğun bir farlı araç varsa ne yapıyor? hep merak etmişimdir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

Cx3 veya Cx5 kullan görürsün 

Ölümüne basıyor ışığı karşıya 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

karşıdan gelnin gözünü korumuyor mu yani?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çok yüksek bir ağırlık var sonuçta , dar bir viraja girdin araç doğru gitmek istemiyor mu?
Yüksek süratte zaten müthiş güven verir o ayrı konu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin,  son safkan merso diyebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Evren Erakçora yazdı:

Çok yüksek bir ağırlık var sonuçta , dar bir viraja girdin araç doğru gitmek istemiyor mu?

O yönde korkutacak düzeyde olmasa da  bir eğilimi var ama bunun tek sebebi ağırlık değil, süspansiyon sistemindeki yumuşaklık ve direksiyon sisteminin konfor odaklı ayarlanmış olması. 

Servet Aydın yazdı:

Komşuda var ilk fırsatta deneyeceğim abi çok merak ettim :)

Çağlar Bayur yazdı:

herhalde kısalara geçiyor tam hatırlamıyorum abi ilk fırsatta gözlemleyeceğim, her defasında arabanın bir şey yapmasına fırsat bırakmadan uzunları yaktığım için atlamışım orayı :bambam:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Bu araçta collision prevention asist plus standarttır belli durumları önceden sezer

siz viraja sert girdiğinizde müdahale edecek tertibatı önceden hazırlar kemerler gerilir müziği kısar vs. sizden önce müdahale eder yani oynamaya çok müsaade etmez viraj içerisinde aracı tehlikeye atabilecek şekilde vites küçültmez espyi bile tamamen kapatamazsınız. Özetle virajda bile acayip güven verir. Akıllı araçtır vesselam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

karşıdan gelnin gözünü korumuyor mu yani?

Çok parlak Işık olunca bendeki uzuna geçiyordu. Ya kamera sapıtıyor ya da inadına açıyor 

Bilgehan Arbek yazdı:

Komşuda var ilk fırsatta deneyeceğim abi çok merak ettim :)

herhalde kısalara geçiyor tam hatırlamıyorum abi ilk fırsatta gözlemleyeceğim, her defasında arabanın bir şey yapmasına fırsat bırakmadan uzunları yaktığım için atlamışım orayı :bambam:

Kısalara geçme yok. İlgili bölgenin ledleri kapanıyor. 

Cx3 ve 5 power sense 2017 sonrası koymaya başladı. İlk atası opel 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Teknolojik tartışmasız , benim bahsettiğim daha çok fizik kanunlarını.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...