İçeriğe Yönlendir

Klima Yağı Ne zaman Değişir.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

İnternette kaynak bulamadım. 5 yaşında arabamın klima sistemine hiç bakım yapılmadı. Gaz dolumu bile olmadı. Soğutma konusunda sıkıntım yok. 

Fakat Klima kompresör yağı ne zaman değişmesi gerekiyor. 

Saygılarımla 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim de aracım 5 yaşında. Geçen ay Osman usta'ya rica ettim, gaz kontrolü yapar mısın diye, gaz tamam ama yağ eksik çıkmış. Yağını tamamladılar, bitti gitti :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Benim de aracım 5 yaşında. Geçen ay Osman usta'ya rica ettim, gaz kontrolü yapar mısın diye, gaz tamam ama yağ eksik çıkmış. Yağını tamamladılar, bitti gitti :)

Bende götüreyim. Nerde yeri. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Ben geçen hafta klimacıya gaz bastırmaya gittim. Gaz basildı ama yağ kontrolü yapmadı. Internetten bilgilere pek itibar etmeyen biriydi o nedenle soru da soramadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Bende götüreyim. Nerde yeri. 

O kendi klimacısına götürdü ama kendisine telefon edip sorabilirsiniz sanırım.

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-usta-maslakta-no-name-servis/

Celalettin Süğürtin yazdı:

Ben geçen hafta klimacıya gaz bastırmaya gittim. Gaz basildı ama yağ kontrolü yapmadı. Internetten bilgilere pek itibar etmeyen biriydi o nedenle soru da soramadım.

Kaliteli makineyse zaten gaz ile beraber yağı da tamamlayıp basıyor geri.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Basit bir makina. Önce gazı çekti olçtü sonra olması gerekeni bastı. Iki farklı baglantı yapilmadı. Sadece gaz dolum baglantısı.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Sani Gerşon yazdı:

Basit bir makina. Önce gazı çekti olçtü sonra olması gerekeni bastı. Iki farklı baglantı yapilmadı. Sadece gaz dolum baglantısı.

Evet, tek hattan basıyor yağı zaten.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

İnternette kaynak bulamadım. 5 yaşında arabamın klima sistemine hiç bakım yapılmadı. Gaz dolumu bile olmadı. Soğutma konusunda sıkıntım yok. 

Fakat Klima kompresör yağı ne zaman değişmesi gerekiyor. 

Saygılarımla 

Amarigalıların bir sözü vardır.

If ain't broken do not fix it. Bozuk değilse dokanma. : )

Klima kompresör yağını da hiç duymamıştım, bu arada. Egzos bilyesi gibi birşey mi yoksa : P

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

evdeki buzdolabında yağ varmı mesela? zaten refrigerant sıvı gaz fazından sıvıya geçerken sistemi yağlamıyormu? bilen birisi aydınlatırsa memnun olurum gerçekten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Koray Demir yazdı:

Ben sistemdeki yağı 10. yılın sonunda değişmiştim.

340.k oldu kangoo. 7 yaşında ve faal hala. Ve 280k iken personelime devir ettim. O zamana kadar klimanın çalışmadığı gün yok gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Serin
evdeki buzdolabında yağ varmı mesela? zaten refrigerant sıvı gaz fazından sıvıya geçerken sistemi yağlamıyormu? bilen birisi aydınlatırsa memnun olurum gerçekten.
Bütün soğutucu kompresörlerinde yağ vardır.
Araç pistonlarındaki gibi aşağı inince yağla temas eder. Gazın olduğu bölüme geçmez.
Ekovat yağı diye satılıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Evdeki buzdolabı motoru yaģın yağın içinde çalışıyor zaten [emoji4]
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Servet Aydın yazdı:

340.k oldu kangoo. 7 yaşında ve faal hala. Ve 280k iken personelime devir ettim. O zamana kadar klimanın çalışmadığı gün yok gibi

İşleyen demir ışıldarın en güzel örneği. Genelde sistemdeki yağ bozulmaz ve klima gaz miktarına göre eser orandadır ben klima gazını yenilediğim zaman makina otomatik olarak değişmişti yeni gaz bariz daha verimli soğutuyordu.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir kaç kişi daha dedi. Gaz normal ancak değişim ile daha verimli oluyor. Acaba özelliği mi gidiyor.

Mert Yeldan cevap versene 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klima gazı ne zaman basılması gerekir ise, o zaman yağ da katılır makinadaki basım haznesine. önce vakum yapar, tüm sistemi emer, sonra yağı ve gazı basar.  Sade gideyim de yağ bastırayım diye bir işlem yok

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Servet Aydın yazdı:

Bir kaç kişi daha dedi. Gaz normal ancak değişim ile daha verimli oluyor. Acaba özelliği mi gidiyor.

Mert Yeldan cevap versene 

Teknik olarak klima çalıştıkça veya daha çok çalışmadıkça yıllık totalde %5 civarı bir kayıp oluyor ve maksimum 10 yıl yenileme süresi var diye biliyorum bu durum zamanla performansı etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Gaz normal ancak değişim ile daha verimli oluyor.

Mantıksız değil. Xenon aydınlatmalar da sonuçta gazlı aydınlatma. Niye bi süre sonra ampülün şakülü kayıyor? Gaz özelliğini yitiriyor.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
klima gazı ne zaman basılması gerekir ise, o zaman yağ da katılır makinadaki basım haznesine. önce vakum yapar, tüm sistemi emer, sonra yağı ve gazı basar.  Sade gideyim de yağ bastırayım diye bir işlem yok

Yani gaz ile yağ aynı haznedw mi yer alıyor? Eğer öyle ise vakum sonrası dışarı yani makina haznesine alınan yağın ölçümü nasıl oluyor?
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benim araba 9 yaşında. Henüz yağı gazı değişmedi. Sanayide koyulan gazlar ve yağlar kötü. Sıkıştırmada yeterli performansı vermiyor, zamanla özelliği kayboluyor. yağlaması ne derece kaliteli belli değil. Eğer şikayet yoksa ellememek lazım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Bayur yazdı:

Yani gaz ile yağ aynı haznedw mi yer alıyor? Eğer öyle ise vakum sonrası dışarı yani makina haznesine alınan yağın ölçümü nasıl oluyor?

hazne dediğim klimacının makinesindeki hazne. vakumlarken de makine gazı ve yağı ayrı depoya atıyor, gazın ki basınçlı tüp. yağın ki basınçsız depo. yağ ile gaz makine içinde karışmaz biribirne

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
hazne dediğim klimacının makinesindeki hazne. vakumlarken de makine gazı ve yağı ayrı depoya atıyor, gazın ki basınçlı tüp. yağın ki basınçsız depo. yağ ile gaz makine içinde karışmaz biribirne
Benim klimacım davlumbazın altindaki deģil de motor bölmesinde bulunan sübabtan gazı çekip sonra aynı yerden bastı ve bir tane baglantı yaptı. Bu durumda benim klimanın yağı çekilmemiştir deģil mi?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Benim klimacım davlumbazın altindaki deģil de motor bölmesinde bulunan sübabtan gazı çekip sonra aynı yerden bastı ve bir tane baglantı yaptı. Bu durumda benim klimanın yağı çekilmemiştir deģil mi?

yağ mevzuu aslında bizim forum dışında bilinmez bile diyebiliriz, o derece kullanıcı bilmez , gerek de yok.

klima gazı tek yerden basılıyor, yağı zaten her gaz değişiminde basılışında makine basıyor. yan ürün gibi düşününün.

gaz basıldı denen işlemin içinde zaten yağ da var, 10 ml . konuştuğumuz miktar da bu seviyelerde

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

gün gelir soğutmassa gaz basılır

130 lira başka bişe yapılmaz

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...