Tansu Kalafatoğlu 27 Ağustos 2019 Paylaş 27 Ağustos 2019 (düzenlendi) Mahmutbey’de oturuyorum. Bursa merkeze hesap yaptım. Pazar sabahı. 3 yetişkin 2 çocuk Fsm - 8,75₺ anadolu otoyolu çamlıca & gebze - 3,5₺ Osmangazi köprüsü - 103₺ osmangazi & bursa kuzey - 33,5₺ yol uzunluğu 168km süre yaklaşık 1,5 saat yakıt yaklaşık: 47₺ Toplam maliyet: 196₺ diğer seçenek yenikapı & güzelyalı arabalı feribot ve arabada 2 yetişkin varken sabah saatinde 196₺ diyor. Akşam saati daha uygun ama bana uymuyor. Mahmutbey & yenikapı - 16km güzelyalı & bursa - 26km toplam yol 42km Süre: 15 dk yenikapı’ya gitme 20dk feribota binme bekleme erken gitme 1,5 saat yolculuk 30dk güzelyalı bursa topla 2,5 saat (belki daha fazla) yakıt yaklaşık 12,5₺ Toplam maliyet: 209₺ Ücretsiz yol körfez dönüşü mahmutbey & bursa merkez - 250km fsm - 8,75₺ 3,5 saat (yaklaşık) Toplam maliyet: 90₺ 27 Ağustos 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2019 Metin Taşcı yazdı: aceleniz yok ise körfezi dolaşıp ücretsiz cevre yoluna bağlanıp bursaya inmek, ben üsküdardan 3 saatte bursaya inmiştim. Hem acelem var hem de trafik lambası, kavşak, sabah trafiği, çocukların huzursuz durması da etken. 100 liraya 2 saat kazanıyorum, kaza riski düşüyor. Rahat olsam tek olsam körfezi dolaşırdım sanırım. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Körfezi ücretsiz yoldan dolaşarak 3,5 saatte biteceğini zannetmiyorum o yolun. Akıcı trafik olması gerek. Gerçi Pazar sabahı ama yine de süreyi uzun tutmakta fayda var. Gerek maliyet olarak, gerekse zamanı daha da kısaltmak adına, Pendik - Yalova feribotunu kullanır, Orhangazi 'den otoyola bağlanırdım. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Sürekli gidip geldiğim bir yol. Bahsettiğiniz yolları da kullandım.Pendik Yalova yolunu da kullandım. En fazla keyif alarak gideceğiniz yol otobanlar ve Osmangazi köprüsüdür. Hızınıza bağlı olarak zamanı azaltabilirsiniz. Karşıyı bilmem ama Üsküdar'a 1 saate gidilmesi mümkün. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2019 Recep Selim Kaya yazdı: Körfezi ücretsiz yoldan dolaşarak 3,5 saatte biteceğini zannetmiyorum o yolun. Akıcı trafik olması gerek. Gerçi Pazar sabahı ama yine de süreyi uzun tutmakta fayda var. Gerek maliyet olarak, gerekse zamanı daha da kısaltmak adına, Pendik - Yalova feribotunu kullanır, Orhangazi 'den otoyola bağlanırdım. Feribota git, bekle, bin, in sürelerinin süreyi kısaltması çok karlı gelmiyor. Topçular feribotu zaten 75 lira artı yolcu. Osmangazi daha mantıklı bence Yorum bağlantısı
Selim Kaya 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Feribota git, bekle, bin, in sürelerinin süreyi kısaltması çok karlı gelmiyor. Topçular feribotu zaten 75 lira artı yolcu. Osmangazi daha mantıklı bence Maliyet ve zamanı orta noktada buluşturmak adına verdim örneği. Yoksa köprüyü kullanmak haliyle zamandan kazandıracak. Feribot kullanarak başka bir güzergah oluşturduğunuz için alternatif olur dedim. Amaç konforlu bir yolculuk ve zamandan tasarrufsa zaten tek seçenek kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Günü birlik ise karadan dolanmam. Yorgunluğu çok olur, vakit çok acele yok ise ancak tercih edilir. Mahmutbey Bursa 3.5 saatten fazla sürer. Körfez dönüşü sonrası ışık vs çok ilçe merkezlerinde. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Mahmutbey’de oturuyorum. Bursa merkeze hesap yaptım. Pazar sabahı. 3 yetişkin 2 çocuk Fsm - 8,75₺ anadolu otoyolu çamlıca & gebze - 3,5₺ Osmangazi köprüsü - 103₺ osmangazi & bursa kuzey - 33,5₺ yol uzunluğu 168km süre yaklaşık 1,5 saat yakıt yaklaşık: 47₺ Toplam maliyet: 196₺ diğer seçenek yenikapı & güzelyalı arabalı feribot ve arabada 2 yetişkin varken sabah saatinde 196₺ diyor. Akşam saati daha uygun ama bana uymuyor. Mahmutbey & yenikapı - 16km güzelyalı & bursa - 26km toplam yol 42km Süre: 15 dk yenikapı’ya gitme 20dk feribota binme bekleme erken gitme 1,5 saat yolculuk 30dk güzelyalı bursa topla 2,5 saat (belki daha fazla) yakıt yaklaşık 12,5₺ Toplam maliyet: 209₺ Ücretsiz yol körfez dönüşü mahmutbey & bursa merkez - 250km fsm - 8,75₺ 3,5 saat (yaklaşık) Toplam maliyet: 90₺ Rahatlık ve ulaşım kolaylığı açısından yenikapidan ido ile geçmek en mantıklısı.Ben olsam pazar günü trafik rahat oluyor, sabah 6 da yola çıkıp körfezden geçerdim 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 maliyet benim için ikinci planda. zaman daha önemli o yüzden osmangazi köprüsü diyorum. ayrıca ben pendikte oturduğum için gebze çıkışı bana yakın olması sebebi ile körfezden gittiğimde yaklaşık 2,5 saat osmangazi köprüsünden ise 1,5 saate bursaya gittim. körfezden gidildiğinde ışıkların yoğunluğu sebebi ile zaman uzun sürebiliyor ancak giderken zevkli oluyor. feribotu araçla kullanmadan yalovaya geçtim ama vapura binmeye değmez benim için. sizin için söyleyeceğim mahmutbeyden gelip körfezi dolaşmak pek uygun değil gibi bariz zaman kaybı. yalovaya gelip feribota binmek zaman kaybı. o yüzden osmangazi köprüsü sizin için uygun olacaktır. tabi maaliyeti size kalmış. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2019 Topçular feribotunu hiç saymadım. Tek araç 75 artı yolcu. Bu fiyatlara kullanan var mı merak ediyorum açıkçası. Yenikapı’dan arabalı vapur ile olur ama 2,5 saat belki in bin bekle süresiyle daha fazla sürecek. Parası da aynıyken hatta 15 lira fazlayken kullanmak mantıklı gelmiyor. Körfezi dolaşmak ise hiç işime gelmiyor 😏 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Ağustos 2019 Paylaş 28 Ağustos 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Topçular feribotunu hiç saymadım. Tek araç 75 artı yolcu. Bu fiyatlara kullanan var mı merak ediyorum açıkçası. Yenikapı’dan arabalı vapur ile olur ama 2,5 saat belki in bin bekle süresiyle daha fazla sürecek. Parası da aynıyken hatta 15 lira fazlayken kullanmak mantıklı gelmiyor. Körfezi dolaşmak ise hiç işime gelmiyor 😏 Topçular feribotunda araç içi yolcu ücretsiz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts